|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
08-12-2011, 18:55
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 81%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az azonos szín használata nem jó. Figyelembe kell venni, hogy félálomban az ember csak a színeket nézi. Nem mindegy, hogy már kopott, vagy csak kopni fog a tekercs.
|
Szerintem mindegy.
Kopott vagy kopni fog és akkor piros.
|
08-12-2011, 19:39
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
De, eléggé... A számok szinezése eszétikusabb lenne csak marha sötét a háttere. Kevés olyan szín van, ami mindenki számára jól látható rajta.:S
És mi lenne, ha a %os érték alatt kapna más szint, kisebb rublika, talán kevésbé zavaró.
Vaaagy a százalékos érték száma lenne szinezve. Ha a cél az, hogy lássuk, hogy túl kevés van, vagy túl kevés marad, azt így is el lehet érni, sőt tovább megyek, ha a tekercs neve lenne más színnel akkor se lenne annyira zavaró, hisz az állandó infó, nem abból kell kisilabizálni, hogy mennyit kell venned, ahhoz, hogy ne kopj a minimum alá.
|
Az eredeti 3 karakter hosszú csillagból se tudod kiszámolni, hogy hányat kell venned, az is csak egy kis jelzés. Igazából mégkisebb, mintha bármelyik számot szinezzük (5-6 karakterről van szó, szemben a csillag 3 karakterével).
|
08-12-2011, 22:37
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az eredeti 3 karakter hosszú csillagból se tudod kiszámolni, hogy hányat kell venned, az is csak egy kis jelzés. Igazából mégkisebb, mintha bármelyik számot szinezzük (5-6 karakterről van szó, szemben a csillag 3 karakterével).
|
Én tisztában vagyok vele. Nem is voltam a csillagozás ellen soha, csak a szinek ellen, most is csak a lehetőségeket soroltam fel illetve a sötétkéket hurrogtam le..
Nem arra gondolok, hogy a szín mutatja mennyit kell venned... hanem arra, hogy ha a színtől nem látod a számot nem tudod kiszámolni a max%hoz kellő darabszám ismeretében, hogy mennyit kéne venned. Félreérthetően fogalmaztam, bocsánat.
Ps: Azért az jó, hogy akik úgy tiltakoztak két csillag ellen, most nincsenek itt, hogy javaslatot tegyenek.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
08-13-2011, 00:38
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
nekem a keretes tetszik, de hosszú távon lehet tényleg zavaróbb lehet, mint a színezés
|
08-13-2011, 10:39
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Az eddigi variációkat folytatva, szerintem olvashatóbb lenne a kék szám, ha nem lenne vastagítva és sötétkék lenne.
08-13-2011, 12:44
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Szerintem a pirosat nem kellene erőltetni, mert kiég tőle a szemem. Nem hiszem, hogy ennyire figyelemfelkeltő színekre van szükség. Nem kell szerintem, hogy a piros pipacspiros, a kék királykék legyen.
Ebben a formájában egyáltalán nem támogatok SEMMILYEN módosítást a tekercsek mennyiségi jelzésére,, mert rettenetesen zavar.
Lehetne fehér vagy bármi, ami világos.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
08-13-2011, 13:08
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Szerintem a pirosat nem kellene erőltetni, mert kiég tőle a szemem. Nem hiszem, hogy ennyire figyelemfelkeltő színekre van szükség. Nem kell szerintem, hogy a piros pipacspiros, a kék királykék legyen.
Ebben a formájában egyáltalán nem támogatok SEMMILYEN módosítást a tekercsek mennyiségi jelzésére,, mert rettenetesen zavar.
Lehetne fehér vagy bármi, ami világos.
|
A piros azért piros, hogy azonnal szembetűnjön. Az a lényeg, hogy azonnal észrevedd. Nem az, hogy percekig keresgélni kelljen, mire észreveszed, hogy hopsz, valami más, hiszen ekkor értelmetlen. A cél, hogy azonnal, a tanácsadók oldal végiggörgetésére már látszódjon, hogy baj lesz.
|
08-13-2011, 13:26
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A piros azért piros, hogy azonnal szembetűnjön. Az a lényeg, hogy azonnal észrevedd. Nem az, hogy percekig keresgélni kelljen, mire észreveszed, hogy hopsz, valami más, hiszen ekkor értelmetlen. A cél, hogy azonnal, a tanácsadók oldal végiggörgetésére már látszódjon, hogy baj lesz.
|
Ja, értem. Azt hittem, hogy a normál, fekete betűszín mellett egy fehér,halványsárga, félkövér feltűnő. de igazad van, végiggondoltam. A sötétbarna alapon csak a piros látszik.
|
08-16-2011, 11:28
|
Administrator
|
|
|
|
Egyéb észrevételek a bemutatott színkombinációkkal kapcsolatban?
|
08-16-2011, 14:30
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Egyéb észrevételek a bemutatott színkombinációkkal kapcsolatban?
|
Nekem még mindig nem tetszik. A pontlistában oké, hogy szinezgetünk, mert azt nem egyszerű átlátni, de a tanácsadók ne legyen már rikító karácsonyfa. Szerintem ezek a színek is szembetűnők, de szerintem messze se annyira bántók. Legalábbis nekem sokkal kellemesebb látvány.
Persze a sárgát csak úgy benyomtam, ahelyett lehet más, nem összetéveszthető szín is. Nem vagyok színtévesztő, nem tudom, hogy ilyen háttérrel nem olvadna-e 1-2 embernek össze.
|
The Following User Says Thank You to vityu For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|