Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Stratégia & Tippek
Register Stats Members List Today's Posts

Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-10-2009, 09:33
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Purode View Post
Sziasztok!

Mennyire tűnik reménytelennek egy torony nélküli fél-elf toli?

Viszont sem egy varis, sem egy hadis nem fog rájönni arra, hogy nekünk nincs tornyunk, hisz honnan tudná? Az ép.listánkat nem tudják megszerezni, mert tolvajokkal esélytelenek ellenünk (márha jól csináljuk).
Sztm az egyik legjobb ötlet és általában működőképes is. Szöviháborúban vagy sok szabadidővel és ezirányú affinitással rendelkező ellenfelek esetén jelent nagy hátrányt, ha kiszámolják a látható egységekből, a fogyó gabona mennyiségéből és a raktárak számából hogy hány hektárnyi hely jut a tornyoknak maximum.

Lehetőség még a kiderítésre ha kísérleteznek hogy mekkora a legkisebb sereg ami még bejut, ha nincs nálad help, valamint ha pusztítanak/rengetnek nálad és nem omlik torony. Meg ha földet szereznek, de akkor már hiába veszik észre. :P
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Princ For This Useful Post:
Sponsored Links
Old 02-10-2009, 09:45
Redback's Avatar
Redback Redback is offline
Member

Longevity: 92%

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Sztm az egyik legjobb ötlet és általában működőképes is. Szöviháborúban vagy sok szabadidővel és ezirányú affinitással rendelkező ellenfelek esetén jelent nagy hátrányt, ha kiszámolják a látható egységekből, a fogyó gabona mennyiségéből és a raktárak számából hogy hány hektárnyi hely jut a tornyoknak maximum.

Lehetőség még a kiderítésre ha kísérleteznek hogy mekkora a legkisebb sereg ami még bejut, ha nincs nálad help, valamint ha pusztítanak/rengetnek nálad és nem omlik torony. Meg ha földet szereznek, de akkor már hiába veszik észre. :P
Igen ez igaz.Szerintem is működőképes lehet, ha egy picivel több íjjat tartasz, mint más feles, de nem annyira sokat, hogy "ne férjenek el" a nem létező toronyban.Ha megtalálod az aranyközéputat, először úgyis a gyengébbeket szedik le a szöviből, nem téged, akit erősnek hisznek
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]

Non omnis moriar (#701164) [3/G]
Reply With Quote
Old 02-10-2009, 10:22
BigPi2 BigPi2 is offline
Member

Longevity: 84%

Ezt a taktikát, eddig még, csak néhány elf tolvajnál hallotam.

Az a lényeg, hogy ne menj túl közzel az ellenséghez.
Reply With Quote
Old 02-10-2009, 11:17
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Redback View Post
Igen ez igaz.Szerintem is működőképes lehet, ha egy picivel több íjjat tartasz, mint más feles, de nem annyira sokat, hogy "ne férjenek el" a nem létező toronyban.Ha megtalálod az aranyközéputat, először úgyis a gyengébbeket szedik le a szöviből, nem téged, akit erősnek hisznek
Ez a szép hozzáállás...
Elvileg egy jó tolis nagyon könnyen összeszedi magát, még ha le is ütik hamarabb, mint egy varis.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Old 02-10-2009, 11:20
Redback's Avatar
Redback Redback is offline
Member

Longevity: 92%

Quote:
Originally Posted by tdomo View Post
Ez a szép hozzáállás...
Nem úgy gondoltam.Helyesbítek:
Annak esnek neki, akit gyengébbnek hisznek Persze egy szöviben nem magamért, hanem a szöviért állok helyt.Hülyén jött ki nem tagadom, de nem úgy gondoltam
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]

Non omnis moriar (#701164) [3/G]
Reply With Quote
Old 02-10-2009, 17:24
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by BigPi2 View Post
Ezt a taktikát, eddig még, csak néhány elf tolvajnál hallotam.
Ez a legnagyobb hülyeség... senki nem látja hogy az elfnél mennyi íjász van, ezért mindenképpen érdemes tartani annyi tornyot, amennyi íjad van. Elffel annyit tehetsz, hogy nagyon kevés íjat tartasz.

Félefben pedig óvatosan a toronynélküliséggel! Egy hadivaris is át fog tudni gömbölni jó eséllyel -kivéve ha min. 25% templomot tartasz. Ha megvan az infó, akkor pedig egy élezett felesről ki lehet találni mennyi tornya lehet maximum. Ha vannak termelő épületeid, vagy nem raktárazol, akkor hasonlíthatsz külsőre egy raktáras feleshez, amúgy kockázatos egy jó játékos ellen.
Old 02-14-2009, 18:19
Purode Purode is offline
Junior Member

Longevity: 89%

Hali!

Támadt egy elég beteg ötletem :P, de lehet csak elf-el érdemes inkább megcsinálni :O (most természetesen feles vagyok :P, ehhez húz a szívem )
(legalábbis addig, ameddig nem tudom a választ a kérdésemre )

Szóval..., nem tudja valaki, hogy egy full varis országnál kb. hány %-ot tesznek ki a templomok?

Óriási segítség lenne, ha erről tudnátok adni némi infot, mert kicsit számolgatnék!

Egy 0 barakkos országot tervezek, csak még nem tudom, hogy mennyire kamikaze a dolog, illetve, hogy megéri-e egyátalán (nem szabad, hogy meggömbözzenek :P), vagy barakokkal is beférek mindenkihez (vagy rosszabb esetben legalább hozzám nem férnek be sehogyan sem :P)

Szóval..., várom a válaszokat és 1000 köszönet :P

Ja..., egy ilyen éplistát képzeltem el:

18% ház
10% raktár
30% templom
42% kocsma

Azárt így néz ki, mert a kocsmák számát nem hiszem, hogy érdemes növelni, hisz tisztánlátással és árnyakkal csak nagyon kivételes esetekben fog beférni egy tolis (szerintem..., de javítsatok nyugodtan), templomból pedig itt most létszükség, hogy ne tudjanak meggömbözni, mert akkor alapból szabira kell mennem (vagy hatalmas bontás => min. 4-6 körrel feljebb lévőket kell csak támadni és akkor nem kell akkorát bontani ) ("nem kell akkorát" => mihez képest )
Reply With Quote
Old 02-14-2009, 19:55
Fefe013's Avatar
Fefe013 Fefe013 is offline
Member

Longevity: 97%

Quote:
Hali!

Támadt egy elég beteg ötletem :P, de lehet csak elf-el érdemes inkább megcsinálni :O (most természetesen feles vagyok :P, ehhez húz a szívem )

Szóval..., nem tudja valaki, hogy egy full varis országnál kb. hány %-ot tesznek ki a templomok?

Óriási segítség lenne, ha erről tudnátok adni némi infot, mert kicsit számolgatnék!

Egy 0 barakkos országot tervezek, csak még nem tudom, hogy mennyire kamikaze a dolog, illetve, hogy megéri-e egyátalán (nem szabad, hogy meggömbözzenek :P), vagy barakokkal is beférek mindenkihez (vagy rosszabb esetben legalább hozzám nem férnek be sehogyan sem :P)

18% ház
10% raktár
30% templom
42% kocsma

Azárt így néz ki, mert a kocsmák számát nem hiszem, hogy érdemes növelni, hisz tisztánlátással és árnyakkal csak nagyon kivételes esetekben fog beférni egy tolis (szerintem..., de javítsatok nyugodtan), templomból pedig itt most létszükség, hogy ne tudjanak meggömbözni, mert akkor alapból szabira kell mennem (vagy hatalmas bontás => min. 4-6 körrel feljebb lévőket kell csak támadni és akkor nem kell akkorát bontani ) ("nem kell akkorát" => mihez képest )
Láttam már hasonlót 4 félelf volt egy szöviben, mindegyik hasonló felállással, nem 0 barakkal, de nem volt sok nekik, csak nagyon minimális mennyiség, h mennyire életképes nem tudom, ha jól emlékszem legalább 1 hónapig ott voltak mellettem és nem ütötték le őket, utána nem tudom, h mi lett velük, mert én léptem szintet.....

A Száműzött visszatér! (#708833)
Reply With Quote
Old 02-14-2009, 20:43
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 89%

Quote:
Hali!

Szerintem sűrű csoportban nem fognak azzal kíséretezni, ha nem férnek be hozzád varázslókkal, hogy még tolvajokkal is bepróbáljanak, majd a végén sereggel, lesznek könnyebben üthető célpontok, akiket látnak is. Szerintem 5ben 1-2 kósza hulla fog megtámadni, vagy valaki akinek borsot törtél az orra alá, tehát ha ilyen vagy, akkor megéri jó magasra lopni, hogy ne tudjanak megtorolni, mert akkor kibukik az igazság. 4-ben már ezt nem csinálnám, bár még alul nem lehet rossz, de felette hanyagolnám. 3-ban meg nagyon nagy az esélye, hogy kiszúrják, és végigver a csoport.
Tehát minél feljebb mész, annál körültekintőbben, és annál jobban értékeld fel, hogy mennyi az amit megér.

sosem csináltam még ilyen országot, lehet hülyeséget mondtam, de megpróbáltam reálisan gondolkodni!
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 02-14-2009, 22:06
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Hali!

18% ház
10% raktár
30% templom
42% kocsma

Elmondom a velemenyem, mivel csinaltam mar ilyesmi orit, persze csak 200 hekin.

Persze volt benne barakk, de csak azert, hogy a kepzes elferjen, hiszen 40-50k volt a katona ara. (persze ezzel is trukkozni kellett, hiszen ha egybe kepeztem volna, kapasbol leall a raktarak nagy resze..)
Gombot nem nagyon kaptam, csak 1-et, de az direkt ramepult... Aztan a szoviknek koszonhetoen elszabizott, pedig mire uthetett volna, bennem volt a 15-15% toronybarakk.

Szerintem egy "full varis" olyan 30% orias templomnal kezdodik. Ellenben ugy vettem eszre, hogy ez az "allatfaj" kezd kihalni a hodbol, hiszen nincs ra szukseg.

Ezt az orszagot en csak 5-os szinten ajanlom. Azaz ott sem igazabol, de ott meg el lehet lenni vele. Ott is leginkabb csak alul, ha 600 hekin kapsz veletlen 10-20 utest egyszerre, akkor mar hiaba szabizol.
De azert van ra jo eselyed, hogy tenyleg csak max kobor hullak fognak beverni. Bar ennyi kocsma szerintem mindenkepp felesleges, hiszen barkit le fogsz tudni lopni, ha leviszed elotte a keszulijet. Teged meg tuti nem lop at senki. Amitol tartanod kell, az a kobor hulla, es a kozepes, vagy annal jobb szovik, akik ismerik a "felterkepezo meszar" kifejezest. (Nem megy a varisnak a gomb? Nem megy a tolisnak az eplista? Nosza, egy meszar, es szamolunk...)

Konkluzio: 5-os szinten, ovatosan, esszel, meg lehet csinalni. Termeszetesen nagyon aktivnak kell lenni hozza, ez nem egy nyugdijas orszag. Hiszen ehezni sem nagyon ehezhetsz, hiszen nincs felesleges epuleted, ami felfogja az emberhianyt. (Tudom milyen erzes, hiszen 5+1 koros volt az ilyen felesem 200on, es nem is ehezhetett) Termeszetesen a szovik sokat segitettek benne. Nem is borult meg a kis aranyos az 1500 kor alatt egyszer sem.

Igy nezett ki Pipacs bacsi:

Épületek
DB % Férőhely
Ház 36 18% 2520
Barakk 5 3% 280
Templom 62 31% 8680
Kocsma 80 40% 4480
Raktár 17 9% 17000
Tanya 0 0% 0
Őrtorony 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0
Kovácsműhely 0 0% 0
Bank 0 0% 0
Bányák 0 0% 0

Kajafogyasztás
Termelés 0 bála
Fogyasztás 3192 bála
Túlfogyasztás 3192 bála
Ez 6,33 körre elegendő

Varázslók
Van 8680
Tolvajok
Van 4480

Last edited by Remedy; 02-14-2009 at 22:09..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules