|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Tekercs lopás hatékonyságán szükséges változtatni, vagy jó így ahogy van?
|
Ne változzon semmi, jó így ahogy van.
|

|
42 |
49.41% |
A tekercslopás hatékonyságát jelentősen csökkenteni kell.
|

|
20 |
23.53% |
A tekercslopás hatékonyságát kis mértékben csökkenteni kell.
|

|
11 |
12.94% |
A hatékonyság csökknése már az első tolvajnál érezhető legyen.
|

|
7 |
8.24% |
A második tolvaj vigyen csak lényegesen kevesebbet.
|

|
6 |
7.06% |
A harmadik tolvajnál legyen érezhető csak, hogy életbe lép egy autómatikus védelem.
|

|
7 |
8.24% |

04-24-2006, 06:32
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Ez így komolyra sikerült 
Randabug nevetős perceket generált
Rá se ránts aúú 

04-24-2006, 07:05
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Ez így komolyra sikerült 
Randabug nevetős perceket generált
Rá se ránts aúú 
|
Ááá, töröltem azt az üzit, mert nem látom értelmét idáig lesüllyedni... főleg, hogy olyasvalaki magyaráz nekem a súgó olvasásáról, akinek több napon át magyaráztuk, hogy mit is írtunk, mert nem akarta megérteni...
A témához annyit, hogy (mivel azt az üzimet töröltem amire te írtál Csokibácsi), én nem azt írtam, hogy annyi teki kell a %-hoz, hanem azt, hogy ennyi teki van átlagban egy oriban (és ellentétben azzal, amit tapasztalt hódítós kollégánk írt), nem véletlen van a fajok nagy többségének olyan tudományága ami kiemelkedik a többi közül, hisz azok mutatják az adott faj erősségét, és egy széttekizett orrkal, egy jó tolist nem fogsz beütni hátmég egy törpével...
Amúgy remélem készül az az ork, mert szeretnék tőled sok kunszot tanulni és sosem látott országfelépítéseket látni, hogy végre tapasztalt játékos lehessek...
És születnek emberek.
Last edited by aúú; 04-24-2006 at 07:26..
|

04-24-2006, 07:10
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
tényleg csak 9200 teki kell a 45% hoz
|
Igen, annyi kell, ezt nem is vitattam... 
Bár azért nyugodtan tehetsz rá egy 5%-os kopáshoz elegendő tekit még (másképp lopás nélkül is lemegy a %-od, hisz a tekik 19 körönként kopnak, míg ha írod a tekit, akkor az 20 körönként ér be), az úgy rövid hasraütéses számolás után 9800 tekit jelent és azt felkerekítheted máris 10e-re... ezzel némileg védve a gnómokat is (mert tekizni őket is lehet, csak trükközni kell egy kicsit, és ha már 10e tekire sikerül lelopnod egy gnómot, akkor az már úgyis majdnem végzetes csapás neki is), valamint könnyebbé téve a számolást...
És születnek emberek.
|

04-24-2006, 07:23
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Na ácsi, a tekilopás alapértéke 4%, és ehhez jön hozzá a félelfek +30%-os bónusza, így jön ki nekik az 5,2%-os arány!
.
.
.
Valójában ezt az utolsót még el is lehetne viselni, azonban ez aligha megvalósítható, lévén nem hiszem, hogy a rendszerben benne van, hogy hol van a 80%-os tudományos fejlettség... 
|
Az első részt nagyon benézted
A második rész meg annyi hogy odaírod a képlet mögé, hogy: "de maximum 2,75%." azt kész.
|

04-24-2006, 07:58
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
A témához annyit, hogy (mivel azt az üzimet töröltem amire te írtál Csokibácsi)
|
Ööö, én úgy a fejleményekre írtam, ezért nem is idéztem senkit 
Egyébként nem volt abban semmi durva amit írtál, viszont irónia annál több, ami nem is baj.

04-24-2006, 08:46
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Ááá, töröltem azt az üzit, mert nem látom értelmét idáig lesüllyedni... főleg, hogy olyasvalaki magyaráz nekem a súgó olvasásáról, akinek több napon át magyaráztuk, hogy mit is írtunk, mert nem akarta megérteni...
|
erről a hsz-ről beszélsz? 
"Az átlag tekimennyiség kb 7-9e között van a 35%-os tekikből, a 45%-ból pedig 11500 körüli, tehát kb 1,5-2x annyi, mint amennyivel te számolni akarsz."
ha ennyi tekid van, annál nehezebb levinni a %-okat 20-ig. ha 40-ről le is viszik 20-ra, a %-ok fele úgyis megmarad. ehhez kell legalább 2 félelf toli 68 lopással 10 kör alatt teki%/10 hatékonysággal (még így is nagyon nagy a különbség a mostani helyzet és ez a helyzet között). miért kell ennél jobban csökkenteni a tekilopásokat?
amit én írtam, annak az volt a lényege, hogy lehetséges legyen azért a tekilopásokkal is kárt okozni.
amit ti akartok, annak az a lényege, hogy tekilopásokkal _egyáltalán_ ne lehessen kárt okozni. ezzel még szép, hogy nem értek egyet. és akárhogy is akarjátok kimagyarázni, ez így van.
|

04-24-2006, 08:51
|
Member
|
|
|
|
Sziasztok Srácok (esetleg Hölgyek?)!
Szóval nem voltam a 7végén, így nem tudtam reagálni beírásokra... Viszont amit észrevettem most, hogy átfutottam a közel 100 bejegyzést, az az, hogy csak egyhelyben járunk, és mindenkinek más az elképzelése.
Az első tábor azt mondja, hogy védjük meg a tekercseket. Most az, hogy milyen mértékben, és milyen áron, az egy dolog. De hogy ez nem megy át Atin, az tuti...
A második tábor (és itt vagyok én is  ) az azt mondja, hogy igazából azzal van a baj, hogy minden ellenséges akció után bekapcsol egy autóvédelem (legyen az tolizás, varizás, de még hadi ütés után is). Csak és kizárólag a tekercslopásnál nem. És ez baj.
Ez pont olyan, mintha az lenne, hogy elkezdesz gyújtani valakit, és kb 2 készültséggel a házai 70%-át felgyújtod. Ugye nem lenne kellemes érzés?
Beindul az autóvédelme az országnak.
Viszont tekilopásnál ilyen nincs. Miért? Nem is értem, hogy annó miért nem vezette be Atis ezt a védelmi formát. (talán mert így könnyű tekercset átjátszani?)
Tehát első lépésben ezen kellene gondolkodni. Aztán meglátjuk, hogy ennek milyen hatása lehet a játékra.
Nemhiszem, hogy a radikális szabályváltoztatás (mint pl új személyiség, tudomány állásához kötött tekercslopás) jó megoldás lehet, mert nem tudjuk előre jósolni a lavinát, ami keletkezne.
Egy tolvaj igenis tolvajkodjon, egy varis varizzon, egy hadis üssön!
Soha, semmit nem szabad radikálisan befolyásolni... Ezt azért vegyétek figyelembe!
|

04-24-2006, 09:00
|
 |
Member
|
|
|
|
Aha, akkor orkok, törpék kilőve. De akkor kinek kell autovédelem???
|

04-24-2006, 09:05
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
erről a hsz-ről beszélsz? 
"Az átlag tekimennyiség kb 7-9e között van a 35%-os tekikből, a 45%-ból pedig 11500 körüli, tehát kb 1,5-2x annyi, mint amennyivel te számolni akarsz."
ha ennyi tekid van, annál nehezebb levinni a %-okat 20-ig. ha 40-ről le is viszik 20-ra, a %-ok fele úgyis megmarad. ehhez kell legalább 2 félelf toli 68 lopással 10 kör alatt teki%/10 hatékonysággal (még így is nagyon nagy a különbség a mostani helyzet és ez a helyzet között). miért kell ennél jobban csökkenteni a tekilopásokat?
amit én írtam, annak az volt a lényege, hogy lehetséges legyen azért a tekilopásokkal is kárt okozni.
amit ti akartok, annak az a lényege, hogy tekilopásokkal _egyáltalán_ ne lehessen kárt okozni. ezzel még szép, hogy nem értek egyet. és akárhogy is akarjátok kimagyarázni, ez így van.
|
Nem, nem arról beszéltem... tudod, arról, aminél a végénél már aláhúzva és nagybetűkkel is írva még mindig azt állítottad, hogy a sziesztát írom be...
Amúgy felhívnán a figyelmedet (mivel még kezdő vagyok, tutira elnéztem a dolgot és biztosan rosszul írtam le), hogy nem nehezebb levinni a teki %-ot, ha ennyi teki van az oriban, ugyanis ha emlékeznél egy kicsit, akkor azzal kezdtem annak idején a javaslatot, hogy ha az adott teki felette van annak a darabszámnak amit elfogadunk, akkor ugyanúgy lehet tekit lopni mint most is, mivel nem célunk a tekihalmozás elősegítése. Jelenleg (ha megengeded szerény tapasztalataim alapján, hogy ezt kijelentsem), 11e tekiről 14-15 lopással símán levisznek téged 7e tekire (és ugyibár 9200 kell ahhoz, hogy meglegyen a 45%-od), míg akér 9e tekiről is símán lelopnak 3-4e tekire, ami ugyibár 25-28% környéki tekercset jelent, ami ugyancsak nagy veszteség még így is (és ha nem tartanának az emberek kb ennyi tekit az orijukban, akkor még nagyobb lenne a veszteség, mert méghacsak 1-2%-is marad kevesebb, az akkor is kevesebb). Amit végül Láma kompromisszumosan javasolt az ennek kicsivel kevesebb mint a fele (a jelenlegi 5% helyett úgy 2-2,75), tehát 9e tekiből lerántanak 7e tekire, akkor az még mindig kb 7%-os veszteség, ami mivel minden szinten való gyengülést jelent, még így is jelentős és ha ehhez még hozzá veszed, hogy ezt legalább még 1x meg fogják veled csinálni, így végképp nem mondhatja senki, hogy hú de nagyon kevés tekit visz a tolvaj és hú de kevés kárt okoz.
És születnek emberek.
|

04-24-2006, 09:06
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
Aha, akkor orkok, törpék kilőve. De akkor kinek kell autovédelem???
|
Miért lenne kilőve?
Nem értelek titeket?
Az ember a kisújját nyújtja és mindenkinek az egész kéz kell...
Kis lépés az ork, törpe védelmében is több annál, mint ha nem kapna semmit...
Azok a radikális 5letek, amiket Ti mondotok semmiképpen nem mennek át Atin! Tehát arról ne is álmodjatok... Ez is szerintem csak nagyon neccesen!
De ezzel legalább kis mértékben bevédenénk minden fajt a folyamatos lopásoktól, ami már egy jó irány...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|