Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-16-2007, 13:42
Hóhér Hóhér is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Talán a mi klánunk az egyetlen az egész játékban, ahol nem lépkedünk be egymáshoz...

Hogy is merülhetett fel ekkrora baromság Sergben nem tudom elképzelni...

Sosem hallottam sehol, hogy ha valamelyik hacker bejutott akármelyik komolyabb cég titkos oldalaira,hogy az azért történt volna, mert megadta a kódokat a cég másnak.

minden esetben bűncselekményről halottam, sosem a feltört oldalak felelőségéről...

úgy látszik a hódítónál nem tudunk ettől elszakadni, hogy csak úgy lehetséges belépni 1 országba, ha másnak ki lett adva a kód !!!!

ha így lenne ez , vajon kik azok a hackerek????

igenis vannak olyan ember csoportok, akik ezzel foglalkoznak, hogy más országaiba be jussanak , anélkül, hogy a kódokat valaha is megadták volna nekik
sőőt ,
nem kell 20-30 próbálkozás ahhoz, hogy megfejtsék a kódot, hanem betudnak egyből lépni a jó kóddal.
Sponsored Links
Old 02-16-2007, 19:23
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Longevity: 99%

Én az év nagy részéban csak itthonrol és a saját gépemröl lépek be. Támogatom az öteletet.
Kérdés: A telefonnak nincs valami egyedi azonositója amit a hód szerver le tudna kérdezni alkalmasint? esetleg hogy lehetne olyan opció is hogy csak a saját teló szolgáltatóm ip-iröl lehet belépni? Tudom h alapvetően nem ip-röl van szó, és azt is tudom hogy mindig más ip-je vana telómnak, de gondolom a szaolgálatók fix és a másiktol független tartománybol osztják ki az ip-ket

Gyulaword (#79796)
Old 02-17-2007, 14:28
Csokibácsi Csokibácsi is offline
Member

A MAC címnek (változtatható) helyi hálózatban van szerepe.
IP cím (gyakran dinamikus) is kilőve ... esetleg engedélyezett tartományt adhatna meg az ember, mint belépési pont(ok), de ezzel csak kismértékben csökken a rizikó.
Mi alapján azonosítanád még a gépet? Színe, formája?

Egy nem egyszerű jelszó fejben tartása, az már sokat segít az illetéktelenek ellen.

modif: Tényleg, Ati, a https miért szűnt meg?
Old 02-18-2007, 21:37
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 23%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Hóhér View Post
Talán a mi klánunk az egyetlen az egész játékban, ahol nem lépkedünk be egymáshoz...

Hogy is merülhetett fel ekkrora baromság Sergben nem tudom elképzelni...

Sosem hallottam sehol, hogy ha valamelyik hacker bejutott akármelyik komolyabb cég titkos oldalaira,hogy az azért történt volna, mert megadta a kódokat a cég másnak.

minden esetben bűncselekményről halottam, sosem a feltört oldalak felelőségéről...

úgy látszik a hódítónál nem tudunk ettől elszakadni, hogy csak úgy lehetséges belépni 1 országba, ha másnak ki lett adva a kód !!!!

ha így lenne ez , vajon kik azok a hackerek????

igenis vannak olyan ember csoportok, akik ezzel foglalkoznak, hogy más országaiba be jussanak , anélkül, hogy a kódokat valaha is megadták volna nekik
sőőt ,
nem kell 20-30 próbálkozás ahhoz, hogy megfejtsék a kódot, hanem betudnak egyből lépni a jó kóddal.
Sőt, olyanok is vannak, akik lehallgatják a telefonodat, és követnek mindenhova, vagy a lakásodat is bekamerázzák.

A pánikkeltés is bűncselekmény, azért ennyire ne ess át a ló túloldalára, ha kérhetném.
Old 02-18-2007, 22:29
Zsáni's Avatar
Zsáni Zsáni is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Sőt, olyanok is vannak, akik lehallgatják a telefonodat, és követnek mindenhova, vagy a lakásodat is bekamerázzák.

A pánikkeltés is bűncselekmény, azért ennyire ne ess át a ló túloldalára, ha kérhetném.
Jájjjj
na mindegy, az ötletet én se támogatom
sokat vándorolok én is a világban és nincs szivem (sokak bánatára) sokáig hanyagolni az orim, akár még szabira tenni se
Old 02-19-2007, 00:16
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Csokibácsi View Post
A MAC címnek (változtatható) helyi hálózatban van szerepe.
IP cím (gyakran dinamikus) is kilőve ... esetleg engedélyezett tartományt adhatna meg az ember, mint belépési pont(ok), de ezzel csak kismértékben csökken a rizikó.
Mi alapján azonosítanád még a gépet? Színe, formája?

Egy nem egyszerű jelszó fejben tartása, az már sokat segít az illetéktelenek ellen.

modif: Tényleg, Ati, a https miért szűnt meg?
A MAC cimnek azért nem csak helyi hálón van szerepe sokszor... speciel én az internettel szivtam sokat amikor routert vettünk, és végül nagy nehezen akkor sikerült megoldani a problémát, miután az asztali gépem mac címére irtam át a routerét... és mivel változtatható a mac cím, de egy rendszerben normál esetben állandó sztem igen is jó kiinduló pont, úgyanis egy esetleges reinstal után is visszatudod állitani a régi mac-címed, ráadásul mig a dinamikus ip-k változnak a mac, nem változik minden restartnál...és nem hiszem hogyha alkalmazva lenne ez az opció, akkor csak 1belépést adna meg mindenki, 2-3belépési hellyel meg nincs az hogy könyörögni kell atiéknál...

Sztem úgy megvalositható lenne hogy eltárolja a helyeket ahonnan beléptél és amikor bekapcsolod az opciót akkor szépen kijelölheted az engedélyezetteket (így pl ha reinstall is van, egy másik engedélyezett helyedről belépsz, és kikapcsolod).

Old 02-19-2007, 06:44
Csokibácsi Csokibácsi is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
A MAC cimnek azért nem csak helyi hálón van szerepe sokszor... speciel én az internettel szivtam sokat amikor routert vettünk, és végül nagy nehezen akkor sikerült megoldani a problémát, miután az asztali gépem mac címére irtam át a routerét... és mivel változtatható a mac cím, de egy rendszerben normál esetben állandó sztem igen is jó kiinduló pont, úgyanis egy esetleges reinstal után is visszatudod állitani a régi mac-címed, ráadásul mig a dinamikus ip-k változnak a mac, nem változik minden restartnál...és nem hiszem hogyha alkalmazva lenne ez az opció, akkor csak 1belépést adna meg mindenki, 2-3belépési hellyel meg nincs az hogy könyörögni kell atiéknál...

Sztem úgy megvalositható lenne hogy eltárolja a helyeket ahonnan beléptél és amikor bekapcsolod az opciót akkor szépen kijelölheted az engedélyezetteket (így pl ha reinstall is van, egy másik engedélyezett helyedről belépsz, és kikapcsolod).
Kábelneted van ugye? Ott divat a MAC hozzárendelés.
A routerben a MAC klónozást kell bekapcsolni, nem kell átírni semmit.
Szolgáltató -> Te géped, ez lényegében felfogható helyi hálónak.
Ettől még nem mondod meg pl. az én MAC címemet

Engem az érdekelne, hogy https miért szűnt meg hódon. Még mindig
Old 02-19-2007, 08:27
Kisbér Kisbér is offline
Member

Wink

Quote:
Originally Posted by Csokibácsi View Post
Ettől még nem mondod meg pl. az én MAC címemet
Ez azért sántít...
Old 02-19-2007, 11:40
API API is offline
Junior Member

Thumbs down

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Én az év nagy részéban csak itthonrol és a saját gépemröl lépek be. Támogatom az öteletet.
Kérdés: A telefonnak nincs valami egyedi azonositója amit a hód szerver le tudna kérdezni alkalmasint? esetleg hogy lehetne olyan opció is hogy csak a saját teló szolgáltatóm ip-iröl lehet belépni? Tudom h alapvetően nem ip-röl van szó, és azt is tudom hogy mindig más ip-je vana telómnak, de gondolom a szaolgálatók fix és a másiktol független tartománybol osztják ki az ip-ket
Bocsánat, h új létemre beleszólok /dehát kell, mert kitörölnek... izé.../
de én 2 helyről játszom. 1 a mhely főleg. 1 pedig otthon.
A-s orit még el lehet tologatni napi 1-2 belépéssel... de egy kiélezettebb más szintű orit nehezebben, mert nincs tejtartó... és vannak olyan elvetemültek, akik nem átallnak 6-7 körös orit beállítani... vagy még kevesebbet //... remélem ez az ötlet max opció leszen /Denike.../ vagy még az sem...

uff. és mégeccer ezer bocsánat.

*padlórések között elkúsz*
Old 02-19-2007, 14:48
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Quote:
Originally Posted by API View Post
Bocsánat, h új létemre beleszólok /dehát kell, mert kitörölnek... izé.../
de én 2 helyről játszom. 1 a mhely főleg. 1 pedig otthon.
A-s orit még el lehet tologatni napi 1-2 belépéssel... de egy kiélezettebb más szintű orit nehezebben, mert nincs tejtartó... és vannak olyan elvetemültek, akik nem átallnak 6-7 körös orit beállítani... vagy még kevesebbet //... remélem ez az ötlet max opció leszen /Denike.../ vagy még az sem...

uff. és mégeccer ezer bocsánat.

*padlórések között elkúsz*
Egy értelmü hogy csak opció lenne ha lenne nekem is van olyan ismerösöm aki hébe hóba általában 7-8gépről is hódozik... de mondjuk ez azoknak adna megnyugvást akik szinte csak otthonról jáccanak és van egy paranoiájuk, hogy csak az ő országukat mindenki felakarja törni... amúgy meg fő a biztonság

Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules