Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-23-2007, 11:28
-Ede- -Ede- is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

több pénze van emelett nincs morálromlás, mire kiérsz védelem alól nem fogja a lakossági morál lehúzni a katonait

de nem csak a kezdésnél lehet sok értelme
pl: lepusztítanak(többször is, sok hektárt), de nem vagy ott időben elmegy rengeteg katonád, újra kell képezned mind
ilyenkor lebontod a fölös templomokat/kocsmákat/barakkokat és piacot és házat építesz a helyükre:házat h több legyen a népességed, piacot meg azért h foglalkoztatva legyenek->+adóbevétel, nincs morálromlás(persze ezekre nincs szükség ha nem csóróként mész végig az 5 csoporton, hanem milliós készletekkel, és akkor nem éri meg ha a nyersi piac elég drága)

asszem ezért már megéri NÉHA(szorult helyzetben) piacot tartani
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 08-23-2007, 11:31
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ha több a pénzed, már hogyne tudnál?
viszont ha piac helyett házat épít akkor 25%-os adó mellett 20 kör alatt 2775 arany helyett, még baromi kedvezőtlen kati és fegyverárak mellett is: mondjuk 10k egy kati és 5k a fegyó, lakiteki nélkül: 19.4k arany pénzhez jut - na akkor melyik éri meg jobban?
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 11:33
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 19%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
viszont ha piac helyett házat épít akkor 25%-os adó mellett 20 kör alatt 2775 arany helyett, még baromi kedvezőtlen kati és fegyverárak mellett is: mondjuk 10k egy kati és 5k a fegyó, lakiteki nélkül: 19.4k arany pénzhez jut - na akkor melyik éri meg jobban?
Hétvégi játékokban, arénában, párbajon nincs piac, így nem beszélhetünk "kedvezőtlen kati és fegyverárakról", mivel azokat nem tudja eladni.
Old 08-23-2007, 11:36
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Hétvégi játékokban, arénában, párbajon nincs piac, így nem beszélhetünk "kedvezőtlen kati és fegyverárakról", mivel azokat nem tudja eladni.
Valóban, de ha nem drágakő nélküli párbajról beszélünk, akkor mindig van valami más alternatíva.
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 12:33
webesc webesc is offline
Member

Longevity: 91%
Thumbs up

Quote:
Ha több a pénzed, már hogyne tudnál?
Így-így
A kezdéskor nem dől ám a lé
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 17:00
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Attila(: View Post
off:

Én már csak ellen reklámot tudnék hozzá fűzni ahoz a játékhoz
Nekem a hódító után az nagyon nem jött be és nem értem azokat akik mindkettővel játszanak miért a hódítót akarják formálni ahoz
Jönnek itt a helyettes dologgal meg a magtár mi fog még jönni?
Elefántok,medvék,kígyók?
Érdekes módon Fegya klánszövetség ötleténél senki nem mondta, hogy de ez travian

Másrészt ha valaki elolvasta, miért javasoltam a helyettest, akkor rájön, hogy a helyettesítés MÁR LÉTEZIK a hódítóban, és egy szürke zónába tartozik. De ha valaki másképp gondolja, akkor szóljon...
Bár ott is hozzászólhatott volna bárki, mégse tette szinte senki...

Ennyit arról, hogy nem azt nézi senki, hogy ki írja a javaslatokat, hanem, hogy mit írt...
Old 08-23-2007, 17:03
Senior Member

Quote:
Originally Posted by -Ede- View Post
több pénze van emelett nincs morálromlás, mire kiérsz védelem alól nem fogja a lakossági morál lehúzni a katonait

de nem csak a kezdésnél lehet sok értelme
pl: lepusztítanak(többször is, sok hektárt), de nem vagy ott időben elmegy rengeteg katonád, újra kell képezned mind
ilyenkor lebontod a fölös templomokat/kocsmákat/barakkokat és piacot és házat építesz a helyükre:házat h több legyen a népességed, piacot meg azért h foglalkoztatva legyenek->+adóbevétel, nincs morálromlás(persze ezekre nincs szükség ha nem csóróként mész végig az 5 csoporton, hanem milliós készletekkel, és akkor nem éri meg ha a nyersi piac elég drága)

asszem ezért már megéri NÉHA(szorult helyzetben) piacot tartani
Nagyon speciális esetben talán, én még csak elméletben találkoztam olyannal. Amikor 5V-ben egiztem az új orimat, akkor 1-2napig 18%-on volt a foglalkoztatottságom, és nem kellett pénzt osztani, aztán úgyis bontani kellett pár házat. De vagy 10napig volt 30% alatt, és nem nagyon éreztem.
Old 08-23-2007, 17:09
-Ede- -Ede- is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Érdekes módon Fegya klánszövetség ötleténél senki nem mondta, hogy de ez travian

Másrészt ha valaki elolvasta, miért javasoltam a helyettest, akkor rájön, hogy a helyettesítés MÁR LÉTEZIK a hódítóban, és egy szürke zónába tartozik. De ha valaki másképp gondolja, akkor szóljon...
Bár ott is hozzászólhatott volna bárki, mégse tette szinte senki...

Ennyit arról, hogy nem azt nézi senki, hogy ki írja a javaslatokat, hanem, hogy mit írt...
én úgy emlékszem ott is megírtam h az egy másik játék, nem kell ilyet beújítani
másrészt a helyettes ötletedre még mindig azt mondom h a Hódítóban ez másképp van megoldva a játék másmilyen felépítése miatt!(méghozzá szabadsággal)

nekem meg már kellett is 1* komolyabban használni a piacot
ha szétverik az ember országát, és elvezti a komolyabb tartalékokat, le van pusztítva, és nem adja fel akkor a piac nagyon hasznos is lehet
mondjuk elfnél nem látod az egységeit, csak azt h mennyi a lakosság, meg h mennyi a foglalkoztatottság:egy elfre, akinek 30%foglalkoztatottsága van, kérdezés nélkül rámennek, de akinek 98% azt először felderítik, vagy nem szánnak rá időt
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 17:23
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Originally Posted by -Ede- View Post
én úgy emlékszem ott is megírtam h az egy másik játék, nem kell ilyet beújítani
másrészt a helyettes ötletedre még mindig azt mondom h a Hódítóban ez másképp van megoldva a játék másmilyen felépítése miatt!(méghozzá szabadsággal)

nekem meg már kellett is 1* komolyabban használni a piacot
ha szétverik az ember országát, és elvezti a komolyabb tartalékokat, le van pusztítva, és nem adja fel akkor a piac nagyon hasznos is lehet
mondjuk elfnél nem látod az egységeit, csak azt h mennyi a lakosság, meg h mennyi a foglalkoztatottság:egy elfre, akinek 30%foglalkoztatottsága van, kérdezés nélkül rámennek, de akinek 98% azt először felderítik, vagy nem szánnak rá időt
de a foglalkoztatottságból, értékből, hektárból és lakosságból már jó eséllyel ki lehet számolni, hogy a páciensnek mennyi piaca lehet
Reply With Quote
Old 08-23-2007, 17:34
Senior Member

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
de a foglalkoztatottságból, értékből, hektárból és lakosságból már jó eséllyel ki lehet számolni, hogy a páciensnek mennyi piaca lehet
Érdekes gondolat Ede, és logikusnak is tűnik.
Andrew gondold át Ha nins üres területed, akkor minek lenne piacod. Ha van üres területed, és építesz pár piacot, akkor elég nehéz kiszámolni csak ezekből az adatokból.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules