Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-19-2006, 10:18
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 23%
Longevity: 100%

Az arányos verzióval van egy komoly gondom: eddig ha valahonnan előszedtem (izé, szóval véletlenül a közelbe került a semmiből) egy országot, akit levertem földre, akkor ezzel valamelyest feljebb jutottam, és ennyi. Az arányos verzió szerint egy ilyen után még olcsóbban is fedezhetek fel...
Old 10-19-2006, 10:48
vereslaszlo vereslaszlo is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Default szintenként maximált felfedezés

Lehetne egy másik út is.

Maximálni kellene, hogy egy ori valamely szinten összesen hány ha-t szerezhet felfedezéssel, úgy, mint a felvihető maximális területet. (pl. annak a fele, 1/A-nál meg ki kellene találni pl: 2000)

A top minimum 2% maximum 5%-ában egyáltalán ne lehessen felfedezni.

Ha valakit leütnek az alsó 10%-ba, akkor az idáigi felfedezés mutatója törlödne, ujra kezdödne a felfedezések nyilvántartása.
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 11:18
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Az arányos verzióval van egy komoly gondom: eddig ha valahonnan előszedtem (izé, szóval véletlenül a közelbe került a semmiből) egy országot, akit levertem földre, akkor ezzel valamelyest feljebb jutottam, és ennyi. Az arányos verzió szerint egy ilyen után még olcsóbban is fedezhetek fel...
ezzel szerintem nem igazán tudsz mit kezdeni, ilyen alapon nagyobb probléma ha valaki úgy jáccik, hogy 1 (mondjuk ork) ori hozza fel a főldet és azt ütögeti egy felfedezni képtelen elf.

esteleg tényleg jó lehet Monró ötlete, picit kidolgozva:

ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét.

értsd:
10K-s ori össz: felfedezett 3000 hektárt azaz 30%
levernek róla 1000 hekit
állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%.
DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék.

máris megvan oldava a megbeszélt ütésváltás.
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 11:57
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Originally Posted by wand View Post
ezzel szerintem nem igazán tudsz mit kezdeni, ilyen alapon nagyobb probléma ha valaki úgy jáccik, hogy 1 (mondjuk ork) ori hozza fel a főldet és azt ütögeti egy felfedezni képtelen elf.

esteleg tényleg jó lehet Monró ötlete, picit kidolgozva:

ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét.

értsd:
10K-s ori össz: felfedezett 3000 hektárt azaz 30%
levernek róla 1000 hekit
állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%.
DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék.

máris megvan oldava a megbeszélt ütésváltás.
Tehát ha levernek egy országot nem megbeszélve, akkor nem elég neki az 1000 heki veszteség, hanem a felfedezett föld aránya is magas marad. Talán mégsem jó ez a megoldás.
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 12:00
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 23%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Tehát ha levernek egy országot nem megbeszélve, akkor nem elég neki az 1000 heki veszteség, hanem a felfedezett föld aránya is magas marad. Talán mégsem jó ez a megoldás.
Ez ugyanaz, mint az "eddig összesen ennyi hektárt fedeztél fel" verziónál.
Old 10-19-2006, 18:14
Westie Westie is offline
Junior Member

Nekem azért nem tetszik egyik verziótok sem, h drágítsuk a felfedezést, mert akinek van x millárdja, annak mit számít, hogy drágább a felfedezés? Semmit. Úgyanúgy fedezz. Akinek nincs olyan sok az meggondolja. De ha valami olyan dolog születne, amit vereslászló írt, az nem pénz függvénye, mindenkinek egyenlő esélye lenne. Csak azt nem szeretném, ha a pénztelen orikkal babrálnánk ki.
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 18:19
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Westie View Post
Nekem azért nem tetszik egyik verziótok sem, h drágítsuk a felfedezést, mert akinek van x millárdja, annak mit számít, hogy drágább a felfedezés? Semmit. Úgyanúgy fedezz.
Ja de kevesebbet és nem a saját katonáival hanem a csoport más tagjaiéval. Ergo a pénzek ujraelosztását segítjük, ami jó és még a leszakadást is lassítjuk.
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 18:22
Westie Westie is offline
Junior Member

Monro Te mikor léptél úgy fel A-ba legutoljára, hogy nem volt elég pénzed, és a szövidnek sem? Nem most
És kinek a katonáit fogják venni? A fentlevő pénzes orikét. Nem azét aki lent van, mert az felfedez a katonáiból. És ne mondd, h ez nem igaz....
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 18:43
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Ez ő bajuk ha fedeznek...
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 18:45
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Na picit gondolkodtam a leverjük egymás és olcsóbban fedezünk problémán. A következő ötlött fel bennem:

Ha bevernek egy orit akinek a felfedezési aránya 30% és foglalnak tőle 100 hekit abból 30 heki felfedezést "beteszünk egy változóba" . Minden levert hekiből az arányos rész ebbe a változóba kerül amiből az "összegyült hekiket" bármikor fel lehet használni felfedezésre olcsóbban. Magyarul lehetősége lesz az orinak felfedezni hagyományos módon ugyanannyiért mint az ütés elött és/vagy a váltózó terhére olcsóbban annak a keretéig.

Pld.
1000 hekis ori 30% felfedezési aránnyal (aminek a ktg-e mondjuk 300 katona) és bukik 100 hekit akkor ebből bekerül a változóba 30 heki. Ha az ori elküld felfedezni legközelebb 30 hekit azt 2 féleképpen teheti:

1. normálban ---> 300 katona/hekiért
2. a változójában lévő hektárak terhére 225 katonáért

Mindehhez persze be kellene tenni a felfedezés menübe mégegy lehetőséget a mostani 2 mellé.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 147 (0 members and 147 guests)

Posting Rules