Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-05-2012, 21:19
Bukta Bukta is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 71%

Quote:
Originally Posted by vitya View Post
Most ork harcos vagyok, de lassan szintet lépek és olvastam, hogy újra kell fajt és személyiséget választanom. Most vagy ork tábornok leszek vagy gnóm tudós.
A gnómot is hadisnak nevelném. Szerintetek melyik jobb? Van olyan aki próbálta mindkettőt? Mit gondoltok erről?
Ha szöviben vagy akkor ork, és ha mindenki vállalja, akkor vándor! ha a többiek nem vállalják a vándort, akkor a tábival vagy a legerősebb, de a harcos szemmel többet szakíthatsz mindenből. Ha mf vagy akkor gnóm tudós. De akkor egy közepes tudású szövi is szétszed, ha akar.
Sponsored Links
Old 08-05-2012, 21:26
Pumi
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Bukta View Post
Ha szöviben vagy akkor ork, és ha mindenki vállalja, akkor vándor! ha a többiek nem vállalják a vándort, akkor a tábival vagy a legerősebb

Csak ugye marha nagy felelőtlenség lenne az összes tábornokkal kitámadni Így rögtön többet ér a tudós
Old 08-05-2012, 23:32
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
Most ork harcos vagyok, de lassan szintet lépek és olvastam, hogy újra kell fajt és személyiséget választanom. Most vagy ork tábornok leszek vagy gnóm tudós.
A gnómot is hadisnak nevelném. Szerintetek melyik jobb? Van olyan aki próbálta mindkettőt? Mit gondoltok erről?
Mf ként vagy gnómot, vagy óriást választanék. A Gnómnál tolvajosabbat, az óriásnál varázslósabbat. Mindenképpen tudós személyiséggel.
Szövetségben ork. Ha mindenki vándor, akkor megéri azt, ha nem, akkor tudóst.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Old 08-06-2012, 07:35
vitya vitya is offline
Junior Member

Longevity: 66%
Default ork tudós?

Nem túl sebezhető? A gnóm variáció is csak azért jutott eszembe, mert ő le tudja védeni a tekiket. Ork tudósként még több tekercset kellene, hogy tartsak és félek 1 komolyabb tekilopás túl nagy károkat okozna. az az 5% plusz hamar a porba vészne; vagy rosszul gondolom?
Old 08-06-2012, 09:00
Merengő Merengő is offline
Member

Longevity: 91%

Quote:
Nem túl sebezhető? A gnóm variáció is csak azért jutott eszembe, mert ő le tudja védeni a tekiket. Ork tudósként még több tekercset kellene, hogy tartsak és félek 1 komolyabb tekilopás túl nagy károkat okozna. az az 5% plusz hamar a porba vészne; vagy rosszul gondolom?
ilyen erővel akkor ne legyél ork mert tudós nélkül is tekit kell benntartatod és azt is ugyan úgy ellopják. nem azon az 5%on fog múlni jobb a tudós szem mint a tábornok. de ha mf leszel szerintem mindenképpen hanyagold az orkot
Old 08-06-2012, 10:27
vitya vitya is offline
Junior Member

Default ?

Miért felelőtlenség támadni minden tábornokkal? A védekezésben nincs szerepük,
ha jól tudom.
A körülöttem lévők sem olyanok, akikre több sereget is indíthatnék. Sikeres támadáshoz általában kell a sereg java, akik meg otthon maradnak, őket nem küldöm el csatába, hogy legyen valami védelmem.
Miért tartogassak otthon tábornokot?

Most is ork vagyok és már jártam úgy, hogy lerabolták a tekercseimet, elmennek szépen az egységeim, könnyen kárt okozhatnak, a tábornokot viszont nem vehetik el tőlem.
Nézzük csak: -tábornokkal: fix + 10% támadótöbblet
-tudóssal: ami nekem számít (hadügyi, mezőgazdasági, lakáshelyzeti) + 5% mindhez. A hadügyi növelésében az a jó, hogy nem csak támadó, de védőértéket is emel (bár általában én szoktam támadni és nem engem támadnak). Mezőgazdaságival kicsit kevesebb tanya kellhet így helyet nyerek + lakáshelyzetivel is helyet nyerek.

Előnyösebbnek tűnik a tudós, de megoldható, hogy a tudós előnyöket megtartsam? Mondjuk ha több tekit tartok mint kell, hogy még a lopás se gyengítsen, az jó? Vagy csak minden tolvaj kedvelt célpontja leszek?
Nehéz ügy, még mindig nem tudom, hogy melyiket válasszam.
Old 08-06-2012, 10:39
Bukta Bukta is offline
Member

Longevity: 71%

Quote:
Nagyobbat szívhatsz egy "egészséges" gyújtogatással, amikor 4-5 v. több % házat kigyújtanak alólad... MF-ként semmiképpen ne legyél ork.
Old 08-06-2012, 11:09
vitya vitya is offline
Junior Member

nem vagyok mf, mert szerintem a szövetség sokkal hatékonyabb.
Old 08-06-2012, 19:22
Pumi
Guest

Longevity: 0%

Quote:
ha jól tudom.
A körülöttem lévők sem olyanok, akikre több sereget is indíthatnék. Sikeres támadáshoz általában kell a sereg java, akik meg otthon maradnak, őket nem küldöm el csatába, hogy legyen valami védelmem.

Most is ork vagyok és már jártam úgy, hogy lerabolták a tekercseimet, elmennek szépen az egységeim, könnyen kárt okozhatnak, a tábornokot viszont nem vehetik el tőlem.
-tudóssal: ami nekem számít (hadügyi, mezőgazdasági, lakáshelyzeti) + 5% mindhez. A hadügyi növelésében az a jó, hogy nem csak támadó, de védőértéket is emel (bár általában én szoktam támadni és nem engem támadnak). Mezőgazdaságival kicsit kevesebb tanya kellhet így helyet nyerek + lakáshelyzetivel is helyet nyerek.

Ha a teljes seregeddel, plusz a szövikével együtt tudsz csak beütni valakit, akkor ott valami nem jó.
Összes tábornokot meg azért nem küldenék ki mert szembe illetve kisérve is jöhet az általad megtámadott ország, ha marad otthon sereged és tábornokod akkor újra tudsz ütni.
mondok egy példát: tegyük fel kitámadsz 8 tábival földre, ez a föld eloszlik 4 fele, de szembe mennek a seregeddel és nem tudod védeni, elveszted azt a hekit amit te 4 fele osztottál, egyes csoportokban ezzel erősen leszakadsz a szövijeidtől ahol még le is hiénázhatnak és stb. és te csak nézni tudod még haza nem érnek a tábornokaid. nyilván ez egy véglet, de előfordulhat.
első szemnek a tudós vagy vándor.

Jah, a tudós szem nem növel a lakitekin!!!
Old 08-07-2012, 00:43
Merengő Merengő is offline
Member

Longevity: 91%

Quote:
ha jól tudom.

Előnyösebbnek tűnik a tudós, de megoldható, hogy a tudós előnyöket megtartsam? Mondjuk ha több tekit tartok mint kell, hogy még a lopás se gyengítsen, az jó? Vagy csak minden tolvaj kedvelt célpontja leszek?
Nehéz ügy, még mindig nem tudom, hogy melyiket válasszam.
azzal azért kijavítanálak, hogy lakáshelyzetre nem érvényes a tudós plusz 5%-a ....
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules