|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Bevezetésre kerüljön-e a piacadó?
|
Igen, jó ötletnek tartom, ezek a jó százalékok.
|
|
2 |
3.57% |
Igen, jó ötletnek tartom, de emeljünk az adó mértékén.
|
|
1 |
1.79% |
Igen, jó ötletnek tartom, de csökkentsünk az adó mértékén.
|
|
1 |
1.79% |
Nem, nem tartom jó ötletnek.
|
|
52 |
92.86% |
07-01-2007, 21:27
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Brown
Veletek még egy jót se lehet vitatkozni...
|
Dehonnem:-)
Nézd már mennyien mondták el a véleményüket..
Sőt már van egy + szavazat is
|
07-01-2007, 21:35
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Kissé későre értem ide, pedig kár ebből kimaradni
MARHASÁG
Viszont a tolizós topviban már értem Brown kolléga hozzáállását
|
07-01-2007, 21:36
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
|
őőő vitatkozni lehet csak ne hülyeségről
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
07-01-2007, 22:08
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Elismerésem vakmerő voltál.
Be kell, hogy valjam őszintén nekem is eszembe jutott már ez a piaci adózás dolog, de elvetetem az ötletet pontosan az itt leírt indokok miat.:
-A ritkán piacozók az adótól félve még olcsobban adják el a termékeiket, így a tözsdecápáknak (tc.) kedvezel.
- Aki vásárolni szeretne az a továbbiakban is a tc-től lesz kénytelen vásárolni.
-Az adó azokat fogja súlytani akik kisebb v nagyobb tartalékkal rendelkeznek, de ez a veszteség még mindig kisebb mint amit egy tolvaj okozna ha bent lennének az országban, így a piaci raktározás mértékét nem fogod csökkenteni.
-Az a baj, hogy nem tudsz megfelelő indokot felhozni. A külső raktározás vissza szorítására ez a javaslat nem alkalmas.
JAVSLAT: -próbálj olyan megoldáson gondolkozni a mi másokat segít, de nem korlátoz senkit.
Különben is ne fájon a te fogad az én vagyonkámra.:
|
07-01-2007, 22:16
|
Member
|
|
|
|
OFF:
Quote:
|
a vitatkozás az a veszekedés szinonímája, te vitát akartál írni, ami konstruktivitást (építő jelleget) hordoz magában, csakhát nehéz ez a magyar nyelv
Steve`sfield (#324643)
|
07-02-2007, 00:42
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by BigPi
JAVSLAT: -próbálj olyan megoldáson gondolkozni a mi másokat segít, de nem korlátoz senkit.
|
Off: segiteni segit csak hát a tc-ket az árakat lejjebb nyomnák a kicsik, és még olcsobban tudnák felvásárolni az árut korlátozni sem korlátozz. csak hát sokan anyáznának az "áfa" miatt
On
Amúgy öszintén te sokat gondolkoztál ezen , vagy csak spontán jutott eszedbe ez az oltári nagy baromság???? Sztem javasolni fogom, hogy a csoportban minden eladott piaci árunak az értékéből 1% az országomba vándolroljon mint EU-s támogatás
07-02-2007, 07:15
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Utánaszámoltam. Most kinnragadt némi fémem (11111 rög) az utolsó 7 óra állapotában, melyre kb. 444 egység adót kéne fizetnem. Ez semmi. Tehát a piacozást szvsz egyáltalán nem érinti (elég ritka eset, hogy valamim a gyékényen rohadjon több mint fél napig ). A piacon raktározáshoz nem nagyon tudok hozzászólni, de a visszaúton rablóbandák lesnek az 1000 aranyon kipakolt gabonára... vagy 10 óránként fellép és felvásárolja a sajátját, ha jól gondolom.
Azokat, akik épp csak némi felesleget szeretnének pénzzé tenni, még kevésbé érinti: 100 egység cuccra 4 százalék adó egyszerűen vicc, ennél magasabb pedig megölné a játékot.
Szerintem tehát nincs értelme a piacadónak. Ennyi erővel a tolizásra is bevezethetnénk valami vagyonosodási adót. Varizásra meg mondjuk mágiahasználati illetéket.
|
07-02-2007, 08:01
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dasein
Utánaszámoltam. Most kinnragadt némi fémem (11111 rög) az utolsó 7 óra állapotában, melyre kb. 444 egység adót kéne fizetnem. Ez semmi. Tehát a piacozást szvsz egyáltalán nem érinti (elég ritka eset, hogy valamim a gyékényen rohadjon több mint fél napig ).
|
Szerintem meg elég könnyen kint ragadhat az árúd. Elég ha vki fél napra meghúzza az árakat belépsz mit látsz ? Van kinn egy nagy adag cucc elég magas áron alá teszed 1 arannyal és mondod magadnak h mekkorát fogsz kaszálni. 4 óra múlva visszalépsz a piacra és azt látod h most már fele áron van az adott árú és azon az áron nagy mennyiség van kint és innentől kezdve már nem fogod tudni eladni a cuccodat, mert minden utána következő kishal alacsonyabban teszi ki. Ezért biztos h érintené!
|
07-02-2007, 08:21
|
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Támogattam a szavazásnál is bár hozzáteszem, hogy a katonai piacoknál semmiképp sem tartom bevezethetőnek és tulajdonképpen én egész más koncepció szerint adóztatnám az árut, de olyan a szavazás pontjai között nincs.
24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei)
A 100% nál ez az adó 15%
a 150%-nál 25%
a 200%-nál 35%
és a 300%-nál 50%.
Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel!!! Ergo a kishalak semmiképpen nem tudnak rajta bukni.
|
07-02-2007, 08:26
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Támogattam a szavazásnál is bár hozzáteszem, hogy a katonai piacoknál semmiképp sem tartom bevezethetőnek és tulajdonképpen én egész más koncepció szerint adóztatnám az árut, de olyan a szavazás pontjai között nincs.
24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei)
A 100% nál ez az adó 15%
a 150%-nál 25%
a 200%-nál 35%
és a 300%-nál 50%.
Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel!!! Ergo a kishalak semmiképpen nem tudnak rajta bukni.
|
Ez már sokkal jobb, mert nem nagyon érinti a közepes tartalékokat.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|