|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

05-22-2008, 09:44
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Nézd meg Gee számait. Tehát továbbra se fogja beütni az orikat, cserébe 4sereg helyett 1-el ütik vissza, gondolom egy ilyen hullához te is kedvet kaptál
Ja hogy a hulla csak hulákat üssön? Ezzel az a baj, hogy most nincs elég hulla, és ettől nem is lesz.
És arról még nem is beszéltem, hogy elég kórházzal hiába van betegsé a születések miatt nem fogy a népesség.
Quote:
(különösen a hektáronkénti haderőbónusz, ami magasabb hekin az orkkal hozná egy szintre a hullát).
|
Miben hozná egy szintre? Támadóerőben, és teljes otthon lévő sereg esetében védelemben. (Bár természtesen ez se teljesen igaz)
Ezen kívül a hullát bármelyik ork is legyújtja, míg egy orkot azért egy másik ork nem nagyon fog.
A hulla nem tud lopni, varázsolni, ergo hadiznia kell, akkor hadis faj.
legalábbis annak kéne lennie, akár van elég hadis faj, akár nincs 
|

05-22-2008, 10:18
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Ez igaz.
Egy faj ne attól legyen hadis, hogy a kezdőket be tudja verni. Mert ha a hadis fajnak ez lennea definíciója, akkor bármely faj + bármely személyiség = hadis faj.
Egy kezdőt egy 50% barakkos félelffel is ronggyá lehet verni, még akár több sereggel is!
Magyarul a félelf egy hadis faj!!!! (Szerintem ez elég nevetséges...)
Az élőhalott igenis hadis faj! Sokkal jobban az, mint akármelyik másik, hiszen ez kifejezetten (mint Vale is mondta) csak és kizárólag ezt tudja csinálni. Hadizik.
Arra viszont alkalmatlan, mert mint fentebbi hozzászólásaimban írtam, (és példát is hoztam rá!) se megtámadni, sem pedig védekezni nem tud normális körülmények között.
Attól, hogy baromi durva lesz a pestis, attól még ugyanúgy nem fog tudni beverni senkit... Se 5 sereggel, se 1-gyel.
Ha így marad a támadóereje (a sárga fedélzetdeszka alatt..), és emellé a támadóerő mellé kap egy brutális védelmet, akkor elmondom hol lyukadunk ki. Hát nem a hadis fajoknál. Szerintem az elfnél. Akkor létre lesz hozva egy Elf 2 nevű faj, amit senki nem ver be szívesen, viszont cserébe nem is nagyon támad meg senkit... Szerintem efelé ne menjünk el.
|

05-22-2008, 10:55
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Nézd meg Gee számait. Tehát továbbra se fogja beütni az orikat, cserébe 4sereg helyett 1-el ütik vissza, gondolom egy ilyen hullához te is kedvet kaptál
Ja hogy a hulla csak hulákat üssön? Ezzel az a baj, hogy most nincs elég hulla, és ettől nem is lesz.
És arról még nem is beszéltem, hogy elég kórházzal hiába van betegsé a születések miatt nem fogy a népesség.
Miben hozná egy szintre? Támadóerőben, és teljes otthon lévő sereg esetében védelemben. (Bár természtesen ez se teljesen igaz)
Ezen kívül a hullát bármelyik ork is legyújtja, míg egy orkot azért egy másik ork nem nagyon fog.
A hulla nem tud lopni, varázsolni, ergo hadiznia kell, akkor hadis faj.
legalábbis annak kéne lennie, akár van elég hadis faj, akár nincs 
|
Szerintem Gee fejtegetésében ott van a logikai bukfenc, hogy az általa felvázolt mf gnóm kesekedőhöz egy másik mf gnóm kereskedő is csak majdnem fullra kitámadva fér be, ne várjuk már el ugyanezt az elnyűhetetlen hadsereggel rendelkező betegségforrástól ami még tolik és varik ellen is elég jól védett 
Viszont ha mondjuk 4 hulla összeáll, ha nem is mindenkit de elég sok orit be tudnak ütni most is, csak hát jópár sereg megy vissza... Tudom, hogy te jobban értesz hozzá, de én ezt jóval nagyobb problémának érzem mint a mondjuk gyújtogatást. Szerintem nem azért van fentebb egyre kevesebb hulla, mert ott már lehet rendesen gyújtogatni, hanem mert ahogy egyre nehezebb földhöz jutni úgy csökken a pestis visszatartó ereje....
Azt szerintem te se gondolod komolyan, hogy nagyobb kárt lehet tenni egy hullában tolikkal, mint egy orkban. Ha már két szövitag befér az orkhoz több ház áll majd lángokban, mind ha egy komplett szövi gyújtogat a hullánál (és azért kevés az olyan szövi amiben se egy óriás se egy elf), akkor még a tekilopásról, gyilkolászásról szó sem esett.
A korházas dologra pedig szerintem megoldás az ha több embert visz el a pestis mint amennyit a korház hoz.
Az utolsó részével egyet értek,persze hogy csak a seregeire támasztkodhat, de azért nem kéne hadilag egy szintre hozni a többi fajjal mert úgy már túl erősnek érzem...

05-22-2008, 11:08
|
Senior Member
|
|
|
|
Mi a logikai bukfenc?
Felvázoltam egy teljesen átlagos gnóm, valamint egy teljesen átlagos óriás országot.
Egyik sem volt kiélezve, sem támadásra, sem védekezésre. Ebben is egy kicsit jó, abban is egy kicsit jó. nem éhezik, önellátó, kajatúltermelése van.
Nincs túlvédve bankkal, de azért annyi van, hogy ha nincsenek százmillióid, akkor nem éri meg tőled lopni.
Sima 50/10-es gnóm kereskedő, meg 50/10-es óriás tudós országok, amiket akár még kezdők is fel tudnak építeni, hiszen mindkét ország igénytelen! alapjáraton védettek a tloizással szemben, variban se gyengék, magának termeli a kaját, a varikat 36 köre tudja feltenni, tehát ha megkapja a szárazvihart, akkor azonnal le is tudja pucolni magáról, stb...
magyarul ezek olyan országok, hogy ha a tulajdonos csak 36 körönként (!) lép be varit pakolni, meg piacolni kicsit, esetleg támadni, akkor is bőven stabilak, és sikeresek lesznek.
Szóval egyáltalán nem átlagon felüli országok ezek. nem 60/10-es ork, vagy 35/35-ös elf.
Egy élőhalott szövetség egy ilyen orival sem tud sokmindent kezdeni. Annyit tud kezdeni, hogy 1 szövetségi sereggel beüti. Ennél többet nem. Ezek viszont cserébe bármelyik szövitagot vissza tudják ütni, akár több sereggel is. És bár kis hekin nem sok jelentősége van, de varini és tolizni is tudja őket. Ha mást nem, de legalábbis hazakísérés utáni emberlopás végett biztos piszkálni fogja a szövit..
|

05-22-2008, 11:13
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Szerintem Gee fejtegetésében ott van a logikai bukfenc, hogy az általa felvázolt mf gnóm kesekedőhöz egy másik mf gnóm kereskedő is csak majdnem fullra kitámadva fér be, ne várjuk már el ugyanezt az elnyűhetetlen hadsereggel rendelkező betegségforrástól ami még tolik és varik ellen is elég jól védett 
|
Megvan a lehetőség, hogy magad is számolgass egy kicsit 
Nem néztem meg pontosan, de korábban nekem is ilyesmi jött ki.
Quote:
Viszont ha mondjuk 4 hulla összeáll, ha nem is mindenkit de elég sok orit be tudnak ütni most is, csak hát jópár sereg megy vissza... Tudom, hogy te jobban értesz hozzá, de én ezt jóval nagyobb problémának érzem mint a mondjuk gyújtogatást. Szerintem nem azért van fentebb egyre kevesebb hulla, mert ott már lehet rendesen gyújtogatni, hanem mert ahogy egyre nehezebb földhöz jutni úgy csökken a pestis visszatartó ereje....
|
Így gondolom, ezért raktam a képletbe védelmi bónuszt, de nem raktam gyújtogatás ellenit
Quote:
Azt szerintem te se gondolod komolyan, hogy nagyobb kárt lehet tenni egy hullában tolikkal, mint egy orkban. Ha már két szövitag befér az orkhoz több ház áll majd lángokban, mind ha egy komplett szövi gyújtogat a hullánál (és azért kevés az olyan szövi amiben se egy óriás se egy elf), akkor még a tekilopásról, gyilkolászásról szó sem esett.
|
Ugye a gyilkolást te sem gondolod komolyan? 
A hulla hátránya már ott kijön, hogy nem élezheti magát annyira, mint a többi faj. Egy orkot nem gyújtogatnak csak úgy. (ezért lett az elf módsítva  )
Quote:
A korházas dologra pedig szerintem megoldás az ha több embert visz el a pestis mint amennyit a korház hoz.
Az utolsó részével egyet értek,persze hogy csak a seregeire támasztkodhat, de azért nem kéne hadilag egy szintre hozni a többi fajjal mert úgy már túl erősnek érzem...
|
Csak olyat nem lehet csinálni, mivel körről-körre fogy az elvitt lakosság. így a születés alá fog csökkenni.
Ráadásul azért meg lehe szívni a betegséget, ha valaki nem figyel rá, szerintem nem véletlenül lett annyi, amennyi most.
Márpedig azért előfordul, hogy az ember támad, nem kísér senki, és elmegy otthonról. Aztán hazaérve látja, hogy hoppá beteg volt a célpont.
|

05-22-2008, 11:18
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Megvan a lehetőség, hogy magad is számolgass egy kicsit 
Nem néztem meg pontosan, de korábban nekem is ilyesmi jött ki.
|
A gnóm kereskedő éplistája:
Ház 34 17%
Barakk 100 50% Tanya 28 14%
Őrtorony 20 10%
Kocsma 1 1%
Templom 12 6%
Bank 5 3%
A fenti éplista lehetséges hadi variációi:
*** (#***) [***]
Föld: 200 hektár Katona: 0
Népesség: 2.550 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 97% Támadó: 0
Pénz: 450.148.732 Íjász: 6.000
Étel: 0 bála Lovas: 0
Rúna: 4.038 rúna Elit: 0
Morál: 100 % Varázsló: 1.800
Katonai morál: 100 % Tolvaj: 60
Szövetség: magányos farkas Faj: Gnóm
Személyiség: Kereskedő Hírnév: 51
Érték: 9.510 Helyezés: 2.152 / 3.042
*** (#***) [***]
Pénz: 450.148.732 Íjász: 1.200
Étel: 0 bála Lovas: 0
Rúna: 4.038 rúna Elit: 4.800
*** (#***) [***]
Pénz: 450.148.732 Íjász: 1.200
Étel: 0 bála Lovas: 4.800
Rúna: 4.038 rúna Elit: 0
(természetesen a pénznek, rúnának, ilyesminek nincs köze a topichoz, csak lusta voltam kiszedegetni a gömbjeimből..
a hadi variációk meg példa értékűek, természetesen akármilyen más variációt is lehet benne tartani ugyanezek mellett az épületek mellett, pl íj-ló-elit kombinációt, vagy akár az íjakat ki is lehet szedni szükség esetén, hogy több elittel/lóval mehessen ki)
Last edited by [HTPA]GeeForce; 05-22-2008 at 11:26..
|

05-22-2008, 11:20
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Mi a logikai bukfenc?
|
Abban látom, hogy felvázoltál egy közepes íj/elites mf orit. Aztán szépen kiszámoltad hogy egy mf hulla nem üti be. De egy mf oriás vagy gnóm se! Vagy, ha mégis, akkor nem egy sereggel lehet visszakísérni.

05-22-2008, 11:21
|
Senior Member
|
|
|
|
Egyébként a betegség más országoknak is hasznos...
Én pl az mf óriás tudós varázslómmal rendszeresen betegítettem magam, pár íjászt ráküldtem a hullára, hogy hazahurcolják a kórt...
Aztán nagyot néztek akik nálam próbálkoztak.
hiszen csak annyit láttak, hogy 20% barakk 20% torony, íjakkal, és hogy mf vagyok. ritkán támadott meg 2x ugyanaz az ori vagy szövi 
|

05-22-2008, 11:23
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Abban látom, hogy felvázoltál egy közepes íj/elites mf orit. Aztán szépen kiszámoltad hogy egy mf hulla nem üti be. De egy mf oriás vagy gnóm se! Vagy, ha mégis, akkor nem egy sereggel lehet visszakísérni.
|
És mi a probléma ezzel?
Az élőhalott elméletileg a 2. számú hadi fajnak kéne legyen közvetlenül az ork mögött...
Lazán vernie kéne egy átlagos (mint te is írtad: közepes) országot hadilag. Hiszen fajból adódóan semmi mást nem tehet senkivel, csak azt, hogy leföldeli, lefosztja, pusztítást végez nála, vagy lemészárolja az egységeket, lakosokat. semmi más fegyvere nincs a hullának. Jelenleg viszont az egyetlen fegyvere, ami van neki, az egy műanyag csúzli... 
|
The Following User Says Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|

05-22-2008, 11:33
|
Senior Member
|
|
|
|
Egyébként meg elméleti síkon sem az óriás, sem a gnóm nem kifejezetten hadira szánt faj, lásd a csökkentett tábornokszámot, meg ilyesmiket..
Az, hogy a faji varázslataik, és erős varázslói képességük miatt 1 kocsmával is elvannak, és emiatt baromi sok barakk belefér, az inkább logikai bukfenc.
Az élőhalott viszont kifejezetten, csak és kizárólag hadi faj, semmi más. termelésben sem jó, védekezésben sem jó, tolizni nem tud, varizni nem tud, állatira megszívja a tüzet.. Magyarul amit tud (illetve tudnia kéne) az az, hogy olyan mint a toronyóra. Ormótlan, ronda, büdös, buta, és pontatlan, viszont baromi nagyot üt! (  )
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|