Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Filmek, sorozatok, TV
Register Stats Members List Today's Posts

Filmek, sorozatok, TV Filmek és sorozatok minden mennyiségben

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-12-2009, 07:34
Khazad-Dum Khazad-Dum is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 89%
Exclamation

De akkor azt nem tudnák, hogy melyik a vátozó. Mivel az övéken csak egy lenne .
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-12-2009, 18:04
Bogár Bogár is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
ps.: utánanéztem 39 jel van a kapukon. és ezek különböző csillagállásokat jelentenek. az utolsó jel pedig a kiindulási pont. az ellentmondás itt következik számomra, ugye ha a kiindulási pont egyértelmüen meghatározható 1jellel a galaxison belül, akkor a célpontnak is meg kell határozhatónak lennie ennyivel, vagyis összesen "csak" 39 csillagkapuval rendelkező naprendszer lehetne a galaxisban...
Ez nem egészen így van.
Ha emlékszel még a Kurt Russel-féle Csillagkapura, akkor ott Daniel Jackson elmagyarázza az elméletet. Úgy mentek az Abydos-ra, hogy nem ismerték a Föld koordinátáit. Az Abydos-on meg csak az első 6 szimbólumot találták meg, és a kiindulási pontra rá kellett jönniük, ami ugyanaz volt, mint az Abydos címénél.

Egyébként én úgy értettem, hogy ez a bizonyos kiindulási pont a galaxisra jellemző, bár nem teszem rá a nyakam...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Reply With Quote
Old 03-12-2009, 18:10
Bogár Bogár is offline
Member

Angolul kifejezőbbnek érzem a kiindulási pontot (point of origin). Ez pedig az, ahol az Ősök "főbázisa" volt az adott galaxisban.
and conscience
you fool.
"

Reply With Quote
Old 03-13-2009, 22:03
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Nem lehet, hogy minden kapun másik jel van a kiindulási pont megnevezésére? Tehát van 38közös jel meg egy változó
negatív az összes (39 ill. a pegazusban 36) jel mindenhol ugyanolyan a kapun, végülis a kapuk hordozhatóak. a sorozatban is volt rá példa hogy másik bolygora szerványoltak kaput

Reply With Quote
Old 03-13-2009, 22:12
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Bogár View Post
Ez nem egészen így van.
Ha emlékszel még a Kurt Russel-féle Csillagkapura, akkor ott Daniel Jackson elmagyarázza az elméletet. Úgy mentek az Abydos-ra, hogy nem ismerték a Föld koordinátáit. Az Abydos-on meg csak az első 6 szimbólumot találták meg, és a kiindulási pontra rá kellett jönniük, ami ugyanaz volt, mint az Abydos címénél.

Egyébként én úgy értettem, hogy ez a bizonyos kiindulási pont a galaxisra jellemző, bár nem teszem rá a nyakam...
annak a szimbólumnak a neve Terra alias föld
utána néztem ennék sokkal hülyébb a tárcsázás ahogy 1-2 videót megnéztem, mindenhol máshol csak 6jelet ütnek a dhd-be

Last edited by Kutyuleee; 03-13-2009 at 22:19..
Reply With Quote
Old 03-30-2009, 12:48
Khazad-Dum Khazad-Dum is offline
Member

Longevity: 89%
Lightbulb

Na én direkt összenéztem a jeleket a kapun. Atlantiszi kaput meg a földit. Az Atlantiszin csak Ős írás van és hát különbözik rendesen. Az Ős írás valamiféle vakiráshoz hasonlít csak pontok halmaza. A földi kapun meg azért inkább valamiféle képírás látható.

Last edited by Khazad-Dum; 03-30-2009 at 17:46.. Reason: Helyesírás
Reply With Quote
Old 05-04-2009, 22:22
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Kicsit meglepődtem a 10. évad 3. részén (ez volt a figyelmeztetés, mindenki döntse el tovább olvassa-e )

Szóval ebben a részben letesznek a fekete lyuknál, és az Ori szuperkapunál egy-egy kaput, és a Pegazusból tárcsázzák az utóbbit.
Node nekem úgy rémlik, mintha arról lett volna szó, hogy egyedül Atlantiszról lehet a Földet tárcsázni (illetve a mi galaxisunkat). Vagy ez nem így van?

A másik, hogy átugrasztották a járatot.
De hogy is van ez? Abban a részben, amire utalnak, a parancsnokságról tárcsázták véletlenül a feketelyukat réges régen, ott hol robbantották a bombát? Az innenső oldalon? De akkor a parancsnokság miért nem pusztult el, miért nem lett sugárszennyezett?
A járatban ugye nem, mert egy atomjaira esett bomba nem igazán tud felrobbanni szerintem.
Akkor marad, hogy amikor átért akkor robbant.
De vajon Tealc ezt hogy élte túl a 10/3-ban?

És végül miért a Pegazusból csinálták az átugratós trükköt? Sokkal egyszerűbb lett volna a tejúton belülről, ott is van feketelyuk.
Mondjuk erre pár magyarázatot már kitaláltam: kellett McCay, de hogy minek... Illetve a tejúton előbb megtalálná a másik kaput az Ori, és lekapcsolná. Bár a tejút rohadt nagy (a Voyager is tök soká ért haza ), úgyhogy ettől annyira nem félnék
Illetve úgyis oda kellett menniük, úgyhogy összekötötték a kellemest a hasznossal.

Egyébként Daniel megkérdezhette volna, hogy az ős fegyver a Földön elpusztítja-e az Ori hajókat, csak sajnos kiment a fejéből...
Old 05-05-2009, 00:10
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:
A másik, hogy átugrasztották a járatot.
De hogy is van ez? Abban a részben, amire utalnak, a parancsnokságról tárcsázták véletlenül a feketelyukat réges régen, ott hol robbantották a bombát? Az innenső oldalon? De akkor a parancsnokság miért nem pusztult el, miért nem lett sugárszennyezett?
A járatban ugye nem, mert egy atomjaira esett bomba nem igazán tud felrobbanni szerintem.
Akkor marad, hogy amikor átért akkor robbant.
De vajon Tealc ezt hogy élte túl a 10/3-ban?
nézd újra a részt. a lényeg az volt, hogy egy nagyerejü robbanás az esemény horizonthoz közel, megszakit(hat)ja a kapcsolatot. mivel a gravitációs mező átért a féreglyukon így a robbanás ereje a féreglyuk irányába összpontosult a hatalmas gravitációs tér miatt, ezért a parancsnokság nem sérült meg.

A többire a földi kaput a pegazusból azért csak atlantiszról tudják tárcsázni, mert abban van az a DHD (tárcsázó) kristály egyedül ami a 8.ékzárat is kódolhatja (pl. 1.évad végén is a város felrobbantásával együtt ezt is megakarták semmisiteni.),ha ezt a kristályt egy másik kapuba helyeznék át, és megfelelő energiával látnák el, akkor máshonnan lehetne tárcsázni a földet.
de ha van átkötés, akkor már megoldható az utazás a 2kapu rendszer között (pl Midway). ráadásul
sajnos a részre már nem emléxem úgyhogy miattad nem tudom kialudni magam, de ezt most meg kell néznem

ps.:
-ha megnézted tejúti kaput küldtek ki a feketelyukhoz, és kellő energiával tudják onnan tárcsázni az eredeti kapu rendszert.
-a szuperkaput csak idegen galaxisból tudják tárcsázni (így tervezte meg az Ori)
-Teal'c-et meg azért akarták elküldeni mert fent állt a veszély hogy felrobban a kapu, amúgy nagy bumm lett volna, ahoz elég távol volt,hogy a bomba lökéshulláma ne bántsa
-és egyszerüen azért a pegazusból robbantottak mert ott volt a hajón a sok nagy bomba és nem tealc pici szállitó hajóján. ugye a tejúton rögtön ráindult volna az Ori flotta, ha a szuperkapu közelében észlelik a Odyssi-t...

és a rész nagy hibája: ugye a robbanástól átugrott a kapu egy közeli kapura, de nem a legközelebbihez (ugye ami azonos címen van), mert akkor a szarnak adtak volna egy pofont és az antarktisztól kezdve tünik el a föld, a 2. kapu miatt akkor itt miért egy ugyanott elhelyezkedő kapura ugrott (ugye azonos rendszerben azonos a cím, pl apophis hajójára is így jutottak anno fel).

Last edited by Kutyuleee; 05-05-2009 at 01:06..
Reply With Quote
Old 05-05-2009, 06:46
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Oké erről lemaradtam, hogy otthonról vitték a kaput.
De hiába állította be úgy az ori, amikor nem is azt hívták, hanem a másikat. tehát szerintem a trükk ment volna galaxison belül is.
A trükkhöz meg nem kell, hogy az Odüsszeia a szuperkapuhoz menjen, ugyanígy lehet a galaxis sarkában. Persze azon van a bomba, de csak be tudnák állítani, hogy akkor robbanjon, amikor átér a járaton

Lehet, azért nem az antarktiszra ment át a járat, mert az nem volt üzemben.
Bár arra már nem emlékszem, hogy ez a rész azelőtt volt, mielőtt megtalálták a kaput, vagy utána.

Á, cseles rész ez
Old 05-05-2009, 11:41
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
És végül miért a Pegazusból csinálták az átugratós trükköt? Sokkal egyszerűbb lett volna a tejúton belülről, ott is van feketelyuk.
Mondjuk erre pár magyarázatot már kitaláltam: kellett McCay, de hogy minek... Illetve a tejúton előbb megtalálná a másik kaput az Ori, és lekapcsolná. Bár a tejút rohadt nagy (a Voyager is tök soká ért haza ), úgyhogy ettől annyira nem félnék
Illetve úgyis oda kellett menniük, úgyhogy összekötötték a kellemest a hasznossal.
Én is úgy emlékszem, hogy a szuperkaput csak más galaxisból lehet tárcsázni.

Quote:
De hiába állította be úgy az ori, amikor nem is azt hívták, hanem a másikat. tehát szerintem a trükk ment volna galaxison belül is.
Ezt nem teljesen értem... Az Ori kaput hívták.

Quote:
Egyébként Daniel megkérdezhette volna, hogy az ős fegyver a Földön elpusztítja-e az Ori hajókat, csak sajnos kiment a fejéből...
Az ős fegyver bizbaszai nagyrészt elfogytak, amikor elintézték a Goa'uld-okat, ezért az nem volt járható út.

Szerintem ez a sorozat nem azért volt kitalálva, hogy minden 100% logikus legyen. Ha ilyen hozzáállással néztem volna a sorozatot, biztos, hogy nem nyújtott volna semmilyen élményt sem számomra. A 100. meg a 200. részekben saját magukkal is élcelődnek, például azzal, hogy ha egy ember át tud menni a falon, akkor hogy tud megállni a földön, miért mindenhol emberek élnek, miért angolul beszél mindenki, stb.

Belegondolni is rossz, mennyire dögunalmas lenne egy olyan sci-fi filmet nézni, amelyikben minden logikusan van felépítve.
and conscience
you fool.
"

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules