|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

07-03-2007, 19:10
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
Hogy a nyersistörpés problémához is szóljak, megfogalmazódott bennem egy ötlet. Mi lene ha a törpék nem kapnának bányahelyet felfedezéskor, viszont bármikor képesek lennének üres hekire bányát húzni. /a törpék nagyon jól érzik a lenti telléreket, ezért bárhonnan fölhoznak neked félt tonna ezüstöt, vagy vmi ilyesmi  /
vélemény? Esetleg olyanoktól akik törpék vagy van törp szövijük? 
|
Sztem ez sem olyan rossz irány 
Pld lehetne visszaépíthető bányájuk... A csoportban bármikor lebontott bányájuk bármikor máskor eltelt időtől függetlenül visszaépíthető lenne... vagy a területük 5-10%-ra bármikor építhető lenne bármilyen bánya. Sztem le lehetne szépen szabályozni valami ilyesmit is.
|

07-03-2007, 19:12
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Végre előjön valaki öütlettel, köszi 
Steve`sfield (#324643)
|

07-03-2007, 19:46
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Hogy a nyersistörpés problémához is szóljak, megfogalmazódott bennem egy ötlet. Mi lene ha a törpék nem kapnának bányahelyet felfedezéskor, viszont bármikor képesek lennének üres hekire bányát húzni. /a törpék nagyon jól érzik a lenti telléreket, ezért bárhonnan fölhoznak neked félt tonna ezüstöt, vagy vmi ilyesmi  /
|
Ehhez csak annyit, hogy ezzel hihetetlen rugalmasságot adnál egy nem full termelő törp kezébe is (olyannak mint nekem). Ugy tudna mások közelébe v alá kerülni h szinte semmit sem vesztene, mert csak a bányákat bontja le majd azokat visszaépíti. Elég érdekes taktikázásokra adna lehetőséget 
|

07-03-2007, 19:48
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Konkrétan ezt már Monró kitalálta előtted, kicsit másképp leirva, de ugyan ez volt az elv.
Gyulaword (#79796)
|

07-03-2007, 19:55
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LordYsolt
Ehhez csak annyit, hogy ezzel hihetetlen rugalmasságot adnál egy nem full termelő törp kezébe is (olyannak mint nekem). Ugy tudna mások közelébe v alá kerülni h szinte semmit sem vesztene, mert csak a bányákat bontja le majd azokat visszaépíti. Elég érdekes taktikázásokra adna lehetőséget 
|
Vmi ilyesmi lenne a cél  Tény, hogy Aban egy fajt félig egyet pedig java részben kiheréltek az új szabályok az elmúlt időszakokban.
Quote:
Originally Posted by Gyula
Konkrétan ezt már Monró kitalálta előtted, kicsit másképp leirva, de ugyan ez volt az elv.
|
Nem kérek érte jogdíjat, remélem Monro sem, tán ebből nem lesz harag ha Te sem haragszol.
Steve`sfield (#324643)
|

07-03-2007, 19:59
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LordYsolt
|
ezzel egyet értek, nem tartom túl jó 5letnek, hogyha egy törpe bármikor visszaépíthesse szinte ingyen a régen volt bányái közül akármelyiket, csak mert épp drága a kő vagy mert épp védett helyen van.
|

07-03-2007, 20:04
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
ezzel egyet értek, nem tartom túl jó 5letnek, hogyha egy törpe bármikor visszaépíthesse szinte ingyen a régen volt bányái közül akármelyiket, csak mert épp drága a kő vagy mert épp védett helyen van.
|
Wand, azt tudod hogy mostanában mi let a törpékkel? te hogyan próbálnád orvosolni ezt a problémát?
Steve`sfield (#324643)
|

07-03-2007, 20:05
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
ezzel még mindig teljesen egyetértek
a törpének jár(na) a bánya!
van is rá egy szerintem egészen lefogadható ötletem:
a törpe -amennyibe kevés a bányája- tudjon katonákat szétküldeni az országában, nehezen feltárható lelőhelyek után kutatni.
gyakorlatilag azt jelentené, hogyha a bányáinak az aránya nem haladja meg a 15%-ot akkor ha van üres hekije hektáronként 1000 katonáért feltárja az alatta megbúvó lelőhelyet.
ezzel a felfedzés nem változik, viszont a törpének esélye lehet bárhol bányához jutni (beszabályotott mennyiségben, viszonylag olcsón), ráadásul ha nemjó bányát talál esélye van addig küldözgetni a kattincsokat amíg a megfelelő tipus lesz,
+ csata alkamával akár le is bonthatja, mint bármely más termelő és később vissza "fedezheti"
a 15% szerintem elfogadható, és ennek következtében ha valaki védett helyére ér nem tud irreális mennyiségű bányát "gyártani", de az orimértehez képest szépen tud termelni.
az 1000 kattincs meg bőven megér egy bányát.
|
Ezt emlitettem az előbb, szerintem egy kiváló alap ötlet, csak sajnos felejtésbe merült.
És elnézést, nem Monro hanem Wand ötlete ez.
Gyulaword (#79796)
|

07-03-2007, 20:09
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Wand, azt tudod hogy mostanában mi let a törpékkel? te hogyan próbálnád orvosolni ezt a problémát?
|
Gyula volt kedves és beidézte. oldvasd el 
|

07-03-2007, 20:12
|
Member
|
|
|
|
bár a tovább fejleszett változat így hangzott:
Quote:
a javaslat egyébként per pillanat így áll:
A feldezés menübe, kerüljön be egy újabb lehetőség, miszerint, ha egy országnak 15 (10?)% bányánál kevsebb van akkor tudjon katonákat szétküldeni az országában, nehezen feltárható lelőhelyek után kutatni.
a szükséges katona mennyiség: a normál felfedezéhez szükséges katona mennyiség/3 , de max 500 katona/bánya.
a pénz költsége pedig: a célzott felfedezés költsége
enegem lejebb meggyőztetek, hogy ne csak a törpének járjon, hanem az összes fajnak, ha szüksége van rá.
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|