|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: elfogadható ország név-e Auschwitz-Birkenau?
|
Igen, engem különösebben nem zavarna ha ilyen országnév lenne
|

|
40 |
38.46% |
Nem,sértőnek tartom mint nevet
|

|
35 |
33.65% |
Nem tartom elfogadhatónak bár engem különösebben nem érint
|

|
29 |
27.88% |

08-29-2007, 23:14
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Úgy látszik, ez ugyanolyan topic lesz mint a Harcosoké, mindig lesz valaki aki életet lehel bele 
|
Talán ez egy fokkal komolyabb!
Ne keverjük a szezont az ejtőernyőssel.
|

08-30-2007, 04:27
|
Junior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
És ez most mire volt válasz? Én azt kérdeztem, hogy mi szerinte rangsoroljuk a történelem borzalmait?
És ilyen komoly kimutatásokat honnan szereztél?
De mondok valamit: Trianonban egy vesztes birodalmat szedtek szét a győztesek . A szovjet munkatáborokba a (vesztes) ellenség polgárait vitték.
De a nácik által megöltek a saját állampolgáraik voltak, akik nem voltak ellenségek, csak vaalami homályos elméletbe nem fértek bele.
|
Micsoda????szovjet munkatáborokba ment mindenki független attól h melyik nép fia.mielőtt belekötnél,jó szövetséges katonák enm.
|

08-30-2007, 07:11
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
"De mondok valamit: Trianonban egy vesztes birodalmat szedtek szét a győztesek . A szovjet munkatáborokba a (vesztes) ellenség polgárait vitték.
De a nácik által megöltek a saját állampolgáraik voltak, akik nem voltak ellenségek, csak vaalami homályos elméletbe nem fértek bele."
Quote:
Originally Posted by Gonoszkóp
Micsoda????szovjet munkatáborokba ment mindenki független attól h melyik nép fia.mielőtt belekötnél,jó szövetséges katonák enm.
|
Igazad van, de én a szovjet munkatáborokba került magyarokra értettem amit írtam, arról, hogy mindkét esetben a a vesztes ellenséget büntették (Trianon vs. Osztrák-Magyar Monarchia, szovjet munkatáborok vs. Magyarország).
(utálok írásban vitázni, irtó nehézkes...)
|

08-30-2007, 07:12
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Attila(:
Talán ez egy fokkal komolyabb!
Ne keverjük a szezont az ejtőernyőssel.
|
Persze hogy komolyabb, de mi újat tudunk még ehhez a témához hozzátenni?
|

08-30-2007, 07:13
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
De mondok valamit: Trianonban egy vesztes birodalmat szedtek szét a győztesek . A szovjet munkatáborokba a (vesztes) ellenség polgárait vitték.
De a nácik által megöltek a saját állampolgáraik voltak, akik nem voltak ellenségek, csak vaalami homályos elméletbe nem fértek bele.
|
Ne haragudj, de ha ilyen alulművelt vagy, ne írj egy ilyen topicba.
Trianonban nem egy vesztes birodalmat szedtek szét. (Én nem tudok semmilyen birodalomról, amit szétszedtek... Magyarországot darabolták fel, mert földrajzi elhelyezkedése miatt mindig is központi szerepet töltött be - még a gyengébb kezű uralkodók alatt is - és az ugye nem felelt meg a "felszabadítóknak". Mert egy erős nemzeti identitású népet egy központi helyen elég nehéz ugráltatni... Ugye... Gyengébbek kedvéért: 1920.06.04.)
Úgyhogy ezt a kérdést hagyjuk.
Nézzük tovább: vesztes ellenség állampolgárai VS saját állampolgárok?
Magyarországon csak ami kiderült, Recsken, és Kistarcsán működött kommunista koncentrációs tábor, és az ország minden pontján gulag táborok.
Tehát ha jól értem a szavaid, ezekbe a magyarországi táborokba elméletileg Magyarország ellenségeit kellett volna bezárni, akik nem magyar állampolgárok.
El kell keserítselek...
Ide ártatlan magyar, és magyar származású emberek százezreit hurcolták el. (Azért "csak" százezreket, mert a többit eltűntették, megölték, börtönbe zárták, száműzték, stb...) Hja, és volt még egy kategória, akit külföldi (értsd: Szovjet) koncentrációs táborba vittek. Pl Szibériába. Szibériában 19 éven keresztül volt koncentrációs tábor, a 30-as évektől az 50-es évekig.
(Illetve hát munkatáborok meg egyéb "eltűntető helyek" az 1920-as évektől egészen napjainkig(!) vannak szovjet peremvidékeken...
Ennyit arról, hogy a kommunisták nem a saját állampolgárait öldösik...
Nézzük tovább:
A nácik egyáltalán nem saját állampolgárait hurcolták el. (Pl egy lengyel homoszexuális roma nem hiszem, hogy német állampolgár volt valaha is..... De ezek szerint szerinted az volt. (?))
Hja... És ha nem a médiából táplálnád nevetséges "műveltséged" akkor talán rájönnél, hogy egyáltalán nem voltak azok annyira homályos elméletek... Effektíve kristálytiszták. De látom te se ovlastál egy sort se a témáról, csak nézed a sok butításra programozott műsort.
Mit mondhatnék még. Gratulálok a megállapításodhoz.
|

08-30-2007, 07:15
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Trianon vs. Osztrák-Magyar Monarchia
|
Közlöm, hogy a trianoni békediktátum aláírása közben réges régen nem volt már Monarchia.
|

08-30-2007, 07:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Közlöm, hogy a trianoni békediktátum aláírása közben réges régen nem volt már Monarchia.
|
Jaaaaj, Istenem, bocs hogy nem akartam egy pár soros hsz-ben részletesen leírni a 20. század történelmét (ja, ez az előző hsz-dre is érvényes, ne haragudj, de veled ellentétben nem vagyok grafomán, és nem akarok minden hsz-nél fél oldalt teleírni).
No, részemről ez a téma megint lezárva, írásban reménytelen...
Last edited by laci; 08-30-2007 at 07:21..
|

08-30-2007, 07:23
|
Guest
|
|
|
|
ui: Az alulműveltséget politikai és agitátori alulműveltségre értem. Sajnos nem vagy tisztában azzal, hogy miért történt meg a trianoni "békeszerződés" aláírása. Egyáltalán nem azért, mert problémájuk volt Magyarországgal, vagy bárkivel is...
Tojtak rá magasról. Egy Oroszország kitől féljen? 150 millióan vannak, és a bolygó nagy részét uralják, konkrétan is hatalmas terület az övék, de a "peremállamaikal" együtt hatalmas befolyásuk van.... Tesznek Európára magasról. Ledarálják kilóra....
Azért darabolták az országokat, azért osztották meg a nemzeteket, mert így nem jöhet létre erős központi hatalom európában már soha többé.
Nem mindegy, hogy egy földrészen mondjuk 12 nagy, és gazdag, és erős ország van, amik esetleg még jóban is vannak egymással, vagy 52 pici egység, amik ráadásul egymással állandóan marakodnak is....
Az első helyzetben nehéz lenne bárkinek beleszólni Európa életébe. A második helyzetben meg az van, ami most van... Európát jelenleg ugráltatja Amerika, Izrael, Kína, Japán, Oroszország, ... soroljam?
A NATO megköti a kezünket, amíg a háttérben most már mindenki atom és hidrogénbombával rohangál. Jelenleg Európa az EGYETLEN földrész, ahol nincs atomhatalom...
Ugye tudod mi elsz, ha kitör a 3. világháború...?!... Egy biztos. Európát le fogják montírozni utána minden térképről, és 100 év múlva múzeumban nézegetik majd azt, ami Európából marad....
Last edited by Pax Hungaricum; 08-30-2007 at 08:44..
|

08-30-2007, 07:28
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
"Egy Oroszország kitől féljen? 1,2 milliárdan vannak, és a bolygó egyhatod része az övék...."
Ez igen  
Ez ám a műveltség és a jólértesültség csimborasszója... Hiába, ha valakit nem zavarnak tények...

08-30-2007, 07:41
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Croissant
"Egy Oroszország kitől féljen? 1,2 milliárdan vannak, és a bolygó egyhatod része az övék...."
Ez igen  
Ez ám a műveltség és a jólértesültség csimborasszója... Hiába, ha valakit nem zavarnak tények...
|
Elnéztem, javítva.... Nem tudom egy szám elnézése hogy függ össze a műveltséggel. Ócska a monitor, és egy nullával többnek olvastam.
Légyszíves.. Törd el érte a kezem!...
Főleg az utolsó modatod. Az aztán nagyon ide vág.
Gratulálok hozzá!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|