|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

10-30-2008, 16:51
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
én ha magamból indulok ki(feltétel: és van egy varis és tolis a szöviben), akkor a nagyon sok hírnévpontost azonnal gömbözzük és ha feles és kevés a temploma, akkor már le is van ártva és lopva mire észbekap és integethet a vagyona egy részének, aztán vagy szöviháború lesz belőle vagy nem 
szóval amelyik felesnek nincs nagy hírneve, azt max véletlen vesszük észre, ebből gondoltam, hogy jó ötlet lehet lenntartani a hírnevet, gondolom nem csak én gondolkodom a fent leírtak szerint, vagy?
|
Nemtom, nalunk 200 hekin (majdnem) mindenkirol volt gomb, akirol nem, arrol meg eplista. Ha egy elborult felesemet akarod latni, itt egy postomban le van irva. De ezt nem ajanlom, csak ha sok idod van.  Plusz mfben meg sokkal tobb ido kell hozza, szovik sokat segitettek benne, nagyon
http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=221

10-30-2008, 17:30
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nemtom, nalunk 200 hekin (majdnem) mindenkirol volt gomb, akirol nem, arrol meg eplista. Ha egy elborult felesemet akarod latni, itt egy postomban le van irva. De ezt nem ajanlom, csak ha sok idod van.  Plusz mfben meg sokkal tobb ido kell hozza, szovik sokat segitettek benne, nagyon 
|
jah hát az derék az tény
ennyi időm viszont nem lesz rá, 10 körös sztem bőven jó lesz nekem, de az átépítéseket tervezem én is egyébként ha szükség lesz rá, alkalmazkodva a körülményekhez 
az az igazság hogyha a szövijeid is ilyen jók voltak a saját területükön, akkor épeszű ember úgyse támadott be téged az tuti, a karavánozáson kívül ez is elég nagy segítség, a passzív védelem
|

10-30-2008, 18:14
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
azt viszont tudom, hogy a csopimban 50k körül van majd minden egység ára, szóval elég nagy kárt azzal tudnak okozni, ha módszeresen kiírtják őket, ergo akárki azért nem jó ha befér varival, mert az okozott kár lehet felülmúlja a lopott vagyon értékét.
|
ez is csoportfüggő, de én pl nem varival gyilkolásználak, hanem bemennék 4 óránként 2-szer mészire...MF-ként...én azt mondom, inkább tarts tornyokat az íjászok alá, és kevesebb tolit...az árnyak aés a tiszta megvéd a tolisoktól, te kevesebbet fogsz lopni, az igaz, de akihez csak sok tolival férnél be, annak van olyan szövije, aki meg tudná veled csinálni, amit én tennék 
Jól kell kiválasztani a célpontot, de 200 hekin 300 tolvajjal is szaladgálnak szépen termelő orik, úgyhogy nem hiszem, hogy válságba jutna az orid a kevesebb toli miatt, viszont nem 2, hanem 1 mészárt kapnál 4 körönként, ami napi 6 mészivel kevesebb 
ó..egy oldalt kihagytam, bocs, ha ismételtem... 
Last edited by Zoli; 10-30-2008 at 18:17..
|

10-30-2008, 18:20
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli8
ez is csoportfüggő, de én pl nem varival gyilkolásználak, hanem bemennék 4 óránként 2-szer mészire...MF-ként...én azt mondom, inkább tarts tornyokat az íjászok alá, és kevesebb tolit...az árnyak aés a tiszta megvéd a tolisoktól, te kevesebbet fogsz lopni, az igaz, de akihez csak sok tolival férnél be, annak van olyan szövije, aki meg tudná veled csinálni, amit én tennék 
Jól kell kiválasztani a célpontot, de 200 hekin 300 tolvajjal is szaladgálnak szépen termelő orik, úgyhogy nem hiszem, hogy válságba jutna az orid a kevesebb toli miatt, viszont nem 2, hanem 1 mészárt kapnál 4 körönként, ami napi 6 mészivel kevesebb 
ó..egy oldalt kihagytam, bocs, ha ismételtem...
|
 nem ismételtél viszont erre aládbontok négy körre (ezt nagyon könnyű 200 hekinél megtenni), kiteszem a seregem legalább egy részét piacra és már jöhetsz is mészárolni négy körre, is szurkolhatsz hogy ne hiénázzanak le 8an közben
|

10-30-2008, 18:40
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
 nem ismételtél viszont erre aládbontok négy körre (ezt nagyon könnyű 200 hekinél megtenni), kiteszem a seregem legalább egy részét piacra és már jöhetsz is mészárolni négy körre, is szurkolhatsz hogy ne hiénázzanak le 8an közben
|
200 hekin simán lebont mindenki 20 körre is úgy, hogy nem sok sereget áldoz fel...és nem kell mindennel támadni, hogy beüssenek, nem hiénázik ott szinte senki..meg ott van annyi védelem kitámadás esetén is egy hadinak, hogy ne kísérjék simán 
The Following User Says Thank You to Zoli For This Useful Post:
|
|

10-30-2008, 18:52
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Arról nem beszélve, hogy, ha van gömb, abból simán látni ennél az orinál, hogy nincs torony. Egy közepes szövi is bemegy 2-3 sereggel simán. Az egységek kirakása kiderül hamar. Aztán könnyen 3-4 ori ártóz-toli 
Szerintem ez csak úgy jó mf orinak, ha konzekvensen 1-2k pontra felfelé lopsz. Nem sokan bontják le a fél orijukat némi teki miatt.

10-30-2008, 19:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Batu
Arról nem beszélve, hogy, ha van gömb, abból simán látni ennél az orinál, hogy nincs torony. Egy közepes szövi is bemegy 2-3 sereggel simán. Az egységek kirakása kiderül hamar. Aztán könnyen 3-4 ori ártóz-toli 
Szerintem ez csak úgy jó mf orinak, ha konzekvensen 1-2k pontra felfelé lopsz. Nem sokan bontják le a fél orijukat némi teki miatt.
|
Mindenben igazatok van, amit írtok, de ezt már kiveséztük fentebb, hogy hiába pusztiztok egy üres orit, nem értek el vele semmit, és persze, felfele kell lopni jópár körre, de a lényeg, hogy ha minden kötél szakad, kiteszem az összes tekit a piacra, az összes egységem lefokozom katonává, azokat nem veszik meg, ha 50 k-ért teszem ki, így egyszerre is fognak visszaérni, és hajrá, miután elgyalulták az üres orim, morált lengetek és visszaépítek no pénzért, és ott vagyunk, hogy a lopott vagyon töredékéért újra a régi minden.
A lényeg, hogy hacsak nem nézem be, a kár elég minimális, inkább bosszantó, mint szignifikáns, de egy nagy fogásért megéri.
Az egész elgondolásnak az a lényege, hogy a katonai akciók kárát jól lehet minimalizálni szükség esetén. 
|

10-30-2008, 19:19
|
 |
Member
|
|
|
|
meg nyilván gyenge seregre, a már kifejtett indokok miatt és a vari/toli erő miatt + ugye, ha éheztetős akkor főleg, és még plusz katonai védelem is belefér,
szóval:
1. fölösleges ecsetelni, hogy hány mészár meg akármi fér be, mert az egésznek az a lényege, hogy ürítés után mindegy mennyi fér be
2. fölösleges egy jó szövihez mérni, mert szerintem egy jó szövi legalább onnan kezdődik, hogy akármilyen erős mf-et szét tud kapni
szóval ha az elgondolás nem tetszik, mert hogy kicsi a katonai védelme, és szerintetek ez túl rizikós, azt mondjátok, ne azt légyszi hogy milyen ori hányszor fér be
köszi
uff 
|

10-30-2008, 19:41
|
 |
Member
|
|
|
|
srácok, lányok, csak holnap tudok majd reagálni arra amit írtok, bocsi
meg holnap este majd betolok egy 10körös feles éplistát is
de két dolgot szögezzünk le:
1. nincs ultimate megoldás, így inkább csak a játékos stílusától függ, hogy mi fekszik neki, de erről nem nekem kell papolnom nyilván, csak azért írom, hogy én sem szeretnék a véleményemmel megsérteni senkit, más se tegye ezt
2. reagálva egy kommentre: az ország célja még mindig az, hogy másik felest is tudjon lopni, nem az hogy a 2k pontra békésen termelgető törpéket vigye át, ennek szellemében állítom össze az éplistát
aztán persze mindenki azt gondol róla amit akar, jogában áll  
nah üdv mindenkinek
|

10-31-2008, 12:20
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
2. reagálva egy kommentre: az ország célja még mindig az, hogy másik felest is tudjon lopni, nem az hogy a 2k pontra békésen termelgető törpéket vigye át, ennek szellemében állítom össze az éplistát
aztán persze mindenki azt gondol róla amit akar, jogában áll  
nah üdv mindenkinek
|
akkor minek kértél segítséget?

megkérdezel minket, hogy mit gondolunk az éplistáról, amit beraktál, elmondjuk, hogy mit gondolunk róla, erre azt mondod (persze más szavakkal), hogy mit szólunk bele, és hogy neked így is jó?
Vagy azért tetted be az éplistet, hogy mindenki ujjongjon, hogy jajj,de jó?
Elmondtuk a véleményünket, mert kérdezted, ha meg nem érdekel a véleményünk, ne kérd ki!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|