Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-03-2006, 16:10
Burning Burning is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

szerintem a számbelileg alatt a támadópontokat értette
Sponsored Links
Old 12-09-2006, 18:25
Pepa's Avatar
Pepa Pepa is offline
Member

Longevity: 98%
Lightbulb Nem volt konkrét válasz

Én fejethajtok tudásotok előtt, de semmire nem adtatok konrét választ és a számok sem jók.

1. Egy orszák katonák nélküli védőértéke a heki száma, amire nem vonatkozik semmilyen bonúsz.
2. Fosztásnál felfelé 66%, lefelé 33% és a 2.-ik sereg a megmaradt pénzt hozza ugyan ilyen százalékban.
3. Ha átütsz a védelmém, akkor seregtől függetlenül ugyan akkor lesz a zsákmány, csak a csatában elhullot egysége fog változni. Forditottan arányos a sereg támadóértékére.
4. Ha pusztítani mész akkor felfelé 6%-ot, lefelé 3%-ot pusztítasz, de nem hektár, hanem beépített terület számít, amibe nincs benne az építés alatt lévő terület.
Végül 200 hekis orit én 177 elittel 5x is szoktam ütni felfelé oriással, max tekivel és szövitagként.
Old 12-09-2006, 18:42
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

Longevity: 99%

pepa: sztem nincs ennyi a felfele 6, lefele 3 tuti nem jo. ugyanis kb. 420 hekinel felfele ugy 33-34, lefele kb. 12 a vegeredmeny. nalad a 6:3 arany az ugye fele lefele, de nincs ennyi a valosagban. felfele sztem ugy 2,5-3-szoros lehet a rombolas.
nalam ez olyan 8:3 korul van, azaz 7,8:2,8, tehat kb. 2,8-szoros a felfele rombi.
Old 12-10-2006, 08:51
Pepa's Avatar
Pepa Pepa is offline
Member

Longevity: 98%

Mit mondtam, ez a beépített területtől is függ, mert lehet 420 hekin 420 beépítve és 350, vagy akár 300 is. És akkor ezek a szorzó tényezők. Én ezeket számokat tapasztaltam, de nem vagyok tévedhetetlen. Egyébként ezzel azt mondod, hogy a többi írásom jó 4:3 az teljesen jó.
Old 12-13-2006, 08:55
Kisbér Kisbér is offline
Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by tsandor View Post
Ha mondjuk valakinek épp távol lesz az összes katonája és rájövök és megtámadom, akkor célszerű-e a lehető legtöbb, de annál kisebb sereget ráküldeni, az 5szörös, vagy x-szeres (tábornokfüggő) zsákmány érdekében? Szal akkor 5szöröse lesz a zsákmány, mintha egybe küldeném az egész sereget (hisz ugyis túlütöm 1katonával is)??
A topic hozzászólásainak 90%-át kidobnám a "ki a legnagyobb majer a hódítóban" topicba.
Így megpróbálok Sándor kérdésére válaszolni, amiért végülis nyitotta a topicot! És szégyeljétek magatokat!

Szóval Kedves Sándor!
Ez sokmindentől függ. Kérdésedből gyanítom, hogy az 5. szinten/még kezdő vagy, ahol még túl sok taktikázás nincs. Ez majd csak feljebb lesz jellemző. Tehát ha az 5. szinten látsz egy országot, akkor általában az tényleg kitámadott.
Érdemes megnézni mennyi pénze van. Ha kevés, akkor valószínű, hogy nem fog több ezer íjászt venni a piacon. Ha van neki azért, akkor érdemes egy épületlistát csinálni róla. Ha ez sikerül, akkor érdemes megnézni a kint lévő seregeit is. Ezeket mind tolvajokkal tudod megtenni. A házak száma, illetve a népességéből kb lehet saccolni, hogy mennyire vannak felírva a lakáshelyzeti tekercsei (ilyenkor jó az, ha látod, hogy van kajája, mert akkor valószínűleg nem éhezik, tehát tele vannak a házak). Ezekből az adatokból (kint lévő sereg, barackszám, lakiteki) ki tudod számolni, hogy még mennyi egységet tud esetleg a piacon venni.
Ekkor számolsz egyet rá, hogy kb mennyi lovassal (elittel) tudod átütni a védelmét. Figyelj az őrtornyokra, illetve az egyéb bónuszokra (pl ork kitámadási bónuszt szokták sokan elfelejteni).
Ha megvan a szám. Mondjuk 300 lovas. És neked van mondjuk 1500 lovas.
Tehát elvileg 5 sereggel át tudnál menni rajta.

Most az a kérdés, hogy mit szeretnél vele csinálni? Földet foglalni, vagy egyszerűen csak lefosztani, pusztítani, mészárolni nála?

Én ilyen esetben nem szoktam 5 sereggel menni. 3 is teljesen elég.
Alapvetően az a baj, ha mégis valami miatt sikerül kivédenie (rosszul számoltál, vagy pont abban a körben jön be neki barakk, vagy őrtorony, stb, stb), akkor nagyon zuhanni fog a morálod az 5 sikertelen támadás miatt. Ami ugye nem túl jó
Tehát ilyenkor én általában 3 sereggel szoktam menni.

Azt a 3 sereget pedig nem 500-500-500 lovasként, hanem 700-400-400 lovasként osztanám el.

Ugye arra is figyelned kell, ha földet foglalsz és nem sokkal van feletted, akkor csak az első támadásod lesz alulról ütés, a többi felülről, amire nem kapod meg a 10% bónuszt.

Kezdetnek ennyi elég
Old 12-13-2006, 09:20
Steve Steve is offline
Member

Kisbér adnék egy pirosat a kioktatásodért és egy zöldet a válaszért...

Akkor még vmi: ugye az alapvető, hogyha több sereggel ütsz és mindig sikeres támadás, akkor többet hozol, kivéve néhány extrém eset amikor például az ellen bebont és nullákat viszel, de a katmorálod legalább nő Szóval a kérdés ugye abból állt hogy érdemes-e több sereggel menni. Amit Kisbér írt az nagyjából igaz, most nézzük azt hogy érdemes-e öt sereggel menni, hogyha kiszámoltad hogy beférsz: Előszöris ugye nézd meg hogyha beíjaz (íjat vásárol a feltételezett üres helyeire a pénzéből, hoghya van) akkor is beférsz-e. Ezekután hamég mindig mennél akkor a legfőbb buktató hogyha valaki más, nagyobb alap támadóerejú (Remy ezt hogy írják? ) sereggel megy. Ezt úgy tudod valamely eséllyel kivédei, ha kv előtt indítod a sereged, de indítás előtt nézel az üres orira krónikát, aminek az alján ott találod hogy tart-e, és ha igen akkor hány sereg az ország felé. Ha csak egy megy, akkor értelemszerűen sanszos, hogy vki nagyobb sereggel megy rá. Ha egyáltalá nem akkor szabad a pálya

Remélem segíthettem, pedig egyáltalán nem vagyok nagy spíler a hódban, csak elolvastam a súgót, az itteni topicokat, meg próbálgattam sokat anno a háború gombot. Jah és bocs hogy írtam ide postokat, elnézést hogy muszáj volt nektek engem olvasni.
Old 12-13-2006, 09:50
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Steve View Post
támadóerejú (Remy ezt hogy írják? )
igy, csak "ű" betuvel
Old 12-13-2006, 10:05
Steve Steve is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
igy, csak "ű" betuvel

alap támadóerő
tehét nem kell "-" sehova?
Old 12-13-2006, 10:08
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Steve View Post

alap támadóerő
tehét nem kell "-" sehova?
nem, szerintem nem
Old 12-15-2006, 10:12
tsandor
Guest

Longevity: 0%

Köszi Kisbér! Tetszett a válaszod Adnék zöldet is de csak kéket tudok
Szerintem nem volt kioktatás, igaz több volt mint amit nem tudtam, de a lényeg h. a lényeg bennevolt télleg mindenkinek így kéne segítenie a másikat...
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules