|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |
View Poll Results: Hányadik lesz csapatunk a selejtezők végén?
|
Simán megnyeri, irány a VB
|
|
1 |
4.00% |
Második, a pótselejtezőn is túljut
|
|
6 |
24.00% |
Második, de a pótselejtezőn elbukik
|
|
3 |
12.00% |
Harmadik
|
|
8 |
32.00% |
Negyedik
|
|
5 |
20.00% |
Ötödik
|
|
0 |
0% |
Totál kudarc, hatodik hely...
|
|
2 |
8.00% |
10-16-2012, 07:55
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 81%
|
|
Van egy darab fölösleges jegyem a mai meccsre, T-be.
Érdeklődők jelentkezését várom!
|
10-16-2012, 07:57
|
Banned
|
|
Longevity: 88%
|
|
Egervári futballtörténelmünk 4. legeredményesebb kapitánya
A kapitányok összehasonlításánál az egyszerűség kedvéért az mlsz.hu a hagyományos kétpontos győzelmi és egypontos döntetlen számítási rendszert vette figyelembe - a lejátszott mérkőzéseken szerezhető összes pontszámot osztotta a megszerzettel. Csak azokat a kapitányokat vették figyelembe, akik 10-nél több válogatott mérkőzésen ültek a kispadon.
E számítás alapján az éllovas Sebes Gusztáv vezet (1949-1956), aki 69 válogatott mérkőzésen irányította a válogatottat és 50 győzelem mellett 12 döntetlent és mindössze 7 vereséget jegyez. Na ja, ez az Aranycsapat időszaka, a 81,1 százalékos mutató az ő érdemük is!
A második Gallowich Tibor, aki 1945-48-ig irányította a nemzeti tizenegyet - ő 75 százalékos (22 mérkőzés, 16-1-5). A sikeresség képzeletbeli dobogójára Herczog Ede (1911-14) 75 százalékos teljesítménnyel (1911-14 között 22 meccs, 14-5-3) fért fel - teljesítménye megegyezik ugyan Gallowichéval, de ő kevesebb mérkőzést nyert.
Bármilyen meglepő, őket a jelenlegi kapitány, Egervári Sándor (2010 - ) követi az eredményességi rangsorban. A jelenkor kapitány 24 mérkőzést játszott eddig csapatával és a 14-4-6-os mutatója 66,6 százalékot ér - ezzel negyedik!!
Szorosan Egervári mögött Ginzery Dénes (1939-41) következik 65,3 százalékos mutatóval (13mérkőzés 5-7-1) ötödik.
Visszakanyarodva Csányi Sándor folyamatokat figyelő, elemző gondolatmenetére - az MLSZ elnökének a számok alapján maximálisan igaza van.
|
10-16-2012, 07:57
|
Banned
|
|
|
|
Kicsit hihetetlen...
|
10-16-2012, 10:13
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by Sami
Kicsit hihetetlen...
|
Csinálták volna meg a számítást úgy, hogy csak a tétmeccseket vesszik figyelembe. Máris nem lenne ilyen szép a mutató.
Aki ilyet kiszámolgat, vagy cikkben megír, Dunába kéne lőni, mert hozzájárul ahhoz, hogy etessék ezt a szart velünk.
De aki igénytelen az nézze csak a fantasztikus szupersztárjainkat: Vanczák, Lipták, Elek, Cvitkovics.
Szar edző, a legjobb játékosokat nem hívják be, évek óta szar foci és mégis 20.000-en kimennek a meccsre. És csodálkozunk majd, ha nem jutunk ki. Talán nem kéne birkaként még mindig kijárni erre a szutyokra.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|
10-16-2012, 11:18
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Csinálták volna meg a számítást úgy, hogy csak a tétmeccseket vesszik figyelembe. Máris nem lenne ilyen szép a mutató.
|
2010.08.11. Anglia - Magyarország 2:1
2010.09.03. Svédország - Magyarország 2:0
2010.10.12. Finnország - Magyarország 1:2
2011.03.25. Magyarország - Hollandia 0:4
2011.03.29. Hollandia - Magyarország 5:3
2011.09.02. Magyarország - Svédország 2:1
2011.10.11. Magyarország - Finnország 0:0
2011.11.15. Lengyelország - Magyarország 2:1
2012.02.29. Magyarország - Bulgária 1:1
2012.06.01. Csehország - Magyarország 1:2
2012.06.04. Magyarország - Írország 0:0
2012.09.11. Magyarország - Hollandia 1:4
Kimaradt ellenfelek: Moldova(2x), San Marino(2x), Litvánia, Azerbajdzsán, Luxemburg, Izland, Lichtenstein, Andorra, Észtország
12 mérkőzés 3 győzelem 3 döntetlen 6 vereség - 37,5%
7 tétmérkőzés 2 győzelem 1 döntetlen 4 vereség - 35,7%
A listából kihagytam azokat a csapatokat, amelyeket a honi közvélemény nem tart a válogatottunkkal egyenrangúnak sem, pláne nem erősebbnek. Így már mindjárt karcsúbb az a mutató. Arról nem is beszélve, hogy Sebes Gusztáv játszott a csapattal világbajnoki döntőt is, Egervári pedig egyelőre csak selejtezőkön bizonyíthatott. Mármint tétmeccs és tétmeccs között is komoly különbségek lehetnek.
|
10-16-2012, 11:27
|
Member
|
|
|
|
Tehát egyszer az utolsó utáni pillanatban lőtt góllal lemákoltuk a finneket, aztán egy svédeknek már tét nélküli meccsen megvertük őket, és itthon egy vérszegény 0:0 a finnekkel. Tétmeccsen normális ellenfelek ellen ez a mérleg. Meg 4:13-as gólarány a hollandok ellen 3 meccsen...
Szerethető válogatott!
|
10-16-2012, 11:38
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Szar edző, a legjobb játékosokat nem hívják be, évek óta szar foci és mégis 20.000-en kimennek a meccsre. És csodálkozunk majd, ha nem jutunk ki. Talán nem kéne birkaként még mindig kijárni erre a szutyokra.
|
Egervári valóban nem jobb a közelmúltbeli elődeinél, de nem is rosszabb. A magyar foci pedig nem szar, csak a mai kor gazdasági berendezkedéséhez igazodott. A klubcsapataink és a válogatottunk eredményei sem rosszak, inkább csak reálisak.
Mindemellett a futball nem csak magáról a játékról, illetve annak minőségéről szól. Elhiszem, hogy a kismillió specializálódott sportcsatornának hála ma már csak a Real Madrid - Barcelona üti meg egyes nézők (bámulók?) ingerszintjét, de egy futballstadion még mindig képes pozitív élményeket adni a kilátogatónak, még akkor is, ha a látott játék nem tökéletes. Jómagam utoljára a DVSC - MTK kupadöntőt láttam helyszínen, és kövezz meg az "igénytelenségemért", de jól éreztem magam azalatt a két óra alatt.
Tippem szerint a legjobb játékos(ok?) alatt Huszti Szabolcsot érted. Ha tévednék, javíts ki! Róla annyit szeretnék megosztani, hogy bár az utóbbi hetekben élete formáját produkálja, azért én még nem felejtettem el, hogyan játszott a válogatottban. Utolsó 10-20 mérkőzésén a teljesítménye annál is haloványabb volt, mint amit a Zenitben produkált, ettől függetlenül már-már Sebők Vilmosét idézte az arckifejezése, amint a talajt szidta minden elrontott passza után. Az ilyen játékosokra talán tényleg nincs szükség.
|
10-16-2012, 12:00
|
|
Member
|
|
|
|
Értelmetlen a szövkapok statisztikáit böngészni, a jelen válogatott játékosin méltatlankodni, vagy a gazdasági helyzetet okolni. A büdös nagy helyzet az, hogy nincs igazi bázisa a hazai focinak. Lehet, hogy szépen hangzik a százhuszonakárhányezer igazolt játékos, de ha valamilyen látható eredményt szeretnénk, akkor ennek a sokszorosára lenne szükség. Azon országokban, ahol tartósan magasabb színvonalon űzik a focit, a lakosság 5-10 százaléka rendszeresen rúgja a bőrt. (Ez meglátszik az egészségügyi kiadásaikon is, de ezt most hagyjuk). Ja, szerintem ma a "szerethető válogatottunk" búcsút int Brazíliának.
10-16-2012, 14:35
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Egervári valóban nem jobb a közelmúltbeli elődeinél, de nem is rosszabb. A magyar foci pedig nem szar, csak a mai kor gazdasági berendezkedéséhez igazodott. A klubcsapataink és a válogatottunk eredményei sem rosszak, inkább csak reálisak.
Mindemellett a futball nem csak magáról a játékról, illetve annak minőségéről szól. Elhiszem, hogy a kismillió specializálódott sportcsatornának hála ma már csak a Real Madrid - Barcelona üti meg egyes nézők (bámulók?) ingerszintjét, de egy futballstadion még mindig képes pozitív élményeket adni a kilátogatónak, még akkor is, ha a látott játék nem tökéletes. Jómagam utoljára a DVSC - MTK kupadöntőt láttam helyszínen, és kövezz meg az "igénytelenségemért", de jól éreztem magam azalatt a két óra alatt.
Tippem szerint a legjobb játékos(ok?) alatt Huszti Szabolcsot érted. Ha tévednék, javíts ki! Róla annyit szeretnék megosztani, hogy bár az utóbbi hetekben élete formáját produkálja, azért én még nem felejtettem el, hogyan játszott a válogatottban. Utolsó 10-20 mérkőzésén a teljesítménye annál is haloványabb volt, mint amit a Zenitben produkált, ettől függetlenül már-már Sebők Vilmosét idézte az arckifejezése, amint a talajt szidta minden elrontott passza után. Az ilyen játékosokra talán tényleg nincs szükség.
|
Értem alatta Huszti Szabit, akihez hasonló teljesítményt az elmúlt években senki nem nyújtott a magyar játékosok közül, de ki emrte mondani azt, hogy mi folyik itt.
Értem alatta Tőzsér Dánielt, aki a belga bajnok csapatkapitánya volt, most pedig kezdő egy olasz elsőosztályú csapatban, de egérkének ő nem elég jó játékos.
Értem alatta Vass Ádámot, aki utánpótlás válogatott volt és remek képességű játékos, csak éppen ki merte mondani, hogy a csapattársai bundáztak.
Értem alatta Leandrot, aki sokkal jobb játékos, mint Laczkó, mégsem kerül még csak szóba sem a neve sunyibánál. (Talán anno nem akart a vidibe szerződni?)
De lehet nézegetni a faszrajzolót, meg az ötlettelen csapatát, csak ne felejtsetek el a lelátón bégetni, hogy teljes legyen a kép
Aki meg a hangulat miatt jár ki, annak javaslok egy fradi meccset a szektorból. Még a másodosztályban is nagyobb volt a hangaerő, mint 20-30 ezer ember esetén a Puskásban.
|
10-16-2012, 16:41
|
Banned
|
|
|
|
Csempe, akkor te ma a törököknek drukkolsz?
Félre ne érts, én se vagyok elégedett Egervárival, sőt, Husztit, Vass-t szinte minden létező fórumon követelem a válogatottba és éppen e miatt is nem szeretem Egervárit. De...
Mégiscsak a mi csapatunk, akármilyen is. És szégyelljem is magam, mert kimentem (kimegyek) nekik szurkolni a Puskásba vagy bárhova? Azt azért nem. Ha ma este Latabár Kálmán lesz a csatárunk, akkor is nekik fogok szorítani ma és remélem nyernek is. Egervári meg le van szarva az MLSZ-el együtt Csányistól.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|