Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

View Poll Results: Tekercs lopás hatékonyságán szükséges változtatni, vagy jó így ahogy van?
Ne változzon semmi, jó így ahogy van. 42 49.41%
A tekercslopás hatékonyságát jelentősen csökkenteni kell. 20 23.53%
A tekercslopás hatékonyságát kis mértékben csökkenteni kell. 11 12.94%
A hatékonyság csökknése már az első tolvajnál érezhető legyen. 7 8.24%
A második tolvaj vigyen csak lényegesen kevesebbet. 6 7.06%
A harmadik tolvajnál legyen érezhető csak, hogy életbe lép egy autómatikus védelem. 7 8.24%
Multiple Choice Poll. Voters: 85. You may not vote on this poll

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-24-2006, 09:08
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Kisbér
Miért lenne kilőve?
Nem értelek titeket?
Az ember a kisújját nyújtja és mindenkinek az egész kéz kell...

Kis lépés az ork, törpe védelmében is több annál, mint ha nem kapna semmit...

Azok a radikális 5letek, amiket Ti mondotok semmiképpen nem mennek át Atin! Tehát arról ne is álmodjatok... Ez is szerintem csak nagyon neccesen!

De ezzel legalább kis mértékben bevédenénk minden fajt a folyamatos lopásoktól, ami már egy jó irány...
Sztem az autovédelmek elég gyorsan elillannak a többi támdási formánál, csak ott nem zavaró, ha annyi ideig tart az auto védelem mint a többinél akkor az édeskevés lesz, mert naponta szétekiznek Ja meg amúgy mészárlás ellen sincs auto védelem
Sponsored Links
Old 04-24-2006, 09:09
Kisbér Kisbér is offline
Member

Red face

Quote:
Originally Posted by aúú
Nem, nem arról beszéltem... tudod, arról, aminél a végénél már aláhúzva és nagybetűkkel is írva még mindig azt állítottad, hogy a sziesztát írom be...

Amúgy felhívnán a figyelmedet (mivel még kezdő vagyok, tutira elnéztem a dolgot és biztosan rosszul írtam le), hogy nem nehezebb levinni a teki %-ot, ha ennyi teki van az oriban, ugyanis ha emlékeznél egy kicsit, akkor azzal kezdtem annak idején a javaslatot, hogy ha az adott teki felette van annak a darabszámnak amit elfogadunk, akkor ugyanúgy lehet tekit lopni mint most is, mivel nem célunk a tekihalmozás elősegítése. Jelenleg (ha megengeded szerény tapasztalataim alapján, hogy ezt kijelentsem), 11e tekiről 14-15 lopással símán levisznek téged 7e tekire (és ugyibár 9200 kell ahhoz, hogy meglegyen a 45%-od), míg akér 9e tekiről is símán lelopnak 3-4e tekire, ami ugyibár 25-28% környéki tekercset jelent, ami ugyancsak nagy veszteség még így is (és ha nem tartanának az emberek kb ennyi tekit az orijukban, akkor még nagyobb lenne a veszteség, mert méghacsak 1-2%-is marad kevesebb, az akkor is kevesebb). Amit végül Láma kompromisszumosan javasolt az ennek kicsivel kevesebb mint a fele (a jelenlegi 5% helyett úgy 2-2,75), tehát 9e tekiből lerántanak 7e tekire, akkor az még mindig kb 7%-os veszteség, ami mivel minden szinten való gyengülést jelent, még így is jelentős és ha ehhez még hozzá veszed, hogy ezt legalább még 1x meg fogják veled csinálni, így végképp nem mondhatja senki, hogy hú de nagyon kevés tekit visz a tolvaj és hú de kevés kárt okoz.
Aúú, szerintem ez nem járható út...
Így kiesik egy elég komoly taktikai lehetőség, az országok kitekizésével járó meggyengítés! Amit én személy szerint nem tartok jónak.

Megaztán az autóvédelemmel megakadályoznánk azt is, hogy olyan könnyedén át lehessen játszani tekercseket
Old 04-24-2006, 09:10
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Az a baj a kis lépésekkel hogy nem érnek semmit. A hulla kapott szintenként +10%-ot, mégis kitörölheti a s***ét vele Most azt akarod bevezetni, hogy az első tolis lopja le nyugodtan minden tekimet 15% ra a következő meg várjon holnapig? Ennek van értelme? Ettől nem lesz több törpe meg ork...
Old 04-24-2006, 09:11
Kisbér Kisbér is offline
Member

Talking

Quote:
Originally Posted by Láma
Sztem az autovédelmek elég gyorsan elillannak a többi támdási formánál, csak ott nem zavaró, ha annyi ideig tart az auto védelem mint a többinél akkor az édeskevés lesz, mert naponta szétekiznek. Ja meg amúgy mészárlás ellen sincs auto védelem
Dehogynincs
Próbálj megy bekapni egyszerre 8 mészárlást
Aztán meglátod, hogy a 8. támadásnál mit vesztesz
Old 04-24-2006, 09:12
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Sziasztok Srácok (esetleg Hölgyek?)!

Szóval nem voltam a 7végén, így nem tudtam reagálni beírásokra... Viszont amit észrevettem most, hogy átfutottam a közel 100 bejegyzést, az az, hogy csak egyhelyben járunk, és mindenkinek más az elképzelése.

Az első tábor azt mondja, hogy védjük meg a tekercseket. Most az, hogy milyen mértékben, és milyen áron, az egy dolog. De hogy ez nem megy át Atin, az tuti...

A második tábor (és itt vagyok én is ) az azt mondja, hogy igazából azzal van a baj, hogy minden ellenséges akció után bekapcsol egy autóvédelem (legyen az tolizás, varizás, de még hadi ütés után is). Csak és kizárólag a tekercslopásnál nem. És ez baj.

Ez pont olyan, mintha az lenne, hogy elkezdesz gyújtani valakit, és kb 2 készültséggel a házai 70%-át felgyújtod. Ugye nem lenne kellemes érzés?
Beindul az autóvédelme az országnak.
Viszont tekilopásnál ilyen nincs. Miért? Nem is értem, hogy annó miért nem vezette be Atis ezt a védelmi formát. (talán mert így könnyű tekercset átjátszani?)

Tehát első lépésben ezen kellene gondolkodni. Aztán meglátjuk, hogy ennek milyen hatása lehet a játékra.

Nemhiszem, hogy a radikális szabályváltoztatás (mint pl új személyiség, tudomány állásához kötött tekercslopás) jó megoldás lehet, mert nem tudjuk előre jósolni a lavinát, ami keletkezne.

Egy tolvaj igenis tolvajkodjon, egy varis varizzon, egy hadis üssön!

Soha, semmit nem szabad radikálisan befolyásolni... Ezt azért vegyétek figyelembe!
Hát Kisbér barátom, én végigolvasva az eddigieket, azt látom, hogy nem azon vitatkozunk, hogy lophatatlan legyen a teki, hanem azon, hogy ne ilyen mértékben... A teki lopás egy olyan akció amit (éppen a monumentalitása miatt) nem lehet összehasonlítani érdemben semmilyen más akcióval, hisz a legtöbb akcióra ráhúzható, hogy az országok heki méretével egyenlő arányban nő a használhatósága (1700 heki körül pld egy óriásnak símán felgyújtottunk 80 házát egy húzási sorozatból, mert nem hitték el, hogy fel lehet, míg egy gnómnak 120 háza repült és itt már mindkettő jelentős mennyiségű veszteség), hisz ha nagyobb hekin vagy, több az egységed, ami mészárnál meghalhat, a tűzlaszti is többet visz, a rombolás is erősebb... de a teki lopás ugyanolyan erejű, tök mind1, hogy mennyi hekin vagy és mindenképpen jelentős mennyiségű pusztítást végez (bár az, hogy mennyire nagyot, természetsen megintcsak függ a heki nagyságtól, hiszen nem mind1, hogy 10e egység 10%, vagy 50e egység 10%-a vándorol el), éppen ezért, míg egy sorozatnyi házgyújtásnál ha bekapcsolt már az autóvédelem, akkor aránylag könnyű talpra állni, hisz kis trükközéssel szükség esetén működnek az épületeid (és az el nem férő emberek se egyik pillanatról a másikra tűnnek el a házakból), a teki lopásnál ez teljesen másképp van...
És születnek emberek.
Old 04-24-2006, 09:12
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Dehogynincs
Próbálj megy bekapni egyszerre 8 mészárlást
Aztán meglátod, hogy a 8. támadásnál mit vesztesz

Aha ilyen, tekizésnél is van, próbáld ki:P
Old 04-24-2006, 09:17
Kisbér Kisbér is offline
Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by Láma
Az a baj a kis lépésekkel hogy nem érnek semmit. A hulla kapott szintenként +10%-ot, mégis kitörölheti a s***ét vele Most azt akarod bevezetni, hogy az első tolis lopja le nyugodtan minden tekimet 15% ra a következő meg várjon holnapig? Ennek van értelme? Ettől nem lesz több törpe meg ork...
Igen, ezt akarom elérni, hiszen ha benn vagy amikor az első tolis lelop, és visszaveszed a tekercseidet, akkor van ~1 napod, hogy bosszút állj rajta, és ne azon gondolkozz, hogy a 3. tolvaj által lelopott tekercsmennyiséget hogy tudod majd pótolni...
Tehát ha 1x letekiztek, akkor leglább biztosan aludhatsz 3-4 órát Ami néha jól jön

Mondok egy szitut:
Van egy szövi, amiben 2 félelf van. Az egyik félelf lelop tekire csúnyán... Erre Te (mint ork), gondolván anyjapicsája megtámadom, és szíjjeszedem. Visszaveszed a tekiket a piacról, és megtámadod. Majd ütés pillanata előtt a másik szövitag szépen leszed megint tekercsre. Aminek következtében nem tudsz bemenni hozzá...

Ez egy olyan szitu, ami minden nap előfordul, és ezek ellen tökéletes lenne az általam javasolt 5let.
Old 04-24-2006, 09:18
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Igen, ezt akarom elérni, hiszen ha benn vagy amikor az első tolis lelop, és visszaveszed a tekercseidet, akkor van ~1 napod, hogy bosszút állj rajta, és ne azon gondolkozz, hogy a 3. tolvaj által lelopott tekercsmennyiséget hogy tudod majd pótolni...
Tehát ha 1x letekiztek, akkor leglább biztosan aludhatsz 3-4 órát Ami néha jól jön

Mondok egy szitut:
Van egy szövi, amiben 2 félelf van. Az egyik félelf lelop tekire csúnyán... Erre Te (mint ork), gondolván anyjapicsája megtámadom, és szíjjeszedem. Visszaveszed a tekiket a piacról, és megtámadod. Majd ütés pillanata előtt a másik szövitag szépen leszed megint tekercsre. Aminek következtében nem tudsz bemenni hozzá...

Ez egy olyan szitu, ami minden nap előfordul, és ezek ellen tökéletes lenne az általam javasolt 5let.
Feltéve hogy a fél-elf hatótávolságon belül van
Old 04-24-2006, 09:24
Kisbér Kisbér is offline
Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by aúú
Hát Kisbér barátom, én végigolvasva az eddigieket, azt látom, hogy nem azon vitatkozunk, hogy lophatatlan legyen a teki, hanem azon, hogy ne ilyen mértékben... A teki lopás egy olyan akció amit (éppen a monumentalitása miatt) nem lehet összehasonlítani érdemben semmilyen más akcióval, hisz a legtöbb akcióra ráhúzható, hogy az országok heki méretével egyenlő arányban nő a használhatósága (1700 heki körül pld egy óriásnak símán felgyújtottunk 80 házát egy húzási sorozatból, mert nem hitték el, hogy fel lehet, míg egy gnómnak 120 háza repült és itt már mindkettő jelentős mennyiségű veszteség), hisz ha nagyobb hekin vagy, több az egységed, ami mészárnál meghalhat, a tűzlaszti is többet visz, a rombolás is erősebb... de a teki lopás ugyanolyan erejű, tök mind1, hogy mennyi hekin vagy és mindenképpen jelentős mennyiségű pusztítást végez (bár az, hogy mennyire nagyot, természetsen megintcsak függ a heki nagyságtól, hiszen nem mind1, hogy 10e egység 10%, vagy 50e egység 10%-a vándorol el), éppen ezért, míg egy sorozatnyi házgyújtásnál ha bekapcsolt már az autóvédelem, akkor aránylag könnyű talpra állni, hisz kis trükközéssel szükség esetén működnek az épületeid (és az el nem férő emberek se egyik pillanatról a másikra tűnnek el a házakból), a teki lopásnál ez teljesen másképp van...
Most ezzel azt akarod mondani, hogy a tekercsszám is legyen hektárfüggő?
Azaz mondjuk 200 hekin legyen elég mondjuk 1k teki a max tekercshez, 1000 hekin meg legyen a mostani, 2k hekin meg mondjuk a mostani 2xese?
(gondolom nem ezt akartad mondani, de ez sem rossz )
Old 04-24-2006, 09:25
Kisbér Kisbér is offline
Member

Exclamation

Quote:
Most ezzel azt akarod mondani, hogy a tekercsszám is legyen hektárfüggő?
Azaz mondjuk 200 hekin legyen elég mondjuk 1k teki a max tekercshez, 1000 hekin meg legyen a mostani, 2k hekin meg mondjuk a mostani 2xese?
(gondolom nem ezt akartad mondani, de ez sem rossz )
És a tekercslopás hatékonyságát meg csökkentsük 5%-ról 3%-ra...
Így korrekt lenne
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules