|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Le állíthasa-e a ht betegség esetén a képzést?
|
igen, hisz ez csak kényelmi funkció
|

|
117 |
68.42% |
nem, mert ez hatalmas előny
|

|
54 |
31.58% |

01-30-2007, 16:21
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Ati.
ha hullát támadsz akkor alapból ki is kapcsolhatod:-)
Nem hiszem hogy túl bölcs megoldás lenne a ht -t nagyobb előrelátással megajándékozni mint a játékosokat.
Sztem az első kör bele kéne hogy férjen minden orinak mint veszteség, a betegség velejárója. Igazán nagyot az sem veszít aki az első körben kiad egy 10% os képzést, legfeljebb több embert kell lopnia ha legközöelebb belép. De sztem ez a kivétel inkább. Abba pedig senkinek nem szabad belehalnia ha pl abban a körben még képez a ht pár katonát.
|

01-30-2007, 16:24
|
Junior Member
|
|
|
|
Ati.
Hamár a ht előre látja, akkor annak vmilyen formában a nem vipesek előtt is jelentkeznie kéne.. pl hogy a hazatérő seregek útközbeni vesztesége nagyobb..
Ezzel kalkulálható lenne a betegség, a nem vipeseknek is.
|

01-30-2007, 16:28
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by empty
Sztem az első kör bele kéne hogy férjen minden orinak mint veszteség, a betegség velejárója. Igazán nagyot az sem veszít aki az első körben kiad egy 10% os képzést, legfeljebb több embert kell lopnia ha legközöelebb belép. De sztem ez a kivétel inkább. Abba pedig senkinek nem szabad belehalnia ha pl abban a körben még képez a ht pár katonát.
|
Ha kibírná a 10% bevonását, akkor mi értelme lenne az egész javaslatnak?
20óra alatt is max. ezt a 10%-ot vonja be. Ha meg a csata után 20órán belül se lépsz be, az már durva.
|

01-30-2007, 16:37
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Egy kicsit elszaladt a paci szerintem a vitázokkal.
Elöször is még a sok hullás csoportokban se fordul elö tul gyakran, hogy te betámadj véletlenül egy beteg orit. Még ha hadis vagy és naponta ütsz is.
a beteg orik jelentös részéröl könnyedén megállapithato, hogy beteg.
talán ha szintenként 1* vagy 2* elöfordulhat egy olyen helyzet hogy olyat támadsz, akiröl nem tudhatod, hogy beteg, ugyhogy ne mondja senki, hogy ez a tamagocsizást segiti, mikor 1k kör alatt talán, ha 2* szükségem van erre a funkcióra.
másodszor meg addig mig választhato funkcio, hogy a helytarto automatán felteszi neked a vérszomjat, mégis mi a frászról beszélünk?
ki az aki vérszomj nélkül támad? mivel mindenképp felkerül a helytarto kérdés nélkül is feltehetné, assszem értehtö a gondolatmenet.
ugyanigy nagyon nehezen tudom elképzelni azt az orit nagyobb hekin legalábbis semmiképp, aki miután beteg lesz és eldöglik az elsö néhány száz embere még nekiáll és katit képez.
ha bekerül a modositás szerintem ne választhato legyen, hanem automatikus.
és ha eddig nem lett volna világos, én egy nagy IGEN-nel szavaztam
|

01-30-2007, 16:48
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Hát automatikus semmiképpen ne legyen. Van úgy, hogy fontosabb a katiképzés, mint az a pár halott, meg leálló torony.
Én egyszer akartam vérszomj nélkül támadni, de elfelejtettem kikapcsolni a HT-t, és felrakta 
|

01-30-2007, 18:11
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by TDK
Egy kicsit elszaladt a paci szerintem a vitázokkal.
Elöször is még a sok hullás csoportokban se fordul elö tul gyakran, hogy te betámadj véletlenül egy beteg orit. Még ha hadis vagy és naponta ütsz is.
a beteg orik jelentös részéröl könnyedén megállapithato, hogy beteg.
talán ha szintenként 1* vagy 2* elöfordulhat egy olyen helyzet hogy olyat támadsz, akiröl nem tudhatod, hogy beteg, ugyhogy ne mondja senki, hogy ez a tamagocsizást segiti, mikor 1k kör alatt talán, ha 2* szükségem van erre a funkcióra.
másodszor meg addig mig választhato funkcio, hogy a helytarto automatán felteszi neked a vérszomjat, mégis mi a frászról beszélünk?
ki az aki vérszomj nélkül támad? mivel mindenképp felkerül a helytarto kérdés nélkül is feltehetné, assszem értehtö a gondolatmenet.
ugyanigy nagyon nehezen tudom elképzelni azt az orit nagyobb hekin legalábbis semmiképp, aki miután beteg lesz és eldöglik az elsö néhány száz embere még nekiáll és katit képez.
ha bekerül a modositás szerintem ne választhato legyen, hanem automatikus.
és ha eddig nem lett volna világos, én egy nagy IGEN-nel szavaztam
|
2-3% templomom van... 80% készültséggel nem sok esélye van a vérszomjnak... Ne pazarolja már feleslegesen a helytartó a készültségemet a próbákra..: Főleg ha ork, vagy gnóm vagyok, ami ugye +1% próbánként...
Gondolkozz már, mielőtt felvetsz valamit...
Más,
igenis néha kell az, hogy képezz, még ha beteg is vagy.. (pl ha valaki alá akarsz merülni, stb, stb)
|

01-30-2007, 18:30
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Más,
igenis néha kell az, hogy képezz, még ha beteg is vagy.. (pl ha valaki alá akarsz merülni, stb, stb)
|
igen de ebben az esetben te magad adod ki az utasitást a képzésre, taktikai okokbol, nem pedig a helytarto teszi meg helyetted.
vagyis ez a példa nem igazán gyöz meg arrol, a helytartonak miért kéne NEM leállnia.
ami a vérszomjat illeti, elismerem vannak olyan ritka kivételek, amikor nem kell automatikusan, csakhogy ezzel pont az igazolod, hogy igenis helyes lehet egy olyan opcio a helytartoban, ami megvéd, téged, a helytartótól.
sokan idézték már a sugó megfelelö részét, most nem másolom be pontosan, de nagyjábol azt irja vigyázz hogy állitod be, mert nagyon veszélyes rosszul beállitva.
ha innen nézem, ez csak egy kiegészités a katiképzéshez, ami segiti, hogy helyesen állithasd be, de attol még a te munkádat nem csökkenti az országod mindennapjainak irányitásában
|

01-30-2007, 19:26
|
Member
|
|
|
|
csak képzeld el forditott helyzetben mennyire nem örülnél, ha 2-3% templom mellett, akár akarnád, akár nem a helytarto felrakná neked, illetve megprobálná felrakni  .
Lehetne igy is kialakitva, hisz a játék készitöi sem lehetnek felkészülve minden taktikai huzásra, ezért ha valaki felvet egy ilyen apro korrekciót(programozási szempontbol persze nem tudom mekkora), nem kell rögtön tamgocsit kiálltani.
|

01-30-2007, 22:50
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Eredeti szerző empty Üzenet megjelenítése
Azt viszont nagyon ellenezném hogy a ht az első beteg kör előtt állítsa le a képzést, mielőtt a tünetek jelentkeznének.
Egy érdekes pont ez.
Ati:
Ha támadsz valakit, teszemazt hullát, akkor tudod, hogy ha a sereged hazajön, beteg leszel.
Ha támadsz egy elfet, akkor fogalmad sincs, hogy ha hazaér a sereg, beteg lesz-e vagy sem. Kikövetkeztetheted, és elvileg akár tudhatod is, a helytartó mégsem tudja gondolatolvasás jelleggel kiolvasni a fejedből, hogy most vajon szerinted beteg-e az ország, vagy sem. Az, hogy ő ezt előre megállapítsa, már nem kényelmi, hanem plusz funkció, ami másoknak nem elérhető.
Hu, azt hittem át megy a rostán ennyi ember ennyi hozzá szÓlás és a csavart csak ti ketten vettétek észre
Persze ez csak ugy fer ha az első kör után avatkozik be a HT.
Last edited by laziga; 01-30-2007 at 22:53..
|

01-31-2007, 11:26
|
Junior Member
|
|
|
|
Talán meg lehetne ezt úgy is oldani hogy ha van lega egy kórházad akkor a pestis üzenetet közvetlen a sereg hazaérkezése után kapnád meg.
vhogy így : -körváltás
-hazatér a sereg
-üzenet: országodban kitört a pestis!
-körváltás
-x embert nem sikerült megmenteni
Így a nem vipeseknek is lenne lehetősége mérlegelni, és a ht képzés szünete is indokolva lenne. Persze ha nincs lega 1 kórházad, akkor csak az első elhullott emberek után értesülnél róla, és a ht is csak ez után kapcsolna ki.
Ráadásul így a random betegség ellen is védhetne rendesen a ht, és a nem vipesek is ha éberek értesülhetnének róla..
Mit szóltok?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|