|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

06-24-2008, 10:11
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Újabb bizonyíték Kevin McCabe befolyása mellett: a Fradi kínai testvércsapata a Chelsea ellen játszik jótékonysági mérkőzést Ázsiában a földrengések áldozatainak megsegítésére. Mindeközben Angliában lázasan keresik azt a személyt, aki a Sheffield United sportigazgatói székébe ülhet és ezzel a partner együttesek tehetséges fiataljait figyeli majd.
Sheffield kínai testvércsapatának térségét több földrengés rázta meg az elmúlt időszakban, és a klub már többször hangoztatta, kötelességének érzi, hogy segítsen a bajba jutottakon, hiszen remek a kapcsolat a futballcsapat és a lakosság között. Az áldozatok és a károsultak családjainak megsegítésére a Chengdu Blades jótékonysági mérkőzést játszik, melyen nem kisebb sztárcsapat lesz az ellenfele, mint a Bajnokok Ligája ezüstérmese, a Chelsea. A mérkőzést Makaón, a helyi nemzeti stadionban rendezik majd.
A partner együttesekkel történő hatékonyabb együttműködés érdekében Sheffieldben a sportigazgató pozíciójának létrehozását tervezik. Az új vezető feladata előre láthatóan a hálózathoz tartozó csapatok tehetséges játékosainak feltérképezése, kiválasztása lesz. Egyelőre a megfelelő személy nincs meg a posztra, átmenetileg egy négy tagú bizottság látja el a teendőket, melynek tagja a menedzser, Kevin Blackwell is. Pont az első csapat munkáját irányító szakember tehermentesítése miatt lenne szükség az új „alkalmazottra”. – Az ötlet valóban megvan, de addig nem nevezünk ki senkit, amíg nem találjuk meg a megfelelő személyt. Lényeg, hogy minél több feladatot le tudjunk venni a menedzser válláról – nyilatkozta egy a klub ügyeiben bennfentesnek nevezett forrás az egyik angol lapnak.
|

06-29-2008, 00:03
|
Senior Member
|
|
|
|
A felkészülés kezdete előtt visszatért Angliából Bobby Davison. Vezetőedzőnk csütörtökön este hat óra után érkezett meg Budapestre.
|

06-29-2008, 00:04
|
Senior Member
|
|
|
|
Csapatunk jövő hétfőn találkozik a több hetes nyári pihenő után.
A délelőtti összejövetelen az eligazítást követően orvosi felmérésekre kerül sor, a szakmai stáb megméri a játékosok súlyát, ellenőrzi a labdarúgók fizikai állapotát.
Az igazi munka kedden kezdődik, 10.30-tól kerül sor az első edzésre az Üllői úton, amely a sajtó számára is nyilvános lesz.
|

06-29-2008, 00:05
|
Senior Member
|
|
|
|
A keddi első edzésen már részt vesz két angliai igazolásunk, James Ashmore és Liban Abdi is, míg Ryan Cresswell várhatóan egy héttel később kapcsolódik be a felkészülésbe.
Bobby Davison vezetőedző elmondta, hogy a jövő héten várhatóan próbajátékosok is érkeznek az Üllői útra, hiszen számos labdarúgót meg szeretne nézni, mielőtt véglegesen kialakulna a keret. Természetesen amint a játékosok megérkeznek klubunkhoz, arról beszámolunk majd.
Újdonság egyébként, hogy a jövőben egy újabb angol szakember is segíti majd a szakmai stáb munkáját, Davison Angliából hoz magával erőnléti edzőt, játékosaink így gyakorlatilag ugyanazt a felkészülést végzik majd el, mint amit a Sheffield United Angliában.
|

07-03-2008, 10:30
|
Senior Member
|
|
|
|
Csapatunk új szerzeményei túl vannak az első gyakorlásokon. Mint az ismert, James Asmore, valamint Liban Abdi már a mi játékosunk, míg Carlos Diaz egyelőre kölcsönben szerepel nálunk.
|

07-03-2008, 10:31
|
Senior Member
|
|
|
|
Amikor a tavasszal egy hétig a Fradival edzettem, nagyon élveztem az itt töltött napokat, és a legszívesebben már akkor maradtam volna- mondta Ashmore. - Egyelőre egy éves szerződést kötöttem a Ferencvárossal, amely hatalmas megtiszteltetés a számomra. Célom, hogy a kezdőcsapatba kerüljek, és feljussunk az első osztályba.
James Ashmore
Születési idő: 1986. 03 02.
Magasság/súly: 178 cm/76 kg
Poszt: középső középpályás
Korábbi klubjai: Sheffield United, Macclesfield Town
|

07-03-2008, 10:31
|
Senior Member
|
|
|
|
- Immár tapasztalatból mondhatom, hogy csodás a ferencvárosi közönség - kezdte Abdi. - Hiába szerepeltem néhány hónapja a Sheffield mezében, és fejeltem győztes gólt az Üllői úton, már akkor láttam, hogy itt igazán labdarúgónak érezheti magát az ember. Sheffieldben a tartalékok között játszottam, és hat góllal zártam az idényt. A Ferencvárosban szeretnék tapasztalatot szerezni, és örülök, hogy egy olyan csapatba kerültem, amelyik játékos, látványos futballra készül.
Liban Abdi
Születési idő: 1988. 10. 05.
Magasság/súly: 182 cm/72 kg
Poszt: csatár
Korábbi klubjai: Valerenga, Skeid, Sheffield United
|

07-03-2008, 10:33
|
Senior Member
|
|
|
|
- Egyelőre próbajátékra érkeztem az Üllői útra, minden vágyam, hogy megfeleljek, és profi labdarúgó legyek- mondta Diaz. Édesapám mexikói, így szerepeltem a mexikói korosztályos válogatottban, később pedig az amerikai U20-as válogatott keret tagja voltam.
Carlos Diaz
Születési idő: 1987. 14. 04.
Magasság/súly: 183 cm/75 kg
Poszt: csatár, támadó középpályás
Korábbi klubjai: Saint Mary College, San Francisco Seals
Válogatottság: mexikói U15, U16, amerikai U20 válogatott
|

07-03-2008, 10:34
|
Senior Member
|
|
|
|
Mark Pease személyében angol erőnléti edző segíti Bobby Davison és a ferencvárosi utánpótlás-csapatok munkáját. A fiatal szakember rögbi és krikett csapatok mellett tevékenykedett erőnléti edzőként Angliában, és a Sheffield United invitálására csatlakozott a Fradihoz.
- Örömmel jöttem Magyarországra, mert igen összetett feladatkört láthatok el - mondta Pease. - Délelőttönként az első csapat mellett, délután pedig az utánpótlás csapatok mellett dolgozom majd. Felelős vagyok a játékosok erőnléti, állóképességi és gyorsasági képzéséért, de a sérülések megelőzésére, a rehabilitációs stratégiára is figyelnem kell. Ezeken túl a táplálékkiegészítők használatának és a játékosok rendszeres állapotfelmérésének módját is nekem kell kidolgoznom.
|

07-04-2008, 09:27
|
Senior Member
|
|
|
|
Bobby Davison, a Ferencváros angol vezetőedzője mindenre kiterjedő interjút adott a 100%Fradinak. A szakember úgy véli, a legnagyobb gond a magyar futballisták mentalitásával van, valamiért az itthoni játékosok a mérkőzéseken krónikus önbizalomhiányban szenvednek. A tréner azt is elmondta, bár valóban hosszú lesz az újoncok névsora, azért a saját nevelésű fiatalokra is számít.
Davison a múlt héten érkezett meg Magyarországra és azon nyomban belevetette magát a munkába. Az angol modellt követve az átigazolási tárgyalások tevékeny részese az edző is, így a tréner tökéletesen belelát a keret alakulásába. A Fradi szakvezetője elmondta, igazán komoly magyar labdarúgókat nagyon nehéz az NB II-be csábítani, így főleg külföldiekkel és saját nevelésű játékosokkal teszik teljessé a keretet. – A tervek szerint 4-5 új játékost hozunk külföldről, 3-4 focista pedig a Fradi utánpótlásából kerül majd fel a felnőtt csapathoz. Nagyon fontos bázis a Ferencváros utánpótlása. Tavasszal már meg is kezdtük ezt a munkát, így játszhatott az utolsó fordulókban Tóth Bence és Kiss Krisztián is a felnőttek között. Mellettük még van hely más ferencvárosi tehetségek számára is. Remélem, hogy találunk is néhányat, és velük együtt július 24-ig véglegesíteni tudjuk a keretet – nyilatkozta a mester a színes hetilapnak.
Davison meglátása szerint a sikeres szereplés érdekében mindenek előtt a fejekben kell rendet tenni valahogy, hiszen a magyar futballisták legfőképpen mentálisan vannak lemaradva nyugat-európai, például angol társaiktól. – A játékosainknak meg kell érteniük, hogy számukra minden mérkőzés olyan, mint az FA Kupa- döntő: mindig mindenki a maximumra törekszik ellenük, így nekik is mindig mindenki ellen a legjobb formájukat kell hozniuk. A hozzáállás a legfontosabb: úgy kell készülni, hogy minden egyes meccs egy kupadöntő, bárki ellen játszunk is. A magyar focisták technikailag kiválóan képzettek, látom edzésről edzésre, hogy remek képességű játékosaink vannak itt a Ferencvárosnál. A baj ott van, hogy nem bíznak magukban. Azt, amit az edzéseken mutatnak, nem tudják átvinni a bajnoki mérkőzésekre. Az angol játékosok bíznak a saját képességeikben, így képesek a meccseken is olyan teljesítményt nyújtani, mint a gyakorlások alkalmával. Az angol focisták mentálisan erősek: tudják, hogy egy hiba nem veheti el a kedvüket. Ha rontanak a játék során, mennek tovább, küzdenek, hajtanak ugyanúgy, mint előtte. Ezt kell megtanulniuk a magyaroknak is és akkor jobban teljesítenek majd – mondta bizakodva a Ferencváros vezetőedzője.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|