No, újra itt.
Utólag is köszönöm a kedves jóakarómnak, hogy direkt szívat, már majdnem azt hittem, hogy megfeledkezett rólam. Hála égnek nem, legalább nem unatkozom.
A lopás fogalma nem teljesen világos. Ha én veszek egy eredeti XP-t, én kifizettem a jogdíjat, hogy egy XP legyen a gépemen. Úgy érzem, ha ezek után egy müködőképeset telepítek fel, az nem lopás... Az a lopás, ha nincs eredetim, de van fent egy a gépen... Nekem is vannak eredeti Windowsaim. Attól még nem azt használom. HOgy miért? Mert nehézkesen feltelepítem, majd feltelepítem az eredeti drivereket, majd feltelepítem azokat, amiket a hardware gyártása óta kiadtak újaabbakat, majd feltelepítgetem egyesével a sok kis programot... Total Commander, Office, valamilyen vírusírtó, tűzfal, tömörítő program, stb stb stb... Nem sorolom.
Ehelyett fogok egy modolt oprendszert, ami automatikusan feltelepíti ezeket. Ezzel nem károsítom meg a Microsoftot, tehát nem lopok. Egyszerűen csak időt, és pár idegrohamot spórolok meg magamnak.
Úgyhogy a lopásra való felbújtás témáját zárjuk is le ezennel végérvényesen.
Következzen a BSA. A BSA nem rendelkezik magánbirtokháborítási jogosítvánnyal, úgyhogy (előre is elnézést azoktól akiket megbántok) ha olyan hülye valaki, hogy a BSA-s arcot beengedi, akkor az magára vessen... Becsönget, megkérdezem ki az, ő megmondja, én meg nem nyitom ki az ajtót. Ezzel a BSA le is van pattintva, nincs joga bejönni. Még rendőri kísérettel sincs hozzá joga!
CSAK akkor jöhet be, ha rendőrrel van, és a rendőrnek van érvényes házkutatási parancsa.
Nos. Ha valakihez házkutatási paranccsal mennek ki... Akkor szerintem ott már a lopott windows a legkisebb probléma... Úgyhogy ebbe ne menjünk bele.
Ha meg ezek után meg tudnak büntetni valakit, az meg érdekes szituáció. Akkor valami nagyon csúnya dolgot művelt az otthoni gépéről. (DC++ szerver futtatás, crackerkedés, stb...)
Hozzáteszem, ha torrentről töltök le valamit, az NEM ismétlem NEM minősül bűncselekménynek. Jelenleg is hatalmas pereskedések folynak ezzel kapcsolatban a világon. Ebbe ne menjünk bele, de ha valakit érdekel, privátban szívesen elbeszélgetek vele erről. Szóval ha van egy legális operációs rendszerem, a gépet is legálisan vettem, és csak olyan program van a gépen amit torrent oldalról töltöttem le, akkor nem bűntethetnek meg. Mert nincs rá alapos indok. A software lopottságának bűntette pedig azt érinti, aki esetleg lopott dolgot tölt fel torrent oldalra. Őt meg lehet bűntetni, igen. De mondjuk kíváncsi leszek, hogy például egy fiatalkorú amerikai állampolgárt (csak példa, ha mondjuk tőle töltessz le valamit) hogy is bűntet meg a BSA? Sehogy. A letöltés meg nem bűncselekmény (jelen álláspont szerint!! Lehet, hogy fél év múlva az lesz, de előbb ezt ki kell mondja valamilyen bíróság! Addig amíg nem bűncselekmény, addig a pillanatig viszont legális!)
Itt egy példa a DVD filmekkel. elején ott van a szöveg, hogy ilyen meg olyan formában LEVETÍTENI, valamint HASZONSZERZÉS céljából sokszorosítani így tilos meg úgy tilos....
Kérem. Ha én nem vetítem le, pusztán felmásolom a gépemre (amihez jogom van, ha veszek egy legális cuccot a boltban, biztonsági másolatot készíthetek róla!), akkor nem sértettem törvényt. Ha ezt valaki INGYEN letölti rólam, akkor az haszonszerzés céljából volt? Kapok én azért bármit is? Nem. Tehát a felhívást semmilyen szinten nem sértem meg. Ezért pereskedik a sok nagy külföldi torrent oldal a kiadókkal. Jelenleg folynak a tárgyalások. Amíg nincs végzés arról, hogy ilyet nem lehet csinálni, addig senki nem bűntethet meg ezért.
A BSA akkor bűntethet meg, ha én haszonszerzés céljából pl DVD filmeket másolok, és találnak nálam többszáz lemásolt filmet, amiket mondjuk én pénzért értékesítek. Stb...
De ismétlem: ha valakihez házkutatási paranccsal megy ki a rendőrség (és a rendőrséggel együtt mellékesen a BSA is), akkor ott nagy gáz van. És nem a másolt windows xp a gáz.......
Tsobinak viszont gratula, és sok sikert az eredeti XP-jéhez, sokan azt mondják, az eredeti elég jó, főleg ha állandóan letölti valaki a legális frissítéseket hozzá. Én ezt nem tapasztaltam. Az egyetlen windows, ami szuper volt, az az eredeti Windows 98 SE. Az valóban stabil volt, és keveset zabálta a gépet! (Hozzáteszem, az is van nekem eredeti. Sőt, még 2.0-m is van eredeti.)