|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-09-2006, 10:24
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Megköszörülöm a torkom és egyenlőre nem lépek beljebb a fogadóba:
-Elnézést kérek hölgyek és urak. Szállást keresnénk éjszakára, kihez kell fordulnunk?
- Csendesebben, csendesebben! Vegye le a lábbelijét, jöjjön ide és megbeszéljük - közli veled a papírkupac mögött öcsörgő nénike.
-Bocsánat - motyogom.
Zavartan körbenézek, látok e valahol levetett cipőket-csizmákat és "cserepapucsokat". Ha igen akkor odamegyek és levetem a csizmáimat. A bejárati ajtó mellett találsz egy kisebb szőnyeget, rajta papucsokkal. Miután ez megvan odamegyek a mamókához és meghajolok előtte:
-Elnézést a hangoskodásért, de nem vagyok túl jártas az itteni szokásokban. Egy, a Kereskedő hercegségek béli követúr kísérője vagyok, hazafelé tart kíséretével és itt szándékozna megszállni. Tudnának nékünk szállást biztosítani?
Az anyóka emberi mértékkel igen öregnek tűnik, és még ülve is látszik rajta, hogy nálad alig lehet pár hüvelykkel magasabb. Vékony kissé görnyedt alakján izlésesen dészített tiadlani szabású selyemruha van, ősz tincsei hajtűvel rögzített konyban tornyosodnak a feje tetején, ráncokkal szabdalt arca derűs, fekete szemeiben bölcsességet és nyugalmat látsz.
- Nincs semmi baj, hosszú az élet, majd megtanulja, amit meg kell. Szállást természetesen tudunk adni. Hány főről lenne szó? Esetleg van valamilyen különleges kívánságuk az elhelyezéssel kapcsolatban? - kérdi tőled a néne kissé rekedtes hangon.
Last edited by Chris; 10-09-2006 at 10:34..
|

10-09-2006, 11:26
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Távoltól közeledek a batár és a fogadó felé! Nem közelítem meg őket, inkább igyekszem a környéken egy másik fogadót találni, tán nem lesz olyan nehéz!
Eléggé lemaradtál tőlük, valamit nehezen tudtad követni a város kanyargó utcáin keresztül őket, ezért történhetett az, hogy elvesztetted őket szem elől. Valószínűnek tartod, hogy az egyik kereszteződésben rossz irányba fordultál. Fogalmad sincs, hogy hol lehetnek.
Szitkozódom magamban egyet, majd visszafordulok és az őrökhöz vágtatok, ahogy csak tudok!
- Jó urak! Kérem segítsenek nekem, mert figyelmetlenségemre elvesztettem a követendő batárt! No igen, a szakmát tanulni kell! - Kellemetlen mosolyt teszek.
- Nem tudják véletlenül, hogy hol szálltak meg, megfog ölni a megbízóm és még a mai bérem is ugrott!
Másik két őrt találsz ott, akik kissé értetlenül és sandán néznek rád, majd az egyik így szól:
- Sajnálatos eset, de nem tudunk segíteni.
- Értem!
- Esetleg még abban segíthetnének, hogy merre találom azt a két derék katonát, akik itt strázsáltak Önök elött! Szeretnék velük beszélni!
Még furcsábban néznek rád, mint eddig. Most az szólal meg, aki eddig hallgatott:
- Oszt magának meg mi dóga van velük?
Kicsit értetlenül nézek rájuk és elgondolkodom, hogy mit is keresk itt.
- Szrettem volna megkérdezni tőlük, hátha tudják, merre mentek, fogadót ajánlottak, kocsmát, vagy egy szimpla szállást, ahol megszálhatnak...!
- Mindegy köszönöm az eddig segítségüket! - kicsit biccentek a fejemmel.
Elindulok keresgélek a városban, kérdezősködök, hogy nem láttak-e egy batárt (leírom a kinézetét), aztán ha nem járok sikerrel, akkor keresek egy fogadót és ott letelepszem!
Mielőtt elmennél, az az őr, aki legutób is beszélt utánad szól:
- Mé nem ezt mondta? Fogadót mink is tudunk ajánlani - mondja felvidult arccal.
- Az lehet és meg is köszönném, de sajnos nem biztos, hogy azt tudnák ajánlani, amit én keresek! Ezért szerettem volna beszélni azokkal az őrökkel, akiket váltottak!
Persze ezután várok, hogy mondjanak fogadó neveket, majd megköszönöm és próbálom mindet felkutatni, leginkább a batárt próbálom megkeresni, mert nem akarok a nagyúrékkal szemtől-szembe találkozni, nehogy megsértsem kérésüket/követelésüket!
- Hát aszongya, ott van a Pettyes Ló, meg a Sánta Macska, ha valami puccos helyet keres, akkor meg ott van a Naplemente meg a Lágy Szellő, ha pedig más ellátásra vágyik - itt kcsint egyet, közben teliszájjal vigyororg - akkor ott van a Gesztenyefa Pagoda. Valamelyik bisztos jó lesz. További jóccakát!
Nos mivel nemesek, ezért az előkelőbbekkel érdemes kezdeni, de megnézem a kicsit gyengébb fogadókat is, hátha ott száltak meg. Először igyekszem az istálókat körbenézni, ha van esetleg az állattartó helyeket. Hátha az állatok alapján felismerem őket. Ha nem vagy ha ilyenek nincsenek, akkor benézek egy-egy fogadóban, nem töltök sehol egy óránál többet! Sorrend :amelyik közelebb esik az adott kiindulástól, vagyis a strázsahelytől, majd a másik előkelő, utána a közelebbi kicsit gyengébb, majd a másik gyengébb! Mindenhol egy sört kérek és leülök az asztalhoz, kb. 1 órára. Várom, hogy hátha felismerek valakit! Ha nem megy, akkor még a fogadósokat finoman kérdezem, nem láttak-e erre egy batárt (leírom a kinézetét), mert az utazóval üzleti ügyem lenne! Mindenhol megtolom egy kis pénzzel, ha szükséges a kellő információért!
Éjközép után valamivel, a Lágy Szellő istálójában ráismersz a batárra.
Most itt várnod kell, mivel a többiek még nem tartanak itt időben.
Last edited by Chris; 10-09-2006 at 13:39..
|

10-09-2006, 13:36
|
Member
|
|
|
|
Buta arcot vágok, amolyan: "Honnan a francbúl kéne téged ösmernem" majd normális beszéd hangnemben megszólalok:
-Mit pisszög maga uttan? Bükje ki ha akur valamit tűlem.
- Jöjjön közelebb aztán elmondom, nem akarom itt a fél utcát átkiabálni.
-Az ögyenes beszídet ködvelem, no mög maga akar völem beszídni.
Jüjjön ide, vugy beszíljen onnan úgy, hogy halljam itten is. (Közben gyanakvóan körbe pislantok)
- Ugyan uram, tőlem nem kell tartania - itt felemeli a kezét jelezve fegyvertelen - lenne egy ajánlatom a maga számára, de ha odamegyek esetleg a társai is meghallják, és elorozzák maga elől az általam felajánlani szándékozott igencsak nyereséges, és dicsőséges feladatot.
Kifújok mint egy bika, és oda cammogok, de a balkezem a fegyveren pihen.
- Osztán semmi idögen hablagy, meg ákum bákum, me a hatalum tudókat nöm szöretem.
- Azokat én sem. De nem rabolom az idődet, a lényegretérek: látom rajtad, hogy erős megtermett harcos vagy, aki sok csatát átélhetett már. Nekem pont egy ilyen emberre lenne szükségem. A megbízóm kibérelte a helyi arénát, és megbízott, hogy a családjának és barátainak látványos harcost szervezzek meg. Sajnálatos módon az egyik emberem úgy leitta magát, hogy még a vajákosok sem tudnak mit kezdeni vele pár órán belül, nekem pedig ferályórán belül ki kell valakit állítanom a porondra. Mióta megtudtam mi történt a várost járom, hogy találjak valakit helyette. Lenne-e kedved elvállani? Jól megfizetlek ne aggódj!
A férfin látszik, hogy tényleg aggasztja a dolog, és szinte könyörög a tekintete, hogy vállald el a felkérést.
Felcsillan a szemem, de el is felhősödik gyorsan.
- Hááát ködvem az linne, mögmutatnám özeknek a puhányuknak itten, hugyan köll eztet csinálni. Me én Farkas vagyuk, a keleti vadon oroszlánja, Razdag város arénájának kítszeres bajnoka, a Tirimi Gyűző, Véreskezű Naravik legyűzője, és még sorúhatnám De vídenem köll egy Nagyúúhat, ozt nem möhetek akárhuva még iccaka sem. Eztet kívána az adott szavum
- Pár órára biztosan elengedi az a nagyúr nem? Elvégre a legjobb zsoldosnak is jár egy kis pihenő. Kérem legalább próbáljon meg eljönni, maga az utolsó reményem! A megbízom kettéhasít ha nem tudom az általa elvárt szinvonalú harcot megszervezni. Ha a nagyúr másképp nem engedi talán szolgálhatnék valamivel cserében, hogy önt elengedje pár órára.
-Cseríbe valamit? Mégis mit? (látszik az arcán, hogy ötlete sincs mire gondolhat ez alatt)
- Valamit, amire a maga uraságának szüksége van, és megér annyit, hogy cserébe elengedje önt az árénába.
Last edited by Chris; 10-09-2006 at 13:38..
|

10-09-2006, 13:42
|
Member
|
|
|
|
Há maga tuddja... No akkor beszíljünk völe, ha löhet izibe. De semmi ögyeskedés, me itten fugok állni, aztán gyurs ám a közem.
A férfi oda megy a batárhos, bekopog, majd előadja azt, amit neked is mondott, majd hallatszik, ahogy a nő fordít, végül jön a válasz:
- Engedni el őt egy feltétel. Maga minél hamarabb szerezni pap, hogy én embereim meggyógyítsa, és ennek összes költségeit maga fizetni.A férfi elgondolkodik egy kicsit, majd megszólal:
- Hány sérültről lenne szó?
- Ha én jól tudni, akkor lenni három sérült.
A férfi megintcsak elgondolkodik, majd közli:
- Rendben, megállapodtunk. A harcosának most kellene velem jönni, hogy megtehessük az előkészületeket, majd mikor visszakísérem őt, hozok magammal egy papot is.
- Megfeleni.
Látszik a férfin, hogy elégedett az üzlettel.
A bátártól elfelé menet hozzád fordul:
- Kérem szedje össze a szükséges holmiát, és jöjjön velem, a hintóm a szomszédos utcában vár.
Last edited by Chris; 10-09-2006 at 13:53..
|

10-09-2006, 13:48
|
Member
|
|
|
|
-Köszönöm megértését. Asszongya hogy. A Nagyúrnak és családjának 1 szoba 3 ággyal, ha lehet. A kíséret meg - magamban számolgatok - heten vagyunk még e felett. Feltéve, ha a Stancil kölök szállását is a Nagyúr fizeti. Ha lehet a Nagyúré körötti szobákat szeretnénk, hogy egy helyen lehessünk. Ez mennyibe kerülne? És mégegy kérdés - látható bizalmatlansággal nézem a "falakat" - ha megengedi! Ez a sok szövet ami a "fal" nem túl vékony a hideg ellen? Mi van ha egy vendég felborít egy égő gyertyát? Ne haragudjon, de tudja mink joubban szeretuenk - a törpe akcentusom az idegességtől láthatóan előbújik - kövekbeül építend.
- Természetesen megoldható a dolog. Fejenként 5 ezüst lesz vacsorával és fürdővel együtt. A reggeli külön számolódik - itt elmosolyodik, majd folytatja - látom magának valóban sokat kell még tanulnia. Ha csak a szemében bízik, sokszor megcsalatkozik. Vannak dolgok, amik nem azok, amiknek látszanak. A fogadó neve Lágy Szellő, ezért illik könnyednek lennie. De egy szellő akár széllé vagy viharrá is dagadhat... Menjen csak, és próbálja csak ki mit bírnak ezek a falak - mondja neked kuncogva.
Last edited by Chris; 10-09-2006 at 14:15..
|

10-09-2006, 14:00
|
Member
|
|
|
|
Elégedetten összedörzsölöm a kezemet, kaján vigyorral az arcomon.
Magamhoz ragadom a zsákomat és máris indulásra kész vagyok. Követem a figurát a hintóhoz.
- Mit is mundott mi a növe?
- Alcolar vagyok. Ha megbocsájt most nincs időnk a csevegésre, sietnünk kell, ha nem akarunk elkésni - mondja azzal igen sietősre veszi a lépteit.
Az egyik párhuzamos utcába vezet, ahol valóban egy mértékletesen díszített hintó vár rátok. Kürülbelül félórás út után megérkeztek egy épülethez, ami kör alakú, és magas falai vannak. Hatalmas botíves kapuja van, s a falak tetején színes lobogókat lenget a szél. Az épület körüli téren kovácsoltvas tartókra erősített üvegvirágokban kékfényű parázsgömbök ülnek, megvilágítva az éjszakát.
A férfi az épület egy oldalsó bejáratához vezet, majd az ajtót kinyitva neked így szól:
- Menjen be itt, és keresse meg az árénamestert, ő majd ellátja mindennel, amire csak szüksége lehet. Ne haragudjon, de nekem most sietnem kell, nehogy elkéssek a vendégek fogadásáról - azzal szinte futva távozik.
Last edited by Chris; 10-09-2006 at 14:33..
|

10-10-2006, 06:45
|
Member
|
|
|
|
Ha ennyire sietni kell, akkor nem nézelődök, hanem az elsőtől (akit látok) megkérdem merre van az aréna mester. Ha nem tudja, akkor a következőt kérdem, fajra, nemre és korra tekintet nélkül.
A folyosó lefelé vezet, negyedórás út után egy nagyobb terembe érsz, ahol padok, polcok, és mindenféle felszerelés és fegyver található. Kevés ember van bent, de ők mind készülődnek. Egy alakot látsz, aki kirí a többi közül, úgy sejted ő az, akit keresel. Az alacsony niarei férfi nagyon hasonlít arra, akivel még Abasziszban találkoztál.
- Szóval te vagy az új ember. Helyes! Amit tudnod kell, nem ölheted meg az ellenfeledet. A harcnak izgalmasnak kell lennie, akár komoly sebeket is ejthetsz a másikon, van pap, aki meggyógyítsa - itt fejével a terem végében ülő csuhás alak felé int - de nem ölheted meg, ez az uraság kívánsága. Az utolsó előtti párosban fogsz az arénába lépni. Fegyvereket, és felszerelést amott találsz - int a fejével az oldalsó polc sor felé - Van kérdésed?
Last edited by Chris; 10-10-2006 at 07:47..
|

10-10-2006, 08:11
|
Member
|
|
|
|
-Köszönöm, de nem szeretném tönkretenni a falakat. Ha megbocsát megyek és tájékoztatom a Nagyurat.
A nénike halkan kuncog.
- Ne aggódjon nem tudja tönkretenni - mosolyog rád.
Mielőtt kimegyek a nénikéhez szólok még:
-Ha visszajöttem a Nagyúrtól megpróbálkozom a falakkal. Persze csak ha biztosan nem aggódik. Bekötözött arcomból egy mosolyt próbálok villantani a nénike felé.
Válasz helyett rádmosolyog, és hagyja hogy kimenj.
Kimegyek (persze előbb csizma vissza) és beszámolok a Nagyúrnak az Úrnőn keresztül a bentiekről.
- Fogadó megfelelni. Elf intézkedni állatok ellátásáról. Santancil nevű gyerek aludni istálóban, esetleg fogadó előtér ha tulajdonos engedi - ezt jó hangosan mondja, hogy mindenki hallja a kíséretből.
Majd kiszállnak, és a kisebb csomagjaikkal együtt elindulnak befelé.
Bent pár szót váltanak a nénikével, majd egy fiatal lány felkíséri őket a szobájukba.
A szoba az emeleten van. Az emeli épületrész falai szintén fakeretre erősített selyemből vannak. A fa padlót gyékényszőnyeg borítja. Az ajtókal elhúzhatós fakretre feszített selyemfalak helyettesítik.
A szobáitok a következőképpen néznek ki:
Tágasak, három alacsony ágy, féltucat ülőpárna van bennük, egy alacsony asztalka rajta lámpással. Furcsamód a szobáknak nincs ablaka.
Last edited by Chris; 10-10-2006 at 08:38..
|

10-10-2006, 09:06
|
Member
|
|
|
|
Alaposan körbenézek a szobákban. Az egy hajszálnyit javít a kedélyemen, hogy ablak nincs. Aztán lemegyek az istálóba ellenőrzöm Szürkesörény és Boci elhelyezését, kicsit simogatom a lovam majd a cuccaimat felviszem a számomra kijelölt szobába. Aztán fogom a fegyvereim és Iarwain minikaszályát és lemegyek a földszintre megkeresni a nénikét.
A két állat láthatóan jól van, és el is vannak látva minden szükségessel. Az elf a batárnál molyol mikor beérsz, de láthatóan nem érdekli, hogy te is az istálóban vagy.
A fogadóba lépve, honnan-honnan nem előkerült egy fiatal díszes ruhába öltözött nő, aki a bejárattal szemben foglal helyet, és egy számodta ismeretlen húros hangszert penget, és énekel közben. Oler nem messze a nőtől ül, és láthatóan nagyon figyeli a zenét. Az anyókát az egyik félreső sarokban találod meg épp teát kortyolgat.
Last edited by Chris; 10-10-2006 at 09:15..
|

10-10-2006, 09:11
|
Member
|
|
|
|
- Üdv mester, Farkas vagyok.
Nöm találkozutnk má valahul? Nincs egy testvíred, amolyan egyívásu völed?
- Van egy bátyám, de már régen messzeföldre távozott. De miért érdekes ez?
- Há me löhet találkoztam vele, no meg mögmentette az íletemet is.
- Tehát még él? Ezt jó hallani. Olyan rég nem írt nekünk, már a legrosszabtól tartottunk. Erről később még beszéljünk, most sok a dolog.
- Júl van, írtem én dolgokat. Nökem valami híröset adjál ám, me az enyémeim köztet én vagyuk a bajnuk.
- Itt mindenki híres.
-Ha mindönki híres, az jú, me Jú dulog legyőzni híreseket.
Válasz helyett csak bátorítóan rádmosolyog.
-Hány ellenfilem lösz?
- Attól függ, hogyan harcolsz. Ha jól, akkor akár három is, a legismertebbek közül.
-Mikor kezdek?
- Körülbelül fél óra múlva. Van esetleg egyéb kérdésed?
Last edited by Chris; 10-10-2006 at 09:19..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|