Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-19-2010, 10:14
Gabro Gabro is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 82%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Bár bevallom, hogy én ezt még mindig nem érzem akkora problémának, amekkorának le van festve, ha bármi változtatást szeretnétek, akkor semmiképp nem a kiszámíthatatlanság irányába fog az történni. Ilyen dolgok, hogy ugyanaz a felépítés különböző szituációkban különböző pontokat érjen, vagy egyszerre két különböző pontja is legyen valakinek, ez mindenképp felejtős.
akkor 2 út marad, ha jól értelmezem:
- vagy marad minden ahogy van
- vagy az eredeti felvetés szerint annyi lakos marad, amennyi elfér.

Nekem még mindig a második tetszene a jobban
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-19-2010, 10:16
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Gabro View Post
akkor 2 út marad, ha jól értelmezem:
- vagy marad minden ahogy van
- vagy az eredeti felvetés szerint annyi lakos marad, amennyi elfér.

Nekem még mindig a második tetszene a jobban
Szabi alatt ne menjenek el a lakosok, az is járhatatlan út.

Sok egyéb lehetőség is lehet, bár bevallom, hogy szerintem még mindig az a legegyszerűbb, ha a 8-9 személyiségű országok 6-7 évnyi tapasztalattal a hátuk mögött megoldják, hogy elsők legyenek, ha már mindenáron olyan csoportba fordultak, ahol ilyen feltételeket kell teljesíteniük.
Old 03-19-2010, 10:25
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Szabi alatt ne menjenek el a lakosok, az is járhatatlan út.

Sok egyéb lehetőség is lehet, bár bevallom, hogy szerintem még mindig az a legegyszerűbb, ha a 8-9 személyiségű országok 6-7 évnyi tapasztalattal a hátuk mögött megoldják, hogy elsők legyenek, ha már mindenáron olyan csoportba fordultak, ahol ilyen feltételeket kell teljesíteniük.
Na akkor ujra megkerdezem Toled.

(Mert szerintem ez a mentalitas egyszeruen elfogadhatatlan).

Hogy kerulod ki a G-t?

L-ben is ez a helyzet. Miert akarsz rakenyszeriteni magasabb szemelyisegeket, hogy mondjuk anem free csoportokba menjenek, ahol a jatekelmeny 0???

Vagy esetleg menjenek a gyorsba, amihez lehet nem is megfelelo az eletviteluk?

Ilyen foku buntetes csak nem kellene, csak azert, mert vkinek tobb a szemelyisege.

(Ha meg tenyleg jarhatatlan lenne az az ut, amit emlitesz, akkor elso korben minek raktad at a megfontolas ala, es minek irtad meg a modult)

Egyszeruen csak az anarchosok sirasara megvaltozott a velemenyed, es letojod a normalosokat.

Es ez nagyon nem jo.

Jonnek a jobbnal jobb javaslatok, es mindet megvetozod.

Igazabol a kezdos erved meg egyaltalan nem allja meg a helyet, ugyanis kezdo orszag nem fog hazhiannyal jatszani, szoval ez a modositas nekik semmilyen hatrannyal nem jarna.

Tenyleg kezdem azt erezni, hogy csak vaskalaposan ellenzed, es barmilyen otlet jon, mindenre kitalalsz vmit, hogy szerinted miert is nem lenne jo...

(De akkor igazabol erdekelne 1-2 lehetoseg a sok egyeb kozul, ami szerinted segitene...)

Last edited by Remedy; 03-19-2010 at 10:29..
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Remedy For This Useful Post:
Old 03-19-2010, 10:44
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Jonnek a jobbnal jobb javaslatok, es mindet megvetozod.
Ezek a javaslatok mind azt eredményezik, hogy a teljesen jól érthető pontozást bonyolítsuk olyan szintig, hogy érthetetlen és követhetetlen legyen minden földi halandó számára.

Quote:
(De akkor igazabol erdekelne 1-2 lehetoseg a sok egyeb kozul, ami szerinted segitene...)
Már felmerült, hogy igazán egyszerű megoldásként az emberek értéke nulla, ezzel még egy 1/A-s probléma is megoldásra kerülne. (Jött is egyből az ellenvetés, hogy amint megoldási javaslat látszik rá, igazából már nem is probléma az 1/A-s elfokozás.)

És biztos vagyok benne, hogy még lehetne olyan megoldás, ami nem azt eredményezi, hogy érthetetlenné válik tőle a játék, csakhát sokak érdekeivel ez ellentétes, és már többször láttuk, hogy ez milyen reakciókhoz vezet.
Old 03-19-2010, 10:45
Ati Ati is offline
Administrator

Hozzáteszem: továbbra sem értem, hogy miért okoz egy 7-8 személyiségű országnak megoldhatatlan problémát, hogy plusz pontokat szerezzen, és ezzel első helyre kerüljön.
Old 03-19-2010, 10:50
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Ezek a javaslatok mind azt eredményezik, hogy a teljesen jól érthető pontozást bonyolítsuk olyan szintig, hogy érthetetlen és követhetetlen legyen minden földi halandó számára.

Már felmerült, hogy igazán egyszerű megoldásként az emberek értéke nulla, ezzel még egy 1/A-s probléma is megoldásra kerülne. (Jött is egyből az ellenvetés, hogy amint megoldási javaslat látszik rá, igazából már nem is probléma az 1/A-s elfokozás.)

És biztos vagyok benne, hogy még lehetne olyan megoldás, ami nem azt eredményezi, hogy érthetetlenné válik tőle a játék, csakhát sokak érdekeivel ez ellentétes, és már többször láttuk, hogy ez milyen reakciókhoz vezet.
Hidd el, ennel boven bonyolultabb dolgok leteznek most is a hoditoban.

Az pedig, hogy az emberek erteke nulla, rengeteg "en nyertem" szituaciot teremtene a jatekban, szerintem ez vilagosan, szepen le lett mar vezetve, peldakkal is.

Ha elso korben elfogadtad, sot, meg is irtad, mitol valtozott meg ennyire a velemenyed?
Old 03-19-2010, 10:54
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Ha elso korben elfogadtad, sot, meg is irtad, mitol valtozott meg ennyire a velemenyed?
Követhetetlenné, következetlenné, és érthetetlenné teszi a játékot, valamint olyan helyzeteket teremt, ahol a szabira kényszerülő ország nemhogy egy kis lélegzetvltelhez jut, hanem amikor visszatér, akkor mégjobban romokban van az országa, mint azelőtt.
Old 03-19-2010, 10:55
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Hozzáteszem: továbbra sem értem, hogy miért okoz egy 7-8 személyiségű országnak megoldhatatlan problémát, hogy plusz pontokat szerezzen, és ezzel első helyre kerüljön.
Asszem ezt meg mar egyszer leirtam egy peldaban. Egyszeruen nem tudsz mit csinalni, ha alattad van egy ellenseges szovetseg mondjuk 4 koron. Fedezni nem tudsz, utni nem tudsz lefele, mert azonnal bever a szovetseg ha kimesz lefele sok korre vmi mfre. Ha 50% hazat epitesz, szinten szetutnek.

Egyszeruen jksz-t fog gerjeszteni...

Jo igy, vagy leirjam meg egyszer?
Old 03-19-2010, 10:56
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Quote:
Ez azért nem lenne jó, mert a magasabban lévő ország odabont, sereget indít, majd visszaépít, és már lehetetlen is kísérni, miközben ő vígan beüt.

Quote:
Egységes megoldás lehetne, hogy a mostani 70-szeres szorzó redukálódik 30-szorosra. Jobb, mintha egyáltalán nem érne pontot a népesség, de közben megszűnne ez a probléma, és a ráfokozás-elfokozás probléma is.

Egy elvetemült javaslat: Ne 5 ember érjen egy pontot, hanem 10.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
Old 03-19-2010, 10:59
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Asszem ezt meg mar egyszer leirtam egy peldaban. Egyszeruen nem tudsz mit csinalni, ha alattad van egy ellenseges szovetseg mondjuk 4 koron. Fedezni nem tudsz, utni nem tudsz lefele, mert azonnal bever a szovetseg ha kimesz lefele sok korre vmi mfre. Ha 50% hazat epitesz, szinten szetutnek.

Egyszeruen jksz-t fog gerjeszteni...

Jo igy, vagy leirjam meg egyszer?
Miért nem a legkézenfekvőbb megoldást választod: pont ugyanazt, ami miatt első helyen van, aki első helyen van: plusz népesség biztosítása. Kell hozzá tartalék, de egy 9 személyiségű országgal ez nehogymár problémát okozzon.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules