|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Szeretnél államszervezetet?
|
Igen
|

|
29 |
76.32% |
Nem
|

|
9 |
23.68% |

02-22-2006, 20:24
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Woodstock
Ha ezek bevezetésre kerülnének, akkor tök jól lehetne specializálni az orikat, nem lenne az, hogy pl. fél-elf csak tolvajlásra jó, meg hasonlók... (vagy legalábbis kisebb mértékű lenne ez a jelenség)
|
szerintem inkább valami olyasmiknek kéne lennie, ami nem igazán fajspecifikus.. hogy ezzel ne a meglévő jó kombinációkat erősítük, hanem inkább újabbakat hozzunk létre..
ez most így nem lett túl értelmes leírva, de én értem :P :P
|

02-22-2006, 20:33
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by director
szerintem inkább valami olyasmiknek kéne lennie, ami nem igazán fajspecifikus.. hogy ezzel ne a meglévő jó kombinációkat erősítük, hanem inkább újabbakat hozzunk létre..
ez most így nem lett túl értelmes leírva, de én értem :P :P
|
Teljesen igazad van. A kombinációk bővÍtése lenne a cél, és nem a jelenlegik megerősÍtése!
|

02-22-2006, 21:08
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
ezzel vitatkoznék: az oroszoknál meg soroztak. szóval ennyierővel azt is meg kell szabni hogy miféle a sereg: ha sorozott akkor alacsonyabb teljesítmény és morál, de több... (sokkal, és olcsóbb) hivatásosnál meg fordítva: drága és kevés de hatékony.. persze ez meg már túl mély belenyúlás lenne. szóval a diktatúra nehéz kérdés, szerintem az nem jó amit mondasz. (az én ötletem még várat magára, mert még gondolkodok...)
|
Senki: nem akarok felesleges vitába bocsátkozni, pláne nem a választás évében.  DE a szó szerinti DIKTATÚRA az szerintem az erős katonaságot hozza. a pártállami az megint más. persze töriből 3 voltam mindig is 
meg diktatúrák esetén a katonai felvonulások meg egyebek. a + haderő teki szerintem ebben az esetben alap. Az ipar megint, mert az ha az oroszokat hoztad fel ők is sokat fejlődtek az Elvtársak ideje alatt. A dupla zsold meg megint lehet a te nézetedben is, csak te a tiszteket fizeted meg a többit meg sorozod...
Ellenben a munka minőségét lehetne rontani (épületfenntartási költség növelésével. Hisz bárhogy is rakják össze a 4 követ + 3 fát, mindig tank lesz  ).
Last edited by bpeet; 02-22-2006 at 21:10..
|

02-22-2006, 22:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
kiegészítés:
Császárság: +10% támadóerő, ha megy a császár is támadni
Monarcia: + 5% több a föld fogallásokra
|
Ez meg baromság... A császárság is monarchia ugyanis.
Például: Japán: államforma: alkotmányos monarchia, Az uralkodó a császár.
azért mielőtt létrehozunk egy rakat államformát, legalább az alapokkal tisztában kéne lenni... Itt ugyanis most olyan dolgok játékba rakásán megy a fáradozás, amik eleve a valós életből származó dolgok. Tudni kéne, milyen államformák léteznek...
|

02-23-2006, 05:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Pár dolog ehhez kapcsolódóan:
alapvető államformákról, azaz a hatalom gyakorlásának, azaz kormányzati formáknak típusairól:
nem is könnyű, mivel nem vagyok történész vagy politológus, persze azért nem kel ilyen komolyan veni a témát. De néhány -nekem annak tűnő- problémát felvillantanék:
pl. köztársaság és demokrácia. Szokás mindkettőt politikai berendezkedésként aposztrofálni. A kettő hasonlót jelent és a legtöbb köztársaság demokratikus is, bár nem feltétlen (p. az adott ország egy csoportja ki lehet teljesen szorítva a hatalom gyakorlásából). Aztán sok hivatalosan köztársaságban lehet diktatúra is (mint volt pl. Chile). A feudalizmusban pedig király vagy herceg(ek) áll(tak) az ország élén. Vagy egy monarchiában is lehet katonai diktatúra , pl. Magyarország 1849-1867 között.
Szal, nyilván ennyire nem kell elmélyülni a dologban, de a komoly átfedéseket azért jó lenne kerülni. Ilyen meg, hogy kommunizmus, nyilván ne jelenjen meg a játékban, mert röhejes lenne.
Az alábbiakat javaslom én, mint lehetséges választható állami berendezkedéseket:
|

02-23-2006, 06:14
|
 |
Member
|
|
|
|
Tehát legyen (némelyik egy-egy nagyobb rendszernek emészthetőbb része, vannak itt átfedések, semmiképpen sem tekinthető szakértőinek, de a játék szempontjából talán izgalmas lehet):
despotizmus (istenkirályság)
diktatúra
monarchia
köztársaság
teokrácia (papi hatalom vagy vallási szent könyv elvei alapján működő)
technokrácia (szakértői, gazdasági mindenhatóságot elfogadó)
bürokrácia (közhivatalnoki vezetés. gondoljunk például a mandarinokra Kínában)
Jöjjenek még javaslatok
Last edited by Davalon; 02-23-2006 at 06:27..
|

02-23-2006, 06:17
|
 |
Member
|
|
|
|
És akkor választhassa bármelyik faj bármelyiket. Mindegyikhez kitalálni módosítókat, hajrá
na írjatok 
Last edited by Davalon; 02-23-2006 at 06:21..
|

02-23-2006, 07:47
|
Member
|
|
|
|
Igen igen, kezdenek alakulni a dolgok 
|

02-23-2006, 09:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Davalon: ez nagyon szép kifejtés, és ha tényleg be lehetne ezt hozni, akkor ez egy nagyon jó alapot szolgál neki 
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|

02-23-2006, 10:45
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Nagyon-nagyon figyelmesen olvastam, de ebből nekem az jön le, hogy ismét csak az lenne, hogy egy faj gyakorlatilag csak egy formát fog választani, mart azzal boldogul a legjobban
=> nem fog gondolkodni, csak egy jó neki, az a TÁPOS!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|