Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-19-2009, 10:55
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Az 200 hekin volt, es nem ajanlott kezdoknek. Ez 500 heki, es egy kezdorol volt szo. A kulonbseg oriasi, szerintem...
Egen, de akkor elvitatkozhatunk azon, hogy kezdőnek érdemes-e toliznia egyáltalán? Illetve nyilván valahol el kell kezdeni, ha nagyon akar tolizni, de azt nem 500 hekin optimális, az tuti.

Quote:
Originally Posted by panatha View Post
Köszönöm, hogy megosztjátok a gondolataitokat velem. Igazából annyi a történet amúgy, hogy 4esbe kellene egy tolvaj a szövibe és rám hárult ez a feladat. Végülis arra jutottam, hogy megpróbálkozom a felessel a kézikönyvben leírt éplista alapján.
Azért írtam olyan sokat, mert próbáltam komplett képet adni a tolizásról, és ebben benne volt a tanácsom 500 hekire is, de azzal, hogy kiderült, 4-ről van szó, én egyértelműen toliellenes vagyok, ha félelf vagy, ha ember, sikerélményed nem igen lesz. Akármilyen trükköket vetsz be, 200 heki fölött 90%os biztonsággal lehet azonosítani a tolvajt ha lelopja az embert, éppen ezért az anonimitásnak lőttek. És mivel nem vagy anonim, onnantól kezdve kivégeznek a hadisok. Míg 200 hekin a hadisok kivégzését nagyjából meg lehet úszni komoly károk nélkül, 500án már nem, és nem is tudsz semmit tenni. Egy végiggyújtás, amit a tolis tud csinálni, jobb hadisoknak meg sem kottyan.

Szóval ok, hogy 500 hekire éplistát kértél, de talán két tanácsot tudok mondani: tolizni 200 hekin kezdj illetve 200 heki felett egy kifejezetten tolis ország többet gyöngít egy szövetségen, mint amennyit használ, szóval írhatunk akármilyen éplistát, találhatsz akármilyen félelf éplistát, magas hekin könnyűszerrel kicsinálhatnak úgyis...
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu
Sponsored Links
Old 09-19-2009, 11:55
panatha panatha is offline
Junior Member

Longevity: 81%

Na most már abszolút tanácstalan vagyok
Old 09-19-2009, 17:40
Pepa's Avatar
Pepa Pepa is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Von View Post
Ez a 3 másodperc alatt szétmészárolja érdekes, mert felmerül a kérdés, hogy mit? A tolis lelopja a hadist mondjuk pártízezer vagy párszázezer tekire és mit tud tenni a hadis? Mészárol? A tolis kirakja az egységeit a piacra és nem mészárol semmit a hadis. Pusztít? 50 arany/nyersi áron az sokat ér. Földel? 3 katona/heki áron visszafedez a tolis. Leveri a morálját? Visszaleng. Csak kicsit veri le? Ugyanúgy végig tud lopni attól még, ha megint lesz benn tolija.
Tapasztalatlansággal vádolni valakit olyan esetben, mikor ő kipróbált már valamit, míg aki tapasztalatlansággal vádol, az nem próbálta ki, különösen érdekes. Egy nagyon jól játszó tolis 200 hekin kicsinál egy nagyon jól játszó hadist. 200 hekin a tolis a király, felette már nem. De attól hogy felette már nem, még 200 hekin tény marad: egy hadis nem tud ártani a tolisnak, ha az is ügyesen játszik.
Elmesélek Neked egy története a 3 mp-s szétverésről. Egyszer W-ben "véletlen" az egyik szövim lelopta Remy-éket. Mire hazaértem 15 mészár ment át az orimon. Nem ezer, meg százezer tekiről volt szó, csupán bukás elsőre. Akinek van ennyi tekije, az vagy gnóm, vagy épp akkor ért vissza piacról. Csak mert nem kopik, még nem tartja bent az orijában. Ez alól kivétlek az a tolis orik. Valóban 200 hekin gyorsan lehet visszaépülni, de a tudat, hogy úgy gyalogol át rajtad a fél csoport ahogy nem szégyenli, talán kissé megváltoztatja a véleményed. Én voltam egyedi fél-elf 38% kocsmával, de úgy is csak mf-ek, 5 körre felfelé és szétszakadt orikat loptam.

Én az embernek csak rossz dolgok tudok felhozni: hogy alkalmatlan a játékra. Én talán egyszer voltam emberrel, véletlenül. Csak lopni tud, de ha betalálják, akkor hamar kiesik.

Quote:
3 katona/heki áron visszafedez a tolis.
(országterület\100)*(országterület\100) és ez lineárisan emelkedik

Last edited by Pepa; 09-19-2009 at 17:44..
Old 09-19-2009, 18:36
panatha panatha is offline
Junior Member

Longevity: 81%

Most az emberről végleg letettem. Megpróbálom a felest. De azért arra még kiváncsi lennék, hogy muszáj a szöviben tolvajnak lenni? Vagy például ha lemondok arról h tekizek akkor a gnómmal játszhatnék tolit?
Old 09-19-2009, 18:55
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Pepa View Post
Lefelé kerekítés van, nem?
Old 09-19-2009, 18:56
Pepa's Avatar
Pepa Pepa is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Andrew View Post
Lefelé kerekítés van, nem?
Elvileg de. 175 hekin elfnek 1 kati\heki.

Lehet a "lineárisan" szó helyett az " exponenciálisan"-t kerestem?
Old 09-19-2009, 19:25
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Quote:
Elmesélek Neked egy története a 3 mp-s szétverésről. Egyszer W-ben "véletlen" az egyik szövim lelopta Remy-éket. Mire hazaértem 15 mészár ment át az orimon. Nem ezer, meg százezer tekiről volt szó, csupán bukás elsőre. Akinek van ennyi tekije, az vagy gnóm, vagy épp akkor ért vissza piacról. Csak mert nem kopik, még nem tartja bent az orijában. Ez alól kivétlek az a tolis orik. Valóban 200 hekin gyorsan lehet visszaépülni, de a tudat, hogy úgy gyalogol át rajtad a fél csoport ahogy nem szégyenli, talán kissé megváltoztatja a véleményed. Én voltam egyedi fél-elf 38% kocsmával, de úgy is csak mf-ek, 5 körre felfelé és szétszakadt orikat loptam.

Én az embernek csak rossz dolgok tudok felhozni: hogy alkalmatlan a játékra. Én talán egyszer voltam emberrel, véletlenül. Csak lopni tud, de ha betalálják, akkor hamar kiesik.
Pepa nem teljesen értem a felállást itt. Te voltál emberrel és a szövid, aki kb hadis volt, bukott be, úgy, hogy nem lopott egyet sem végül is? Nekem ez jött le úgyhogy ez alapján reagálok rá

1. az óvatosság semmi nyomát nem lehetett felfedezni a szövid akcióján, úgy is mondhatnám, hogy nem tudta mit csinál. Alap, hogy nem lopkodsz úgy, hogy nem méred fel az esetleges következményeit, és itt nem arra gondolok, hogy tudnia kellett volna, hogy Remyékbe köt bele, hanem, hogy egy szemmel láthatóan erős szövibe, tehát ha lopásra szánja el magát valaki ilyen esetben, minimum, hogy nyit kaput arra az orira a szöviből, akinél a legkevesebb az esélye, hogy tolikkal zargatják, azaz vagy a tolisra vagy a varisra. Megvárja szépen, míg már csak fél perc lesz a kapuból hátra, és akkor húzza végig gyorsan. Természetesen ebben is benne van a lebukás veszélye, ha valaki úgy érzi, hogy nem éri meg a várható nyereség a kockázatot, bele sem kezd a manőverbe.
2. Az hogy bebukott tolikkal, az a legalja, hadisként is illik tudni ezt, hogy befér-e, más esetben viszont pl tolisként megbocsáthatatlan bűn bebukni. Ez nem, hogy nem óvatosságra vall, hanem egyenesen vakmerőségre, vagy még fokozhatnám.
3. Nem voltál gépnél úgy persze, hogy szétvernek.

Szóval a 3. pontot leszámítva elég durva hibákat követett el a szövid, vagy követtetek el. Többszöt is kihagsúlyoztam az óvatosságot az előző hsz-eimben, itt pedig ennek a tökéletes ellentettjét csináltátok

A többire: azt hiszem azt is leírtam, hogy tolisokat jó lopni, ezt lehet mf sok templomos félelffel illetve lehet ember + varis kombóval csinálni. Hadisoktól nem jön általában annyi, de nyugodtan lehet azokat is lopni 200 hekin, mert ha nem néznek 9 körönként kaput, nem jönnek rá, hogy ki tette.
Tolisként pedig nem is csak a fél csoport gyalogol át rajtad, hanem szinte az egész, de senki nem fog mégsem, ha nem buksz le. Tolisként az egyetlen vállalható lebukás szerintem az, ha nyitsz a lelopandó orira kaput, a zárás előtt végiglopod, aztán szól, hogy 'hehe, láttam ám, hogy neked van kapud'. És ez is csak akkor vállalható, ha először lopnád le így! Ha másodszor csinálnád a sikeres első után, akkor már tudnod kell, hogy többet kockáztatsz.
De ha mégis lebuksz, akkor mit csinálhatsz? (ez az esetek 0,1%-ában történhet meg tolisnál, vagy még annyiban sem)
Ha szerencséd van, 200 hekin sokáig lehet húzni az időt a pontlistában liftezéssel, általában nem jön utánad az egész szövi, ha meg csak egy ori jön utánad, akkor bontasz, bontasz tovább, építkezel + pénzt osztasz, hogy minél több néped jöjjön be, stb stb, balszerencsés esetben nem tart soká, de akár órákig is el lehet ezzel szórakozni, mire egyáltalán sereget küldenek rád.
És már eleve az extrém, hogy a lopásod utáni első körben egyből vadászni akarnak rád, simán eltelhet a két dolog között több óra is.
És mivel tudod hogy a sok mészár vár rád, ezért hajlandó vagy nagyon messzire is elbontani akár. Itt már egyből nem is biztos, hogy utánad jönnek, de ha mégis, és eljutsz odáig, hogy kapod a sok mészárt, akkor kiraksz mindent a piacra, kivéve a varikat meg a mágia tekit, hogy rengetni ne tudjon mindenki, liftezgetsz még, és 12 óra múlva elmész szabira. Ha sokat loptál, garantáltan nem ér nagyobb kár ebből a mókából, mint ami a hadist érte. Persze az is lehet, hogy igen, ezért kell a lehető legkevesebbszer lebukni.

Az emberrel ugyanúgy lehet tolizni mint félelffel, csak kell hozzá egy varis, tehát mf ember halott ember.

Quote:
Tudom, csak arra akartam utalni, hogy azzal sem tesznek nagy kárt benned

200 heki fölött pedig azért gáz már a tolis, mert nem tud elbújni a tömegben, és nincs is akkora játéktere pl bontogatásra.
Ha belopnak hozzád 200 heki felett, és nem találsz kaput, 3 dolgot nézel meg:
Mit loptak?
Ha tele voltál tekivel, mégsem azt vitték, esélyes, hogy gnóm.
Mennyit loptak?
Ha a lopható tekijeidnek, mondjuk 70%-át vitték, akkor tudod, hogy a ludas 3k pontra van tőled, vagy 1k pontra levő elf.
Hányszor loptak?
Ha 17szer akkor tudod, hogy félelf volt. Ha 11-et loptak pöccre, akkor lehet, hogy törpe vagy ork.

E három információ kombinálásából, plusz a környéked ismeretéből szinte mindig meg lehet mondani, hogy ki lopott be hozzád, még akkor is, ha mondjuk egy félelf direkt csak 14szer lop be. Éppen ezért 200 heki felett komolyan fokozódik a tolisnak a lebukás esélye, ezért ott már nem szeretem, magasabb szinten pedig egyenesen ellenzem tolis tartását.

www.unimarket.hu
Old 09-19-2009, 19:59
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Ha a lopható tekijeidnek, mondjuk 70%-át vitték, akkor tudod, hogy a ludas 3k pontra van tőled, vagy 1k pontra levő elf.
Nem akarok offolni, csak mar megint megszolitottak. En mar nem emlekszem, mi volt, de bukasert tuti nem kap senki ennyi meszart, masreszt nalam igencsak ossze kell szednie magat annak, aki bukni akar... (aki ismer, vagy az orszagaim, tudja mirol beszelek..)

Von, ez az elfes mondat hogy jott ki, elarulod? Mert nem ertem...
Old 09-19-2009, 20:14
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Von, ez az elfes mondat hogy jott ki, elarulod? Mert nem ertem...
Arra gondoltam, hogy az elf alapból 20%-kal kevesebbet lop, tehát annyit lop ha ott van melletted, mint egy másik tolis akkor, ha 2k pontra van. Szóval ha 30%-kal kevesebbet lop valaki, mint amennyit kellene alapból vinnie, akkor vagy egy akármilyen nem óriás fajú lopott 3k pontról, vagy elf lopott 1k pontról.
Az igaz, hogy kerekítettem, mert elf 1k pontról igazából 0,8*0,9=72%-ot visz a normálhoz képest, ezt a 2%-ot nagyvonalúan elhagytam

www.unimarket.hu
Old 09-19-2009, 20:23
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Arra gondoltam, hogy az elf alapból 20%-kal kevesebbet lop, tehát annyit lop ha ott van melletted, mint egy másik tolis akkor, ha 2k pontra van. Szóval ha 30%-kal kevesebbet lop valaki, mint amennyit kellene alapból vinnie, akkor vagy egy akármilyen nem óriás fajú lopott 3k pontról, vagy elf lopott 1k pontról.
Az igaz, hogy kerekítettem, mert elf 1k pontról igazából 0,8*0,9=72%-ot visz a normálhoz képest, ezt a 2%-ot nagyvonalúan elhagytam
Ja, ertem. Mondjuk en igy, hogy ki lett herelve az elf tolvajakciok teren (is), ezt a 20% buntit eltuntetnem, epp eleg a 80% a nem haszonszerzokre...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules