|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-12-2006, 12:13
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
azt hiszem abban egyetértünk, hogy a felfedezés jelenlegi formájában nem kedvez a játék egészének.
|
Quote:
Originally Posted by Dave
felfedezésre javaslat : hagyjuk így ahogy van
|
Továbbra is azt kérem, hogy maradjunk témánál. Ha nem megy, akkor kérlek, hogy más témákba írj, ne ide. Köszönöm.
|

10-12-2006, 12:14
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
és hogy miért???
van két ori 2000 hekin. egyik fedez a másik harcol.
a fedezős tud 20 óra alatt 200 hekit magára kapni.
aki harcol annak ugye az 5támadás 2kör távra. 5 támadással 2000 hekin mennyit lehet szerezni?? (és van ahova nem csak egy sereggel fér be az illető)
na itt már kijön a különbség...
aztán a beépítésnél, az üres helyek feltöltésénél peidg már aklántársak ugyanúgy tudnak segíteni bármelyik orinak (ha jól tudom)...
szóval egyáltalán nincs itt semmi gond...
|

10-12-2006, 12:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Továbbra is azt kérem, hogy maradjunk témánál. Ha nem megy, akkor kérlek, hogy más témákba írj, ne ide. Köszönöm.
|
most nem értelek Ati. ha a nagymamám kedvenc sütijéről beszélgetnék itt, akkor megérteném, amit mondasz.
ha jól látom akkor a téma címe: "felfedezés javaslat"
nem pedig az, hogy : "javaslatok kizárólag a felfedezés módosítására"...
itt sztem helye van az érveknek, és ellenérveknek is..
|

10-12-2006, 12:18
|
Member
|
|
|
|
de ha valami félreértettem, akko ezer bocsi, csak 4-es voltam nyelvtanból 
|

10-12-2006, 13:05
|
Member
|
|
|
|
Quote:
van pl egy varis ori. gondoljatok bele, annak mekkora szenvedés előrébb jutni. íjászokkal, és semmi tolvajjal milyen esélye lenne, akkor ha mégjobban nehezítenék a felfedezést???
meg van olyan, aki nem tud egész nap a gép előtt ülni, csak mondjuk napi egyszer. az épít egy védekezős orit, beáll termelni, tekit írni, és napi pár hekinként lépdel feljebb...
|
ezzel semmi gond. a legdurvább javaslat mellett is saját katona termésből bárki bárhol fel tud fedezni nap 5-10 hektárt. ha még termel mellé (pl tekit ír) pénzt is akkor az abból megvett katonákkal mindentovábbi nélkül mindennap fedezhet újabb 5-10 hektárt. tehát napi 10-20 hektárt mindenki könnyedén tud majd ezután is fedezni.
viszont aki napi többszázat akarna az elfog gondolkodni azon, hogy ennyi katonát talán nem érdemes folyamatosan rááldozni..
|

10-12-2006, 13:15
|
Member
|
|
|
|
Quote:
és hogy miért???
van két ori 2000 hekin. egyik fedez a másik harcol.
a fedezős tud 20 óra alatt 200 hekit magára kapni.
aki harcol annak ugye az 5támadás 2kör távra. 5 támadással 2000 hekin mennyit lehet szerezni?? (és van ahova nem csak egy sereggel fér be az illető)
na itt már kijön a különbség...
aztán a beépítésnél, az üres helyek feltöltésénél peidg már aklántársak ugyanúgy tudnak segíteni bármelyik orinak (ha jól tudom)...
szóval egyáltalán nincs itt semmi gond...
|
megjegyzem a legtöbb javaslat úgy indul, hogy 10K hekiig minden marad a régiben, azaz csak a fölött nehezedik a felfedezés...
és nézz meg 2 db 15K hekis orit.. az egyik 1 hét rákészüléssel üthet 1et, miközben a felfedező a mostani szabályok szerint 10x annyit fedezhet...
és a te példéd.. szerinted az a jó ha valaki naoponta 1x belép és felfedez 200 hekit az egyezik azzal, ha valaki 5x kimegy támadni és úgy kap 200 hekit??
|

10-12-2006, 19:54
|
Junior Member
|
|
|
|
Én rendelkezem pár "mega-giga" orival mindenfelé,és az orik többsége a fenti régiokban csak fedez . Mégis tökéletesen egyetértek Wandal,hogy a felfedezésen neheziteni kell.Nekem valami ilyesmi tetszene:Minden ország mikor regisztrálják,vagy leforditják kap egy kis felfedezhetö terület táblázatot,amiben az 1 A top 30% határa + 10 % -nak megfelelö szám be van irva,es ennyit fedezhet az eddig is használt katona mennyiséggel.Jelen esetben ez 3300 heki lenne kb,3k heki a határ + 10%.Aki ennél többet fedez,annak jön Wand,Monro,Fegya álltal javasolt katonamennyiség,hogy pontosan mennyi,azt majd az okosok kitalálják.Ujrázásnál természetesen annyi fedezhetö föld lenne mint ahogy a szintre felléptél. Visszamenöleg nem használnám az új szabályt,mint Monro is irta,akkor rengeteg más dologban is meg kellett volna ezt tenni.
|

10-13-2006, 16:21
|
Administrator
|
|
|
|
Pár válasz az eddigiekre, azóta, hoyg utoljára írtam ilyet...
Quote:
Originally Posted by monro
Olvass vissza. Nem hekihez volt kötve, hanem felfedezéshez. Ha x hekit felfedeztél már akkor a képzésed y heki felfedezésenként csökken 1%-ot. Megbeszélés kérdése a mérték is és a csökkentés maximuma is. Ha valaki nem fedez fel orba-szájba akkor nem csökken...
|
Ezt nem tartom szerencsés megoldásnak. Az emberek jelentős része programhibának vélné, hogy nem tud képezni, eszébe nem jutna, hogy a képzés maximuma a felfedezés miatt csökken. Maradjunk egy egységben, ha a felfedezést változtatjuk, akkor a "felfedezés" oldalra vonatkozzon csak minden.
Quote:
2000 heki felfedezésig a felfedezés katonaigénye 225 kattincs/heki és innentől 1000 hektáranként 1,5x annyiba kerül 1 heki felfedezése... DE 10.000 heki felett minimum X katona ÉS 15K hekinél minimum Y katona. Ha 15K hekin nem éri el az ori a 2000 heki felfedezést még akkor Y kell 1 hekihez, ha már túlvan a 2K-n akkor 1,5xY...
|
Fő problémám: hogy jött ki a 10k és a 15k hektár? Ha egy adott (most éppen aktuális) szituációt alapulvéve vannak a számok meghatározva, akkor fél év múlva, 1 év múlva, 2 év múlva ismét új szabályokat kell hozni. Ezt ha lehet, akkor el kellene kerülni.
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Annak a játékosnak nehezedjen a felfedezás, aki az A csoportban már többet fedezett fel, mint amennyit foglalt.
|
A topos országoknak ezzel elég egy ütés (akár megbeszélt ütés is...), hogy egyfelől az ütéssel feljebb kerüljenek (ez egyébként is megtörténne), és ezen felül még a felfedezés is egy jóideig olcsóbb legyen. Ezt nem tartom szerencsésnek, ez megintcsak játékon kívüli összejátszásra ösztönözné a topot.
|

10-13-2006, 16:22
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Így nézne ki ha 2000 hekinként nőne a katonaigény.
A minimumértékek: (nem értem miért nem írtad egyenesen arányosra?)
10K-nál 1000 katona (ha még nem fedezett fel 2K hekit az ori)
15K-nál 2000 katona (ha még nem fedezett fel 2K hekit az ori)
20K-nál 3000 katona (ha még nem fedezett fel 2K hekit az ori)
Már felfedezett hektárak --- katonaigény
2K heki 225
4K heki 337
6K heki 505
8K heki 757
10K heki 1 135
12K heki 1 702
14K heki 2 553
16K heki 3 829
18K heki 5 743
20K heki 8 614
Úgy érzem ez picit barátságosabb és mégis kemény ha valaki fel akar fedezni sokat...
|
Úgy látom, hogy eddig ez a javaslat volt a leginkább elfogadott. Maradjunk ennek a boncolgatásánál egyelőre.
|

10-13-2006, 16:30
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Fő problémám: hogy jött ki a 10k és a 15k hektár? Ha egy adott (most éppen aktuális) szituációt alapulvéve vannak a számok meghatározva, akkor fél év múlva, 1 év múlva, 2 év múlva ismét új szabályokat kell hozni. Ezt ha lehet, akkor el kellene kerülni.
|
HAsraütéssel 
Mivel ellenzem az országok olyan megkülönböztetését, h felemeljük a felfedezésszámlálójukat (mert ők nagyok) ezért gondolkodtam olyan megoldásban ami a nagyoknak is kicsiknek is azonos esélyeket ad mégis nehezíti a nagyobbak mozgásterét.
Ezt akartam érzékeltetni a 10 és 15K hekivel.
Írhattam volna ezt is:
2-5K hekiig a minimum felfedezési ktg. 225 kattincs
5-10K-ig minimum 500 kattincs
10-15k minimum 1000 kattincs
15-20k minimum 2000 kattincs
és 20K-tól felfelé 5000 hekinként a minimum katonaszám 1000-el nő. De mindez csak egy számokkal illusztrált javaslat. Nem a számok nagysága a lényeg!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 156 (0 members and 156 guests)
|
|
Posting Rules
|