Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Ahogy nézem akkor neked az eredeti stargate SG-1 sem techetet nagyon az első pár évadban... mert ott sem volt jellemző egy állandó összefüggő fő szál. kb az epizód nyitó és záró részekben meg évközben 1-2rész még ezzel foglalkozott, de a 20részből 15 karakter épitő,bolygó felfedezős rész volt,új létformákkal, goauld mentesen...
|
De Nekem az eddigi ÖSSZES rész tetszett ..Söt voltam olyan gyarló és egy ismimmel aki kinnt él az USA ban a DVD-ket is megvetettem itthon meg egy másik haver "rászerkesztette" a magyar szinkront, mert ugye itthon ezt megent nem lehet kapni..de ez az SG-U Ez egy ilyen sorozat.... "Más"
És ez nem is fog változni....sajnos.
Lehet mondani, hogy "nem kell nézni, ha nem tetszik", de ez egy kicsit "egyszerű" hozzáálás lenne , hiszen miután megnéztem tudom eldönteni, hogy tetszett-e.
És én azért nézem, mert SG-fan vagyok (de ez nem SG sorozat)
Akár jó is lehetne, ha nem azt várnám tőle, amit egy SG-től vár az ember, de én már csak ilyen gyarló vagyok.
Ha "indiános" filmet nézek; lovakat, prérit, bölényeket, csúnya,rossz fehér embereket, igazszívű indiánokat, hosszú hajakban tollakat akarok látni!...
Nikotinmentes cigi, alkoholmentes sör, cukormentes csoki, laktózmentes tej, gólnélküli döntetlen, ("biztonságos" sex)
Ez a sorozat is valami ilyen lett.
Csak az nincs benne, (a sava-borsa) ami miatt szeretjük(nénk). és emiatt a sok "rinyálás".
Úgyhogy azt kívánom, hogy legközelebb. mikor beleharapsz egy milka csokiba legyen kolbászos pizza íze (amit egyébként akár szerethetsz is), majd akkor talán el tudod képzelni, hogy ez a sorozat nézésekor mit érezhetek
Nem lelöve a poént az alaptörténetet elolvasva ami egyébként ez:/ az ABYDOS GATE oldalról másolva /
" Az idegen bolygón lévõ Icarus Kutatóbázison Dr. Nicholas Rush csapata a Csillagkapuk 9. ékzárán dolgozik, méghozzá Everett Young ezredes ideiglenes parancsoksága alatt. Mikor a Csillagkapu Program Nemzetközi Felügyelete (rövidítve IOA) Armstrong szenátor vezetésével vizsgálóbizottságot küld a bázisra, a bolygót megtámadja egy idegen faj, és az egyetlen menekülési útvonal a Csillagkapun keresztül vezet, amely azonban nem a Földre viszi vissza õket, hanem a 9. ékzárral a Destiny-re, a Kapuépítõk õsi csillaghajójára. A Destiny automatikusan elindul és folytatja soha véget nem érõ küldetését az univerzum legmélyének felderítésére.
A Stargate Universe gyakorlatilag a franchise újraformálása lesz, amely az eddigi mitológiára építi a történetét, de fiatalosabb, friss felhanggal, ráadásul ez lesz az eddigi legdrágább Csillagkapu produktum. Míg az Atlantisz sorozat az SG-1 egyik mellékágának volt tekinthetõ (történet szempontjából mindenképpen), addig a Universe a saját lábain fog állni. A régi csillagkapus elemekbõl megmarad a jelenkorban játszódó történet, a felderítés a Csillagkapukon keresztül, illetve az elamaradhatatlan humor, de Stargate Universe-ben több lesz az ûrhajós elem, mint elõdeiben és a sorozat maga is karakterközpontúbb lesz."
Nos Én ezen elözetes alapján szerintem Joggal gondolhattam, és még rajtam kívül nagyon nagyon sokan , hoyg ez lesz minden idök legjobb legelementárisabb legelsöpröbb SG sorozata pazar látvánnyal megtámogatva ha már 2009-et írunk meg ha már a legdrágább sorozat..ezzel szemben meg kaptuk azt amit látunk lehet nekem voltak, meg a soezer rajongónak magasak az elvárásai, hogy egy pörgös sorozatot szeretnék sok akcióval, és mégtöbb ÖS technológiával ?, Ha már felmenetek arra az Ös hajóra ????
Továbbra sem lelöve a poént hiszen a sorozat elsö Évadjának a tartalma már Réges rég fennt van a neten de Én a 14. epizódot már remegve várom
"Dr. Rush arra használja fel a Destiny számítógépes rendszerét, hogy újraélje élete kulcsfontosságú időszakát: amikor felvették a Csillagkapu Programba és szörnyű veszteség érte." No comment....
Nem fikázni akarom a sorozatot de a véleményem továbbra is az hogy ezt nem lett volna szabad Stargate Néven bemutatni..Legalább is az elsö 9 epizód alapján..Lehet ha megéri a második Évadot / amit ezen részek alapján erösen kétlek, de ne legyen igazam
/ lehet kibontakozik valami, ezért is várom mindig a köv részeket hogy hátha majd "berobban " az SG feeling..
Azért ezt a cikket érdemes még elolvasni, hogy lehet nem egyedül vagyok ezzel a véleménnyel sajnos
http://www.sg.hu/cikkek/71236/lekeru...rgate_universe