|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

10-27-2007, 13:12
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Kiszedtem a cmos elemet is egy fél órácskára, hátha elfelejti, hogy ő ilyesmit csinált régen, de nem hatotta meg.  minden beállítást elfelejtett, de ezt nem.
most már elképzelésem sincs, hogy hova mentette le az infót, hogy szerinte hibernálva volt... winyóra nem, cmosba nem... hova máshova tudja? :-o
|

10-27-2007, 13:38
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Hmm, kiszedtem a winyót, így is ugyanaz az üzenet... Akkor nem a winyón tárolja ezt... Wááááááááááááá
|
De akkor honnan veszi, hogy a hiber. fájl nem oké? (ami ugye a vinyón van, ha be van kapcsolva XP alatt a hibernálás).
Ezt nem értem. Megint az UFO-k? :P
Ha azt mondják bios power management, akkor próbáld tiltani az egészet, kompletten. Mindent, ami energiagazdálkodásra utal.
Ha halott a cmos elem, akkor vedd ki az akkut egy időre, felejtsen el mindent (kényszerített bios reset :P).
Ha nem halott, húzd le az alaplapról
Ezeket játszanám végig, mivel ilyet még nem láttam 

10-27-2007, 13:39
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Kiszedtem a cmos elemet is egy fél órácskára, hátha elfelejti, hogy ő ilyesmit csinált régen, de nem hatotta meg.  minden beállítást elfelejtett, de ezt nem.
most már elképzelésem sincs, hogy hova mentette le az infót, hogy szerinte hibernálva volt... winyóra nem, cmosba nem... hova máshova tudja? :-o
|
Na közben elemhuziga megvolt, látom 
Ja, gondolom akku nem maradt benne, ugye?

10-27-2007, 13:47
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Na közben elemhuziga megvolt, látom 
Ja, gondolom akku nem maradt benne, ugye?
|
Akku teljesen ki van szedve, áramról is lehúzva. cmos elem is kiszedve, fél óra szünet, aztán visszatéve. winyót is kiszedtem (most az már vissza van téve).
Power management-ben minden Disable, ami csak lehet, de úgy látom, hogy ez csak arra vonatkozik, hogy a jövőben nem csinálja, amit már csinált, azt próbálja valamiért visszaállítani.
Hol a fenében tárolhatja ez még ezt az infót?
|

10-27-2007, 13:50
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Hol a fenében tárolhatja ez még ezt az infót?
|
Nem hazudok, ha azt mondom: halvány lila fingom sincsen.
Load setup default?

10-27-2007, 13:51
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Nem hazudok, ha azt mondom: halvány lila fingom sincsen.
Load setup default?
|
Azzal kezdtem, az volt a legegyszerűbb, mindenféle szétszedés nélkül, de nem segített. A bios alapértékeket visszatöltötte, de bootolni már nem tud. 
|

10-27-2007, 13:55
|
Administrator
|
|
|
|
Most kiszedem hosszabb ideig az elemet, mint félóra... De ez egy 5 éves laptop, nem hiszem, hogy még valahol lenne valami áramforrása, ami életbentart infókat... Nem értem...
|

10-27-2007, 14:05
|
Member
|
|
|
|
Esetleg egy bios update? Úgy paraméterezve, hogy törölje a DMI részt is? (Clear DMI data after programming the Flash BIOS)

10-27-2007, 14:10
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Esetleg egy bios update? Úgy paraméterezve, hogy törölje a DMI részt is? (Clear DMI data after programming the Flash BIOS)
|
Ezzel 3 gondom van:
1, ezeket sose merem csinálni 
2, floppy meghajtóm egyedül a laptopban van.  (vagy ma már cd image-eket is lehetne használni?)
3, jelen pillanatban nem bootol még floppyról se.  de cd-ről se, szóval a cd image-es verzió se játszik.
Egyedül a bios az, ami bejön, tudom állítgatni, de a boot az már sehonnan. teljesen mindegy mit állítok be, hogy honnan bootoljon, hozzá se nyúl.
|

10-27-2007, 14:15
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezzel 3 gondom van:
1, ezeket sose merem csinálni 
2, floppy meghajtóm egyedül a laptopban van.  (vagy ma már cd image-eket is lehetne használni?)
3, jelen pillanatban nem bootol még floppyról se.  de cd-ről se, szóval a cd image-es verzió se játszik.
Egyedül a bios az, ami bejön, tudom állítgatni, de a boot az már sehonnan. teljesen mindegy mit állítok be, hogy honnan bootoljon, hozzá se nyúl.
|
Jólvanna, a boot gondot elfelejtettem 
Amúgy lehetne cd-ről, vagy pendrive-ról is.
|
|
Posting Rules
|