|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-19-2006, 20:18
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Westie
Ha az cél, hogy több legyen az ütés A-ban, akkor ezzel szerintem nem lehet elérni.
|
A cél az, h könnyebb és olcsóbb legyen ütni, mint felfedezni. Ez nem ugyanaz mint amit te írtál. Ha ezután is fedezni akar valaki hát tegye, de szenvedjen egy picit ha túl akar jutni a topcsoporton.
Jah és persze az, hogy azok a toporik akik nem tudnak már ütni azok se fedezzenek fel piti ráfordítással.
|

10-20-2006, 08:12
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
A feldezés szigorítása szükségszerű.Aki most A ban van lazan megteheti hogy csak fedezget.És akárhogyis nézzük az igazi nyertesek a mondjuk 10k hekli felett álló orik.Van bőven pénz maxot fedezni.Most ahogy nézem egy 1000 heki fedezése beéítésel olyan 2mrd. Kérdem hogy melyik kis klan tudja ezt tartani.Szerintem egyik sem, vagy legaalabbis nbem sok.De ez a topban lazan megy.Így hogy egyenlő katonaszam mellett fedezünk azt eredményezheti hogy a top távolodik...
De ez nem csak az A ra igaz hanem a lenti csoportok barmelyikének a topjára.
Monronak tök igaza van abban hogy aki elkezdi a jatekot 1000 körönként lép és ugy ér az A ba az nem rekalmaljon hogy nincs pénze meg nem is tud fedezni.És ha szigoritunk meg annyira se tud.Egyszerű a válasz ne 1000 körönként lépjen.Termeljen gyarapodjon és ugy menjen feljebb.
Nem 1 év alatt lehet eljutni az A topjába.szép is lenne ha mindenki odaérne.
A fedezést menyniségét szerintem 2 tényező befolyásolja igazán a topban.Az egyik az katonák száma a másik pedig a 10% os szabály.
Ha a hektár növekedésével csökkentenénk a képezhető katonák számát csökkenne a felfedezés.Kénytelen lenne a piacról szerezni a katonát arra,hogy tudjon fedezni.Es az a pénz azokhoz áramlana akik még lejebb vannak.Nem tudom menynire járható út ez de hosszutavon megoldás lehet.
A másik pedig hogy képezheti a katonát dfe nem 10%ot fedezhet fel hanem csak kevesebbet.
Bocsi h ilyen sokat irtam..És még lehet hülyeségeket is, korán van
|

10-20-2006, 12:54
|
Member
|
|
Activity: 1%
|
|
Quote:
Originally Posted by Alba
A feldezés szigorítása szükségszerű.Aki most A ban van lazan megteheti hogy csak fedezget.És akárhogyis nézzük az igazi nyertesek a mondjuk 10k hekli felett álló orik.Van bőven pénz maxot fedezni.Most ahogy nézem egy 1000 heki fedezése beéítésel olyan 2mrd. Kérdem hogy melyik kis klan tudja ezt tartani.Szerintem egyik sem, vagy legaalabbis nbem sok.De ez a topban lazan megy.Így hogy egyenlő katonaszam mellett fedezünk azt eredményezheti hogy a top távolodik...
De ez nem csak az A ra igaz hanem a lenti csoportok barmelyikének a topjára.
Monronak tök igaza van abban hogy aki elkezdi a jatekot 1000 körönként lép és ugy ér az A ba az nem rekalmaljon hogy nincs pénze meg nem is tud fedezni.És ha szigoritunk meg annyira se tud.Egyszerű a válasz ne 1000 körönként lépjen.Termeljen gyarapodjon és ugy menjen feljebb.
Nem 1 év alatt lehet eljutni az A topjába.szép is lenne ha mindenki odaérne.
A fedezést menyniségét szerintem 2 tényező befolyásolja igazán a topban.Az egyik az katonák száma a másik pedig a 10% os szabály.
Ha a hektár növekedésével csökkentenénk a képezhető katonák számát csökkenne a felfedezés.Kénytelen lenne a piacról szerezni a katonát arra,hogy tudjon fedezni.Es az a pénz azokhoz áramlana akik még lejebb vannak.Nem tudom menynire járható út ez de hosszutavon megoldás lehet.
A másik pedig hogy képezheti a katonát dfe nem 10%ot fedezhet fel hanem csak kevesebbet.
Bocsi h ilyen sokat irtam..És még lehet hülyeségeket is, korán van
|
Az utolsó sorral teljesen egyet értek,csak felmerült bennem a kérdés hogy akkor minek?
|

10-20-2006, 13:21
|
Administrator
|
|
Activity: 23%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Ha az ori elküld felfedezni legközelebb 30 hekit azt 2 féleképpen teheti:
1. normálban ---> 300 katona/hekiért
2. a változójában lévő hektárak terhére 225 katonáért
Mindehhez persze be kellene tenni a felfedezés menübe mégegy lehetőséget a mostani 2 mellé.
|
Az elgondolás maga még akár jó is lehet, de úgy érzem, hgy ez már sokaknak "nagyon sok", ennyi bonyolítást egy egyszerűnek tűnő menüpontnál már a többség nem viselne el.
|

10-20-2006, 13:31
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
ezzel szerintem nem igazán tudsz mit kezdeni, ilyen alapon nagyobb probléma ha valaki úgy jáccik, hogy 1 (mondjuk ork) ori hozza fel a főldet és azt ütögeti egy felfedezni képtelen elf.
esteleg tényleg jó lehet Monró ötlete, picit kidolgozva:
ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét.
értsd:
10K-s ori össz: felfedezett 3000 hektárt azaz 30%
levernek róla 1000 hekit
állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%.
DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék.
máris megvan oldava a megbeszélt ütésváltás.
|
Ezzel is ugyanaz a bajon, mint az előzővel, hogy követhetetlen, hogy mikor miért mennyi a felfedezés költsége...
|

10-20-2006, 13:33
|
Administrator
|
|
|
|
A fentiektől függetlenül úgylátom, hogy mindenkinek a területarányos verzió a szimpatikusabb. Jól látom?
|

10-20-2006, 14:02
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A fentiektől függetlenül úgylátom, hogy mindenkinek a területarányos verzió a szimpatikusabb. Jól látom?
|
szerintem jól 
|

10-20-2006, 14:16
|
 |
Member
|
|
|
|
Nekem továbbra is a területarányos katonaképzés csökkenés a legszimpatikusabb.
Úgy csinálnám, hogy a top30%-ig semmi sem változna. Onnantól kezdve hektáronként egyenletesen csökkenne a képezhető katona százaléka 10%-ról 5%-ra.Az első helyezettnél érné el az 5%-t.
A katonaképzésnél kiírnám, hogy jelenlegi lakosságod mellett hány katonát képezhetsz egyszerre.
Így jelentősen csökkenne a felfedezhető föld, hiszen kevesebb katona képződik. A katonapiac megdrágulna és a relative többet képező kisebbek több jövedelemhez jutnának.
Tulajdonképpen az elsők kívételével mindenki jól járna, mert relatíve valamivel több katonát képezhetne, mint az előtte lévők, tehát előnyt élvezne a felzárkózáshoz Mivel a képehető százalék csökkenése pár száz hektáron alig észrevehető, az egymás közelében lévő országok képzési százaléka szinte azonos lenne, tehát az egymástól 2 körre lévők feltételei lényegében azonosak maradnának.
|

10-20-2006, 14:39
|
Member
|
|
|
|
nem vagyok benne biztos, hogyha eddig egy 20k-s ori 20.000 katonát képzett naponta, és ezt most levinnénk 10.000-re akkor ez önamagában sokat változtatna a jelenlegi helyzeten. pláne hogyha építene még 7-8% házat, akkor már napi 15.000 nél járna a képzése.
ez a veszteség szerintem minimális lenne egy nagyorinak, pláne ha bármit is termel, lévén bankokból, tekikből, bányákból, gabonából simán lehet napi 1-2 milliárdos haszna, emellett az a napi -5k katona nem sokat csökkentene a felfedezhető területen..
viszont a nagyméretű hadiorik gyakorlatilag egyetlen pénzkereseti lehetőségét csökkentené..
Last edited by wand; 10-20-2006 at 14:56..
|

10-20-2006, 14:59
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
nem vagyok benne biztos, hogyha eddig egy 20k-s ori 20.000 katonát képzett naponta, és ezt most levinnénk 10.000-re akkor az nagyon sokat módosítana a dolgokon, pláne, hogyha építene még 7-8% házat, akkor már napi 15.000 nél járna a képzése.
ez a veszteség szerintem minimális lenne egy nagyorinak, pláne ha bármit is termel, lévén bankokból, tekikből, bányákból, gabonából simán lehet napi 1-2 milliárdos haszna, emellett az a napi -5k katona nem sokat csökkentene a felfedezhető területen..
viszont a nagyméretű hadiorik gyakorlatilag egyetlen pénzkereseti lehetőségét csökkentené..
|
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.
Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 145 (0 members and 145 guests)
|
|
Posting Rules
|