|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Tesztelés Külön fórum a tesztelőknek |
04-19-2009, 14:26
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
1. Én sem láttam, hogy sokat hatott volna, amikor magamra varázsoltam...
2. Lehet, szimplán fordítva van megcsinálva véletlenül (ha fel van rakva, akkor nincs hatása, ha nincs fent, van hatása) De ezt Ati tudja megmondani
3. Ezt passzolom
4. Tuti NE sebezzen a rúgás 5-öt, mert az baromi sok. 2-3 az jó, és viszont szerintem vannak olyan lények amik a rúgásra és vannak olyanok, amik az ütésre érzékenyebbek, vagy kevésbé érzékenyek, vagy ha nem, akkor is tuti NEM véletlenül van ütés is meg rúgás is. Jó ez így
Az meg a másik, ha elrúgod magatól, akkor nem csak Ő kerül messzebb Tőled, hanem Te is Tőle, tehát ha Ő kimarad egy szimpla vagy dupla körből, akkor Te is kimaradsz, azaz nem történik semmi, szóval ez is jó így
5. Persze, hogy lelassul, főleg lassabb net esetén, hiszen több adatot kell feldolgoznia a böngészőnek, és a szerverről is több adat érkezik => több idő...ezt nem értem miért írtad be
6. Nem tudom hogy vagy vele, de ha már egér meg patkány...ezek valóságban elég gyengék. Nos, hogyha követné a valóságot a lények ereje -ami alapból kérdéses, hiszen fantasy világ, ahol fogalmad sincs hogy milyen körülmények várhatóak- akkor lenne néhány helyen egy nagy űr...Szóval lenne 2 ép-vel és 40 ép-vel rendelkező lény, közte alig...meg néhány ilyen még. Ezt nem tartanám jónak.
De tényleg, miért kéne egy fantasy világnak bármiben is követnie a valóságot??
|
Ha egyikre sem tudod a választ, nem kell válaszolni...
A rúgás 2-3 sebzése csak most jó, ha erősebb lesz a karakter, akkor kicsit kevés lesz.
A páncél varázslat nekem sem sokat segített, azt gondoltam, hogy majd magasabb szinten erősebb lesz a varázslat hatása.
A 6. pontról meg annyit, hogy pl a kutya is köztes állapot... Ha én nem is látom a neve mellett feltüntetve, hogy milyen erős is az a lény, a karakter elvileg látja (pl hogy 10m magas, 50cm karmú patkány...) Akkor legyen kiírva. Ha nincsen kiírva, akkor ne kelljen meglepődni azon, hogy egy giliszta kicsinál!
Last edited by Xeper; 04-19-2009 at 14:29..
|
04-19-2009, 14:50
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Ha egyikre sem tudod a választ, nem kell válaszolni...
A rúgás 2-3 sebzése csak most jó, ha erősebb lesz a karakter, akkor kicsit kevés lesz.
A páncél varázslat nekem sem sokat segített, azt gondoltam, hogy majd magasabb szinten erősebb lesz a varázslat hatása.
A 6. pontról meg annyit, hogy pl a kutya is köztes állapot... Ha én nem is látom a neve mellett feltüntetve, hogy milyen erős is az a lény, a karakter elvileg látja (pl hogy 10m magas, 50cm karmú patkány...) Akkor legyen kiírva. Ha nincsen kiírva, akkor ne kelljen meglepődni azon, hogy egy giliszta kicsinál!
|
Nem volt kérdés, úgyhogy semmilyen választ nem kellett tudni
Másrészt, többre is reagáltam, normálisat, nem tudom miért kell így leszólni
Harmadrészt, Te sem tudtál semmiféle "választ"
Amúgy meg a rúgás teljesen értelmét veszíti majd a varázslatok mellett, szóval teljesen jó az a 2-3-as sebzés Alacsonyabb szinten legalábbis, de később a varázslatok sokkal erősebbek, így azokat fogod használni. És lesz elég varázspontod hozzá, mert lehet növelni
Ha meg mégis elfogy, akkor így jártál, és érd be a 2-3-as sebzéssel
A 6. pontról meg nem azt írtam, hogy nincs, hanem hogy kb, avagy majdnem nincs. Persze, ennyi erővel 10 lény is elég lenne a játékba. Elég uncsi lenne
Már volt szó a lények erejéről, és meg lett mondva, hogy tapasztald meg. Nem kell az elején lemenni a csatornába, nem hiszem hogy véletlen lenne így kitalálva az egész Amúgy meg ha félsz, tanulsz észlelést és fellökést (ha majd működik) és gond nélkül megnézed a lények életét, feltérképezve ezzel, hogy mekkora erejük van. Ezen kívül más játékosok, elsősorban a klántagjaid is tudnak segíteni, meg miért baj az, hogyha 1x-2x meghalsz??
Amúgy meg patkányt megvizsgálod:
"Egy JÓKORA csatornalakó..."
Egy gilisztát megvizsgálsz:
"EMBERMÉRETŰ giliszta araszol feléd..."
Kívácsi vagyok arra (ha már itt az 1m magasságot és 50 cm karmokat felhoztad), hogy Te az emberméretűt, 15-20 cm-nek veszed??
Én őszintén bevallom, ha egy velem egy magasságú giliszta jönne velem szemben az utcán, picit megijednék
Egy nagyobb darab patkánytól nem ijednék meg, de az biztos, hogy nem mennék oda és kezdeném el rugdosni...Szépen elkerülném...
Úgyhogy ki van írva minden amit szeretnél
Last edited by Dus; 04-19-2009 at 14:57..
|
04-19-2009, 15:12
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
2. ...De ezt Ati tudja megmondani
3. Ezt passzolom
4. ...s viszont szerintem vannak olyan lények amik a rúgásra és vannak olyanok, amik az ütésre érzékenyebbek, vagy kevésbé érzékenyek, vagy ha nem, akkor is tuti NEM véletlenül van ütés is meg rúgás is. ...
5. ... ezt nem értem miért írtad be
|
Eléggé magyarázat gyanúsak. "Nem tudom, de szerintem Ati így gondolta" érzetűek. Az összes hibajelenség leírásában implicit benne van, hogy "ez tényleg hiba, vagy jól van ez így?" Tehát effektíve kérdéseknek érezted Te is...
A 4. pontra egy tippet mondasz, ami egyáltalán nem biztos ,hogy így van.
Nem leszólni akartalak, de ha csak tipp a válasz, én szívesebben látnám Ati válaszait, amik tények. Mégha egyike is vagy a leggyakorlottabb játékosoknak.
Egy ember méretű giliszta meg nem túl virgonc, egy karddal simán lenyesném
The Following User Says Thank You to Xeper For This Useful Post:
|
|
04-19-2009, 15:16
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Eléggé magyarázat gyanúsak. "Nem tudom, de szerintem Ati így gondolta" érzetűek. Az összes hibajelenség leírásában implicit benne van, hogy "ez tényleg hiba, vagy jól van ez így?" Tehát effektíve kérdéseknek érezted Te is...
A 4. pontra egy tippet mondasz, ami egyáltalán nem biztos ,hogy így van.
Nem leszólni akartalak, de ha csak tipp a válasz, én szívesebben látnám Ati válaszait, amik tények. Mégha egyike is vagy a leggyakorlottabb játékosoknak.
Egy ember méretű giliszta meg nem túl virgonc, egy karddal simán lenyesném
|
Ebben igazad van, elnézést kérek
(Mondjuk elég erős tippek, de ez már kötekedés...)
Azért azt megnézném, hogy egy ember méretű gilisztát ha meglátnál, mit reagálnál
|
04-19-2009, 15:23
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Azért azt megnézném, hogy egy ember méretű gilisztát ha meglátnál, mit reagálnál
|
Picit meglepődnék
Viszont egy olyan világban, ahol ez normális? Ki tudja
ON: egy pozíción többféle nyersanyag is lehet? Tehát ha én egy helyen követ bányásztam ki, akkor onnan tudok fémet is bányászni kis szerencsével?
04-19-2009, 15:31
|
Member
|
|
|
|
Quote:
ON: egy pozíción többféle nyersanyag is lehet? Tehát ha én egy helyen követ bányásztam ki, akkor onnan tudok fémet is bányászni kis szerencsével?
|
Hát ha rögtön utána nem is, de az biztos, hogy a bányahelyek frissülnek UTC szerint 00:00-kor, és akkor biztos, hogy lehet más fajta nyersanyag is ott, ahol eredetileg nem az volt. Ezt arra alapozom, hogy Ati írta, hogy a bányalelőhely gyorsan kimerül, ezért érdemes visszalátogatni ha találtál valamit, szóval ha kimerül, akkor másnap kis eséllyel lesz megint ugyanaz ott. De akkor mivel hogy másnap ugyanannyi bányahellyel kezdenek a tárnák, valahova a rendszer elrakta azt a helyet, ami kimerült / nem merült ki, azaz egy vagy több helyet átmozgatott. Tehát elvileg lehetségesnek kéne lennie, hogy másnap más nyersanyagot találj ott, sőt, valószínűtlen hogy másnap ugyanazt találod ott.
|
04-19-2009, 15:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Egy nagyobb darab patkánytól nem ijednék meg, de az biztos, hogy nem mennék oda és kezdeném el rugdosni...Szépen elkerülném...
|
Ha egy harcra ráfókuszált, páncélos/pajzsos/kardos figura lennék, aki kifejezetten vadászni indul el, akkor azért nem rettennék el egy patkánytól. Vagy ha igen, akkor otthon maradok kenyeret sütni (pék is lehetek majd, ha jól láttam ).
Igazából nem zavarna, mert elég sok játékban jelent kezdő szinteken egy-két kisebb állat is komoly nehézségeket, de azért az hogy egyedül vadászgatva még 11-es szinten (és itt elsősorban a szerzett és a képességekre elköltött TP-kre gondolok) is minimum kétesélyes egy patkány megtámadása, egy kicsit még erős nekem, de remélem, hogy majd ezek az erőviszonyok is finomítva lesznek
|
04-19-2009, 15:54
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Ha egy harcra ráfókuszált, páncélos/pajzsos/kardos figura lennék, aki kifejezetten vadászni indul el, akkor azért nem rettennék el egy patkánytól. Vagy ha igen, akkor otthon maradok kenyeret sütni (pék is lehetek majd, ha jól láttam ).
Igazából nem zavarna, mert elég sok játékban jelent kezdő szinteken egy-két kisebb állat is komoly nehézségeket, de azért az hogy egyedül vadászgatva még 11-es szinten (és itt elsősorban a szerzett és a képességekre elköltött TP-kre gondolok) is minimum kétesélyes egy patkány megtámadása, egy kicsit még erős nekem, de remélem, hogy majd ezek az erőviszonyok is finomítva lesznek
|
Hát ...nem tudom...Én egy jókora patkány ilyennek nézek:
50-60 cm hosszú test, ugyanekkora farokkal...Két lábon áll, hisz nagy, agya is nagyobb, rájöhetett, hogy úgy jobb Neki... + van Neki 3-4 cm hosszú tűhegyes fogazata.
(jókora = eltorzultan nagy az átlaghoz képest...úgy 2x-3x nagyobb az átlagnál)
Nos, hogy leírtam milyen a patkány, nézzük a tényket:
-Az a kard, páncél, sisak egy kaki, a legrosszabb a játékban. Jó, mondjuk megnégyszerezi a karakter erejét, és akkor még sokat mondtam.
Nos, egy 11-es szintet, nagyjából 2,5-3 óra játékidővel el lehet érni (Nekem legalábbis sikerült...)...
Tehát az mondod (írod), hogy ha most rád rakok egy kis páncél, meg sisakot, meg adok a kezedbe, egy roszdás, nem túl élel kardot, akkor 3 óra harctapasztalat után Neki mennél egy ilyen patkányak?? Hát, megérdemled a halállabirintust
|
04-19-2009, 15:59
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Hát ...nem tudom...Én egy jókora patkány ilyennek nézek:
50-60 cm hosszú test, ugyanekkora farokkal...Két lábon áll, hisz nagy, agya is nagyobb, rájöhetett, hogy úgy jobb Neki... + van Neki 3-4 cm hosszú tűhegyes fogazata.
(jókora = eltorzultan nagy az átlaghoz képest...úgy 2x-3x nagyobb az átlagnál)
Nos, hogy leírtam milyen a patkány, nézzük a tényket:
-Az a kard, páncél, sisak egy kaki, a legrosszabb a játékban. Jó, mondjuk megnégyszerezi a karakter erejét, és akkor még sokat mondtam.
Nos, egy 11-es szintet, nagyjából 2,5-3 óra játékidővel el lehet érni (Nekem legalábbis sikerült...)...
Tehát az mondod (írod), hogy ha most rád rakok egy kis páncél, meg sisakot, meg adok a kezedbe, egy roszdás, nem túl élel kardot, akkor 3 óra harctapasztalat után Neki mennél egy ilyen patkányak?? Hát, megérdemled a halállabirintust
|
Ha már játszottatok valaha rpg-vel tudhatnátok, hogy ez így van, ahogy Dus írja
|
04-19-2009, 16:06
|
Member
|
|
|
|
Dus, az hogy te milyennek képzelsz el egy jókora patkányt, az egy dolog, de a meglehetősen bizonytalan "JÓKORÁN" kívül nem sok alapja van a leírásodnak
De vegyük azokt a paramétereket amelyeket elképzelsz: még így sem értem, miért kellene megijednem egy 60 centi hosszú állattól (a farkát hadd ne számoljam bele, hacsak nem valami harci farok), amelyiknek 4 centis fogai vannak. Ez kb. egy közepes méretű kutyának felel meg, és kutyákat már elég simán öldösünk ezen a szinten.
Azonkívül lehet hogy a fegyverzet nem túl jó, de azért a 3-4 centis fogak vs. átlagos kard, illetve a sityakos/páncélos/kardos vitéz (azaz én ) vs. 60 centis rágcsáló összehasonlításban én valahogy nem a rágcsálóra tippelnék.
Ja, és az utolsó bekezdéseddel kapcsolatban még egy megjegyzés: ennek a számolásnak semmi értelme nincs, azért egy ilyen játékban a fejlődés nem olyan tempóban működik mintha a egy regényben, netán a valóságban történne.Emiatt történhet meg hogy kb. egy óra játék után már varázslatokat használhatsz.
(bocs ha netán offolásnak tűnne, de nem tartom arányosnak az erőviszonyokat, azért kezdtem érvelni; de amit akartam, elmondtam, úgyhogy ezt a vitát nem folytatom )
Last edited by laci; 04-19-2009 at 16:25..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|