|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

01-25-2007, 15:58
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
De ez szerencsére a számokon nem változtat. 
|
Akkor min? 

01-25-2007, 15:59
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Erre jutottam, na nézzük:
600hekis hulla: (3. szint 1,2-es hadi, laki bónusz)
123ház (7380lakos/95%-os foglalkoztatás, bankok nem számítva)
411barakk (2304íjász+19728paci)
48őrtorony (2304 férőhely)
5kovácsműhely
3raktár
10bank
Támadóerő: 19728*6*1,2*1,3=163088 Ha mf, akkor 228324
Védőerő: 2304*12*1,2*(1+2*48/600)=38486, pacikkal: 86994 Mf: 121792
(Full elites:
123ház (7380lakos/95%-os foglalkoztatás, bankok nem számítva)
459barakk (22032elit)
5kovácsműhely
3raktár
10bank
Támadóerő: 22032*5*1,2*1,3=171849 Ha mf, akkor 240589
Védőerő: 132192, mf: 185068 )
összehasonlításképp: Gnóm 600heki 45% barakk, 8% torony elites, szöviben: (Ez van kéznél )
Támadóerő: 143447
Védőerő: 244511, elitek nincsenek otthon: 82985
Na szóval nagyobbat üt, mint a gnóm az 55%-os lakástekivel, és 55% haditekivel.
Viszont ugye ütéskor a védelme mindenképp elég gyenge. Főleg szöviben tudnám elképzelni, ahol tud segítséget behívni, vagy a pacikat becserélni íjakra.
A tűzgolyó ellen meg a rezisztenciái védenének a korábbiaknál nagyobb mértékban.
|
Ez olyan kicsit adok kapok ori...
Azt nem értem miért pont a gnómot kell mindenhez hasonlítani, ha hadiról van szó? ... nah de nem lényeg. Nem ezért kezdtem el a szövegem.
Szal ez a hulla így szép és jó, csak kár hogy felkopik az álla. Szerintem kereskedő személyiség nélkül ill. bányák nélkül miből is fog élni, építeni stb? Adjatok már neki legalább 30-40 bankot, és úgy érdemes számolni.
Minek a raktár?
|

01-25-2007, 16:13
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Croissant
Akkor min? 
|
Annyi volt, hogy én ide 19ezer akármennyi pacit írtam be, de az excel tudja, hogy neki 17ezer akármennyivel kell számolnia
Quote:
Originally Posted by Cece
Ez olyan kicsit adok kapok ori...
Azt nem értem miért pont a gnómot kell mindenhez hasonlítani, ha hadiról van szó? ... nah de nem lényeg. Nem ezért kezdtem el a szövegem.
Szal ez a hulla így szép és jó, csak kár hogy felkopik az álla. Szerintem kereskedő személyiség nélkül ill. bányák nélkül miből is fog élni, építeni stb? Adjatok már neki legalább 30-40 bankot, és úgy érdemes számolni.
Minek a raktár?
|
Mondom, egy 600hekis gnómra vannak meg a számok, ezért ahhoz hasonlítottam jobb híján. Ezért lett a hulla is 600hekis.
Én katiképzésre gondoltam, de több bankkal lehet kereskedő is, de akkor lehet, hogy kicsit több ember kell, hogy működjenek is azok a bankok.
Vagy tartsa el a tolis, azért van
Raktár: az csak azért kell, hogy ne legyen olyan egysíkú az éplista
Az a 3hektár úgyse oszt sokat.
Szóval ezt az egészet csak arra írtam be, hogy lássunk már valami számokat is. 
|

01-25-2007, 16:23
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Én katiképzésre gondoltam, de több bankkal lehet kereskedő is, de akkor lehet, hogy kicsit több ember kell, hogy működjenek is azok a bankok.
Vagy tartsa el a tolis, azért van
Raktár: az csak azért kell, hogy ne legyen olyan egysíkú az éplista
Az a 3hektár úgyse oszt sokat.
Szóval ezt az egészet csak arra írtam be, hogy lássunk már valami számokat is. 
|
A szövetségessel való számolást azonnal felejtsd el. A hullát mindenki kerüli szöviügyben. Ha bizonyos változtatások végbemennek lehet, hogy ez megváltozik, de ez csak feltételezés.
Egyenlőre MF ként ütőképesnek kell lennie más hadisokkal szemben.
Ha kereskedőként íjj/paci felálásban a 2. szinten nem visz át egy full elites mf .... mondjuk gnómot, akkor bele lehet tojni az egész hullába.
3raktár az 3 raktár. Az lehetne 3bankkal több, vagy barakkal. Így kell gondolkodni.
Katonaképzés? 5kováccsal fémbánya nélkül? És hogy? Körönként veszi a fémet. Az nem jó úgy. Amit számoltál az 20 kör alatt 738 kattincsot tudna képezni, de az 5 kovács erre kevés.
Sztem menjen a kovács + a raki és inkább hulla kereskedő 7%nyi bankkal. Abból éldegélni is tud és meg tudja venni a nyersit + kattincsra is jut + hadisról beszélünk, úgyhogy támadjon is. Onnan lessz pénz + megkapja az elhúlló egységeket.
|

01-25-2007, 16:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cece
A szövetségessel való számolást azonnal felejtsd el. A hullát mindenki kerüli szöviügyben. Ha bizonyos változtatások végbemennek lehet, hogy ez megváltozik, de ez csak feltételezés.
Egyenlőre MF ként ütőképesnek kell lennie más hadisokkal szemben.
Ha kereskedőként íjj/paci felálásban a 2. szinten nem visz át egy full elites mf .... mondjuk gnómot, akkor bele lehet tojni az egész hullába.
3raktár az 3 raktár. Az lehetne 3bankkal több, vagy barakkal. Így kell gondolkodni.
Katonaképzés? 5kováccsal fémbánya nélkül? És hogy? Körönként veszi a fémet. Az nem jó úgy. Amit számoltál az 20 kör alatt 738 kattincsot tudna képezni, de az 5 kovács erre kevés.
Sztem menjen a kovács + a raki és inkább hulla kereskedő 7%nyi bankkal. Abból éldegélni is tud és meg tudja venni a nyersit + kattincsra is jut + hadisról beszélünk, úgyhogy támadjon is. Onnan lessz pénz + megkapja az elhúlló egységeket.
|
Szerintem írd le az általad elképzelt épület listát. 
|

01-25-2007, 17:16
|
Member
|
|
|
|
Legyen.
600heki alatt felesleges is számolgatni, mert az alsó szint hemzseg a hulláktól. Ott a sok kezdő játékosok között remekül tud érvényesülni.
A cél viszont az, hogy játszhatóbbá tegyük magasabb szinteken is.
Nos a 10% laki + hadi bónusz /szintel számolva a 4. szinten (ami jelen esetben 20% lenne ugye?).
1000heki
Ház 220
Barakk 630
Torony 80
Bank 70
ijjász 3.840
Elit 6.400
Lovas 20.000
Full barakkal, de miért lennne másképp, ha nincs képzés + nem kell kaja.
Én valami ilyesmit tudok ajánlani.
Az ütés + védés erősségét mindenki számolja ki magának és hasonlítsa össze egy gnóm, vagy oriás hadissal (ne olyannal hogy pl. tele tolikkal + varikkal + bányákkal, hanem egy szolíd hadiorival)
Rá fogtok jönni, hogy ez egy jó irány, de még mindig kevéske!
|

01-29-2007, 07:18
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Hali újra!
Lehetne úgy is kicsit hozzátenni a hullához hogy ne csak a csata alatt elesett seregből kapja meg a katonát, hanem a mészárlásból is, persze nem a varikat tolikat, hanem a seregből hullottakat.
|

01-29-2007, 07:28
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by empty
Hali újra!
Lehetne úgy is kicsit hozzátenni a hullához hogy ne csak a csata alatt elesett seregből kapja meg a katonát, hanem a mészárlásból is, persze nem a varikat tolikat, hanem a seregből hullottakat.
|
Ez már volt korábban javaslat, és le lett szavazva.
Mert a fő baj ott van, hogy be se jut mészárolni a hulla...
|

01-29-2007, 07:41
|
Senior Member
|
|
|
|
Egyik ismerosomnek volt egy olyan otlete, hogy terkapun keresztul is fertozzon a hulla....
Tudom, elso korben kicsit meredeknek hangzik, de gondoljatok bele, nem gyujtanak szet viccbol rogton 

01-29-2007, 07:53
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Kubbi.
nem önmagában kéne ez a bónusz, hanem kiegészítésképp. most elég kevés katonát kap az akciók után.
Felénk van pár aktív hulla, és néha azért meg tudnak lepni.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|