|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Filmek, sorozatok, TV Filmek és sorozatok minden mennyiségben |
04-11-2007, 18:55
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by VLaC
A 3 végén meghal minenki, aki jó, nem?
Én nem láttam, de olyanok mondták nekem, akik igen.
|
Jó hát vannak benne lényegtelen epizódok: például Zion ostroma
(Az is baromi jól néz ki, csak sok értelme nincs)
|
04-11-2007, 20:38
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
A mátrix harmadik részét sajnos volt "szerencsém" moziban látni. A vége előtt, amikor beköszönt a választás lehetősége mindenki számára a mátrix és a valóság között, felállt valaki és hangosan megjegyezte hogy "Mi ez a sz*r?", ezután kiment. Kb. az én véleményem is ez.
A 300-ban igaz, hogy vannak felesleges részek, de maga a hangulata és a történet sodrása elég átütőek szvsz.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|
04-14-2007, 00:15
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
300
Sokkal jobb lett volna ez a 300, ha csak egy picikét jobban igyekszik hű lenni a valós történelmi helyzethez. Jó, értem én, hogy képregény-adaptáció, és annak a vonalát követi, na de akkor is. Ami nagyon-nagyon zavart, sőt idegesített, az egyrészt az, hogy a filmben eleve háromszázan indulnak el a perzsák ellen, ami természetesen röhej. Becslések szerint kb. 7-8 ezres görög sereg harcolt ott, és csak az árulás után maradtak ennyien, a többit hazaküldték. Másrészt meg hogy egy nő belepofázzon a követ és a király tárgyalásába... ehh... azért elég messze voltunk még a női emancipációtól
A követ kútba dobása viszont úgy volt, tényleg, és az tetszett is. Meg a jelenetek is nagyon látványosak, brutálisan jók. Persze ha az idétlen karate-rúgás-szerű mozdulatokat nem számoljuk bele Ja, és szerintem a hopliták nem meztelen felsőtesttel harcoltak, ha jól emlékszem, bár utána kellene néznem, pontosan milyen ruhájuk is volt. De amúgy jó film, ja...
|
04-14-2007, 01:32
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Davalon
Sokkal jobb lett volna ez a 300, ha csak egy picikét jobban igyekszik hű lenni a valós történelmi helyzethez. Jó, értem én, hogy képregény-adaptáció, és annak a vonalát követi, na de akkor is. Ami nagyon-nagyon zavart, sőt idegesített, az egyrészt az, hogy a filmben eleve háromszázan indulnak el a perzsák ellen, ami természetesen röhej. Becslések szerint kb. 7-8 ezres görög sereg harcolt ott, és csak az árulás után maradtak ennyien, a többit hazaküldték. Másrészt meg hogy egy nő belepofázzon a követ és a király tárgyalásába... ehh... azért elég messze voltunk még a női emancipációtól
A követ kútba dobása viszont úgy volt, tényleg, és az tetszett is. Meg a jelenetek is nagyon látványosak, brutálisan jók. Persze ha az idétlen karate-rúgás-szerű mozdulatokat nem számoljuk bele Ja, és szerintem a hopliták nem meztelen felsőtesttel harcoltak, ha jól emlékszem, bár utána kellene néznem, pontosan milyen ruhájuk is volt. De amúgy jó film, ja...
|
Előre leszögezték a készítők, hogy nem történelmi filmet csináltak... ha így nézi az ember, akkor igen jó a film. (amúgy is )
Én azóta megszereztem a képregényt is -ajánlom mindenkinek, akinek tetszett a film; hihetetlen módon egyezik a kettő
04-14-2007, 10:26
|
|
Member
|
|
|
|
Az oké, hogy előre leszögezik, de akkor egyáltalán minek belé a görög és a perzsa? Szerintem, ha egyszer Thermopülai-csata, akkor van pár szabály, amit illik betartani. Még jó, hogy a harcoló feleket eltalálták Amúgy a film tényleg nem rossz, csak teljesen nonszensz Még egy eset, amikor csak a látvány számít...
Sokkal jobban megkönnyítené a filmmel való azonosulást, ha kicsit hűségesebb volna a történelmi eseményekhez. Mert így örökké az emberben marad, hogy "oké-oké, szép volt, látványos volt, de nem így történt".
Last edited by Davalon; 04-14-2007 at 10:28..
|
04-14-2007, 13:02
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Az oké, hogy előre leszögezik, de akkor egyáltalán minek belé a görög és a perzsa? Szerintem, ha egyszer Thermopülai-csata, akkor van pár szabály, amit illik betartani.
|
Még nem láttam a filmet, de ilyen szempontból nem hiszek a "szabályokban".
A Trójában se tartották be a szabályokat mégis zseniális film lett, szerintem.
|
04-15-2007, 20:19
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Még nem láttam a filmet, de ilyen szempontból nem hiszek a "szabályokban".
A Trójában se tartották be a szabályokat mégis zseniális film lett, szerintem.
|
Valóban: szerinted
Bár Nagy Sándort felülmúlja, tény.
|
04-15-2007, 21:11
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
|
Áh... a Nagy Sándor... Angelina jolieval...
Ághh.. Az egész akörül forgott mennyire ratyi a gyerek
|
04-15-2007, 23:27
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Az oké, hogy előre leszögezik, de akkor egyáltalán minek belé a görög és a perzsa?
|
talán mert a képregényben is így volt?
|
04-15-2007, 23:36
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Annak csak az elejét láttam sajna, de tetszett.
Na hamarosan megnézem magamnak ezt a 300-at.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|