|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melsik verziót támogatnád, és miért?
|
A súgót javítsuk a tényleges állapotoknak megfelelően. (Elf katonai védelem: 20%)
|

|
37 |
41.11% |
Erősítsük az elf védelmét mégjobban, a súgóban leírtak szerint. (Elf katonai védelem: 30%)
|

|
53 |
58.89% |

04-25-2007, 09:51
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
Hihetetlen, hogy tovabb akarjak egyesek erositeni az elfet. Minden marad, ahogy eddig volt, marad a 20%.
Ha adunk még 10%-ot az elfnek, klanban pl. eselytelen lesz megutni.
A legtobb ember meg volt eddig is a 20%-al, annak ellenere, hogy 30%-nak tudta.
|
Ezzel nem értek egyet.
Egy ismerős elf klán nemrég bevert egy olyan klánt, amiben van több mint 50% területarányu szintén elf.
Ja hogy elő kellett vagy 3-4 napot készülni rá, felmérni a célpontot, átépülni, morált rendbetenni, esetleg figyelni a teljest :-) és kockáztatni az persze igaz.
|

04-25-2007, 09:51
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Ha van egy várfal nem kell feltétlenül ledönteni, meg is lehet kerülni.
De ezek már taktikai kérdések.
Lehet rést találni bármilyen védelmen, hidd el.
Nem mindenkit lehet lendületből beverni sereggel, de szerintem nem is ez a játék célja, hogy legyen olyan ori, ami védhetetlen, és csak szembe lehet támadni.
(Ez egyébként komoly probléma most is, és egy másik topikot nyitok majd neki, ha lesz rá elszántságom, meg időm. Mert magas hekin nem is az a feladat, hogy mindenképp alulról üss be valakit, hanem, hogy közelről.) Off vége
A mi hadis országaink csak egyetlen olyan elffel találkoztak akinek a védelmén nem találtunk rést, és le a kalappal előtte, mert jól csinálta.
De csak sereggel nem találtunk rést. gyujtani, ártózni tudtuk rendesen.
|
Ha direkt ártózással gyújtással heccel hogy menjek ki rá...
vannak A-ban olyan részek ahol szinte csak elf van a közeledben bebetonozva egyiket kigyúrva beverem mire rámjön a többi hiéna mert ütve mégiscsak olcsóbb meg gyorsabb.
Kerülgetem én őket mint dönthetetlen hegyet is akár ha ő nem tud eztán hiénáskodni, ha meg tud ne legyen beton védelme...
|

04-25-2007, 09:53
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Sziasztok!
Tudom, hogy én nem vagyok profi játékos!
De több országom van különféle szinteken, illetve normálban, anarchban, lassúban, gyorsaban, stb.
Van köztük elf is, igaz, csak 1 darab.
Tehát többségében nem vagyok elf, tehát előre is visszautsasítom az olyan gyanút, hogy elfogult lennék, avagy nem racionálisan ítélek.
A véleményem pedig a következő:
Igaz, hogy az elf faj így is jelentős erőkkel bír a védekezés tekintetében, de:
-rengetegen úgy kezdenek játszani, hogy amikor megcsinálják első országukat, elolvassák a súgót. (sokan vannak akik nem, de őket hagyjuk)
-a súgó szerint válsztanak fajt.
-ha a súgó azt mondja 30%, akkor kapja is meg!
Hogy miért?
Mert a legtöbben direkt úgy alakítják az országukat! Annyi barakkot építenek, annyi tornyot építenek, hogy a pontlistán elfoglalt helyén a lehető legjobban helytálljon! Érdekes emglepetések érhetik, amikor beüt egy sereg, aminek le kellett volna pattania!
Többször jártam így!
Kiszámoltam papíron. Kiszámoltam számológéppel. Kiszámoltam fejben, excel táblában, és az összes létező hódítós 'segédprogramban'
Végredmény: 'Védekező csapatok nyernek X védőpontszámmal!'.
A sereg bejött, és szétkapott.
Ha jár, akkor jár, mert a legtöbben direkt úgy számolunk, hogy elég legyen a védelem 30%-al, és nem úgy, hogy "Áhhh... építek 20 toronnyal többet, a biztonság kedvéért..."
Egy MF hadd ne keljen átépüljön, és esetleg máshol meggyengíteni a saját országát azért, hogy kisajtolja meglévő hektárterületébeől azt a bizonyos hiányzó 10% védőerőt!
Az az 1,10-es szorzó roppantul sokat számít, amikor egy csata akár pár pont különbségen is múlhat! Az a 10% meg többezer pontot is jelenthet, már akár a kezdő 5. szinten is!
(És ez persze igaz a szövetségtagokra is, csak az MF-eknél jobban előjön, mert ott nem lehet annyira kiélezni egy országot egy bizonyos 'tevékenységre', mert senkire nem számíthat a védekezésben, csak saját magára, nincs senki, aki támogassa!)
Egy példa:
Ha egy boltban fel van címkézve egy árú, hogy 2490 Ft, majd a pultnál kiderül, hogy 2990 Ft, gondolom senki sem szívesen fizetné ki, SŐT, joggal tenne panaszt, aminek a következménye a különbözet visszafizetése, illetve a különbözeti összeggel megegyező értékű, levásárolható bizonylat!
Vagy hogy?
Minden elf kap egy körlevelet, hogy "Bocsi, légyszi építsd át az országodat egy kicsit, mert a 30%-os védőerőd valójában csak 20%-ot ér! Köszi!"
Úgyhogy abszolút elfogulatlanul én a 30% megadása mellett teszem le a voksomat!
És aki piszkálja az elf erős védelmét, hogy "Jajj minek erősítsük tovább??? Így is beton!!!"
Annak ezt üzenem:
Mit szólna, ha mondjuk azért választana élőhalottat, hogy megkapja az elhulló ellenséges seregeket, és ne kelljen képeznie, meg vásárolnia katonát, majd miután kiépül, és jó sik időt, energiát beleöl a játékba, és kitámad, egyszer csak észreveszi, hogy "katona sehol"...
Vagy egy ork kiszámolja a +30% támadóértékkel a támadást, és sorra elbukja...
Vagy a félelf a 17 helyett csak 13-szor tudna lopni...
Nem sorolom tovább! Mindenki azért választotta azt a fajt, amit, mert azt tartotta a súgó szerint a legjobbnak! (Saját maga számára persze, mindenki mással szimpatizál!)
Nos ennyi a véleményem. Jár a 30%, ha az van kiírva, és aszerint épít, tervez, számol mindenki. Mind az elf, mind a támadója. Aztán csodálkoznak mind a ketten, hogy az "Éppen hogy csak beférek hozzá, de azért megtámadom..."-ból egy kegyetlendurva agyonverés lesz, mert nem csak "éppenhogy" fért be...
Tisztelettel:
Pax Hungaricum
|

04-25-2007, 10:08
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
Hihetetlen, hogy tovabb akarjak egyesek erositeni az elfet. Minden marad, ahogy eddig volt, marad a 20%.
Ha adunk még 10%-ot az elfnek, klanban pl. eselytelen lesz megutni.
A legtobb ember meg volt eddig is a 20%-al, annak ellenere, hogy 30%-nak tudta.
|
Én tiszteletben tartom a játéktudásbeli fölényedet, de ne felejtsünk el pár dolgot:
Azt mondod, hogy ha adunk +10%-ot... Nem adunk. Jár.
Mert ha meg akarsz ütni egy elfet, Te is 30% védelemmel számolsz! Tehát a támadó szempontjából "mindegy" hogy 20%, vagy 30%!
Mert nyilván ha 30%-nak tudod, akkor úgy köldesz sereget, hogy beverd!
Itt meg szegény elf rászív, mert ő meg nem elég, hogy 30%-al is elvesztené a csatát, pláne elveszti a 20%-al...
Ha Te veszel egy csomag túrórudit, amire rá van írva, hgyo "10 darab" és a csomagot otthon kibontod, és csak 8 darab van benne... TUTI nem az lesz az első gondolatod, hogy "Semmi gond, lemegyek, és veszek még 2 darabot a kimértből, hogy meg legyen a 10, amit meg akarok enni...."
Mert akik az elf ellen szavaznak, azok PONT így gondolják. Ez pedig abnormális...
És bocsánat, hogy védem az elfeket, látom nem leszek ezzel az álláspontommal népszerű, mondom, én sem vagyok elfhű. Úgyhogy le lehet hurrogni, hogy mit védem, 20%-al is beton... De akkor is mellettük állok, hiszen NEM fogom nehezebben beütni őket!
Mert eddig is úgy küldtem a seregeket, hogy 30%-al számoltam!
És gondolom ezzel a profibb, tapasztaltabb játékosok is így vannak!
Tisztelettel:
Pax Hungaricum
|

04-25-2007, 10:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezzel én is, és emiatt a szavazás valami hihetetlen torz képet mutat, multis szavazásokkal, miegyéb. Úgyhogy maradjunk főként az érveknél.
Azt, hogy az elf nem 30%-ot kap, azt hiszem feltételezhetjük, hogy tapasztalták már jópáran (csak elfelejtettek róla szólni). Ennek fényében hatalmas erősítés az elf védelem tényleges 30%-ra emelése, szemben azzal, hogy egy "titkot" most mindenkinek elárulunk.
Mindkettő némi átépítést igényelne mind a támadó, mind a védő oldalon, de az egyik verzió a meglevő játékot nem változtatja, a másik igen.
Egyelőre én erősen arra a verzióra hajlok, amelyik nem változtatja a meglevő játékot, és nem erősíti mégtovább az amúgyis nehezeb sebezhető elfet.
Ennek ellenkezőjéről meggyőzhető vagyok, ha olyan érv merül fel, ami eddig elkerülte a figyelmem.
|
Remélem nem tűnök nagyképűnek, de mind klánszinten mind egyéniben rengetegszer "támadtam, és védtem" is meg elfet sikeresen az A ban.
Minden esetben a sugó szerint számoltam, készítettem a terveket.
Csak 2 szer tapasztaltam anomáliát, az egyik esetben Gyula barátom oriját ütötték be annak ellenére, hogy mindkettőnk szerint vékonyan fognia kellett volna a sereget, A másik esetben Arwen ütött be ugy egy elfet, hogy annak védenie kellett volna ha elf, és megy mindene.
Tehát a sugó szerint csatáztam, és nem jöttem rá, hogy eltér a valóságtól.
Tehát ha kijavítod a "programhibát" akkor nem erősíted az elfet, hanem minden megy tovább a régiben.
Eddig se támadtunk úgy elfet, hogy hátha hiányzik 10-11% sereg a barakkokból.
Úgy már igen, hogy hátha üres a fele, mert csak annyi gabonát termel, ami a fél barakknak elég. De ez a 20% esetén is változatlan taktika.
|

04-25-2007, 10:24
|
Guest
|
|
|
|
Reaktor:
"Tehát a sugó szerint csatáztam, és nem jöttem rá, hogy eltér a valóságtól.
Tehát ha kijavítod a "programhibát" akkor nem erősíted az elfet, hanem minden megy tovább a régiben.
Eddig se támadtunk úgy elfet, hogy hátha hiányzik 10-11% sereg a barakkokból."
Tökéletesen egyetértek. Így is mindenki 30%-al számol, attól függetlenül, hogy a valóságban mennyi.
Aki 20%-ot akar, annak nem tudok igazat adni. Mert mindegy, hogy eddig is 20% volt!
Ők is 30%-al számoltak! És úgy támadtak!
5. szinttől egészen a legfelső 1. szintig! Eddig is mindenki úgy támadta meg őket, hogy 30%-nak hitte a védőbónuszt!
Tehát ha megkapják a jogos 30%-ot az PONT HOGY NEM befolyásolja az eddigi játékot! Pont attól maradna minden a régi!
|

04-25-2007, 10:25
|
Member
|
|
|
|
A 10% rontás amit irtam azt jelenti hogy a sugoban 30 volt és ugy is számolt mindenki mintha annyi lenne.Ez ténylgesen nem így van a rontást arra értettem hogy 20 legyen.
igy is erős az elf meg a 20 al is.
|

04-25-2007, 10:35
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Ha direkt ártózással gyújtással heccel hogy menjek ki rá...
vannak A-ban olyan részek ahol szinte csak elf van a közeledben bebetonozva egyiket kigyúrva beverem mire rámjön a többi hiéna mert ütve mégiscsak olcsóbb meg gyorsabb.
Kerülgetem én őket mint dönthetetlen hegyet is akár ha ő nem tud eztán hiénáskodni, ha meg tud ne legyen beton védelme...
|
Ha egyszerre több országgal kerülsz szembe akkor persze, hátrányban vagy.
És ha kigyúrsz egy orkot 15 torony, 35 barakk, 15 kocsma 15 templom, meg némi ház-raki akkor az elfek mit tudnak Veled kezdeni?
Hiénázásról...
Mindenhol van, el kell fogadni.
Nem is várhatod el egy elftől, hogy frontálisan támadja a kigyúrt barakkos orkodat.
Ha meg kitámadsz akkor megszerezheted a legértékesebb dolgot az A ban,.....a FÖLDET
Ezért bizony kockázatot kell vállalni, senki se adja jó szívvel, ingyen.
És ha jól játszol, akkor ezt a kockázatot tudod csökkenteni de ezeket a taktikai módszereket bizonyára ismered.
|

04-25-2007, 10:36
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezzel én is, és emiatt a szavazás valami hihetetlen torz képet mutat, multis szavazásokkal, miegyéb. Úgyhogy maradjunk főként az érveknél.
Azt, hogy az elf nem 30%-ot kap, azt hiszem feltételezhetjük, hogy tapasztalták már jópáran (csak elfelejtettek róla szólni). Ennek fényében hatalmas erősítés az elf védelem tényleges 30%-ra emelése, szemben azzal, hogy egy "titkot" most mindenkinek elárulunk.
Mindkettő némi átépítést igényelne mind a támadó, mind a védő oldalon, de az egyik verzió a meglevő játékot nem változtatja, a másik igen.
Egyelőre én erősen arra a verzióra hajlok, amelyik nem változtatja a meglevő játékot, és nem erősíti mégtovább az amúgyis nehezeb sebezhető elfet.
Ennek ellenkezőjéről meggyőzhető vagyok, ha olyan érv merül fel, ami eddig elkerülte a figyelmem.
|
Azt mondod, ami nem változtatja az eddigi játékot. Az elfnek járó 30% megadása nem változtatja. Mert mint sok tapasztalt játékos is elmondja, eddig is így számolt mind az elf védelem, mind az egyéb támadó. Tehát ha 30% lesz a védelmi bónusz, akkor senkinek nem kell átépülnie, mert eddig is úgy épültek, hogy annyival számoltak.
Fenntartom eddigi véleményem. (Annak ellenére, hogy én is inkább az elfet nehezen támadók közé sorolom magam!)
Tisztelettel:
Pax Hungaricum
|

04-25-2007, 10:41
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Reaktor:
"5. szinttől egészen a legfelső 1. szintig! Eddig is mindenki úgy támadta meg őket, hogy 30%-nak hitte a védőbónuszt!
Tehát ha megkapják a jogos 30%-ot az PONT HOGY NEM befolyásolja az eddigi játékot! Pont attól maradna minden a régi!
|
Igy van.
(karater) : )
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|