|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

01-12-2009, 06:00
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
A taxik nem szennyezik a levegőt? Egyébként meg a többség nem fog BKV-ra szállni szerintem.
|

01-12-2009, 06:26
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 16%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gaben
A taxik nem szennyezik a levegőt? Egyébként meg a többség nem fog BKV-ra szállni szerintem.
|
De,a taxik is szennyezik a levegőt,viszont mint közlekedést kiegészítő, közérdeket szolgáló szolgáltatást,nem tilthatják be.
|

01-12-2009, 07:45
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Számomra az a fura, hogy vegyek napijegyet, az a legjobb, de előre gondoskodjak a jegyről, tehát napokkal előtte vegyem meg, mindezt úgy, hogy szmogriadókor közlik, hogy MOSTANTÓL van. Nem holnaptól, hogy esetleg vehessek előre jegyet, hanem MOST, nappali 11 órától. Ha tegnap nem vettél magadnak mára szóló jegyet, akkor megszívtad. Ööööö, hogy is van ez? 
|
demagóg vagy! ellenőrtől tudsz venni jegyet. sőt sok buszon is lehet, sőt esetleg utastársadtól is. ugyan már ati, aki meg akarja oldani a jegyet/bérletet, az megoldja.
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
|

01-12-2009, 09:16
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Grabi
demagóg vagy! ellenőrtől tudsz venni jegyet. sőt sok buszon is lehet, sőt esetleg utastársadtól is. ugyan már ati, aki meg akarja oldani a jegyet/bérletet, az megoldja.
|
Ellenőrtől? Amikor első dolga, hogy ha nincs jegyem, akkor büntet? Hogy vegyek tőle napijegyet? Utastársaim közül hányan járnak aznaptól érvényes, kitöltetlen napijeggyel, hogy bármikor eladhassák nekem, és megfelelően ráírják, hogy mikortól érvényes? Buszvezetőnél pár buszon lehet ugyan sima vonaljegyet kapni drágábban, mint amibe amúgy kerül, de ezek közül a buszok közül hány olyan, ami a közigazgatási határig jár? Én belvárosi buszoknál láttam ilyet, de ha oda eljutottam, ott már akár pénztár is volt. Külvárosi buszoknál még ezzel nem találkoztam.
Sokan mondták már, hogy demagóg vagyok, valami alapja biztos van, de most már tényleg szeretném ezt a kérdést tisztán látni, úgyhogy ez nem csak kötöszködés, még ha annak tűnik is.
Az nem megoldás, hogy legyen nálam állandóan jegy, már próbáltam, elfogy, máshol marad, nem mindig ugyanazzal a táskával megyek, nem működik. Ráadásul mi a fenének vegyek jegyet, amikor alapból úgyse használom. Bérletet szintén nem veszek azért, hogy havonta 2x bemenjek a városba.
Megoldás lehetne a napijegy mobiltelefonnal történő vásárlása, ilyenkor amikor odaértem a buszmegállóhoz, veszek egyet telefonnal. De ezen mégcsak nem is gondolkoznak, csak 1 órás jegyen. 1 óra elett nem érek el a város egyik feléből a másikba tömegközlekedéssel. Az meg megint nonszensz, hogy azt figyelgessem, hogy mikor járt le az egy óra, hogy azonnal tudjak venni egy másikat is.
|

01-12-2009, 09:18
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gaben
|
Ez egy egész jó kérdés. Nem megyek autóval, hanem autót hívok, hogy elvigyen.  Az eredmény ugyanaz, csak kár, hogy sokkal többe kerül. 
|

01-12-2009, 09:54
|
Administrator
|
|
|
|
Hmm, ide írtam valamit, ami visszavonva. Úgy látszik, hogy több e-mail címre is szétküldi a budapesti infós cím a leveleket, és ezek egyike nem működött csak.
No akkor első pozitívum, hogy megírtam hova akarok menni, és válaszoltak, hogy hol parkolhatok a város határában, és onnan hol kapok jegyet, hogyan jutok tovább.
Last edited by Ati; 01-12-2009 at 10:27..
|

01-12-2009, 12:45
|
Administrator
|
|
|
|
"Szegeden péntekig ingyenes a tömegközlekedés."
|

01-12-2009, 15:06
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ellenőrtől? Amikor első dolga, hogy ha nincs jegyem, akkor büntet? Hogy vegyek tőle napijegyet? Utastársaim közül hányan járnak aznaptól érvényes, kitöltetlen napijeggyel, hogy bármikor eladhassák nekem, és megfelelően ráírják, hogy mikortól érvényes? Buszvezetőnél pár buszon lehet ugyan sima vonaljegyet kapni drágábban, mint amibe amúgy kerül, de ezek közül a buszok közül hány olyan, ami a közigazgatási határig jár? Én belvárosi buszoknál láttam ilyet, de ha oda eljutottam, ott már akár pénztár is volt. Külvárosi buszoknál még ezzel nem találkoztam.
Sokan mondták már, hogy demagóg vagyok, valami alapja biztos van, de most már tényleg szeretném ezt a kérdést tisztán látni, úgyhogy ez nem csak kötöszködés, még ha annak tűnik is.
Az nem megoldás, hogy legyen nálam állandóan jegy, már próbáltam, elfogy, máshol marad, nem mindig ugyanazzal a táskával megyek, nem működik. Ráadásul mi a fenének vegyek jegyet, amikor alapból úgyse használom. Bérletet szintén nem veszek azért, hogy havonta 2x bemenjek a városba.
Megoldás lehetne a napijegy mobiltelefonnal történő vásárlása, ilyenkor amikor odaértem a buszmegállóhoz, veszek egyet telefonnal. De ezen mégcsak nem is gondolkoznak, csak 1 órás jegyen. 1 óra elett nem érek el a város egyik feléből a másikba tömegközlekedéssel. Az meg megint nonszensz, hogy azt figyelgessem, hogy mikor járt le az egy óra, hogy azonnal tudjak venni egy másikat is.
|
Elég ha annyit mondasz az ellenőrnek, hogy még nem volt rá alkalmad, hogy vegyél és éppen ide és ide készülsz jegyet venni! Én már rengetegszer utaztam úgy (nyáron, amikor nem kellet bérlet), hogy fellszálltam a buszra, hogy 3 megálló múlva leszálljak jegyet venni, fel a következőre és azzal el a célig, és mikor ebben a 3 megállóban voltam, jött az ellenőr, és elengedett mikor mondtam neki, hogy épp ide és ide megyek de közben leszállok itt és itt jegyet venni
1 busz ide vagy oda meg nem megterhelő :P
|

01-12-2009, 15:08
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Elég ha annyit mondasz az ellenőrnek, hogy még nem volt rá alkalmad, hogy vegyél és éppen ide és ide készülsz jegyet venni!
|
Elég ennyit mondani, de ettől sajnos a bírságot nem úszom meg.
Az, hogy egy jófej ellenőrt fogtál ki, szerencséd. Az általam legutóbb hallott hivatalos álláspont szerint ilyenkor jár a büntetés.
|

01-12-2009, 15:10
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Elég ennyit mondani, de ettől sajnos a bírságot nem úszom meg. 
|
Dehogynem  Ha jó fej le sem ellenőrzi, hogy tényleg jegyet mentél-e venni
A másik, hogy sokat segít, ha nem várod meg, míg odaér pont hozzád az ellenőr, hanem Te mész hozzá szólni, mikor az előtted lévő 1-2-3 személyt ellenőrzi
Közben Te is módosítottál: Ha meg nem jófej az elelnőr, egyszerúen leszarod :P
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|