|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
07-03-2006, 11:59
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Ha pedig védekező típusú, felfedezgetéssel haladó elf vagyok, mit ajánlasz? Gazdálkodó személyiséget? Hisz gondolom a klánom irányába kell valamit tennem. Fegyvert termelni, bányászkodni nem érdemes elf-fel. Marad a tekercsírás, kajatermelés...
|
Ahogy Colony írta függ attól is, hogy mire van szüksége a klánnak, de hacsak nem kifejezetten pénztermelésre beálló kereskedő elf-re, akkor én a tudós személyiséget ajánlom, mert az kaja termelésben és védekezésben is segít egyaránt, ha szükséges... és mivel az elf eleve jól termel kaját, ezért az már nem lényeg, hogy 5%-al több vagy kevesebb kaját termelsz e (gazdálkodó 10%, tudós 5%), míg az, hogy a sereged, a varijaid és a tolijaid 5%-al gyengébbek vagy sem, igencsak számít...
És születnek emberek.
|
07-03-2006, 13:08
|
|
Member
|
|
|
|
Na már kezdem kapisgálni, köszönöm segítségetek
|
07-03-2006, 13:38
|
|
Member
|
|
|
|
Nincs mit.
|
07-03-2006, 14:44
|
Member
|
|
|
|
annyit még hozzá h egy klánnak az is megéri ha betoníjjként végigvéded a 1000 kört nem adsz addig semmit se a közösbe míg lépés előtt kiárulsz nekik
|
07-03-2006, 21:58
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hüpike
annyit még hozzá h egy klánnak az is megéri ha betoníjjként végigvéded a 1000 kört nem adsz addig semmit se a közösbe míg lépés előtt kiárulsz nekik
|
Ez is egy megoldás. Szal a végeredmény az, hogy ha klánba lépsz, akkor úgyis a klán érdekeinek megfelelően kell az oridat összeállítani, különben kitesznek, és kereshetsz másik klánt. Ha jó a klánod, nem lesz bajod a fordulással sem, hiszen nekik is érdekük, hogy az orid ellássa a feladatát, bármi legyen is az, meg érdekük, hogy fordulás előtt, mikor kiárulsz ott hagyd nekik a pénzed
|
07-05-2006, 10:14
|
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Noh, a topic címe kérdések 1/A-val kapcsolatban. Nos nekem lenne millió kérdésem, megpróbálom a lényegeseket leírni.
Készülök szép lassan fellépni az első szintre, de még fingom sincs, mi zajlik ott. Hallottam olyamiről, hogy főleg a csoport teteje felé a varázsló és a tolvaj országok gyakorlatilag életképtelenek. Egyértelmű, hogy csak hadisnak éri meg tehát lenni. Aztán a fajok szempontjából: ork ütni, törpe nyersanyagot termelni, elf kaját termelni hasznos. De melyikkel hogy érdemes játszani? Milyen arányban, és hogy(piaci mozgatással?) tartsak íjakat/eliteket/lovasokat? Továbbá mi a legjobb, leghatásosabb klánfelállás? Megéri-e 10en lenni? Esetleg egy fős klánként lehet-e boldogulni?
Ilyesmik érdekelnének engem a leginkább. Aki tud válaszoljon már, kössz előre is
|
Üdv Urak.
1. a csopi elején a tolis varis orik NEM életképtelenek, CSAK eddig nem volt értelme itt ilyennek lenni. Ugyanis egyetlen klán tagjai uralták a felső régiót mindenki más több tíz vagy százezer pontra volt tőlük. Butaság lett volna tolis-varis orikat építeni ott ahol nincs mire kihasználni.
2. fajok --- sztem ez egyéni beállítottság és ráfordítható idő kérdése. Én spec imádom az orkot, de ha csak napi 3x tudok ránézni akkor inkább gnómot vagy óriást választanék. Mondjuk ez a kérdés teljesen általános nem 1A specifikus sztem.
3. Hányan éri meg klánban lenni? ... hmmm...
Ez a leginkább elgondolkodtató kérdés, mert többféle stratégia is működhet. Sztem a legésszerűbb ha kicsiben kezditek. 2-3-4 fő és amint beleerősödtetek a helyetekbe (ezt ugy veszitek észre, hogy a piacon több egységtek van mint otthon) akkor vagy üttök vagy bevesztek egy uj tagot. Mindenképpen azt javasolnám,hogy csak akkor bővüljön a klán ha teljesen beleerősödött a környezetébe.
4. Kik kellenek egy klánba?
Egy hosszútávon működni akaró klán akiket nem "tápol" valami amerikai nagybácsi annak mindenképpen meg kell oldani a termelését. Fegyver, gabona, nyersanyag... Ehhez ugye kell 1x egy törpe és a gabonához vagy elf vagy óriás, de végülis lehet gnóm is és azt bármire át lehet alakítani késöbb.
Mindig annak kell "termelnie" a többiek részére is aki "biztonságos helyen van éppen.
Meg is fogalmazhatjuk egy induló klán legfontosabb feladatát:
Tedd olyan helyre a termelő országodat, ahol a legminimálisabb veszélynek van kitéve. Ezt is lehet többféle képpen. Mehet egyedül vagy adhatsz mellé kíséretet, vagy együtt mentek végig de ez esetben mindenkinél el kell osztani a termelés terheit, különben leszedik a leggyengébb láncszemet.
A törpén kivül a klán többi faját megint az határozza meg sztem, hogy mennyit vagytok játékban. A leg univerzálisabb mindenre használható faj nyilván a gnóm,mivel neki az előnyei a tekercsek száma bármilyen jellegű országgá alakítható. Egyébként a klántervezést egyénileg a játékidőhöz és a céljaitok egybevetése mellett lehet ésszerűen meghatározni.
Kevés játékkal - óriás, elf
Sok játékidővel - bármilyen faj ami szimpi
|
08-19-2006, 17:49
|
Banned
|
|
Longevity: 96%
|
|
Segitség
Az igaz ha az 1/A ban 50x belépek az orimba, vesztettem?
De ha csak 49x lépek be kicsinálnak nem?
|
08-19-2006, 17:55
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Markal
Az igaz ha az 1/A ban 50x belépek az orimba, vesztettem?
De ha csak 49x lépek be kicsinálnak nem?
|
ez hülyeség. teljesen, akárhonnét nézzük akitől hallottad ezt, azt verd le sereggel, vagy rengessed le tudomisén ..
50-szer cserélhetsz szövetséget amíg ott vagy.
persze minden egyes szövetség váltás drága. minél többedik annál több földedbe kerül. ezért általában nem váltogatod, hanem max 2 vagy 3-szor cserélsz, azalatt meg is találod a neked való csapatot
Last edited by Senki; 08-19-2006 at 17:57..
|
08-19-2006, 20:23
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
ez hülyeség. teljesen, akárhonnét nézzük akitől hallottad ezt, azt verd le sereggel, vagy rengessed le tudomisén ..
50-szer cserélhetsz szövetséget amíg ott vagy.
persze minden egyes szövetség váltás drága. minél többedik annál több földedbe kerül. ezért általában nem váltogatod, hanem max 2 vagy 3-szor cserélsz, azalatt meg is találod a neked való csapatot
|
Kicsit durva lenne az 50. belépésem valahová...
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
|
08-20-2006, 10:09
|
|
Member
|
|
|
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|