|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

07-05-2007, 09:03
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Ede-
a 4-5 körrel a legtöbb csoportban talán nincs gond(max az alacsony hektáron levőknél) hanem magasabban van h 8-9körről is lopnak! 
|
Konkrét példát mondanál?
Pontkülönbség, helyezéskülönbség (létszámmal), körtávolság
|

07-05-2007, 10:00
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Konkrét példát mondanál?
Pontkülönbség, helyezéskülönbség (létszámmal), körtávolság
|
nem tudok konkrét példát mondani, de 4-5körig egy varázsló még egy keveset tud tenni(a hadis nem hiszem h megbírja oldani a bontást) de a tőlem 10 körrel lentebb levő 50%hatásfokkal tud lopni, ami szerintem nem jó(ha érdekel 1277ország, 200helyezéskül.) itt a tolis még engem simán tud lopni de én varis létemre semmit sem tehetek ellene(5*felfedem v 4*ölöm)
|

07-05-2007, 10:09
|
Senior Member
|
|
|
|
Vélemény
Szerintem egy megbeszélésnek nem az a lényege, hogy mindenáron keresztülvigyük az eredetileg kigondolt javaslatot.
A lényege az, hogy felvessünk egy problémát, és ehhez egy megoldási javaslatot, amely vagy elfogadásra, vagy átdolgozásra vagy elutasításra fog kerülni a megbeszélés folyamán.
Végig úgy gondoltam, hogy a készültség csökkenés helyett a zsákmánycsökkenésben kell gondolkozni, ehhez volt is egy elfogadható javaslat az elején, ahol a zsákmánycsökkenést nem a pontszám, hanem a körszám határozta volna meg.
Miért jobb ez a vonal? Mert ha a tolis full készültséggel lop 5körre, akkor mindkét megoldás szerint kb ugyannannyi a zsákmány a másik oldalon a kár. Viszont ha csak mondjuk 3-szor lop messzire, akkor több készültsége marad.
Szóval konkrét példákat szeretnék látni, ami azt bizonyítja, hogy az általam felvetett elv nem oldja meg a megfogalmazott problémát.
|

07-05-2007, 10:20
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Ede-
nem tudok konkrét példát mondani, de 4-5körig egy varázsló még egy keveset tud tenni(a hadis nem hiszem h megbírja oldani a bontást) de a tőlem 10 körrel lentebb levő 50%hatásfokkal tud lopni, ami szerintem nem jó(ha érdekel 1277ország, 200helyezéskül.) itt a tolis még engem simán tud lopni de én varis létemre semmit sem tehetek ellene(5*felfedem v 4*ölöm)
|
3,1-es szorzó, tisztánlátással: 4,07.
Ha óriás az ember, akkor viselje a következményeit.
Ha nem az, 10-15% kocsmát lehet építeni.
Vagy ki lehet pakolni a tekercset a piacra, vagy vannak más módszerek is.
Egyébként nem hiszem, hogy ez a 8-9körön lopkodás feljebb túl jelentős lenne, mivel a tolisnak az az érdeke, hogy minél több zsákmányt hozzon, ezért nem fog 9körre lopni, ha 5-re is ugyanúgy tud.
|

07-05-2007, 10:27
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
3,1-es szorzó, tisztánlátással: 4,07.
Ha óriás az ember, akkor viselje a következményeit.
Ha nem az, 10-15% kocsmát lehet építeni.
Vagy ki lehet pakolni a tekercset a piacra, vagy vannak más módszerek is.
Egyébként nem hiszem, hogy ez a 8-9körön lopkodás feljebb túl jelentős lenne, mivel a tolisnak az az érdeke, hogy minél több zsákmányt hozzon, ezért nem fog 9körre lopni, ha 5-re is ugyanúgy tud.
|
viszont ha gyújtogatni akar vagy varit ölni, akkor meg is teszi 
és gnóm hadissal 15% kocsmát építeni az nonszensz - mondjuk jelen esetben 11% is megfogná, az én 7%-ommal ellentétben 
Last edited by Andrew; 07-05-2007 at 10:32..
|

07-05-2007, 10:30
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Ha annyi bonyolult képlet van, mégegy nem számít, és szerintem ez nem túl bonyolult
pontkülönbség/pontszám*3
most: pontkülönbség/100, igen bonyolultabb, de nem sokkal.
|
Engem ez zavart meg: most akkor a pontkülönbség vagy a terület különbség fog számitani az ötletedben???
(amúgy az a 3-as határozottan kevés!!! sztem kéne legalább egy 5-ös, Mert azzal a 3assal nem hogy nehezited a tolik lopkodását távolra könnyited is.
G-ben most: 98hely különbség (1590fő), 6kör,7024 pontkülönbség, nekem van 57955 pontom. a védelmi bónusz: 23,3%. mostani eredményessége 30%, az ötleteddel: 63,6% lenne, majd duplája az eddiginek!!! ha 5ös szorzó lenne akkor 39,4% lenne, ami már elfogadható itt is.)
De ettől még mindig megvan az ötletednek a problémája. 10%-al kisebb országot 30% (50%) eredményességel lopnak ez szép és jó, de mondjuk egy 500k-s értékü ori, 50k ponton belül elég eredményesen tolizik és ez minimum 10-12kör!!! szvsz ezzel nem megoldanád a problémát, hanem áthelyeznéd a másik véglethez. kis hekiről nagy hekire.

07-05-2007, 10:35
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Engem ez zavart meg: most akkor a pontkülönbség vagy a terület különbség fog számitani az ötletedben???
(amúgy az a 3-as határozottan kevés!!! sztem kéne legalább egy 5-ös, Mert azzal a 3assal nem hogy nehezited a tolik lopkodását távolra könnyited is.
G-ben most: 98hely különbség (1590fő), 6kör,7024 pontkülönbség, nekem van 57955 pontom. a védelmi bónusz: 23,3%. mostani eredményessége 30%, az ötleteddel: 63,6% lenne, majd duplája az eddiginek!!! ha 5ös szorzó lenne akkor 39,4% lenne, ami már elfogadható itt is.)
De ettől még mindig megvan az ötletednek a problémája. 10%-al kisebb országot 30% (50%) eredményességel lopnak ez szép és jó, de mondjuk egy 500k-s értékü ori, 50k ponton belül elég eredményesen tolizik és ez minimum 10-12kör!!! szvsz ezzel nem megoldanád a problémát, hanem áthelyeznéd a másik véglethez. kis hekiről nagy hekire.
|
friss G-s eredmény: 52k pont az 27 kör  
|

07-05-2007, 10:40
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
friss G-s eredmény: 52k pont az 27 kör  
|
majdnem tudsz lopni akkor:P 48k pontnál kisebb különbséggel már legalább 1% sikerességed van:P

07-05-2007, 10:44
|
 |
Member
|
|
|
|
Ráadásul erről jut eszembe mint kisebbségi ombucman. az ötlet másik nagy problémája, hogy nem egyforma oda vissza az eredményesség!!!
pl van 2 ori, egy 60k-s és egy 75k-s ori.
a 60k-s 25% eredményességel lop, a 75k-s pedig 40%-al. tehát nem hogy több tolija lehet a nagyobbnak, még eredményesebben is lophat!!!

07-05-2007, 10:44
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
|
Igaz a 3-as kicsi. Igazából szinte mindegy hogy terület vagy pont, de szerintem a pontkülönbség lenne az igazságosabb.
Jogos a kritikam annak ellenére is, hogy 500K-sok problémája nem hiszem, hogy túl jelentős lenne, tekintve, hogy anarchon kívül vagy 20db van belőle A-ban.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|