|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-19-2006, 10:18
|
Administrator
|
|
Activity: 23%
Longevity: 100%
|
|
Az arányos verzióval van egy komoly gondom: eddig ha valahonnan előszedtem (izé, szóval véletlenül a közelbe került a semmiből) egy országot, akit levertem földre, akkor ezzel valamelyest feljebb jutottam, és ennyi. Az arányos verzió szerint egy ilyen után még olcsóbban is fedezhetek fel...
|

10-19-2006, 10:48
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
szintenként maximált felfedezés
Lehetne egy másik út is.
Maximálni kellene, hogy egy ori valamely szinten összesen hány ha-t szerezhet felfedezéssel, úgy, mint a felvihető maximális területet. (pl. annak a fele, 1/A-nál meg ki kellene találni pl: 2000)
A top minimum 2% maximum 5%-ában egyáltalán ne lehessen felfedezni.
Ha valakit leütnek az alsó 10%-ba, akkor az idáigi felfedezés mutatója törlödne, ujra kezdödne a felfedezések nyilvántartása.
|

10-19-2006, 11:18
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az arányos verzióval van egy komoly gondom: eddig ha valahonnan előszedtem (izé, szóval véletlenül a közelbe került a semmiből) egy országot, akit levertem földre, akkor ezzel valamelyest feljebb jutottam, és ennyi. Az arányos verzió szerint egy ilyen után még olcsóbban is fedezhetek fel...
|
ezzel szerintem nem igazán tudsz mit kezdeni, ilyen alapon nagyobb probléma ha valaki úgy jáccik, hogy 1 (mondjuk ork) ori hozza fel a főldet és azt ütögeti egy felfedezni képtelen elf.
esteleg tényleg jó lehet Monró ötlete, picit kidolgozva:
ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét.
értsd:
10K-s ori össz: felfedezett 3000 hektárt azaz 30%
levernek róla 1000 hekit
állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%.
DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék.
máris megvan oldava a megbeszélt ütésváltás.
|

10-19-2006, 11:57
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
ezzel szerintem nem igazán tudsz mit kezdeni, ilyen alapon nagyobb probléma ha valaki úgy jáccik, hogy 1 (mondjuk ork) ori hozza fel a főldet és azt ütögeti egy felfedezni képtelen elf.
esteleg tényleg jó lehet Monró ötlete, picit kidolgozva:
ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét.
értsd:
10K-s ori össz: felfedezett 3000 hektárt azaz 30%
levernek róla 1000 hekit
állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%.
DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék.
máris megvan oldava a megbeszélt ütésváltás.
|
Tehát ha levernek egy országot nem megbeszélve, akkor nem elég neki az 1000 heki veszteség, hanem a felfedezett föld aránya is magas marad. Talán mégsem jó ez a megoldás.
|

10-19-2006, 12:00
|
Administrator
|
|
Activity: 23%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Tehát ha levernek egy országot nem megbeszélve, akkor nem elég neki az 1000 heki veszteség, hanem a felfedezett föld aránya is magas marad. Talán mégsem jó ez a megoldás.
|
Ez ugyanaz, mint az "eddig összesen ennyi hektárt fedeztél fel" verziónál.
|

10-19-2006, 18:14
|
Junior Member
|
|
|
|
Nekem azért nem tetszik egyik verziótok sem, h drágítsuk a felfedezést, mert akinek van x millárdja, annak mit számít, hogy drágább a felfedezés? Semmit. Úgyanúgy fedezz. Akinek nincs olyan sok az meggondolja. De ha valami olyan dolog születne, amit vereslászló írt, az nem pénz függvénye, mindenkinek egyenlő esélye lenne. Csak azt nem szeretném, ha a pénztelen orikkal babrálnánk ki.
|

10-19-2006, 18:19
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Westie
Nekem azért nem tetszik egyik verziótok sem, h drágítsuk a felfedezést, mert akinek van x millárdja, annak mit számít, hogy drágább a felfedezés? Semmit. Úgyanúgy fedezz.
|
Ja de kevesebbet és nem a saját katonáival hanem a csoport más tagjaiéval. Ergo a pénzek ujraelosztását segítjük, ami jó és még a leszakadást is lassítjuk.
|

10-19-2006, 18:22
|
Junior Member
|
|
|
|
Monro Te mikor léptél úgy fel A-ba legutoljára, hogy nem volt elég pénzed, és a szövidnek sem? Nem most
És kinek a katonáit fogják venni? A fentlevő pénzes orikét. Nem azét aki lent van, mert az felfedez a katonáiból. És ne mondd, h ez nem igaz.... 
|

10-19-2006, 18:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Ez ő bajuk ha fedeznek...
|

10-19-2006, 18:45
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Na picit gondolkodtam a leverjük egymás és olcsóbban fedezünk problémán. A következő ötlött fel bennem:
Ha bevernek egy orit akinek a felfedezési aránya 30% és foglalnak tőle 100 hekit abból 30 heki felfedezést "beteszünk egy változóba" . Minden levert hekiből az arányos rész ebbe a változóba kerül amiből az "összegyült hekiket" bármikor fel lehet használni felfedezésre olcsóbban. Magyarul lehetősége lesz az orinak felfedezni hagyományos módon ugyanannyiért mint az ütés elött és/vagy a váltózó terhére olcsóbban annak a keretéig.
Pld.
1000 hekis ori 30% felfedezési aránnyal (aminek a ktg-e mondjuk 300 katona) és bukik 100 hekit akkor ebből bekerül a változóba 30 heki. Ha az ori elküld felfedezni legközelebb 30 hekit azt 2 féleképpen teheti:
1. normálban ---> 300 katona/hekiért
2. a változójában lévő hektárak terhére 225 katonáért
Mindehhez persze be kellene tenni a felfedezés menübe mégegy lehetőséget a mostani 2 mellé.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 147 (0 members and 147 guests)
|
|
Posting Rules
|