Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
tripla szintenkénti hadibónusz 29 21.64%
dupla szintenkénti hadibónusz 27 20.15%
gyújtás elleni rezisztencia 33 24.63%
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik) 29 21.64%
férőhelye szintenként +2-vel növekszik 12 8.96%
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik 65 48.51%
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!) 19 14.18%
Multiple Choice Poll. Voters: 134. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-10-2009, 09:25
BigPi2 BigPi2 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 84%

Quote:
Originally Posted by csabi View Post
most így van... de ha mondjuk 3 sereg után 2*lassabban gyógyulnál, és emellé a hulla bever, mint a huzat akár 2 sereggel, mint 1 ork, akkor is ezt mondanád? a kérdés Dusnak és a többieknek is szól, akik nem értik, h Peti a változtatás utáni élőhalottról beszél, aminek csak a betegsége lett meg erősítve és a serege. se toli, se vari, se gyujtogatás védelme nem lett..

Mielőtt javaslok valamit, vagy csak lehúzom, vagy felmagasztalom, az előtt mindig meg próbálom modellezni az eseményeket és annak következményeit. Most egy ilyen modellt írok le.:

Adott 2400 hektár, faj: hulla, személyiség tudós, egy tábornokkal:

Minimum szükséges neki 27,5-28%-nyi ház – 672 db-33600 emberrel- kb. 77%-os foglalkoztatottsága

Marad 72% hely barakk számára azaz 1728 db-69120 elit

A javaslat alapján kapna +120% hadibont=69120*5*1,05*2,2=798336 támadó érték, ha kint van és ugyan ennyi védő érték amikor bent van.

A kérdés milyen az a célpont amit még könnyedén át üt?

- Mind két fél esetén tudóst vesszek alapul.
- A vérszomjat és a védelem varázslatot nem számolom, mert alap esetben mind kettő fent van.
- Az alulról ütést most nem veszem figyelembe, mert ez változó érték.

A legvédettebb az elf, ezért rajta kezdem. Torony íjat veszek alapul: Rendelkezik faji bonnal-+130%, a hadi tekercs -+145%, a tornyot min 15%-kal számolom, ezért +130% toronyszorzó, tovább az íjászok védő értéke az 14 = megadja, hogy mennyi íjászra van szüksége

798336/1,3/1,45/1,3/14=23270,35- 23270

23270/1,3/40= 448 barakk és+448 toronyra van szüksége

Ezek szerint egy 18,66%-os toronyíjas elf még megfogja a teljes sereggel ostromló hullát.

Ezek után döntése el mindenki, hogy mennyire erős egy olyan ország, aki nagy kockázatott vállalva, megfog egy ilyen elf.

A többi csoportban, pedig még gyengébb lenne a hulla. A 2/B top tizenötjéről nem is beszélve ahol az országok 35-40%-ja több mint nyolcszázezres védőértékkel rendelkezik.

ui.Bocsánat, a sok számolgatás közben egy másik modellből vettem a házak adatait

Last edited by BigPi2; 04-10-2009 at 11:53.. Reason: xeper jogos észrevétele miatt
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 04-10-2009, 09:55
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by BigPi2 View Post
Mielőtt javaslok valamit, vagy csak lehúzom, vagy felmagasztalom, az előtt mindig meg próbálom modellezni az eseményeket és annak következményeit. Most egy ilyen modellt írok le.:

Adott 2400 hektár, faj: hulla, személyiség tudós, kiélezett:

Minimum szükséges neki 27,5-28%-nyi ház – 672 db-26880 emberrel- kb. 96-99%-os foglalkoztatottsága.
Egy házban 50-en laknak. 25% házzal viszonylag vígan elven egy hulla most is.
A többi számításig még nem jutottam, de ebből kiindulva nem túl megbízható...
Szerk: lefelé támadáskor egy tábornok nélküli számítás elitekkel valóban extrém eredményre vezet.
Számold ki orkra is... hasonló eredményre jutsz
Aztán számold ki fölfelé 5 tábornokkal lovakkal: 69120/1,1/1,07/1,2=48938 ló elegendő ugyanerre

Last edited by Xeper; 04-10-2009 at 10:06..
Reply With Quote
Old 04-10-2009, 10:45
csabi's Avatar
csabi csabi is offline
Member

Longevity: 89%

szerintetek sem lesz ebből egyetértés sosem?

kérjük meg Atit, h csináljon nekünk egy tesztcsoportot, ahova mindenki hozhatja a saját táphulláját meg pár nem élőholtat és élesben próbáljuk ki az 5leteket..
Old 04-10-2009, 10:50
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Peti View Post
Ha megerősíted a hullát, akkor nem csak támadója fog nőni, hanem a védője is ezzel együtt, akkor meg megnézem hogy hogy férsz be 7 sereggel hozzá, főleg ha kap még valami védő bónuszt is.
Azért azt nem ártana tudni, hogy kivel miről vitatkozol épp...Én éppen NEM és eddig SEM BigPi javaslatát védtem , hanem a Te hozzászólásaid egyes részeit emeltem ki is mondtam rá, hogy ez nem így van, hanem így és így. Tehát, akkor az én esetemben Te milyen védelmi bünuszról beszélsz??
Max arról a 30%-os védelmi bónuszról amit adnál Neki...
Reply With Quote
Old 04-10-2009, 10:51
Peti Peti is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by csabi View Post
szerintetek sem lesz ebből egyetértés sosem?

kérjük meg Atit, h csináljon nekünk egy tesztcsoportot, ahova mindenki hozhatja a saját táphulláját meg pár nem élőholtat és élesben próbáljuk ki az 5leteket..
Valami csak lesz belőle Ne vegyük el Ati szórakozását ezzel a tesztcsoporttal, mert szerintem Ati olyan jókat mulat rajtunk, hogy egymást gyilkoljuk fórumon, sőt lehet már rég megvan neki mit fog betenni, csak rajtunk nevet
Reply With Quote
Old 04-10-2009, 10:57
Peti Peti is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Azért azt nem ártana tudni, hogy kivel miről vitatkozol épp...Én éppen NEM és eddig SEM BigPi javaslatát védtem , hanem a Te hozzászólásaid egyes részeit emeltem ki is mondtam rá, hogy ez nem így van, hanem így és így. Tehát, akkor az én esetemben Te milyen védelmi bünuszról beszélsz??
Max arról a 30%-os védelmi bónuszról amit adnál Neki...
Akkor szerintem tanulj meg a sorok között olvasni, te azt mondtad erősítsük a hulla seregét, s én erre azt írtam hogy ha erősítjük a hulla seregét akkor a védelme is erősebb lesz. Itt a lényeg s hozzá írtam, + ha még kapna védő bónuszt is akkor még keményebb lenne!!!! + ha még kb azt jelenti, hogy esetleg még, szóval, nem azzal együtt, hanem még azzal +ban is erősebb lenne ha az is bekerülne..
Reply With Quote
Old 04-10-2009, 10:58
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Peti View Post
szerintem Ati olyan jókat mulat rajtunk, hogy egymást gyilkoljuk fórumon, sőt lehet már rég megvan neki mit fog betenni, csak rajtunk nevet
Nem így van.

A vitákból világosan látszik, hogy a hulla egy üde színfoltja a játéknak, annyira egyedi, hogy igazából semmit nem lehet rá mondani, hogy miért nem jó, csak valahogy érzi mindenki, hogy egyre feljebb haladva egyre kevésbé az...

Szóval még nincs meg, hogy mi lesz vele.
Old 04-10-2009, 11:09
Peti Peti is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Nem így van.

A vitákból világosan látszik, hogy a hulla egy üde színfoltja a játéknak, annyira egyedi, hogy igazából semmit nem lehet rá mondani, hogy miért nem jó, csak valahogy érzi mindenki, hogy egyre feljebb haladva egyre kevésbé az...

Akkor még mehet a fórumon a gyilkolás és vitázás egy darabig
Reply With Quote
Old 04-10-2009, 11:11
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Nem így van.

Ennél azért egyértelműbb a helyzet:
Nem csak érezzük, hanem egyértelmű, hogy nem jó, de az üde színfolt mivoltjából fakadóan nehéz megfogni, hogy miben kellene jobbnak lennie a ténylegesen játszható fajjá emelkedés érdekében.
Old 04-10-2009, 11:41
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Cseréljük le valamilyen más fajra! Legyenek trollok
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to vityu For This Useful Post:
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules