|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

09-25-2008, 06:57
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Matador
Nos,szerintem az 5/S nem alkalmas tf orik vitelére,ha csak nincs mögötte egy zsíros bankszámla 
|
Azt hiszem az félelfel megoldható  . (Bár nem tudom mennyire húzós ott a kaja ára, de 200 hekin még nem zabálnak olyan vészesen sokat.) Viszont mf-ként csak akkor túrd le a tanyákat, ha nagyon aktív vagy, és szükség esetén WAP-ról is be tudsz lépni (bár ha engem kérdezel legyél félelfel legyél inkább szövis). Ebben az estben a tolvaj személyiség talán hasznosabb. Fentebb már inkább tudós. Az éplist pedig kb. ahogy Gee leírta 10-15% torony, barakk, 15% templom, 18% ház, raktár amennyi kell, a többi kocsma.

10-04-2008, 20:58
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Matador
Nos,szerintem az 5/S nem alkalmas tf orik vitelére,ha csak nincs mögötte egy zsíros bankszámla 
|
Tsobi, néha nagyon nem értelek. itt azt mondod nem alkalmas 5S tf orit vinni, gondolom a magas gabonaár miatt. közben meg egy másik fórumban, ahol azt írja a csoportjában még drágább a nyersi, ott egyből egy tf orit csinálsz neki. 
|

10-29-2008, 22:53
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Sziasztok!
Mit szóltok egy ilyen feleshez 200 hekin, mf-ként, VIP és éheztetés nélkül:
38 ház
42 tanya
20 barakk ==> 1120 íj
40 templom ==> 5600 vari
60 kocsma ==> 3360 toli
hát igen védelemben gyenge, de az a lényeg, hogy 200 hekin nagyon keveset tudnak ártani sereggel ill. egy hekiütés vagy puszti után 4 körre elkerülsz a seregestől (ill. lehet piacon menteni az egységeket meg tekit világégés esetén, amúgy meg könnyű és olcsó visszaépítkezni ill. fedezni)
varit 33% templomos óriás is csak egyszer tudja átártani
tolit pedig 41% kocsmás félelf is csak egyszer tudja átlopni
a másik lényeg pedig, hogy a nagyon sok tolis félelfet pedig le lehet ártani a sok varival
persze egy jó szövi nyilván szét tud szedni, de az sztem bárkit, úgyhogy nem ez a viszonyítási alap
várom a véleményeket 
|

10-30-2008, 08:21
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
bár feles szerintem alapvetően nem mf faj..
etetősnek is jobb mint tanyásnak, ha a csoportban van elég gabona, és nem is drágán.. ha nincs akkor jó így tanyákkal is..
személyiség milyen? tudósnak nézem, mert különben éhezne 
szerintem a +2 ház felesleges ha nem bírnak úgyse lopni meg ártózni..
de végülis szerintem nem olyan rossz  lehet vele tartalékot gyűjteni.. a toli meg arra való 
|

10-30-2008, 09:23
|
 |
Member
|
|
|
|
Nos igen, mielőtt félreértés esne persze nem azért írtam be ezt, mert mennyire atomra élezett feles, hanem mert szerintem teljesen jól lehet kényelmesen játszani, ha pl az embernek nem ez az első számú országa, és nem is akar etetni (az etetést persze át lehet gondolni, de ahol én vagyok, ott drága a gabona nem kicsit), mert nem tud mindig pont akkor ott lenni amikor vásárolni kell.
Mf meg szintén azért mert szöviben túlságosan sok időt venne igénybe; és természetesen tudós, sztem más nem éri meg első személyiségnek, tolvajt én lehet másodiknak sem választanám, mert ha nem tf, akkor a gazdálkodó lehet előnyösebb, bár igaz, hogy a második személyiség távolról sem fenyeget még vele 
Szóval összegezve: kényelmes (már amennyire egy félelf kényelmes lehet  ), azoknak ajánlom akik nem ezzel akarják tölteni a hódos idejük nagy részét sem
|

10-30-2008, 11:37
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
kontár módon azt mondom, hogy pár templom leszedésével a többiben erősíteni lehetne.
de ez annyira csoport függő, hogy így nem igazán lehet mit mondani, lehet hogy abban a csoportban ez a felállás a legjobb. pl: ha rengeteg az óriás varázsló, akkor jó ez így, stb stb.
itt va na szem is, a tolvaj sokkal jobb egy olyan csoportban, ahol van mit lopni. még akkor is ha ugyanezzel az éplistával éhezik.
miért? mert sokkal töbször tudsz lopni naponta, szóval még úgy is jobban jössz ki, hogyha pár lopással embert lopsz azok helyett, akik eléheznek tőled.
ha nem túl gazdag a csoport, vagy tele van óriásokkal és gnómokkal és fél-elfekkel, akkor nyilván megintcsak jobb így, mert nagyobb a védelme, és nem éhezik, és amúgy se tudnál sokmilliárd vagyonokat összelopni.
de ha tudnál, akkor inkább tudj többször lopni, és legyél kicsit nyitottabb, mert mint te is mondtad, 200 hekin nem tudnak eszméletlen károkat okozni. (jó, kivéve ha rádáll 2 szövi, és naponta 40x szétszednek...)
de ezt a csoport létszáma, elrendezése, összetétele, és átlagos vagyonkészlete határozza meg.
|

10-30-2008, 12:13
|
 |
Member
|
|
|
|
elgondolkodtató amit írsz, csak az a baj, hogy konkrétan fogalmam sincs még milyen a csoport felépítése, mert nemrég kezdtem, persze majd alkalmazkodni fogok nyilván, bár szerintem nincsenek tonnaszám varis óriások, mint ahogy máshol sem hemzsegnek, szóval jogos lehet egy olyan félelf aki mondjuk kifog egy 22% templomos hadivarist, ami 36 teplmomot jelent, úgy csak egyszer fér be, valamint ennek örömére +4 kocsmát ceteris paribus
azt viszont tudom, hogy a csopimban 50k körül van majd minden egység ára, szóval elég nagy kárt azzal tudnak okozni, ha módszeresen kiírtják őket, ergo akárki azért nem jó ha befér varival, mert az okozott kár lehet felülmúlja a lopott vagyon értékét.
bár ott van az a dilemma is a templomok kapcsán, hogy gyenge varis félelfet ha találok, lehet akármennyi tolija, leártom a picsába és lelopom
az pedig, hogy mennyire gazdag a csoport, hát erről szintén nem tudok nyilatkozni, remélem nagyon 
az éheztetésen pedig gondolkodom, bár nem tudom mennyire akarok sokat foglalkozni vele :S
azt viszont leszögezhetjük, hogy nyilván úgy lehet kitalálni a receptet, ha okosan körbegömbözök, meg mérek mindenkit, felmérem a potenciális veszélyforrásokat és úgy alakítom az orit, hogy minimalizáljam a lehetséges okozott kárt persze a vagyonszerzést maximalizáló célfüggvénnyel egyeztetve, jó kis optimalizálás lesz 
most rendkívül okosat szóltam azt hiszem, beleértve az iróniát 
|

10-30-2008, 12:33
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Nézd, igazából egy felesnek mindig van arra lehetősége, hogy elején ne élezze ki magát, és a vagyon előtt inkább infót gyűjtsön...
Van 2 hét próba VIP is, tehát ha ne mfizettél be, akkor is ki tudod próbálni, magyarul 2 hétig olyan lesz az országod, mintha fizettél volna.
Szóval akár azt is megcsinálhatod, hogy hagyod így az országot, és csak kgömbözgetsz, felmérsz, stb, és amikor már tudod, hogy milye na csoport, utána kerítesz valami frissen regisztrált országot amiben minimum 14 raktár van, és egyszerűen lelopod nyersre. 200 hekin az bőve elég átépülésre, talán még marad is felesleg amit piacolhatsz.
Szóval szerintem ne aggódj túlságosan emiatt, ez amjd kiaalkul. Csak mondom, hogyha már tudod milyen a csoport, akkor alakulj át. ha sok a hadi, akkor gyúrj át templomokat barakkra vagy toronyra, ha sok a vari akkor maradhat így, stb...
ezt már csak te fogod tudni.
|

10-30-2008, 12:43
|
 |
Member
|
|
|
|
ez off, de az előző postodhoz kapcsolódik: akkor is van próba VIP, ha már ellőttem előtte egyet az első orimra? - még nincs két hetes az orim
|

10-30-2008, 12:45
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
ez off, de az előző postodhoz kapcsolódik: akkor is van próba VIP, ha már ellőttem előtte egyet az első orimra? - még nincs két hetes az orim
|
Országonként használható a próbaVIP, úgyhogy ha ezzel az országgal még nem használtad, akkor fogod tudni.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|