|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
09-17-2006, 11:09
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Te Phoenix... mi itt a kérdés???
|
09-17-2006, 12:41
|
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Phoenix
es arra mit mondtok, hogy egy hulla ori, amiben volt kb 1500 ember meg vagy 8000 elit kb 700heki tajan??? mert azt tenyleg nem ertettem es ez nem csak egy korig volt igy, hanem egy joideig
|
Annakidején (jórégen már) én is belefutottam egy-két ilyen "fura" dologba és azzal magyaráztam meg magamnak,hogy biztosan van valami "védelmi mechanizmus" a H-ban ami meggátolja, hogy az intéző legtetején álló éplületfajtád mondjuk 50% alatt működjön....
Ez csak fikció!!! De magam is találkoztam a jelenséggel és ha valaki meg tudná tudományosan magyarázni kap tőlem egy "jópontot"
Hogy mindenki értse arról van szó, hogy a fenti példában 8000 elithez kell 200 hulla barak aminek a népességigénye 200x15 vagyis 3000 ember. Nos a fenti példaalapján 1500 emberrel működött a 200 barakk... legalábbis így tűnik kivülről nézve.
Last edited by monro; 09-17-2006 at 12:45..
|
09-17-2006, 13:56
|
Member
|
|
|
|
Akkor csak Monro jópontja érdekében szolgálnék egy általam tudott magyarázattal:
Az oriba rég nem lépett be senki, és már a pontlistából való kisesés határán volt. a pontos működést nem ismerem, de ha egy adott ideig nem lépnek be az oriba valóban bekapcsol egy védelmi mechanizmus aminek következtében az országban gyakorlatilag megállnak a körök(nincs elvándorlás, nincs éhezés, nem megy a termelés,stb). de mivel akciózni lehet rá előfordulhat, hogy pl lelopják az embereit, de lévén körváltása már nincs ezért serege már nem megy el.
|
09-17-2006, 14:08
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
Akkor csak Monro jópontja érdekében szolgálnék egy általam tudott magyarázattal:
Az oriba rég nem lépett be senki, és már a pontlistából való kisesés határán volt. a pontos működést nem ismerem, de ha egy adott ideig nem lépnek be az oriba valóban bekapcsol egy védelmi mechanizmus aminek következtében az országban gyakorlatilag megállnak a körök(nincs elvándorlás, nincs éhezés, nem megy a termelés,stb). de mivel akciózni lehet rá előfordulhat, hogy pl lelopják az embereit, de lévén körváltása már nincs ezért serege már nem megy el.
|
Hát ez csak egy olyan félig-meddig tudományos magyarázat sőt!... mindenesetre legalább valamiféle elképzelés az esetre Elég rázós egyébként ha tényleg bennvan a listában valaki de nem tellik a köre...Ha így van akkor érdemes lenne esetleg ezt a két dolgot szinkronba tenni nem?
Azért várok még egy picit hátha lesz komolyabb jelentkező a jópontra
|
09-17-2006, 14:14
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Hát ez csak egy olyan félig-meddig tudományos magyarázat sőt!... mindenesetre legalább valamiféle elképzelés az esetre Elég rázós egyébként ha tényleg bennvan a listában valaki de nem tellik a köre...Ha így van akkor érdemes lenne esetleg ezt a két dolgot szinkronba tenni nem?
Azért várok még egy picit hátha lesz komolyabb jelentkező a jópontra
|
nem akarlak elkeseríteni, de a dolog közel sem "félig-meddig tudomyányos magyarázat".. hanem a tudomány jelen állása szerint tény!
lehet nem pontos kifejezés, az, hogy "nem tellik a köre", de ami tudományosan bizonyított, hogy kv-kor a negatív dolgok (elvándorlás, vihar, stb) nem történnek meg egy ilyen oriban.
|
09-17-2006, 14:17
|
Senior Member
|
|
|
|
Biztosan ugyan enm tudom ,de szerintem Monronak van igaza, és az intézőben rendszerint legfelül álló barakkok működnek nem teljes foglalkoztatásnál is. Én is többször találkoztam ilyennel, de láttam így kitámadó hullát is, azaz ő belépett sőt akciózott az orijában.
Mivel nem 100%-os a magyarázat, jópontra nem tartok igényt, de csatlakozom Monróhoz abban is, hogy tőlem is jár egy, ha valaki tuti megoldással szolgál
|
09-17-2006, 15:18
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
nem akarlak elkeseríteni, de a dolog közel sem "félig-meddig tudomyányos magyarázat".. hanem a tudomány jelen állása szerint tény!
|
NEm vagyok elkeseredve
A magyarázatod teljesen megállja a helyét a felvetett problémára, de egyetlen dolog mégis zavar... ez pedig az általad említett "pont abban a körben elopott emberek" kérdése... Emiatt nem kerek nekem a dolog... valami mintha hiányozna aképből
|
09-17-2006, 15:36
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
"pont abban a körben elopott emberek"
|
én ezt nem mondtam
"de mivel akciózni lehet rá előfordulhat, hogy pl lelopják az embereit, de lévén körváltása már nincs ezért serege már nem megy el."
ennyit mondtam.
ezt nem azt jelenti, hogy PONT abban a körben (amúgy melyikben? ), hanem azt, hogy miután gyakorlatilag "leáll" az ori működése, de a ponlistából még nem esett ki tehát támadható, ezután lopkodják az embereit (akár napokon át is), emiatt kialakulhat bazi nagy emberhiánya, de serege már nem megy el..
azt ne kérdezd meg, hogy ebben az esetben mennyi az ori védőértéke, mert gőzöm sincs..
|
09-17-2006, 16:02
|
Member
|
|
|
|
én is tapasztaltam ilyet, de gondoltam rendszerhiba.
egy ori az L-ben nem mentek el az egysége, nem nőtt a pénze, rúnája, embere...megnéztem este is, hát látom még mindig nem megy el. próbaképp estéig felraktam neki 12 kör vihar-szárazt. este a gömb változatlan, ugyanaz minden.
írok a supportnak, hogy mégis mi ez, rendszerhiba vagy mégis mi? a válasz, hogy nem kéne ilyen országokat támadnom, mert ez súrolja az erkölcstelen játék határát
szó ami szó így van ahogy az öregek mondják van ilyen
|
09-17-2006, 16:17
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
én ezt nem mondtam
|
Jó igaz nem ezt mondtad
Szóval akkor már csak az a kérdés,hogy mennyi idő után jelentkezik ez a "hibernált ori" állapot? És az ilyen akkor gondolom ki is esik a pontlistából egy idő után. Ha igen akkor miért nem egyszerre történik a pontlista elhagyásaés a hibernálás? No mindegy menj a vezérlőbe vedd fel a nyomravezetői díjat
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|