|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

05-26-2008, 17:13
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Christopher Paolini: Elsőszülött
Az Erogon folytatása.
|

05-27-2008, 12:14
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Anthony Sheenard - Városalapítók
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|

05-27-2008, 22:45
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Biblia
megjegyezném hogy nem megy,pedig állitólag van zsir benne.Mindenesetre szeretném elolvasni végig,mert miképpen kommentáljak valamit ha nem ismerem. Elnézést kérek azoktól akiket sért a megjegyzésem,de mindenkinek van egy elképzelése .Ez van slussz
|

05-28-2008, 12:56
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Én azt vallom, hogy a bibliát nem lehet olvasni, mint egy könyvet. Csak tanítani.
|

05-28-2008, 13:05
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Most lehet, hogy sokan megbotránkoznak ezen, de véleményem szerint pedig az egy könyv, semmi egyéb. Hús-vér emberek által összeválogatott fejezetek. Ha valami túl kompromitáló volt, azt kihagyták belőle; ami elég semmitmondó volt, azt betették. Sokkal több, és sokkal jobb vallásos mű volt, amik mind-mind a tűz martalékává lettek. Csak ez az egy maradt meg a régi időkből, mert ebben volt a legkevesebb igazság leírva. És mivel ez elgé semmitmondó volt, kinevezték, hogy ez "A" könyv. Sok száz könyv közül, amiket féltek az emberek kezébe adni, nehogy túl sokat megtudjanak. Mára a legtöbb vallás erre az EGY könyvre épül, amit olyanok állítottak össze, akik nem akarták, hogy megtudj dolgokat. Semmi másra nem épülnek, csak erre. Nem keresik az ezen kívül levő tudást, nem keresik a gyökereket, nem keresik sem az igaz múltat, sem a jövő felé vezető utat. Csak azt ismételgetik újra és újra, ami le van írva egy olyan könyvben, amiről mindenki tudja, hogy direkt úgy lett összeállítva, hogy gyakorlatilag semmi ne legyen benne.
Ui: Félreértések elkerülése végett: vallásos vagyok, ha nem is abban az értelemben, amiben a Biblia olvasóinak többsége ezt értelmezi. Mindenesetre evangélikus vagyok, és konfirmáltam is, tehát ismerem a Bibliát és a hátterét.
Ui2: Vallási háborút sem áll szándékomban ezzel a beírásommal indítani. 
|
The Following 4 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

05-28-2008, 13:31
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by pepa
Én azt vallom, hogy a bibliát nem lehet olvasni, mint egy könyvet. Csak tanítani.
|
Miert ne lehetne ugyanugy olvasni, mint mas konyvet?
Tortenetek (is) vannak benne, meg csaladfak, akkor meg?
Egyszer en is nekialltam, de nem ment., attol meg masnak mehet.
|

05-28-2008, 13:32
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
amiről mindenki tudja, hogy direkt úgy lett összeállítva, hogy gyakorlatilag semmi ne legyen benne.
|
Ezzel nem tudok egyeterteni, inkabb erzem azt, hogy a Biblia magyarazatok vonjak el a figyelmet a dolgok lenyegerol.
|

05-28-2008, 13:47
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Ezzel nem tudok egyeterteni, inkabb erzem azt, hogy a Biblia magyarazatok vonjak el a figyelmet a dolgok lenyegerol.
|
Ami magyarázatok végelgesek, és ha más magyarázatod merészel lenni, akkor eretnek vagy, az egyház ellensége.
Ezek mellett képzelj el egy olyan könyvet, ahol esetleg az is le van írva, hogy hogyan nézzen ki egy rendes vallási szertartás.
|

05-28-2008, 13:59
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Most lehet, hogy sokan megbotránkoznak ezen, de véleményem szerint pedig az egy könyv, semmi egyéb. Hús-vér emberek által összeválogatott fejezetek. Ha valami túl kompromitáló volt, azt kihagyták belőle; ami elég semmitmondó volt, azt betették. Sokkal több, és sokkal jobb vallásos mű volt, amik mind-mind a tűz martalékává lettek. Csak ez az egy maradt meg a régi időkből, mert ebben volt a legkevesebb igazság leírva. És mivel ez elgé semmitmondó volt, kinevezték, hogy ez "A" könyv. Sok száz könyv közül, amiket féltek az emberek kezébe adni, nehogy túl sokat megtudjanak. Mára a legtöbb vallás erre az EGY könyvre épül, amit olyanok állítottak össze, akik nem akarták, hogy megtudj dolgokat. Semmi másra nem épülnek, csak erre. Nem keresik az ezen kívül levő tudást, nem keresik a gyökereket, nem keresik sem az igaz múltat, sem a jövő felé vezető utat. Csak azt ismételgetik újra és újra, ami le van írva egy olyan könyvben, amiről mindenki tudja, hogy direkt úgy lett összeállítva, hogy gyakorlatilag semmi ne legyen benne.
Ui: Félreértések elkerülése végett: vallásos vagyok, ha nem is abban az értelemben, amiben a Biblia olvasóinak többsége ezt értelmezi. Mindenesetre evangélikus vagyok, és konfirmáltam is, tehát ismerem a Bibliát és a hátterét.
Ui2: Vallási háborút sem áll szándékomban ezzel a beírásommal indítani. 
|
Érdekes vélemény. Azt sejteti, mintha lenne valami fontos, amit el akarnának titkolni. De vajon mi lehet az? 
Valószínűleg az egyház, mint intézmény döntötte el, hogy mi kerülhet bele és mi nem. Kemény meló lehetett.  Szerintem az alapján döntöttek, hogy a vallás intézményének politikai hatalmát megerősíthessék vele.
Nem maradtak fent olyan fejezetek, amiket kizártak belőle, de fentmaradtak és magyarul is olvashatóak? Persze az eredetük akkor is kétséges maradna. Egyik-másik fejezet olyan, mintha egy elmebeteg víziója lenne. Persze nincs kizárva, hogy Isten elmebetegeken keresztül is kommunikál velünk.
Néztem egy ismeretterjesztő filmet az m1-en vasárnap (2008.05.25-én) 18:30-tól, az időről szólt. Ismerős gondolatok voltak benne, de a legvégéből egy gondolat igazán izgalmas. Az Univerzum öregedésével az idő teljesen szétesik, rendezetlenül viselkedik, ezáltal bármi történhet. Ehhez hasonló víziók is megjelennek a Bibliában. Annyira, de annyira összetett a Világ, a fizika és annyira keveset tud belőle megismerni az ember, hogy szerintem teljesen kizárt, hogy ne lenne benne Isten, legfeljebb egyáltalán nem olyan, mint amilyennek gondoljuk, de az teljesen hihetetlen, hogy ez a sokszínűség, ezek a szabályok maguktól alakultak volna ki a semmiből.
Én hiszek Istenben, de nem hiszek a vallásoknak. Egyiknek sem. Nem is fogok. Mind az egy igazi.  Végülis az is lehet, hogy ez nem vicc és tényleg csak egy vallás van, de különböző megjelenési formákkal.
|

05-28-2008, 14:12
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
Érdekes vélemény. Azt sejteti, mintha lenne valami fontos, amit el akarnának titkolni.
|
Abban az időben tucatszám égették el az "eretnek" könyveket.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|