|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |
View Poll Results: Ki nyeri a 2010-es labdarúgó VB-t?
|
Anglia
|
|
1 |
3.70% |
Brazília
|
|
4 |
14.81% |
Argentína
|
|
4 |
14.81% |
Olaszország
|
|
3 |
11.11% |
Németország
|
|
3 |
11.11% |
Spanyolország
|
|
8 |
29.63% |
Hollandia
|
|
4 |
14.81% |
Franciaország
|
|
0 |
0% |
Egyéb európai ország
|
|
0 |
0% |
Egyéb nem európai ország
|
|
0 |
0% |
11-19-2009, 22:31
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
érdekes, én nem éreztem
|
Pedig az előbb idézted be pont a hollandok bukásait, meg is említve, hogy begörcsölnek...
Én éreztem, hogy buknak. Más kérdés, hogy azt is éreztem, hogy a spanyolok is buknak az olaszok ellen, de az meg nem jött be.
Az is tipikus lett volna egyébként: az olasz válogatott alig jut ki a csoportjából, olyan focit játszik, amit öngyilkos hajlammal lehet csak nézni, aztán meg megnyerik a tornát egyre javuló, a végén meg már egész színvonalas játékkal
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|
11-19-2009, 22:36
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Pedig az előbb idézted be pont a hollandok bukásait, meg is említve, hogy begörcsölnek...
Én éreztem, hogy buknak. Más kérdés, hogy azt is éreztem, hogy a spanyolok is buknak az olaszok ellen, de az meg nem jött be.
Az is tipikus lett volna egyébként: az olasz válogatott alig jut ki a csoportjából, olyan focit játszik, amit öngyilkos hajlammal lehet csak nézni, aztán meg megnyerik a tornát egyre javuló, a végén meg már egész színvonalas játékkal
|
én most csak visszagondoltam a hollandok utóbbi néhány világversenyére...
de tavaly tényleg nem éreztem ezt...
|
11-30-2009, 22:29
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Hétvégén sorsolják a VB csoportokat...
|
12-02-2009, 13:59
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Elkészítették a vb-döntő kiemelési kalapjait
A december 4-i sorsolásra készülve a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben (FIFA) elkészítettek a 2010-es dél-afrikai világbajnokság csoportszakaszának kiemelési rendjét.
Az első kalapban lévő nemzetekhez az erősorrend miatt kétség sem férhet, ott tényleg a sportág legjobbjai szerepelnek – kiegészítve a házigazda dél-afrikaiakkal. Őket élből az A jelű kvartettbe tették, vagyis rendezőként megkapták azt a kedvezményt, hogy legalább a csoportmeccsek során nem kell farkasszemet nézniük egy favorittal. Más kérdés, lesz-e erre egyáltalán lehetőségük a folytatásban, azaz továbbjutnak-e a csoportjukból?
A második kalapban ázsiai válogatottakat találunk, valamint a CONCACAF-zóna képviselőit és az 1982 után második vb-döntőjére készülő Új-Zélandot. A harmadik kalap az afrikai és a dél-amerikai csapatoké, már amelyikük nem fért oda az elsőbe. A negyedik kalap a további európai nemzeteké.
Az erőviszonyok ismeretében összejöhet akár egy Brazília, Egyesült Államok, Elefántcsontpart, Franciaország csoport is, de semmivel sem tűnik gyengébbnek a Spanyolország, Mexikó, Ghána, Portugália négyes sem. Viszont a Dél-afrikai Köztársaság, Új-Zéland, Chile, Szlovénia összeállítás nem igazán tűnik ütősnek.
A sorsoláskor mindössze két kritériumot kell figyelembe venniük az illetékeseknek: a dél-afrikaiak a harmadik kalapból csak dél-amerikai ellenfelet kaphatnak, míg az ugyancsak az első kalapban található két dél-amerikai favorit, Brazília és Argentína ugyanezen okból kifolyólag a harmadik kalapból csupán afrikai országgal kerülhet szembe a csoportkörben.
Az európai válogatottaknál nem lehet „megúszni”, hogy ne tegyenek azonos kontinensbelieket egy csoportba, de ez a korábbi tornák során is így volt.
2010, DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG 1. KALAP: Brazília, Spanyolország, Hollandia, Olaszország, Németország, Argentína, Anglia, Dél-afrikai Köztársaság
2. KALAP: Ausztrália, Japán, Koreai Köztársaság, Koreai NDK, Honduras, Mexikó, Egyesült Államok, Új-Zéland
3. KALAP: Algéria, Kamerun, Elefántcsontpart, Ghána, Nigéria, Chile, Paraguay, Uruguay
4. KALAP: Dánia, Franciaország, Görögország, Portugália, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc
|
The Following User Says Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|
12-04-2009, 00:08
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A FIFA nyilvánosságra hozta a jövő évi, dél-afrikai világbajnokság pénzdíjait. Egyvalamit kijelenthetünk: anyagilag nem járnak majd rosszul a csapatok, és még a legnagyobb sztárok is komoly „sütipénzzel" térhetnek haza a sikeres szereplés esetén.
Természetesen a végső győztes jár a legjobban: a világbajnoki címet elnyerő válogatott 30 millió dollárnak megfelelő összeggel gazdagodik, míg a döntő vesztese 24 millióval vigasztalódhat.
A 32 dél-afrikai résztvevő juttatása természetesen a végső helyezésétől függ majd, az azonban biztos, hogy valamennyi csapat amolyan bónusz 1 milliót kap, amely a keret költségeit hivatott fedezni.
Összesen 420 millió dollárt oszt szét a FIFA, ami 61 százalékkal több, mint a 2006-os németországi vb-n szétosztott prémium. A szövetség emellett 40 millió dollárt elkülönít a játékosokat adó kluboknak is.
„Minden klub, amelynek labdarúgója szerepel a világbajnokságon 1600 dollárt kap naponta, játékosonként" – mondta Jerome Valcke főtitkár.
A pénzt a klubok a honi szövetségeken keresztül kapják meg, akik garanciát vállalnak arra, hogy semmilyen civil bíróságon nem követelnek kártérítést egy esetleges súlyosabb sérülés miatt.
|
12-04-2009, 00:12
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ma sorsolják a 2010-es labdarúgó világbajnokság csoportjait!!!
Álmom:OLASZORSZÁG, Honduras, Algéria, Szlovákia
Rémálmom:OLASZORSZÁG, Ausztrália, Elefántcsontpart, Portugália
Örülnék: Brazília, Mexikó, Ghána, Franciaország (FRA csop 4. lenne )
|
12-04-2009, 21:48
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A-CSOPORT I B-CSOPORT I C-CSOPORT I D-CSOPORT
Dél-Afrika I Argentína I Anglia I Németország
Mexikó I Nigéria I Egyesült Államok I Ausztrália
Uruguay I Dél-Korea I Algéria I Szerbia
Franciaország I Görögország I Szlovénia I Ghána
E-CSOPORT I F-CSOPORT I G-CSOPORT I H-CSOPORT
Hollandia I Olaszország I Brazília I Spanyolország
Dánia I Paraguay I Észak-Korea I Svájc
Japán I Új-Zéland I Elefántcsontpart I Honduras
Kamerun I Szlovákia I Portugália I Chile
Olaszok könnyű csoportban, vajon É-Korea hány pontot szerez majd?
Last edited by Pool; 12-04-2009 at 21:58..
|
12-04-2009, 22:03
|
Senior Member
|
|
Activity: 4%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
vajon É-Korea hány pontot szerez majd?
|
1-et, de te vagy a jósnő neked tudnod kéne
|
12-04-2009, 22:12
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Attila(:
1-et, de te vagy a jósnő neked tudnod kéne
|
és melyik csapattól?
brazíl? portugál? elefántok?
|
12-04-2009, 23:03
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A-CSOPORT
Carlos Alberto Parreira (Dél-Afrika): „Ilyen szinten már nincsenek könnyű meccsek. Nincs halálcsoport, kiegyensúlyozott kvartettek alakultak ki. A mi csoportunk az egyetlen, amelyben két világbajnok szerepel, Franciaország és Uruguay. Hatalmas kihívás a feladat, és igyekszünk ennek maximálisan megfelelni."
Raymond Domenech (Franciaország): „Kemény csoport a miénk, mint bármelyik másik. Két meccset legalább meg kell nyernünk a továbbjutáshoz. Sohasem könnyű a házigazda ellen játszani, de mivel az a harmadik mérkőzésünk lesz, addigra már lehet, hogy biztosítjuk helyünket a tizenhat között. Most nincs halálcsoport, kiegyensúlyozottak a kvartettek. Várhatóak meglepetések, hiszen ez az első világbajnokság Afrikában, és ez sokat számít. Különleges közönség előtt játsszunk, és ennek nagy befolyása lehet a meccsek kimenetelére."
B-CSOPORT
Carlos Bilardo (Argentína, Diego Maradona távollétében): „Megismerve riválisainkat, azt mondom: megnyugodhat a szövetségi kapitány!"
Otto Rehhagel (Görögország): „Egyértelműen Argentína a favorit, Nigéria és Dél-Korea is erős, de ha a legjobb formánkat nyújtjuk, továbbjuthatunk. Az én feladatom, hogy tökéletesen felkészülten utazzunk a vb-re."
Shuaibu Amodu (Nigéria): „Kellemes sorsolás. Argentína a legerősebb papíron, de tőle sem kell félni. Csak magunkra és a jó felkészülésre kell koncentrálnunk."
Hu Dzsung Mu (Dél-Korea): „Az ázsiai selejtezők során továbbmentünk a halálcsoportból, most is túljuthatunk legalább az első körön. Biztosak vagyunk benne, hogy kivívjuk a tizenhat közé jutást."
C-CSOPORT
Fabio Capello (Anglia): „Nem rossz a sorsolásunk. Az Egyesült Államok és a Szlovénia ellen játszottunk nemrégiben, Algéria erejét pedig mutatja, hogy le tudta győzni Egyiptomot. Kiegyenlített a csoport, minden ellenfelünk erős, de amondó vagyok, a világbajnoki trófeával kell hazatérnünk!"
Bob Bradley (Egyesült Államok): „Nem félünk az angoloktól, nagyon jó csoport lesz ez. Algéria és Szlovénia a nevek alapján nem tartozik a nagyok közé, de mindent beleadtak a kijutásért, és bizonyítani akarnak."
Milivoje Novakovic (Szlovénia, játékos): „Örülünk a sorsolásnak, jó ez a csoport. Az első meccs Algéria ellen a legfontosabb, szerintem ez dönt a sorsunkról. Anglia az esélyes, de a másik két ellenfél verhető, és lehet, hogy az angolok elleni meccsre már eldől a sorsunk."
Jazid Manszuri (Algéria, játékos): „Kedvező a sorsolás, úgy tűnik, az angolok végeznek a csoport élén, de minden esélyünk megvan, hogy pariban legyünk az amerikaiakkal és a szlovénokkal. Az Afrika-kupa remek felkészülés lesz, sorsdöntő az első meccsünk."
D-CSOPORT
Joachim Löw (Németország): „Rendkívül fontos, hogy megnyerjük a nyitómeccsünket. Érdekes csoportba kerültünk. A szerbek erősek, tele vannak remek játékosokkal, nagyon tisztelem őket. Ghána véleményem szerint egyáltalán nem esélytelen, és az ausztrálokat sem szabad leírni."
Pim Verbeek (Ausztrália): „Érdekesen alakult ez a sorsolás. Hatalmas kihívás lesz legyőzni ezeket a csapatokat, és bejutni a legjobb tizenhat csapat közé. Szerintem egyébként nincs esélytelen csapat a kvartettünkben."
Radomir Antics (Szerbia): „Nagyon tiszteljük a csoportellenfeleinket, nincsen könnyű rivális. Pretoriában jók a körülmények, ennek örülünk. A németek régi ismerőseink és a csoport esélyesei, Ghána ellen pedig a szerb kolléga, Milovan Rajevac miatt lesz pikáns az összecsapás. Nem félünk senkitől."
E-CSOPORT
Bert van Marwijk (Hollandia): „Veszélyes ez a csoport, egyik ellenfelet sem szabad lebecsülnünk, mert bajba kerülhetünk. Dánia megelőzte Portugáliát, Svédországot és Magyarországot, erős vetélytársnak tűnik. Japánt nemrégiben legyőztük három nullára, de az eredmény csalóka: nem volt könnyű meccs. Kamerunt a három legerősebb afrikai nemzeti csapat között tartom számon."
Morten Olsen (Dánia): „Reméltem, hogy nem kerülünk a brazilok vagy a spanyolok mellé, ez a vágyam teljesült. Mindenképpen van esélyünk a továbbjutásra, bár Hollandiát tartom a favoritnak. Három nagyon különböző játékstílusú csapat ellen kell készülnünk."
Okada Takesi (Japán): „A cél semmit sem változott, a legjobb négy közé kell jutnunk. A játékosok azért harcolnak, hogy büszkévé tegyék az egész nemzetet."
F-CSOPORT
Marcello Lippi (Olaszország): „Nem szabad, hogy elaltasson bennünket a sorsolás. Minél könnyebbnek hisszük az ellenfeleket, annál nehezebbek lesznek. Jól fel kell készülnünk, alaposan tanulmányoznunk kell csoportriválisainkat. Paraguay jó játékerőt képvisel, a szlovákok nagyon sokat fejlődtek. Nem szabad az első kieséses körre koncentrálnunk, minden erőnkkel a csoport tagjai ellen kell készülnünk. Csendes elégedettség tölt el, ha a csoportra nézek, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz. Ha az első feladatot megoldottuk, jöhet a többi is."
Ricki Herbert (Új-Zéland): „Elégedettek vagyunk, nagyon várjuk a címvédő elleni meccset. A másik két csoportellenféllel szemben úgy vélem, lehet esélyünk. A legkeményebb szakmai kihívás előtt állunk."
Vladimir Weiss (Szlovákia): „Az olaszok számítanak egyértelmű esélyesnek, a többi csapat a csoport második helyéért küzdhet. Kedvező a sorsolás, mert az első meccsünket Új-Zéland, a másodikat Paraguay ellen játsszuk."
Gerardo Martino (Paraguay): „Az olaszok nem játszottak jól a Konföderációs Kupán, de ez nem téveszt meg minket, a világ egyik legerősebb csapatáról van szó. Nagyon készülünk a címvédő ellen, a vébén az ilyen összecsapások kerülnek fókuszba. Sem Új-Zélandról, sem Szlovákiáról nem tudunk sokat, jó rajtban reménykedünk."
G-CSOPORT
Dunga (Brazília): „Tökéletesen tisztában vagyunk vele, milyen erős válogatott a portugál. Nagyon érdekes lesz Kaká és Cristiano Ronaldo párharca: két játékos a világ legjobbjai közül, akik egy klubban játszanak, és minden nagy egyéni díjra jelölik őket. Hogy melyik a legnehezebb meccsünk? Az első... aztán a második, aztán a harmadik. Szép sorban kell vennünk az akadályokat."
Carlos Queiroz (Portugália): „Különleges csoport lesz, főleg a brazilok elleni meccs miatt, de úgy vélem, jók az esélyeink a továbbjutásra. A történelem azt mondatja velem, Brazília a favorit, minden poszton nagyon erősek, ráadásul elképesztően erős a keretük. Az Elefántcsontpart elleni találkozó sok mindent meghatározhat."
Vahid Halilhodzic (Elefántcsontpart): „Nagyon durva ez a csoport, de nem üdülni megyünk Dél-Afrikába. Hatalmas ambíció dolgozik bennünk, biztos vagyok benne, hogy ha túléljük az első kört, messze jutunk. A brazilok elleni meccs parádés lesz, két remek válogatott kitűnő összecsapása. Szerintem könnyen a vébé legjobb mérkőzését láthatják a nézők. Remélem, csapatom képes lesz meglepetést szerezni. A braziloknak és a portugáloknak is vért kell izzadniuk, ha meg akarnak verni minket."
H-CSOPORT
Vicente del Bosque (Spanyolország): „Nem vagyunk csalódottak a sorsolás miatt, de nem is szabad elbízni magunkat. Hondurast ismerjük a legkevésbé, de ellene sem lesz könnyű. Chilének nagyszerű csapata van, Svájc pedig a csúcson van. Olyan edzője van, mint Hitzfeld, aki megváltoztatta az együttest, és kiváló válogatottat épített. Jól fel kell készülnünk. Egyelőre nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy a nyolcaddöntőben Brazíliával, Portugáliával vagy Elefántcsontparttal is szembekerülhetünk. Előbb három nehéz ellenfelet kell felülmúlnunk, ez az első lépés. Mindenesetre remélem, hogy a mi csapatunk is és Brazília is csoportelső lesz."
Harold Mayne-Nicholls (Chile, szövetségi elnök): „A spanyolok nagy esélyesei a csoportunknak, de minden játékosunknak extra motivációt jelent, hogy a selección ellen léphet pályára. Mindhárom ellenfelünkkel játszottunk a közelmúltban, ez a felkészülésünk szempontjából jó."
Ottmar Hitzfeld (Svájc): „Sokkal rosszabb is lehetett volna, szerintem szerencsés a sorsolásunk. A brazilok csoportja például rettenetesen nehéz. A Chile ellenit tekintem a kulcsmérkőzésnek, Honduras egyértelműen outsider."
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|