Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > PC (hardver, szoftver, játékok stb.)
Register Stats Members List Today's Posts

PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb.

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-09-2008, 21:46
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 13%
Longevity: 94%

Megtaláltam a CD-jét a cuccosnak,amin minden driver fennvan,így már újra működőképes a gépem Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!!!!

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Sponsored Links
Old 09-09-2008, 21:56
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 26%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Matador View Post
Megtaláltam a CD-jét a cuccosnak,amin minden driver fennvan,így már újra működőképes a gépem Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!!!!
Gratula!

Ha teljesen naprakész akarsz lenni, akkor így is érdemes azért a legfrissebb drivereket letöltened, mert biztos van újabb, mint ami a cd-n van.

De ha ennyire nem akarsz belemenni, akkor sincs baj, működni fog enélkül is a win.
Old 09-10-2008, 01:16
szamóka's Avatar
szamóka szamóka is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
De ha ennyire nem akarsz belemenni, akkor sincs baj, működni fog enélkül is a win.
Erre azért senki ne vegyen mérget. Anno rengeteget szívtam egy Abit SA7-es alaplappal. A deszka mellé csomagolt SiS 645DX chipsetdriver nem volt hajlandó támogatni a DVD írást, a Nero állandóan azt közölte, hogy "Hiba! A tároló túl nagy!" Mondjuk a Nero az nem win
Old 09-10-2008, 07:14
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 26%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by szamóka View Post
Erre azért senki ne vegyen mérget. Anno rengeteget szívtam egy Abit SA7-es alaplappal. A deszka mellé csomagolt SiS 645DX chipsetdriver nem volt hajlandó támogatni a DVD írást, a Nero állandóan azt közölte, hogy "Hiba! A tároló túl nagy!" Mondjuk a Nero az nem win
Ezek majd útközben előjönnek. Végülis mostanra elindult, és megy, ez már jó jel. Az én gépem egy sima win install után nem tartana itt, mert nem látná, hogy van hálózat, és így nem lenne netem se.
Old 09-10-2008, 11:25
richardka richardka is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
SIS-es alaplapot alapbol nem veszünk) ViA-st se?(

Örülök Tsobi hogy sikerült a buli végén

Amugy az Everest nem ingyenes, igaz van ingyenes verzioja is Ismerem a készitöjét
Reply With Quote
Old 09-10-2008, 14:02
szamóka's Avatar
szamóka szamóka is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by richardka View Post
SIS-es alaplapot alapbol nem veszünk) ViA-st se?(
Ti dolgotok. Fenti apró "hibát" leszámítva, semmi bajom nem volt vele az elmúlt öt évben.
Old 09-10-2008, 20:08
rak_loo rak_loo is offline
Member

Longevity: 87%

Quote:
ÚÚÚÚ te ezzel nagyon nagyon sokat segítettél.Nekem is ez volt a problem és máig sem jöttem rá.KÖSZI KÖSZI KÖSZI!!!
Reply With Quote
Old 09-10-2008, 20:10
rak_loo rak_loo is offline
Member

Longevity: 87%

Quote:
Ti dolgotok. Fenti apró "hibát" leszámítva, semmi bajom nem volt vele az elmúlt öt évben.
Nekem sem azon kívül,hogy nem írt dvd-t ezért kicsontoztam és eladtam belőle pár dolgot pedig anno lett volna mit írni ,mert hát nem sok minden fért a 40gigás winyóra
Reply With Quote
Old 09-11-2008, 12:19
richardka richardka is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Na ja az én bajom, csak tudod én ha eladok egy gépet vagy alkatrészt, nem akarok ilyen piszlicsáré problémákkal foglalkozni, hogy ez, meg ez, meg ez a hibája) minek dolgozzam utána ha nem kell.
Reply With Quote
Old 09-14-2008, 15:06
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%
Default Üdv újra, sok boldog gépezést Tsobi! :)

No, újra itt.

Utólag is köszönöm a kedves jóakarómnak, hogy direkt szívat, már majdnem azt hittem, hogy megfeledkezett rólam. Hála égnek nem, legalább nem unatkozom.

A lopás fogalma nem teljesen világos. Ha én veszek egy eredeti XP-t, én kifizettem a jogdíjat, hogy egy XP legyen a gépemen. Úgy érzem, ha ezek után egy müködőképeset telepítek fel, az nem lopás... Az a lopás, ha nincs eredetim, de van fent egy a gépen... Nekem is vannak eredeti Windowsaim. Attól még nem azt használom. HOgy miért? Mert nehézkesen feltelepítem, majd feltelepítem az eredeti drivereket, majd feltelepítem azokat, amiket a hardware gyártása óta kiadtak újaabbakat, majd feltelepítgetem egyesével a sok kis programot... Total Commander, Office, valamilyen vírusírtó, tűzfal, tömörítő program, stb stb stb... Nem sorolom.
Ehelyett fogok egy modolt oprendszert, ami automatikusan feltelepíti ezeket. Ezzel nem károsítom meg a Microsoftot, tehát nem lopok. Egyszerűen csak időt, és pár idegrohamot spórolok meg magamnak.

Úgyhogy a lopásra való felbújtás témáját zárjuk is le ezennel végérvényesen.

Következzen a BSA. A BSA nem rendelkezik magánbirtokháborítási jogosítvánnyal, úgyhogy (előre is elnézést azoktól akiket megbántok) ha olyan hülye valaki, hogy a BSA-s arcot beengedi, akkor az magára vessen... Becsönget, megkérdezem ki az, ő megmondja, én meg nem nyitom ki az ajtót. Ezzel a BSA le is van pattintva, nincs joga bejönni. Még rendőri kísérettel sincs hozzá joga!
CSAK akkor jöhet be, ha rendőrrel van, és a rendőrnek van érvényes házkutatási parancsa.
Nos. Ha valakihez házkutatási paranccsal mennek ki... Akkor szerintem ott már a lopott windows a legkisebb probléma... Úgyhogy ebbe ne menjünk bele.
Ha meg ezek után meg tudnak büntetni valakit, az meg érdekes szituáció. Akkor valami nagyon csúnya dolgot művelt az otthoni gépéről. (DC++ szerver futtatás, crackerkedés, stb...)
Hozzáteszem, ha torrentről töltök le valamit, az NEM ismétlem NEM minősül bűncselekménynek. Jelenleg is hatalmas pereskedések folynak ezzel kapcsolatban a világon. Ebbe ne menjünk bele, de ha valakit érdekel, privátban szívesen elbeszélgetek vele erről. Szóval ha van egy legális operációs rendszerem, a gépet is legálisan vettem, és csak olyan program van a gépen amit torrent oldalról töltöttem le, akkor nem bűntethetnek meg. Mert nincs rá alapos indok. A software lopottságának bűntette pedig azt érinti, aki esetleg lopott dolgot tölt fel torrent oldalra. Őt meg lehet bűntetni, igen. De mondjuk kíváncsi leszek, hogy például egy fiatalkorú amerikai állampolgárt (csak példa, ha mondjuk tőle töltessz le valamit) hogy is bűntet meg a BSA? Sehogy. A letöltés meg nem bűncselekmény (jelen álláspont szerint!! Lehet, hogy fél év múlva az lesz, de előbb ezt ki kell mondja valamilyen bíróság! Addig amíg nem bűncselekmény, addig a pillanatig viszont legális!)

Itt egy példa a DVD filmekkel. elején ott van a szöveg, hogy ilyen meg olyan formában LEVETÍTENI, valamint HASZONSZERZÉS céljából sokszorosítani így tilos meg úgy tilos....
Kérem. Ha én nem vetítem le, pusztán felmásolom a gépemre (amihez jogom van, ha veszek egy legális cuccot a boltban, biztonsági másolatot készíthetek róla!), akkor nem sértettem törvényt. Ha ezt valaki INGYEN letölti rólam, akkor az haszonszerzés céljából volt? Kapok én azért bármit is? Nem. Tehát a felhívást semmilyen szinten nem sértem meg. Ezért pereskedik a sok nagy külföldi torrent oldal a kiadókkal. Jelenleg folynak a tárgyalások. Amíg nincs végzés arról, hogy ilyet nem lehet csinálni, addig senki nem bűntethet meg ezért.

A BSA akkor bűntethet meg, ha én haszonszerzés céljából pl DVD filmeket másolok, és találnak nálam többszáz lemásolt filmet, amiket mondjuk én pénzért értékesítek. Stb...

De ismétlem: ha valakihez házkutatási paranccsal megy ki a rendőrség (és a rendőrséggel együtt mellékesen a BSA is), akkor ott nagy gáz van. És nem a másolt windows xp a gáz.......

Tsobinak viszont gratula, és sok sikert az eredeti XP-jéhez, sokan azt mondják, az eredeti elég jó, főleg ha állandóan letölti valaki a legális frissítéseket hozzá. Én ezt nem tapasztaltam. Az egyetlen windows, ami szuper volt, az az eredeti Windows 98 SE. Az valóban stabil volt, és keveset zabálta a gépet! (Hozzáteszem, az is van nekem eredeti. Sőt, még 2.0-m is van eredeti.)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules