|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-04-2006, 14:48
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Felébredek, kitörlöm az álmot a szememből! Előveszek egy kis élelmet és elfogyasztom! Fentről nézem, hogy ki mivel foglalatoskodik! Egyenlőre nem mászom le, de lenézek Foltosra is, hogy minden rendben van-e, egy két nyelvkocogtatást is csinálok felé, hogy ébren van-e és hogy éber-e. Ha minen renben, akkor tovább folytatom az étkezést. Egyenlőre csak megfigyelek, mert a táborba nem akarok bemenni az előző napi események miatt!
Foltos rendben van.
|

10-04-2006, 15:39
|
Member
|
|
|
|
Grenhez: ilyen gizgazokat ín nem tartuk. Te, nöked se csomagolt sörikét az a zsírhegy fogadús az útra?
|

10-05-2006, 06:11
|
Junior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Odaadom a levelet. Felbontanni még nem bontotam fel. Ha látom ,hogy Alysium nem tudja elolvasni akkor én is megnézm ,hátha hasonlít valamire amit ismerek. Nem igazán hasonlít semmi általad ismert írásmódra.
-Nos a levél a téged illet jutasd el oda ahova gondolod.
Last edited by Chris; 10-05-2006 at 07:23..
|

10-05-2006, 08:11
|
Member
|
|
|
|
Farkasnak:
-A jó tea nem gizgaz és néha csodákra képes. Sört nekem se adott az a hájadék. Van szárított meg füstölt húsod? Összeütök valami reggelit.
A húsos dolgot megkérdem mindenkitől és aki beszáll annak szólok, hogy hamarost reggeli.
A sátram egyik oldalát feltámasztom esővédőnek és pár nagyobbacska követ viszek alá. Kis kört rakok belőlük és a málhámból előveszem az egyik fáklyám és a vaslábast. A lábast a kövekre teszem, öntök bele vizet és a szárított-füstölt húst meg fűszert szórok bele. A fáklyát meggyújtom a tűzszerszámommal és a lábas alá teszem. Mikor jól felforrósodik előveszek a csomagból kenyeret (vagy cipót, amit csomagolt a kocsmáros) és szólok a többieknek, hogy jöjjenek.
-Nem a legjobb étel, de hirtelen itt csak ennyit tehetek, hogy valami meleg is legyen a gyomrunkban. Akinek van edénye az merjen egy adagot. Akinek nincs az a kenyerével tunkoljon kissé késsel meg pecázzon húst. (ha a gyermek-nek nem "főztem" akkor egy kacsintással némi pálinkát is loccsantok a főzetbe)
A gyerkőcöt nem láttátok tegnap éjjel óta, viszont Stancil előkerül, és perszehogy sorbanáll a kajáért.
Nem sokkal az után, hogy megreggeliztek, az úrnő kilép a batárból, a köpenyét magára teríti és hozzátok siet, majd megkérdi:
- Mikor állni készen utazáshoz? Jó lenne ma éjjel már fedél alatt éjszakázni.
Last edited by Chris; 10-05-2006 at 08:17..
|

10-05-2006, 08:51
|
Member
|
|
|
|
(A fogadóstol kapot egységcsomagom van, gondolom mindenkinek ua. tartalommal.) Adok belőle húst, hisz sütve sokkal jobb.
Mikor kész lesz a reggeli, előveszem a zsákomból a rongyba tekert evőkésemet és kézzel-késsel falatozni kezdek.
Nagyasszonynak:
- Egy fertályúra és möhetünk is Úúhasszuny.
- Rendben lenni. Szólni indulás előtt.
Reggeli után neki látok összeszedni, egy kupacba rakni a tábort, köteleket, karókat, stb.
Last edited by Chris; 10-05-2006 at 08:59..
|

10-05-2006, 09:08
|
 |
Member
|
|
|
|
P.sz. 3736, Arel 4. havának 02. napja, a Vöröslunír órája
Összeszedelőzködtök, és elindultok. Az eső csendesen csöpörög szinte egész nap, csak néha-néha áll el egy-egy fertájórára. Az időszakos pihenők ellenére jó tempóban haladtok. Pár órás út után a táj lassan megváltozik, a fákat cserjék, és rétek váltják fel. Az út eseménytelenül telik. Napszállta előtt pár órával nagyobb város körvonalait pillantjátok meg a távolban. Mire a Nap lemegy eléritek a városkaput, ahol őrök strázsálnak.
Pettyes: mit teszel az út során?
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

10-05-2006, 09:13
|
Member
|
|
|
|
Még Morelnek:
- Látom Te sem igazodsz ki rajta!
Amikor visszaadja, megköszönöm neki és elrakom a zsákomba.
Reggel:
Miután megreggeliztem és látom, hogy a többiek elkezdenek szedelőzködni, lemászok, egy kicsit nyújtózok egyet és én is összeszedelőzködöm az induláshoz.
Last edited by Chris; 10-05-2006 at 09:36..
|

10-05-2006, 09:17
|
Member
|
|
|
|
Az út során komótosan baktatok Foltossal a karaván után! A nagyúrék akaratát tiszteletben tartom, így mivel nappal van néha a látótávolság határáig is eltávolodok, de igyekszem képben lenni velük kapcsolatban. Kicsit zord a hangulatom, de már megszoktam az egyedüllétet őrjárataim során. Időnként körbennézek van-e valami gyanús követnek-e engem, vagy a karavánt, de ha nem történik semmi különös, akkor csak folytatom az utam utánuk menve.
|

10-05-2006, 09:17
|
Member
|
|
|
|
Farkasnak segítek elpakolni, a cuccom a málhába és szürkesörényre rakom. A karókat amiket faragtunk egy kötegbe egy pokróc alá teszem a szekér végébe, hátha száradnak (akár tüzifának későbbre akár védelemnek) Indulás előtt adok egy kis vizet és abrakot a lovaknak. Felmászok a batár hátuljára ahogy tegnap és ugyanúgy figyelek szerteszét. Iarwain cuccát Jól láthatóan az egykori táborhelyünk közepére kipakolom egy kupacba (ha volt közte zsák vagy táska akkor abba, hogy Alysium biztosan megtalálja. A holmi között találsz egy zsákot. Az egyik kámát-vagy mit magamnál tartom és útközben néha vizsgálgatom és a kezmmel próbálgatom a súlyát, arányait és kidolgozottságát. Valami fekete fémből van, amit legnagyobb meglepetésedre nem tudsz beazonosítani.
Last edited by Chris; 10-05-2006 at 09:35..
|

10-05-2006, 09:35
|
Member
|
|
|
|
Amikor Grenék kint hagyják Iarwain holmiját azt természetesen elrakom a cuccaim közé és majd, ha a sors is úgy hozza átadom a mesterének.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|