Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-26-2007, 13:26
#Lopakodó#
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Elolvastam amire hivatkoztál.
Mit csinálnál a nem szövetséges de klán szintű mnt közelben lévő orijaihoz képest? Mert mondjuk azok 2-3 körre vannak de a támadhatók 50-60 körre.
Sponsored Links
Old 05-26-2007, 13:38
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by #Lopakodó# View Post
Elolvastam amire hivatkoztál.
Mit csinálnál a nem szövetséges de klán szintű mnt közelben lévő orijaihoz képest? Mert mondjuk azok 2-3 körre vannak de a támadhatók 50-60 körre.
Nem venném tekintetbe a klánszintű mnt-t. Nagyon könnyű lenne visszaélni vele. Mindig akad olyan, aki tud bónusszal fedezni, ettől megváltozik a pontlista és elkezdenek szép lassan tömődni a lukak.

Más.
Érdekelne, hogy anarchba megoldana-e valamit a javaslatom?
Egér a sajton... (#3744)
Old 05-26-2007, 14:22
Never Never is offline
Member

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Más.
Érdekelne, hogy anarchba megoldana-e valamit a javaslatom?
Mindenképpen javítana vmit a helyzeten
Igazából a legnagyobb a probléma ott is a legfelső szinten van,de ott ezt inkább az érdektelenség okozza,és az,hogy amíg 225ös katival lehetett felfedezni,mindenki eszetlenül felmászott.
Old 05-26-2007, 14:25
#Lopakodó#
Guest

[quote=-Fegya-;98794]Nem venném tekintetbe a klánszintű mnt-t. Nagyon könnyű lenne visszaélni vele. Mindig akad olyan, aki tud bónusszal fedezni, ettől megváltozik a pontlista és elkezdenek szép lassan tömődni a lukak.

Ezt a vállaszt vártam.....

Csak a szép lassanba tömődő lukak az sok hónap adott esetben....
Ez a gond és azért írtam fentebb egy radikálisabb megoldást a fedezés modosítás helyett:-)
Tudom én is bele esnék:-)
Old 05-26-2007, 14:58
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Ez a gond és azért írtam fentebb egy radikálisabb megoldást a fedezés modosítás helyett:-)
Tudom én is bele esnék:-)
Én benne lennék a radikális megoldásodban, de nem hiszem, hogy valaha lesz belőle valami.
Egér a sajton... (#3744)
Old 05-26-2007, 15:11
#Lopakodó#
Guest

Quote:
Én benne lennék a radikális megoldásodban, de nem hiszem, hogy valaha lesz belőle valami.
Érdekes de akikkel eddig beszéltem és érdekeltek ugyan ezt mondják...
Akkor meg nem értem mértnem történik valami érdemben főleg ha az érdekeltek is így látják:-)

Mert ha a top 50 magába szál és végig gondolja nekik sem játék ez így....
Persze mióta lehet több ori meg B-ből fordulás, el tamagocsizik mindenki és elméleteket gyárt mért jó ez:-)
Old 05-27-2007, 08:22
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Nem szeretném, ha ez a javaslatom elfelejtődne. Elég sokat dolgoztam vele, amig összeállt.
Nekem még mindig tetszik.

Akik játszanak a felfedezés módosítása óta azok tudják, hogy a felfedezés katonaigényének a növelése "túl jól" sikerült. Wand "klánütögess" elmélete csak addig megoldás amíg 5000-10000 hekis vagy és 3-4 klánban voltál csak eddig... Utánna marad a tamagocsi és a katonagyüjtögetés, meg a hiénázás hátha valaki kimerészkedik klántámadni és hála a mostani frankó pontlistarendezésnek ez bárki láthatja azoknál az oriknál akiknek a felfedezésük már ellehetetlenedett.
Old 05-27-2007, 08:42
kg-- kg-- is offline
Junior Member

Longevity: 93%

Quote:
Pár hónap ide vagy oda mit számít egy olyan játéknál, ahol a játékosok éveket töltenek egy bizonyos szinten

Én egyébként nem vagyok a radikális megoldások híve. A játék attól startégiai, hogy igen sok eleme kiszámítható. És ebbe nem csak a pár napos taktikai húzásokat kell érteni, hanem a több hónapos, esetleg éves távlatú stratégiákat is, amiket radikális megoldások (általában) úgy tudnak keresztülhúzni, hogy az okozott mellékhatásokat esetleg fel sem lehet becsülni előre.

Szóval a radikális megoldásokat jó lenne mindig alaposan kielemezni, az előre látható mellékhatásaikkal együtt.
Old 05-27-2007, 10:08
#Lopakodó#
Guest

Quote:
Originally Posted by kg-- View Post
Pár hónap ide vagy oda mit számít egy olyan játéknál, ahol a játékosok éveket töltenek egy bizonyos szinten

Szóval a radikális megoldásokat jó lenne mindig alaposan kielemezni, az előre látható mellékhatásaikkal együtt.

Hát elemezd:-)
Várom az ellemzéseket...
Azért járunk elvileg ide:-)
Old 05-27-2007, 11:16
kg-- kg-- is offline
Junior Member

Longevity: 93%

Quote:
Szvsz nem a felfedezésen kéne válltoztatni példának okáért mondjuk az A ban hanem a végtelent megszüntetni és mondjuk a top 50-et kényszeríteni a lefordulásra és nem lenne gond:-)
Na jó, akkor pontosítok. A játék jelen pillanatban két, elsőre talán össze nem egyeztethető célt kínál a játékosoknak:
1. Az adott csoport csúcsán lenni (elérni és megtartani!). Mivel a csoportok teteje az A, nyilván a legnagyobb dicsőség is az A csúcsán lenni.
2. Személyiségek gyűjtése körbefordulások által.

És ami szerintem jelenleg a legszebb teljesítmény lenne: max személyiséges ország(ok szövetsége) az A csúcsán.

Mivel a fentiek a játék céljai, így fura lenne játékszabályokkal megakadályozni, hogy valaki kiélvezze a célja elérését. (Nagyjából olyan, mintha a F1-ben az addigi elsőnek a cél előtt 100m-rel bele kellene taposni a fékbe.)

Tehát én a jövőt úgy látom, hogy a szinteken áthúzódó kapcsolatok révén az A-s klánok előtt kettős cél lebeg: biztosítani/javítani A-beli helyzetüket, illetve kék számos orikkal feltölteni a klánt. Hogy ezt hogyan csinálják (előbb felhozni ketteseket-hármasokat, vagy később nagyobb kékeket), az már a stratégia része. Ez nem pár hónap, az biztos, de ez azt is jelenti, hogy néhány évre még lehet értelmes célt találni a játékban annak is, aki a legjobb akar lenni.
Ha az A topnak le kell fordulnia, azzal elméletileg egy döntési lehetőséget veszel el tőle.

Másrészt a játék célja nem az, hogy mindenki lehessen egy kicsit a csúcson. Van, aki soha nem lesz ott. Nem szabad, hogy úgy működjön, hogy azért leszek én az első, mert a többieket egy szabály eltakarította az útból. A jelenlegi helyzetben az A arra lett kitalálva, hogy a sorrend egyértelműen tükrözze az elért eredményeket. Csak akkor fogja az A-ban bárki elhagyni az elért pozícióját, ha ettől előnyt remél, vagy a többi játékos kényszeríti.

Tehát, ha a topot szabály kényszerítené a fordulásra az A-ban, több kimenetelt is el tudok képzelni. Pl. topklánok szövetsége is létrejöhet, akik időnként helyet cserélnének, de mást nem engednének feljebb. Ha esetleg anyagilag szorítaná a szabály a topot, eldurvulhat az utánpótlás vonalak ellenőrzése (pl. B-ben nehezebb lesz majd top30%-ba kerülni), mert az A top így tudná csak biztosítani, hogy másnak se legyen jó. Ha pedig irreális áldozatokkal járna a csúcson ülni, a játékos (aki az eredmények alapján a legjobbnak bizonyult), elvesztheti a játékkedvét, és nem látjuk többet. Helyette megint lesz egy legjobb, aki megint nem fog játékot látni abban, hogy hosszú évek küzdelmeivel megszerzett trónjáról pár hét/hónap után letaszítja egy ...szabály. stb. Egy végtelen hosszúnak szánt játékot időkorláttal ellátni pont a végcélnál... Persze lehet, de akkor a játék alapkoncepciója változik.

Csak egy ötlet ezt folytatva. Lehetne olyat, hogy A-ban ha valaki eléri pl. a 20 ezer kört (több, mint 2 év), a játék választás elé állítaná: "fordulsz, vagy újrázol?". De nem csak a topot, mindenkit. Így nem lehetne azt mondani, hogy persze, csak azért első, mert előbb volt itt. De... a mellett, hogy ez már egy más játék lenne, szerintem még ez sem oldana meg mindent. Nem országok vannak, hanem szövetségek, amikben az országok ugyan cserélődhetnek, de azonos érdekkörből kerülnek ki, esetleg azonos emberek viszik az országokat. (Nem multizásra gondolok, hanem lefordítom Y orimat, hogy X orimat behozzam a szövetségbe.) Tehát egy A-s szövi akkor is helyben tud maradni, ha minden tagja lefordul, úgy, hogy ugyanazok az emberek irányítják, csak az országnevek változnak.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Posting Rules