|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-04-2007, 19:54
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Igen... támogatom, az előttem szólók indokait magaménak is éreztem.
Egy dolgot hozzátennék ami fontos. Ha beírok egy felhasználónevet akár véletlenszerűen is, és simán rányomok egy enter-t, fent az ablak fejlcében meg is jelenik a hozzá tartozó ori neve és száma ha éppen van olyan. Szerintem ezt nem kéne kijelezni, ez is veszélyes lehet.
|

02-04-2007, 23:20
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Non Omnis Moriar
Egy dolgot hozzátennék ami fontos. Ha beírok egy felhasználónevet akár véletlenszerűen is, és simán rányomok egy enter-t, fent az ablak fejlcében meg is jelenik a hozzá tartozó ori neve és száma ha éppen van olyan. Szerintem ezt nem kéne kijelezni, ez is veszélyes lehet.
|
Egyetértek.
|

02-06-2007, 17:26
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Non Omnis Moriar
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Egyetértek.
|
igen, sajnos ettől fogva már csak egy lépés az ori feltörése... 
|

02-06-2007, 18:04
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Én is egyetértek azért
Quote:
Originally Posted by Peter
igen, sajnos ettől fogva már csak egy lépés az ori feltörése... 
|
azért 1lépés ugyan de még nagy az a lépés hálisten... legalábbis értelmes embernél aki nem olyan jelszót ad meg hogy "123456"...

02-06-2007, 19:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Én is egyetértek azért
azért 1lépés ugyan de még nagy az a lépés hálisten... legalábbis értelmes embernél aki nem olyan jelszót ad meg hogy "123456"...
|
épp ez az, ha megvan a felhasználónév, utánna a jelszó már csak idő kérdése 
|

02-06-2007, 22:43
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
|
off :mint láttad én is egyetértek 

02-06-2007, 22:58
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Jelszo kerdese, a brute force nem mindig mukodik... najo, 5 millio ev alatt lehet, de lehet nincs annyi turelmed :P

02-07-2007, 11:23
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Jelszo kerdese, a brute force nem mindig mukodik... najo, 5 millio ev alatt lehet, de lehet nincs annyi turelmed :P
|
de vannak módszerek, amikkel ez az idő lecsökkenthető, nem hiszem hogy sok időbe tellne egy Hódítós ország feltörése sajnos (az 5 millió év meg picit vicces, bár ha te egy P1-es procival állsz hozzá, akkor lehetséges  )
én sosem próbálnék meg ilyet, mert feleslegesnek érzem, de jo lenne, ha védettek lennének ilyen szempontból az országok (mégha a gazdája nincs is tisztában azzal, hogy miként lehet nehezebben feltörhető jelszót megadni... esetleg erre lehetne egy utalás a regisztrációkor?  )
Last edited by Peter; 02-07-2007 at 11:31..
|

02-07-2007, 11:58
|
Senior Member
|
|
|
|
A felhasználónév ismerete elég durva fegyver lehet. Ha a tulaj védeni akarja az oriját, beállítja, hogy 1 óráig tiltva legyen rontott jelszó után. Ettől kezdve ő maga sem fog belépni, mert folytonos próbálkozásokkal ki lehet zárni onnan... Ha kikapcsolja ezt a lehetőséget, akkor gyakorlatilag felkínálta az orit a próbálkozóknak. Többnyire értelmes szavakat adunk meg jelszónak, mert azt nehezebben felejtjük el. Tuti vannak itt olyan jelszavak is, hogy 16dgt64@@ \\, de szerintem ez a ritkább esetek közé tartozik. A vipesek ha wapról akarnak belépni, eleve jobb ha az extra karaktereket meg ékezeteket kihagyják a jelszóból... Szal nem kell 5 millió év a feltöréshez...
|

02-07-2007, 13:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
A felhasználónév ismerete elég durva fegyver lehet. Ha a tulaj védeni akarja az oriját, beállítja, hogy 1 óráig tiltva legyen rontott jelszó után. Ettől kezdve ő maga sem fog belépni, mert folytonos próbálkozásokkal ki lehet zárni onnan... Ha kikapcsolja ezt a lehetőséget, akkor gyakorlatilag felkínálta az orit a próbálkozóknak. Többnyire értelmes szavakat adunk meg jelszónak, mert azt nehezebben felejtjük el. Tuti vannak itt olyan jelszavak is, hogy 16dgt64@@ \\, de szerintem ez a ritkább esetek közé tartozik. A vipesek ha wapról akarnak belépni, eleve jobb ha az extra karaktereket meg ékezeteket kihagyják a jelszóból... Szal nem kell 5 millió év a feltöréshez...
|
A javaslatot támogatom. Az indokom nagyon egyszerű... nem a sorrenel és a többivel van a problémám, hanem az imént már említett, "valahogy kiderült a felhasználónevem" címü dologgal.
Synk, a zárolás csak a konkrét IP címre vonatkozik, te attól még be tudsz lépni, csak arról az IPről nem próbálkozhatnak egy órán át.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Last edited by Cassandra; 02-07-2007 at 13:21..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|