Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Melyiket támogatnád?
Megnövelt lépéshatárok az alsóbb csoportokban 2 4.17%
1/A teljesen kihagyható 3 6.25%
1/A az első fordulás után kihagyható 3 6.25%
Nehezített fordulás B-ből 4 8.33%
Könnyített fordulás A-ból 12 25.00%
Maradjon ahogy van 15 31.25%
Valami más megoldást kell keresni 9 18.75%
Voters: 48. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-29-2009, 22:59
Xeper Xeper is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Von View Post
Nem akarom offolni a témát, én viszont meg kíváncsi lennék mások véleményére a lentebbi csopik max hekijének emeléséről. Talán, de nem vagyok benne biztos, nagyobb lenne a forgás A-ban, ha nem alsóhangon plusz 5000 hekit kellene szerezni, amit utána nyilván senki nem dob el szívesen.
Ha megemeled a felvihető hekit, akkor megemelkedik az a szint is, ahol a 30% határa lesz. Csak rövid távon oldanál meg vele bármit is, idővel visszaállnának az arányok, viszont magasabb hektáron indítva a fedező versenyt, ami sokkal jobban megnehezítené a haladást.

Az A kihagyása, de +1 (+2?) személyiséges követelmény teljesítése elég hamar 'kellemes' követelménnyé válik, rendes verseny alakulna ki a B-ben (kék 3 van már bőven, 97 top8%-os helyen már tolonganának rendesen )
Sponsored Links
Old 10-29-2009, 23:02
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Longevity: 85%

Quote:
Originally Posted by Alg View Post
Erre ugye ellenérv, hogy tovább növekedne az A-s határ, és ugyanez lenne a helyzet... De mióta is van a mostani rendszer?
Igen, de talán az arányok fontosabbak. Ahogy írtam, lépsz B-ből és háromszorozni kell a területed, akkor sem éred el az A top30at. Ha 4k hekiről lépsz, és mondjuk a 8k a határ, az közelebbinek tűnik, mint 2,4k-ról a 7,4k

Quote:
Csak a B emelése megint nem jó, tehát a többi szint lépéshatárát is emelni kellene...
Igen, ez így van

Quote:
800 hekinél magasabbra vinni az 5. szint felső határát pedig nem biztos, hogy okos döntés lenne...
Ezt viszont nem értem, miért is?
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 23:07
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Quote:
Ezt viszont nem értem, miért is?
Nagy csoportokban talán nem lenne gond, de a kis, 100 fős csoportokban már így is elég ritka a mezőny, mi lenne még, ha 600 helyett 1000ig lehetne menni...

Bár egy próbát lehet, hogy megérne, és pl. 4-3 váltásnál jobb is lenne a nagyobb különbség(3G-ben 1400 heki felett már csak 1 szövi van most)

Mondjuk 1000-2000-3000-4000 heki? Vagy eltolva, 900-1800-2800-4000?
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 23:09
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Ha megemeled a felvihető hekit, akkor megemelkedik az a szint is, ahol a 30% határa lesz. Csak rövid távon oldanál meg vele bármit is, idővel visszaállnának az arányok, viszont magasabb hektáron indítva a fedező versenyt, ami sokkal jobban megnehezítené a haladást.
Volt már max heki emelés, nem? Ha annak tudnánk (mint ahogy én nem tudom), hogy mi lett a valódi hatása, akkor könnyebb lenne megválaszolni a kérdést.

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Az A kihagyása, de +1 (+2?) személyiséges követelmény teljesítése elég hamar 'kellemes' követelménnyé válik, rendes verseny alakulna ki a B-ben (kék 3 van már bőven, 97 top8%-os helyen már tolonganának rendesen )
Hát ez így is ezerszer könnyebbnek tűnik a mostaninál, bár a magasabb számoknál növelné a versenyt egyre jobban, az tény. Valahogy viszont csak nem tűnik jónak, hogy az A-t ki lehessen hagyni...

www.unimarket.hu
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 23:15
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Quote:
Nagy csoportokban talán nem lenne gond, de a kis, 100 fős csoportokban már így is elég ritka a mezőny, mi lenne még, ha 600 helyett 1000ig lehetne menni...

Bár egy próbát lehet, hogy megérne, és pl. 4-3 váltásnál jobb is lenne a nagyobb különbség(3G-ben 1400 heki felett már csak 1 szövi van most)

Mondjuk 1000-2000-3000-4000 heki? Vagy eltolva, 900-1800-2800-4000?
Nem értek egyet az alsóbb szintek határainak emelésével.
Főleg, mint ahogy te is írtad: még az 1700-as határ sincs kihasználva a 3-as szinten, nemhogy a 2800-as
Egyetértek Xepivel, miszerint ez pontosan addig jelentene megoldást, ameddig az 1/A top30 határa fel nem csúszik mondjuk 10 ezer hektárra.

Nem látok megoldást arra, hogy eltűnjenek a bunker országok, főleg hogy közben azokra is figyelemmel kell lenni, akiknek nincs olyan sok idejük a játékra.
Inkább azt gondolom, hogy nem is olyan hatalmas ez a probléma, mint amilyennek leírjátok, mert a bunker országok ellenére is meg lehet csinálni a követelményeket 1/A-ban.

Off:
Alg, miből gondolod, hogy G-ben az egy szövi?
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 23:19
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Inkább azt gondolom, hogy nem is olyan hatalmas ez a probléma, mint amilyennek leírjátok, mert a bunker országok ellenére is meg lehet csinálni a követelményeket 1/A-ban.

Off:
Alg, miből gondolod, hogy G-ben az egy szövi?
Meg lehet csinálni, persze. Élvezetes játékkal? Nem biztos. Pedig ez a lényeg...

Off:
ööö... pontlistából:P
De akkor pontosítok: egy szövire való országmennyiség
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 23:22
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Sehol nem volt szó arról, hogy azért feszegetjük a témát, mert nem lehet megcsinálni a követelményeket.
Én le is írtam, hogy miért feszegetem, és továbbra is tartom, hogy amiért én feszegetem pl, annak van létjogosultsága. Igazából nem a követelményeken, hanem a játszhatóságon filozofálunk.

www.unimarket.hu
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 23:25
Member

Quote:
Meg lehet csinálni, persze. Élvezetes játékkal? Nem biztos. Pedig ez a lényeg...

Off:
ööö... pontlistából:P
De akkor pontosítok: egy szövire való országmennyiség
Szerintem meg lehet csinálni élvezetes játékkal is. Azért nem csak elfek vannak, ork tábornokkal akár az elfek is átüthetők, és ki lehet menni egyszemélyes klánba is, vagy ketten-hárman hadis orival összeállni.

Ha már az a kérdés, hogy miért nem pörög az 1/A, arra csak meg tudom erősíteni a szóbeszédet, hogy a sok szürke ori miatt
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 23:40
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Nem volt régen egy olyan javaslat, hogy ne a csoport 30%-áig kelljen fölmászni, hanem egy fix hektárig? Bár ez azt is eredményezhetné, hogy azon a fix hektáron szaporodnának meg nagyon a bunkerek, de legalább nem vinnék följebb a határt, és egy ütéssel túljuthatnának rajta azok, akik nem fedezni, hanem pörgősen játszani szeretnének - esetleg a faltörő szemivel egy őket is megmozgathatnák egy picit.
Esetleg kékszámtól is függővé lehetne tenni ezt a fix hektárt, teszem azt alapból mondjuk 5k heki (teljesen hasra ütés szerűen, ne ebbe kössetek bele), és minden további személyiséghez +500.
Másik mód ennek a fix határnak a széthúzására, hogy az előző 4 csoportban a legmagasabb elért terület + valahány ezer hektár, pl 4k.
Így nem mindenki egy helyen tartana bunkert, eloszlanának a mezőnyben, és talán jobban is lehetne haladni, közben azért mégis meg kellene dolgozni a fordulásért - és nem lenne sokkal nehezebb megszerezni most az első kék számot, mind mondjuk 4 évvel ezelőtt.
Nagy hülyeség? indoklást is, ha lehet
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 23:53
Member

Quote:
Sehol nem volt szó arról, hogy azért feszegetjük a témát, mert nem lehet megcsinálni a követelményeket.
Én le is írtam, hogy miért feszegetem, és továbbra is tartom, hogy amiért én feszegetem pl, annak van létjogosultsága. Igazából nem a követelményeken, hanem a játszhatóságon filozofálunk.
Az egyetlen megoldás, hogy akinek nincs elég ideje, vagy kedve A-ban harcolósat játszani, annak ne kelljen A-ba mennie, ahogy te is írtad, és akkor eltűnnek a bunker orik.
De ez sem jó megoldás, mert nem véletlen lett bevezetve, hogy ne lehessen A-s ori nélkül csak úgy fordulgatni. Kelljen megdolgozni a kék számért, főleg, hogy az 1/A ugyanolyan szerves része kell legyen a játéknak, mint a többi csoport.

Azaz jó megoldást nem látok

Segíts magadon, Isten is megsegít alapon válaszd az ork tábornokot, üss nappal, full közeli sereggel, és máris pörgős, izgalmas lesz a játék
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules