Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-22-2006, 17:09
Xeper Xeper is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Zounok
Áruld már el okoska, hogy a mostaniban mennyivel könnyebb szembemenni?
2 körre van egymástól x klán...egyik kitámad...Atti 10 mp-es ötletében lenne ugye az említett 10 mp ! Ezalatt ugyan mikor tudod bevenni a seregekt, elindítani, stb..? Vagy minden körváltáskor be lesz készítve a 2 milla lovas, és azt a 10 mp-et figyeli mindenki???? Ez röhejes..((
végiggondolnád legalább mit írsz?
a gombos a lehető legrosszabb lehetőség!
még csak felkészülési időd sem lesz, mert nem feltétlenül látod hogy készül ellened valaki, és a pontos kv miatt mégcsak kísérni sem tudsz....
ha nyitott kv lenne ugyanilyen pontossággal, ugyanúgy mehetne a centizgetés, és ugyanígy nem tudnál kísérni, mert tökéletesen kiszámítható a kv, de legalább a gombbal mégcsak mindenféle előjel nélkül is megteheted amit most... gratulálok!
Ez a topic a klánpontlista rendezéséről szól, de szerintem pusztán ennek a résznek a reformálásával semmiképpen nem jutunk jobb megoldásra.
Old 05-22-2006, 17:11
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Most Atis, ebből kimarad a 3 és a 4. pont, mert körváltás közben nem csinál semmit!
A gyorsabb, kiszámítható rendszer miatt eleve nem tudnál mit tenni, tehát nem a zárt kv a gondod
Korábban volt egy kis kiszámíthatatlansága, mindenki próbálta még időben, de a lehető legkésőbb küldeni a sereget... gyors szerver= tökéletes indítás= visszakísérhetetlen, hiába csinálhatsz bármit kv közben...
Ha meg már kint van 1 körre a sereg, akkor ha a védő gombozgat, akkor a támadó is gombozgathat.. 1 órán keresztül korlátlanul, és lehet szórakozni, hogy ki ugrik közel/távol a másiktól, hátha sikerül kiküldeni kísérő sereget... ha csak 1* lehet x idő alatt, akkor is a védőnél az előny -vagy kitartó emberek kellenek akik nagyon gyakran frissítenek listát... de ez szerintem nem elvárható...

Last edited by Xeper; 05-22-2006 at 18:33..
Old 05-22-2006, 17:21
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati
NEM MARAD KI a 3-as és a 4-es pont, egy profi támadásnál semmi esélyed nem volt eddig sem szembemenni!
Atis, én biza még nem láttam ilyen profi támadást, még Wandéktól sem (ezért is tudták beverni őket Monróék a 2 másodpercet kihasználva) és nem azért mert nem tudnak játszani, hanem azért, mert az utolsó 2 másodpercben indított támadásnál sokkal nagyobb volt az esély, hogy elrontod és ezzel a klánodat halálra ítéled, mint annak, hogy abban a 2 másodpercben az ellenfél tud bármit is csinálni...

Quote:
Originally Posted by Ati
Mint említettem, nyugodtan lehet közvelten körváltás után is támadni, hogy a védekező félnek legyen bőven ideje észrevenni és visszatámadni, de talán nem erről kellene, hogy szóljon ez a topic!
Erről Atis azért szól a topic, mert pontosan TE javaslatod csinálja ezt meg, hisz gyakorlatilag KÖZVETLENÜL a körváltás után lenne 10 másodperced kitámadni, mert akkor lenne 2 körre a támadó klán még biztosra, ezzel majdnem egy teljes órát biztosítva a védőnek (aki eredetileg a támadó volt), hogy csináljon bármit is (és mivel neki lesz még 1 körváltása mielőtt a te seregeid beérnek, ezért ő tud is valamit csinálni kapkodás nélkül).... de ezt már egyszer leírtam ugyancsak nem értem miért ragaszkodsz még mindig hozzá, hisz nincs olyan épeszű ember, aki kimegy 2 teljes órára klánban, úgy, hogy ez nagyon jól látható a támadott részéről is, főleg a sűrűbb mezőnyben.
És születnek emberek.
Old 05-22-2006, 17:25
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper
Ha meg már kint van 1 körre a sereg, akkor ha a védő gombozgat, akkor a támadó is gombozgathat.. 1 órán keresztül korlátlanul, és lehet szórakozni, hogy ki ugrik közel/távol a másiktól, hátha sikerül kiküldeni kísérő sereget... ha csak 1* lehet x idő alatt, akkor is a támadónál az előny -csak kitartó emberek kellenek akik nagyon gyakran frissítenek listát... de ez szerintem nem elvárható...
Pontosan erről van szó Xeper, hogy MINDKÉT OLDAL tud frissíteni és TAKTIKÁZNI, és éppen azért lenne MAXIMALIZÁLVA, hogy körönként mennyiszer lehet valakinek frissíteni, hogy ne az nyerjen aki gyorsabban nyomogat gombot és éppen ezért azt se támogattam pld én sem, hogy csak 1x lehessen... de ez már le volt írva párszor...
És születnek emberek.
Old 05-22-2006, 17:27
Zounok Zounok is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Ati
Ha ezek a klánok állandóan 2 körre vannak egymástól, akkor nem kell a 10mp alatt visszatámadnod, van rá minimum egy teljes köröd, az 59 perc.

Hogy gondolod, hogy van rá 59 perc, mikor már rég 10 körre van???

Na a részemről még egyszer átmegyek rajta, utána asszem én végeztem...

Nézzük most mi van:

Messze van 2 klán...váltáskor odakerül egymás mellé...hopp, van 59 perced, hogy felkészülj vagy így, vagy úgy...Abszolult nem tudod, hogy mennyivel jön a másik, nem tudod mennyivel kell neked menned, mivel csak a váltás után van lehetőséged távolt nézni,mikor már késő...a tekizés kivétele miatt korrigálni sem tudsz már...mindez igaz a támadóra és a védőre is ! Magyarul egy nagy lutri az egész, ez nem taktika. Ha a 10 mp. lenne bevezetve, akkor annyiban módosulna, hogy 2 körre szembe tudnál menni, de ekkor már nem tudnád a klánpontot megváltoztatni, hogy esetleg taktikázva, bontva alá kerülj a másiknak ! Pedig ez a lehetőséged egyéniben is meg van....ráadásul mivel elméletileg mindketten alulról ütik be egymást ( ha sikerül jól számolni), így az előbb beütő klán sokkal több területet foglalna, mivel közelebb van az áldozathoz, míg a második ütés már nagyon messziről menne be ! Mindez akkor lehetséges, ha nem késed le azt a 10 mp.-et.

Akkor nézzük az általam is javasolt Arwyl-féle módosítást:

Alapnak vennénk, hogy csak 3kör/1x lehetne frissíteni! Tehát eleve ki lenne zárva, hogy valaki odabont,frissít,támad,elképez,bont,frissít...minde zt egy körön belül, így esélye sem lenne a védekezőnek. Tehát ezt kizártuk. A másik alap lenne, hogy csak és kizárólag a sajátot pontot frissítené a többi klánéhoz viszonyítva, tehát a JKSZ is kizárva.

Így tehát akár távolról ugrik oda egy klán hozzád, akár eleve 2 körre volt tőled, akkor is marad esélyed arra, hogy szembemenj 2 körre! És mindez az esélyed nem 10 mp. lenne.

Mint említettem, ez sem tökéletes, de a mostaninál mindenképpen jobb! És hogy Wandnak is legyen valami kedvezmény:

mi lenne, ha frissítés után csak 1 klánsereget lehetne szembeküldeni, nem többet! ?De csak ha frissít valaki...

Last edited by Zounok; 05-22-2006 at 17:29..
Old 05-22-2006, 17:33
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Viszont így ahogy írkáltam eszembe jutott még 1 ötlet...
Mi lenne, ha klántámadás esetén a kiküldött seregek 1 körig vesztegelnének abban a körtváloságban, amennyire indítva lettek (sokáig tart, mire csata rendbe állnak), ám a pontlista változhatna? Így a támadónak megmaradna az előnye, hisz a lebontása él és messzire kerül a védőtől, de a védőnek ez esetben lenne 2 teljes köre és 1 körváltása, hogy kigondolja mit csinál, illetve a támadónak is lenne 1 teljes köre, hogy miután látja, hogy lebontott hozzá a védő (akinek ugyibár csak körváltásnál rendezi be a gép a helyét és ekkor látszik, hogy lebontott, viszont eddigre már 1 körre lennének a támadó seregek), akkor ő is tudna lépni ugyanúgy mint a frissítéses ötletnél, csak ehhez nem kéne senkinek jogot adni a gombnyomogatásra és teljesen kiszámítható lenne, hisz az eddigi rendszer maradna a frissítésben is...
És születnek emberek.
Old 05-22-2006, 17:34
Zounok Zounok is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
A gyorsabb, kiszámítható rendszer miatt eleve nem tudnál mit tenni, tehát nem a zárt kv a gondod
Korábban volt egy kis kiszámíthatatlansága, mindenki próbálta még időben, de a lehető legkésőbb küldeni a sereget... gyors szerver= tökéletes indítás= visszakísérhetetlen, hiába csinálhatsz bármit kv közben...
Ha meg már kint van 1 körre a sereg, akkor ha a védő gombozgat, akkor a támadó is gombozgathat.. 1 órán keresztül korlátlanul, és lehet szórakozni, hogy ki ugrik közel/távol a másiktól, hátha sikerül kiküldeni kísérő sereget... ha csak 1* lehet x idő alatt, akkor is a támadónál az előny -csak kitartó emberek kellenek akik nagyon gyakran frissítenek listát... de ez szerintem nem elvárható...

Látom rendesen visszaolvastál.... Nem tűnt fel, hogy nem lehet "gombozgatni" ? 3 kör / 1 friss.....ennyi !!!
Old 05-22-2006, 18:25
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Zounok
Látom rendesen visszaolvastál.... Nem tűnt fel, hogy nem lehet "gombozgatni" ? 3 kör / 1 friss.....ennyi !!!
Te még az én hozzászólásomat sem olvastad végig- akkor mit vársz mástól?
CL megtette, és érveket is hozott, én meg mindent elolvastam

Quote:
ha csak 1* lehet x idő alatt
(a folytatást valóban elírtam, de azóta javítottam )

Tehát leírom megint: a gombbal egy távoli klán egy pillanat alatt közelkerülhet, egy közeli klán meg eltávolodhat... lehet választani hogy a kettő közül melyik lehetőséget használod egy támadás során (ez taktika lenne már? ), de szerintem egyik sem jó a támadó szemszögéből... semmiképpen...

közelkerülés: a semmiből előtűnik egy klán, kimegy, aztán eltávolodik -ezt üldözheted a te gomboddal... eddig jó is, nem menekülhet tovább a támadó, de: így nem lehet alulról támadni, csak ha te vagy aki védőként mész ki pontosan számított sereggel -remélem mondanom sem kell, hogy ha az eredeti támadó klán befér, akkor a védő klán is ki tud annyit küldeni, hogy ő is beférjen... fixen 2* akkora zsákmányra

eltávolodás: adott két klán 2 körre... az egyik hirtelen úgy érzi, hogy most kitámad... a pontos körváltásnak hála lekövethetetlenül, elbont, és a lista rendezi is -távol lesz... a védő eszmél, rendezi a seregeit, megint pontosan kiszámítja a támadó klán seregét, bekészít magának sereget, megnyomja a gombot... ekkor a támadó klán ha figyelt, lehet esélye egy gombnyomásra, megelőzve a védő seregének kiáramlását (erre írtam hogy eléggé vicces, elvárhatatlan, szinte lehetetlen melót hárít a támadó oldalra)... ha nem figyelt eléggé, vagy a másik volt a jobb, akkor lejátszódik az előző pontban leírt helyzet: a védő visszakíséri, és mindenképpen (hatalmas eséllyel) az eredetileg védekező klán megy alulról, és kap egy sereget felülről. -megintcsak ki lehet ugye küldeni annyit hogy beférjen, vagy mindkettő pattan...

Ha másként látjátok szóljatok, de én ezek miatt úgy látom, hogy a támadó oldal eléggé erős hátrányba kerülne azzal a nagyon favorizált gombbal, ezzel teljesen kiirtva a klántámadásokat (hacsaknem valami eszement mindenféle tapasztalat és előzetes gondolkozás nélkül megy ki- vagy "tuti tippet" kap ) -mindenki lesne otthon, hogy mikor mozdulhat rá egy fix, kitámadott célpontra, mert ha ő megy ki, nagy valószínűséggel őt verik dupla hekire

A támadóerőn kellene szerintem valamit változtatni, a koptatást valamilyen formában visszahozni, és ezeket a lehetetlen fél mp-es támadásokat elkerülni -jobbat nem tudok a mostani rendszernél, de abban biztos vagyok, hogy a gomb rontana a helyzeten

Last edited by Xeper; 05-22-2006 at 18:32..
Old 05-22-2006, 18:48
wand wand is offline
Member

Skacok, lécci a klánpontlista manuális frissítését szorgalmazók közül valaki, mondja meg, hogyha bevezetésre kerül, hogy lehet sikeresen támadni?

ha bevezetésre kerül akkor egy átlag kláncsata így fog kinézni:

adatok: védőklán 50%barakk +10% torony + 16% ház +24% kocsma, templom, tanya.
a támamdó: (lévén a beütéshez muszály neki) van 80% barakk 16% ház +4% egyéb épület.

a csata:
a támadó klán kimegy 80%-al támadni (persze a ha védők közt van elf, esetleg picit magsabb a barakarányuk akkor még többel), azaz a házain kívül maradhat neki 4% területe (vagy éppen semennyi) ahol ha nincs semmi más akkor lehet +4% barakkja.
a védőklán észerveszi bekészít 20% nyi lovat.
lebontja a megfelelő számú épületet, hogy 2 köre kerüljön, persze értelemszerűen alulra.
odafrissít és azonnal támad, majd rögtön bont még + 7-8% ot, hogyha a támaó klán is lebontaná a maga 4% bontható épületét és frissítene, akkor is a védő legyen alul.
(esetleg ez a 2. bontás teljesen felesleges a védő részéről, ha a támadó frissítéssel állt oda, vagyha 59.59 kor ugrik oda védőklán, és már úgysincs idő lereagálni)

azaz mindeképp a támadó klán üt felülről, míg a védő mindeképp alulról.
(mindeközben lévén a támadó az egész klánját üresen hagyta, kockáztatja, hogy szétüssék egyéniben, a védőnél meg minden oriban bent figyelhet 30% íjjas+10% torony, azaz egyéniben is vagy 50% kell a beütéséhez)

tehát ha bevezetésre kerül, akkor javaslom, ne is klánponlista frissítő gomb legyen a neve, hanem "Hehe észervettük ám hogy jönnek! kérem a támadó klán területének 7%-át klánomnak jóváírni!"

szóval kiváncsian várok bármiféle siekersnek tűnő kláncsata leírást a támadó oldaláról (az ország törlés, leléptetés és újrázás kivételével, lévén ezek igencsak extrém eltávolodási módok)

amennyiben nem tudtok ilyet leírni, akkor neketek nem klánponlista frissítő gombért kéne kampányolni, hanem a kláncsaták eltörléséért.

Last edited by wand; 05-22-2006 at 18:57..
Old 05-22-2006, 19:25
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by wand
szóval kiváncsian várok bármiféle siekersnek tűnő kláncsata leírást a támadó oldaláról (az ország törlés, leléptetés és újrázás kivételével, lévén ezek igencsak extrém eltávolodási módok)
Mivel úgy látom idő közben némileg megromlott a kombinációs készséged, ezért én mondok neked már is egyet...

Ha az eredeti ötletből az eddigiekhez bele vesszük, hogy 10 percenként lehet frissíteni és ha az ellen frissített, akkor a másik fél már nem tud, akkor a védőnek úgy kell frissítenie, hogy az utolsó 10 percben ott legyen a támadó mellett (ha nem így frissít, valószínű nem tud visszatámadni, tehát a támadás eleve sikeres, ha pedig ennél hamarabb frissít, akkor ugyanaz az effekt, mintha az utolsó 10 percben frissítene, mert akkor még hamarabb is látod, hogy jön az ellen) és ekkor neked biza van 10 perced mint támadónak, hogy bepakolj némi lakitekit a közösbe, ezzel szélnek eresztve a csapataid egy részét, mivel az ellen ugyibár támadni fog, ez eléggé jól látszik (főleg ha kicsit okosan még a piaci egységek mozgását is nézitek). Ekkor az ellen szépen pattan mint az állat rólad, ha csak 20 % sereggel megy rád, lévén neked ennél több védőd lesz, mert ő még a körváltás után hekit is fog veszíteni, amiből te megintcsak kapsz barakkot és tornyot is és a támadásod nem csak sikeres lesz ez esetben, hanem még pattan is rólad az ellen...

Azt pedig még nem is néztük, hogy mi van, ha eleve nálad nagyobb klánt támadsz, akkor ez a támadás biza NEM felülről megy, mint ahogy te azt állítottad (és látod ezzel már az is támogatva van, hogy nálad nagyobb, vagy kb hasonló méretű klánokat támadj)...
És születnek emberek.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules