|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
01-04-2010, 19:34
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Akadályt szerintem ezek most se képeznek, nem azon a néhány ponton fog múlni, hogy egy többszemélyiségű ország fel tud-e jutni a saját top részébe, vagy sem. Ennek maximum logikai és egységesítési okai vannak.
|
De kepeznek, lasd nyito post, es egy kis 9-es vagy nagyobb esete. Bar nem megoldhatatlan akadaly, de ahogy irtam, akar jkszre is sarkallhat.
01-04-2010, 19:38
|
Junior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Masolok egy Gs peldat:
1 dddddd [SZ] X(3) 91.322
2 zzzzzz Y 82.157
|
Én Remy példája miatt tartottam jogosnak, ahol a mezőny összetétele miatt lehet, hogy komolyabb vagy áthidalhatatlan akadályt képeznének a többszemélyes országoknak. A komolyabb akadály nem is zavarna, lévén elég tapasztalata van (kéne, hogy legyen), hogy ezt megoldja és ha azt mondod Ati, hogy nincs is ilyen áthidalhatatlan akadály, akkor inkább maradjon így ahogy van.
Ez egy játék, engem az ilyen "logikátlanság" nem zavar (1 tolvaj is elbír 2500 mázsa kővet )
Így az érvem: ha normálban nem akadályozza a többszemélyes országokat, ellenben anarchban elvesz egy elég időigényes "stratégiai elemet", akkor nem támogatom. (Az ellen nincs kifogásom, hogy a feljebb írt "rövidtávú modul" adott időre bekerüljön normálba, ezáltal a kezdeti példában írt régi és csak azonosított országok népei elmennének, így kicsit megszüntetve egy régebbi rendszer "maradványait")
|
The Following 2 Users Say Thank You to Kics For This Useful Post:
|
|
01-04-2010, 19:51
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kics
Én Remy példája miatt tartottam jogosnak, ahol a mezőny összetétele miatt lehet, hogy komolyabb vagy áthidalhatatlan akadályt képeznének a többszemélyes országoknak. A komolyabb akadály nem is zavarna, lévén elég tapasztalata van (kéne, hogy legyen), hogy ezt megoldja és ha azt mondod Ati, hogy nincs is ilyen áthidalhatatlan akadály, akkor inkább maradjon így ahogy van.
Ez egy játék, engem az ilyen "logikátlanság" nem zavar (1 tolvaj is elbír 2500 mázsa kővet )
Így az érvem: ha normálban nem akadályozza a többszemélyes országokat, ellenben anarchban elvesz egy elég időigényes "stratégiai elemet", akkor nem támogatom. (Az ellen nincs kifogásom, hogy a feljebb írt "rövidtávú modul" adott időre bekerüljön normálba, ezáltal a kezdeti példában írt régi és csak azonosított országok népei elmennének, így kicsit megszüntetve egy régebbi rendszer "maradványait")
|
Ez utobbi csak tuzoltas lenne, hiszen barmikor elmehet szabira vki fellepesi maxhekin 1 milla varival...
(Akar csak direkt kitolasbol is...)
01-05-2010, 13:20
|
Member
|
|
Longevity: 79%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Ez utobbi csak tuzoltas lenne, hiszen barmikor elmehet szabira vki fellepesi maxhekin 1 milla varival...
(Akar csak direkt kitolasbol is...)
|
ha csak ez a probléma, akkor lehetne mondjuk az azonosítások alkalmával bekapcsolni ezt a funkciót, így tisztulna a mezőny.
Igazából anarchban nem vagyok, de Kics által felvázolt taktikai országokat sem ítélném halálra... ténleg nem lehet egyszerű egy ilyet fenntartani, és nem is igazán zavarják a játék normál menetét. Aki olyat tud csinálni, az megérdemli... tegye...
Itt normálban nem nagyon van értelme ilyen oriknak... szóval vagy ténleg más szabály kéne anarch-ra, meg normálra, vagy pedig időnként bevezetni...
és anarch teljesen más, mint normál... hasonlít, mint két testvér. Az egyik szőke, vékony, magas kékszemű hobbiból verseket ír, a másik fekete hajú barnaszemű, zömök, hobbiból súlyokat emelget. sose lesznek ugyanolyanok, és ez nem feltétlen probléma...
|
01-05-2010, 13:24
|
Senior Member
|
|
|
|
En meg mindig nem latom olyan nagy problemanak. Anarchban rengeteg orszagod lehet, egyaltalan nem baj, ha emiatt nem lesz annyira elezve az orszagod, hogy haz se legyen benne. Max kicsit feljebb is tartasz egy varist, es csokolom...
|
|
01-05-2010, 16:46
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Remy ötlete sztem tök jó, nem is értem, páran miért is vannak ellene?
|
The Following User Says Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|
01-05-2010, 17:31
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
Remy ötlete sztem tök jó, nem is értem, páran miért is vannak ellene?
|
az otlet jo, csak nem erzem akadalynak... en, mint 9 es... es szerintem beszelhetek egy masik 9 es es egy 10 es neveben is.. de akit ismerek masik ket mostani 10 est se volt akadaly..... na ezert nem tamogatom... mert csak konnyitesnek erzem.. hisz nem jelent lekuzdhetetlen akadalyt.. (persze ez csak a mostani 9-10 esek velemenye..:P ) jaaj Remy meg Pool.. ugy mondjatok, mintha nem tudnatok megcsinalni.. pedig megtudjatok csak max kenyelmesebb lenne, ha nem kene lefele utni annyit..szoval en ellenzem..
|
The Following 2 Users Say Thank You to sutike31005 For This Useful Post:
|
|
01-05-2010, 17:41
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by sutike31005
az otlet jo, csak nem erzem akadalynak... en, mint 9 es... es szerintem beszelhetek egy masik 9 es es egy 10 es neveben is.. de akit ismerek masik ket mostani 10 est se volt akadaly..... na ezert nem tamogatom... mert csak konnyitesnek erzem.. hisz nem jelent lekuzdhetetlen akadalyt.. (persze ez csak a mostani 9-10 esek velemenye..:P ) jaaj Remy meg Pool.. ugy mondjatok, mintha nem tudnatok megcsinalni.. pedig megtudjatok csak max kenyelmesebb lenne, ha nem kene lefele utni annyit..szoval en ellenzem..
|
Nem az akadaly a lenyeg, hanem a logikatlansag megszuntetese. Kifenet erdekel a kis 9-esek velemenye? Ok sose tudtak jatszani...
|
|
01-05-2010, 18:33
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
A javaslat bevezetésével elkerülhetők lennének az olyan félreértések, mint korábban a "miért foglaltam ilyen keveset?"-"mert a szabin levőknél az el nem férő egységek befokozódtak" (1/A).
|
The Following 2 Users Say Thank You to Tsobi For This Useful Post:
|
|
01-05-2010, 21:52
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by sutike31005
|
Nekem ne mondd, hogy kell lefelé ütni, mert sztem nálam kevesen ütöttek lefelé annyit 20+ körökre, mint én...
Azokra is gondoljatok, akik nem olyan jók, mint Ti...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|