Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Stratégia & Tippek
Register Stats Members List Today's Posts

Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez

View Poll Results: Melyik a jobb tolis?
Ember 13 28.26%
Félelf 31 67.39%
egyéb 2 4.35%
Voters: 46. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-25-2008, 21:44
Druida Druida is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by Kirhal View Post
azé elég gagyi embernek kell lenni ahoz hogy beférjen 15 varigyilok,meg 3 mészi...
Ház 38 19%
Barakk 24 12% Raktár 18 9% Őrtorony 24 12%
Kocsma 82 41%
Templom 14 7%

ird le nekem légyszívesh mi kell ahoz h egy ilyen emberhez beférjen 15 varigyilok,meg 3 mészi eccere.és persze az embernek van szövije,aki nem nézi tétlenül h szétgyilkolják a toliját.
az ember vs szövi esetet most vegyük ki a képbőlegy mf ellen megoldható persze,ha rákészül a szövi...
hehe
nem gyenge ember kell hanem erős szövi
egy körben megy a 3 mészi meg a 15varigyilok. így már ennyivel előrébb tart az egyik fél-a tolis kilőve. miután esetleg újra bevesz varikat utána rá lehet állni egy másik tagra még a félelfnek nincs fullon a készije.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-25-2008, 21:48
Kirhal Kirhal is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Druida View Post
hehe
nem gyenge ember kell hanem erős szövi
egy körben megy a 3 mészi meg a 15varigyilok. így már ennyivel előrébb tart az egyik fél-a tolis kilőve. miután esetleg újra bevesz varikat utána rá lehet állni egy másik tagra még a félelfnek nincs fullon a készije.
sztem a felesnek készülije egy jó ideig nem lesz
és ha az emberre rámennek 3 sereggel,hány fog szembemenni?
Reply With Quote
Old 05-25-2008, 21:53
Zoli's Avatar
Zoli Zoli is offline
Member

Longevity: 94%

megnéznék egy olyan felest, aki 15-ször átmegy egy ember tolin, úgy, hogy nem fér be hozzá az ember vagy varival, vagy íjásszal
mindaz, amit elmondtál az ember szétszedéséről, 4-szeresen igaz a felesre..csak ott nem a varijával, hanem a tolijával kezded.
de ennek nincs értelme, hogy mindent eleresztesz a füled mellett,és csak szajkózod, hogy hogy szeded szét a hiper "200 hekin 1000 épületem van" félelfeddel az embert, (meg 4 szövitagban 6 ori szöviddel)..értelmetlen.Nem vitatkozok tovább, tanulj meg játszani az emberrel, ne fikázd!
(Téma irányomból lezárva, mellőzve)

Ecto
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Zoli For This Useful Post:
Old 05-25-2008, 21:58
Druida Druida is offline
Member

Quote:
azé elég gagyi embernek kell lenni ahoz hogy beférjen 15 varigyilok,meg 3 mészi...
Ház 38 19%
Barakk 24 12% Raktár 18 9% Őrtorony 24 12%
Kocsma 82 41%
Templom 14 7%

ird le nekem légyszívesh mi kell ahoz h egy ilyen emberhez beférjen 15 varigyilok,meg 3 mészi eccere.és persze az embernek van szövije,aki nem nézi tétlenül h szétgyilkolják a toliját.
az ember vs szövi esetet most vegyük ki a képbőlegy mf ellen megoldható persze,ha rákészül a szövi...
amúgy ez nem is egy jó éplist. ezt az embert nem csak 3x lehetne lemészinzni
200on egy jó hadinak van 5000lova. namost avval 2x fér be ehhez. (és nem orkról van szó, hanem mongyuk egy gnómról (ork az 4x férne be))
szal az már 6mészi
egyre jobb
és ez még nem egy tanyafree gnóm, mintahogy az ember amihez éplistet csináltál.
Reply With Quote
Old 05-25-2008, 22:04
Druida Druida is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Zoli8 View Post
megnéznék egy olyan felest, aki 15-ször átmegy egy ember tolin, úgy, hogy nem fér be hozzá az ember vagy varival, vagy íjásszal
mindaz, amit elmondtál az ember szétszedéséről, 4-szeresen igaz a felesre..csak ott nem a varijával, hanem a tolijával kezded.
de ennek nincs értelme, hogy mindent eleresztesz a füled mellett,és csak szajkózod, hogy hogy szeded szét a hiper "200 hekin 1000 épületem van" félelfeddel az embert, (meg 4 szövitagban 6 ori szöviddel)..értelmetlen.Nem vitatkozok tovább, tanulj meg játszani az emberrel, ne fikázd!
(Téma irányomból lezárva, mellőzve)
hehe.

na mind1. a közvélemény szerint is a feles a jobb. nemtok mit mondani, ez van. egyszerűen az ember nem kevésbé sebezhető csak azért mert tükörpajzsa van. ezt kéne megértened
ez csupán a látszat. ha megnézed az embert lényegében hadival a legkönyebb ártani, de félelf toli is simán befér. és miután ráment x mészi meg varigyilok, lehet varival is ártani. amúgymeg ne gúnyolódj, mert nem én nem tudok az emberrel játszani, hanem ezekszerint a szavzók többsége csak mert azt mondom az a jobb köszi.
Reply With Quote
Old 05-25-2008, 22:09
Druida Druida is offline
Member

Quote:
sztem a felesnek készülije egy jó ideig nem lesz
és ha az emberre rámennek 3 sereggel,hány fog szembemenni?
az üzenet első része kacagtató, ez tetszik
a második része pedig... hát nemtom... előszöris nem fogják egyből észrevenni. másodszor a feleshez csak 2x bírnának bemenni, ha jól számolom, az én idealizált felesemmel
Reply With Quote
Old 05-25-2008, 22:11
komisz86 komisz86 is offline
Member

Én is a félelfet érzem érzem valamivel jobbnak, szerintem azért képtelenség annyira kiélezni hogy egy jól kiépített ember tolihoz 15-ször beférjen. De még ha be is férne, egy szöviháborúban tuti nem arra lőném el az értékes készültséget (főleg, mert ha jó ez ellen, akkor a közeljövőben nem nagyon fog a feles akciózni), hogy egy ember toli minimális varijából leöljek egy párat, amit utána lazán tud majd pótolni...
Old 05-25-2008, 22:14
Druida Druida is offline
Member

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Én is a félelfet érzem érzem valamivel jobbnak, szerintem azért képtelenség annyira kiélezni hogy egy jól kiépített ember tolihoz 15-ször beférjen. De még ha be is férne, egy szöviháborúban tuti nem arra lőném el az értékes készültséget (főleg, mert ha jó ez ellen, akkor a közeljövőben nem nagyon fog a feles akciózni), hogy egy ember toli minimális varijából leöljek egy párat, amit utána lazán tud majd pótolni...
15x valóban csak a mészik után férne be, előtte nem, ezt belátom. viszont én arra lőnem el a készit, mert mindig a legsebezhetőbb célt kell támadni. (persze ezeket a támadásokat célszerű éjjel végezni, hogy ne tudja pótolni az ember a varikat egyhamar)
Reply With Quote
Old 05-25-2008, 22:28
Hani's Avatar
Hani Hani is offline
Junior Member

Longevity: 88%

Jelen pillanatban szerintem a fél-elf a hatékonyabb toli. Bár annókor amikor még a tükörvarázs nem volt hurka simán az ember volt a favorit, ejj akkor miért nem volt helytartó...aki akkor játszott emberrel az tudja mire gondolok.

Föld: 282 hektár Katona: 0
Népesség: 3.526 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 98% Támadó: 0
Pénz: 34.929.884 Íjász: 116
Étel: 8.754 bála Lovas: 1.284
Rúna: 100 % Varázsló: 7.840
Katonai morál: 100 % Tolvaj: 5.600
Szövetség: magányos farkas Faj: Fél-elf
Személyiség: Tudós Hírnév: 8.977

A fenti gömb jól mutatja, hogy szinte semmi védelmem sincs -bár a pacik helyett lehetne íjj is, a tornyok megvannak hozzá- De kérdem én: minek betonvédelem? Aki nagyon akar az úgy is befér. Legyen szó tolisról vagy varisról, egy hadis beveri. Igaz mellé kap némi ártót, de beveri. Az már más kérdés, hogy hányszor Én mivel V-ben vagyok megengedhetem magamnak ezt a kényelmet, hogy ennyire ne legyen védelmem. Eljárok fosztogatni, leártózom az összes fél-elfet akihez nem férnék be. Az emberekhez(tolishoz) meg ártó sem kell. Nincs is annyi varim, hogy átüssem a tükröt de minek is? Ki lett találva a hírnév, ha látom, hogy adott körben eleget mozog nyitom is a tk-t. Szépen kivárom míg lefárasztja a saját tolijait. Ha meg naon grízes egy ori és a szükség úgy hozza 55% kocsmára feltolom magam de csak addig amíg be nem férek az illetőhöz és ha nem éri meg utána bontom is vissza.
Ezzel az orival így tudok támadgatni néha, fedeznem sem kellett még nagyon, kevés vari tud gömbözni akit megtudott az mnt-t küldött (amitől az egóm a eget veri ) tapasztalt játékosok híjján meg csak 1-2 hulla az aki megtalál.
Olyankor válltok íjjra ha szükséges akkor el is eresztem a pacikat, de hát van miből. Ezen a hekin még tökéletes, 1700-on már nem vállalnám be. Sőtt ott már a tolvajt sem.

Eddig 1x fordult elő, hogy lelopktak engem (no persze számítottam erre) de az is azért volt mert épp egymagam viaskodtam 2 szövivel. (Rossz szokásom a köttekedés ) Ki tudtam volna küszöbölni ezt mert lett volna miből de hát a túlerő... amit hozzáteszek jksz volt amit Ati kellően díjazott is

Az elején szándékosan nem a "jobb" szót használtam a fél-elfre. Mert ki is vagyok én, hogy eldöntsem kinek mi a jó ill. jobb. Lehet jön egy olyan változtatás ami ismét az embernek fog kedvezni. Az előttem szólókhoz csatlakozva : csoportfüggő! A-ban nem hiszem, hogy valamelyik is megállná a helyét egy gnóm annál inkább.

De egy kezdőnek inkább a fél-elfet ajánlanám mert ahhoz, hogy a tükör jól menjen és lopni is tudjon igencsak tisztában kell lenni azzal, hogy adott területen mennyi varija van egy varisnak és mennyi toli egy tolvajnak.
Továbbá a fél-elfel simán össze lehet annyit lopkodni, hogy Lben az ember bevállaljon egy orkocskát, persze szigorúan mf-et! Az ha az ember jól csinálja 1-2 hét alatt megeszi az 5-6 milliárdot

Még 1 érv a fél-elf mellett:
Sikerült szerezni 0 ipari, 0 gazdasági, 0 mezőgazdasági, 31.572 lakáshelyzeti, 0 bányászati, 0 hadügyi, 951 mágia és 0 tolvajlási tudománytekercset.

Ez a rekordom. 500k lakteki volt bent nekem , ez a 3.k vagy 4ik lopásom volt mert még emelkedett és csak ezután kezdett csökkenni. Így kell hazavágni pár hónap munkáját egy 200 hekis tekiíró gnómnak akinek elfogyott a vipje.
Ilyenkor azért sokat számít hogy csak 3% készültségbe kerül 1 lopás
Törlés előtt még azért az 1300-as évekig visszamenőleg szidta a felmenőimet, de ez érthető is.
Reply With Quote
Old 05-25-2008, 23:21
Kirhal Kirhal is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Druida View Post
amúgy ez nem is egy jó éplist. ezt az embert nem csak 3x lehetne lemészinzni
200on egy jó hadinak van 5000lova. namost avval 2x fér be ehhez. (és nem orkról van szó, hanem mongyuk egy gnómról (ork az 4x férne be))
szal az már 6mészi
egyre jobb
és ez még nem egy tanyafree gnóm, mintahogy az ember amihez éplistet csináltál.
persze csak te elfelejted h az ellen szövijébe is vannak hadisok,és a te ideális jo hadisodat,akinek 5000 lova van,ahoz kb 5 seregel mennek vissza...de mind1.
akárhogy is nézzük biztos h az embert nehezebb leszerelni,és több energiát kell ráforditani a kicsinálására,míg a fél-elf csak csendes szemlélője lesz az eseményeknek...
de úgy látom bárki bármit mond,a te idealizált felesed az mindenkit szétlop,és szétszed...és nem érdekel mások véleménye.részemről is lezárva a dolog,teljesen értelmetlen veled vitatkozni.csak azt áruld el,akkor minek nyitottad ezt a topicot???
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules