|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Melyiket támogatnád?
|
Megnövelt lépéshatárok az alsóbb csoportokban
|
|
2 |
4.17% |
1/A teljesen kihagyható
|
|
3 |
6.25% |
1/A az első fordulás után kihagyható
|
|
3 |
6.25% |
Nehezített fordulás B-ből
|
|
4 |
8.33% |
Könnyített fordulás A-ból
|
|
12 |
25.00% |
Maradjon ahogy van
|
|
15 |
31.25% |
Valami más megoldást kell keresni
|
|
9 |
18.75% |
10-29-2009, 22:59
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Nem akarom offolni a témát, én viszont meg kíváncsi lennék mások véleményére a lentebbi csopik max hekijének emeléséről. Talán, de nem vagyok benne biztos, nagyobb lenne a forgás A-ban, ha nem alsóhangon plusz 5000 hekit kellene szerezni, amit utána nyilván senki nem dob el szívesen.
|
Ha megemeled a felvihető hekit, akkor megemelkedik az a szint is, ahol a 30% határa lesz. Csak rövid távon oldanál meg vele bármit is, idővel visszaállnának az arányok, viszont magasabb hektáron indítva a fedező versenyt, ami sokkal jobban megnehezítené a haladást.
Az A kihagyása, de +1 (+2?) személyiséges követelmény teljesítése elég hamar 'kellemes' követelménnyé válik, rendes verseny alakulna ki a B-ben (kék 3 van már bőven, 97 top8%-os helyen már tolonganának rendesen )
10-29-2009, 23:02
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Alg
Erre ugye ellenérv, hogy tovább növekedne az A-s határ, és ugyanez lenne a helyzet... De mióta is van a mostani rendszer?
|
Igen, de talán az arányok fontosabbak. Ahogy írtam, lépsz B-ből és háromszorozni kell a területed, akkor sem éred el az A top30at. Ha 4k hekiről lépsz, és mondjuk a 8k a határ, az közelebbinek tűnik, mint 2,4k-ról a 7,4k
Quote:
Originally Posted by Alg
Csak a B emelése megint nem jó, tehát a többi szint lépéshatárát is emelni kellene...
|
Igen, ez így van
Quote:
Originally Posted by Alg
800 hekinél magasabbra vinni az 5. szint felső határát pedig nem biztos, hogy okos döntés lenne...
|
Ezt viszont nem értem, miért is?
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|
10-29-2009, 23:07
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Ezt viszont nem értem, miért is?
|
Nagy csoportokban talán nem lenne gond, de a kis, 100 fős csoportokban már így is elég ritka a mezőny, mi lenne még, ha 600 helyett 1000ig lehetne menni...
Bár egy próbát lehet, hogy megérne, és pl. 4-3 váltásnál jobb is lenne a nagyobb különbség(3G-ben 1400 heki felett már csak 1 szövi van most)
Mondjuk 1000-2000-3000-4000 heki? Vagy eltolva, 900-1800-2800-4000?
|
10-29-2009, 23:09
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Ha megemeled a felvihető hekit, akkor megemelkedik az a szint is, ahol a 30% határa lesz. Csak rövid távon oldanál meg vele bármit is, idővel visszaállnának az arányok, viszont magasabb hektáron indítva a fedező versenyt, ami sokkal jobban megnehezítené a haladást.
|
Volt már max heki emelés, nem? Ha annak tudnánk (mint ahogy én nem tudom), hogy mi lett a valódi hatása, akkor könnyebb lenne megválaszolni a kérdést.
Quote:
Originally Posted by Xeper
Az A kihagyása, de +1 (+2?) személyiséges követelmény teljesítése elég hamar 'kellemes' követelménnyé válik, rendes verseny alakulna ki a B-ben (kék 3 van már bőven, 97 top8%-os helyen már tolonganának rendesen )
|
Hát ez így is ezerszer könnyebbnek tűnik a mostaninál, bár a magasabb számoknál növelné a versenyt egyre jobban, az tény. Valahogy viszont csak nem tűnik jónak, hogy az A-t ki lehessen hagyni...
www.unimarket.hu
|
10-29-2009, 23:15
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by Alg
Nagy csoportokban talán nem lenne gond, de a kis, 100 fős csoportokban már így is elég ritka a mezőny, mi lenne még, ha 600 helyett 1000ig lehetne menni...
Bár egy próbát lehet, hogy megérne, és pl. 4-3 váltásnál jobb is lenne a nagyobb különbség(3G-ben 1400 heki felett már csak 1 szövi van most)
Mondjuk 1000-2000-3000-4000 heki? Vagy eltolva, 900-1800-2800-4000?
|
Nem értek egyet az alsóbb szintek határainak emelésével.
Főleg, mint ahogy te is írtad: még az 1700-as határ sincs kihasználva a 3-as szinten, nemhogy a 2800-as
Egyetértek Xepivel, miszerint ez pontosan addig jelentene megoldást, ameddig az 1/A top30 határa fel nem csúszik mondjuk 10 ezer hektárra.
Nem látok megoldást arra, hogy eltűnjenek a bunker országok, főleg hogy közben azokra is figyelemmel kell lenni, akiknek nincs olyan sok idejük a játékra.
Inkább azt gondolom, hogy nem is olyan hatalmas ez a probléma, mint amilyennek leírjátok, mert a bunker országok ellenére is meg lehet csinálni a követelményeket 1/A-ban.
Off:
Alg, miből gondolod, hogy G-ben az egy szövi?
|
10-29-2009, 23:19
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Inkább azt gondolom, hogy nem is olyan hatalmas ez a probléma, mint amilyennek leírjátok, mert a bunker országok ellenére is meg lehet csinálni a követelményeket 1/A-ban.
Off:
Alg, miből gondolod, hogy G-ben az egy szövi?
|
Meg lehet csinálni, persze. Élvezetes játékkal? Nem biztos. Pedig ez a lényeg...
Off:
ööö... pontlistából:P
De akkor pontosítok: egy szövire való országmennyiség
|
10-29-2009, 23:22
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
|
Sehol nem volt szó arról, hogy azért feszegetjük a témát, mert nem lehet megcsinálni a követelményeket.
Én le is írtam, hogy miért feszegetem, és továbbra is tartom, hogy amiért én feszegetem pl, annak van létjogosultsága. Igazából nem a követelményeken, hanem a játszhatóságon filozofálunk.
www.unimarket.hu
|
10-29-2009, 23:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Alg
Meg lehet csinálni, persze. Élvezetes játékkal? Nem biztos. Pedig ez a lényeg...
Off:
ööö... pontlistából:P
De akkor pontosítok: egy szövire való országmennyiség
|
Szerintem meg lehet csinálni élvezetes játékkal is. Azért nem csak elfek vannak, ork tábornokkal akár az elfek is átüthetők, és ki lehet menni egyszemélyes klánba is, vagy ketten-hárman hadis orival összeállni.
Ha már az a kérdés, hogy miért nem pörög az 1/A, arra csak meg tudom erősíteni a szóbeszédet, hogy a sok szürke ori miatt
|
10-29-2009, 23:40
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Nem volt régen egy olyan javaslat, hogy ne a csoport 30%-áig kelljen fölmászni, hanem egy fix hektárig? Bár ez azt is eredményezhetné, hogy azon a fix hektáron szaporodnának meg nagyon a bunkerek, de legalább nem vinnék följebb a határt, és egy ütéssel túljuthatnának rajta azok, akik nem fedezni, hanem pörgősen játszani szeretnének - esetleg a faltörő szemivel egy őket is megmozgathatnák egy picit.
Esetleg kékszámtól is függővé lehetne tenni ezt a fix hektárt, teszem azt alapból mondjuk 5k heki (teljesen hasra ütés szerűen, ne ebbe kössetek bele), és minden további személyiséghez +500.
Másik mód ennek a fix határnak a széthúzására, hogy az előző 4 csoportban a legmagasabb elért terület + valahány ezer hektár, pl 4k.
Így nem mindenki egy helyen tartana bunkert, eloszlanának a mezőnyben, és talán jobban is lehetne haladni, közben azért mégis meg kellene dolgozni a fordulásért - és nem lenne sokkal nehezebb megszerezni most az első kék számot, mind mondjuk 4 évvel ezelőtt.
Nagy hülyeség? indoklást is, ha lehet
|
10-29-2009, 23:53
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Sehol nem volt szó arról, hogy azért feszegetjük a témát, mert nem lehet megcsinálni a követelményeket.
Én le is írtam, hogy miért feszegetem, és továbbra is tartom, hogy amiért én feszegetem pl, annak van létjogosultsága. Igazából nem a követelményeken, hanem a játszhatóságon filozofálunk.
|
Az egyetlen megoldás, hogy akinek nincs elég ideje, vagy kedve A-ban harcolósat játszani, annak ne kelljen A-ba mennie, ahogy te is írtad, és akkor eltűnnek a bunker orik.
De ez sem jó megoldás, mert nem véletlen lett bevezetve, hogy ne lehessen A-s ori nélkül csak úgy fordulgatni. Kelljen megdolgozni a kék számért, főleg, hogy az 1/A ugyanolyan szerves része kell legyen a játéknak, mint a többi csoport.
Azaz jó megoldást nem látok
Segíts magadon, Isten is megsegít alapon válaszd az ork tábornokot, üss nappal, full közeli sereggel, és máris pörgős, izgalmas lesz a játék
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|