Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok
Register Stats Members List Today's Posts

Fantasy, szerepjátékok Fantasy, RPG, szerepjáték

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-19-2006, 12:30
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Quote:
Az élő játékkal ellenben az online nem olyan gyors és pörgős, viszont folyamatos. Előnyök, hátrányok, valamit valamiért...
Sajna hátralépés a hagyományos formátumhoz képest (de valamit valamiért), nem csodálom, hogy drasztikusan csökkentve van a harc.

Igazából csak azt tudnám tanácsolni, amit akkor alkalmazok, amikor egyik jk nem tudott jönni, de a karaktere azért ott van a szituban.

Előre kikérem a jk elképzelését egy amolyan általános harcra, illetve bizonyos szimulált eseményekre. (pl orvlövész, látványos mágia, mikor hogyan menekülne, ha tud milyen varikat alkalmazna védelemre, támadásra, stb)

Így végül is lett egy cselekvési modellem, hogy kb mit csinálna ha ez van, vagy az van, és ezek értelmében irányítom a karit.

Jelen esetben ez úgy segítene neked, ha szintén bekérnéd ezeket a jk-tól és ha nem érkezik x időn belül üzi, akkor a model alapján cselekedtethetnéd (ez nem egyszerű szó) az aktuális karit. Lehet Enkidu tolija inkább menekülne, ha közel csapódnak hozzá a nyilak, míg Z bátran harcolna...
Ezzel elvileg lehetne gyorsítani, ha nem pörögnek kellően az üzik. Persze a fő kérdés a bizonyos "'X idő után" meghatározása lenne.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-19-2006, 13:25
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Massza Rex
... nem csodálom, hogy drasztikusan csökkentve van a harc.
Drasztikusan? Ezt miből látod? A kaland még jóformán el sem kezdődött...
Az meg más kérdés kinek mennyi az ideális mennyiség a harcból...

Quote:
... Jelen esetben ez úgy segítene neked, ha szintén bekérnéd ezeket a jk-tól és ha nem érkezik x időn belül üzi, akkor a model alapján cselekedtethetnéd (ez nem egyszerű szó) az aktuális karit. Lehet Enkidu tolija inkább menekülne, ha közel csapódnak hozzá a nyilak, míg Z bátran harcolna...
Ezzel elvileg lehetne gyorsítani, ha nem pörögnek kellően az üzik. Persze a fő kérdés a bizonyos "'X idő után" meghatározása lenne.
Van valami abban, ami írtál, de ha nem muszáj nem szívesen cselekednék más helyett. A harc gyorsítására szerintem jobb megoldás, olyan időpontra időzíteni az eseményt, mikor mindenki egyszerre tud gépnél lenni (előre egyeztetni az időpontot, persze nem úgy hogy "péntek este bunyó lesz ráértek-e?" hanem közvetlen az első kör kezdése előtt megbeszélni).
Más eset az, amikor a játékos hosszabb ideig nem tud gépnél lenni (pl nyaralni megy, stb, de az ilyesmiket általában előre tudja az illető, így lehet rá készülni). Mesélőnként változik, hogy ki hogyan oldja meg azt a helyzetet, mikor a játékos hiánycikk. Van akinél ilyenkor a karakter nem cselekszik, van akinél cselekszik, de csak korlátozott mértékben. Szerintem helyzettől függ, hogy épp melyik változat alkalmazása a célszerűbb.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Old 07-19-2006, 13:55
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Quote:
. Lehet Enkidu tolija inkább menekülne, ha közel csapódnak hozzá a nyilak, míg Z bátran harcolna...
Köszi Massza! Ez kedves feltételezés. (bár lehet, h először Enkidu tolija után vágnék edj féltéglát és utánna bátran felvenném a harcot a csapat még megmaradt tagjaival Majd az első ijen esetnél kiderül
Reply With Quote
Old 07-19-2006, 14:10
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Talking

Quote:
Originally Posted by Z a VérGyöngyTyúkok Ura
...lehet, h először Enkidu tolija után vágnék edj féltéglát és utánna bátran felvenném a harcot a csapat még megmaradt tagjaival...
Z, sokallod a játékban résztvevők számát?
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Old 07-19-2006, 14:15
Member

Z: a törpök kemény legények, ez a minimum...

Chris:
Quote:
Drasztikusan? Ezt miből látod? A kaland még jóformán el sem kezdődött...
Az meg más kérdés kinek mennyi az ideális mennyiség a harcból...
ez inkább elméleti, általános megjegyzés volt, nem a konkrét mesére szólt.
Nálam gyakoriak (főleg magasabb 5-7 Tszen) a tömegjelenetek, amikor a nyáljka kalandozó tucat ellenféllel is felveszi a harcot. Ilyenkor aztán van minden, peregnek az események, hiszen minden kínálkozó lehetőséget és ismert cselt be kell vennie, mert különben a létszámfölény begyűri. Ezt próbáltam hirtelen fejben lejátszatni ilyen "levelezős" formába és erre bukott ki belőlem a drasztikus jelző, hisz ez kb 150 levélváltásba is éppenhogy csak beleférni.

nyilván ez a forma megkövetel egy "lazább" (kevésbé aprólékos harctéri szimulálást, kicsit egyszerűbb vonalvezetést, főleg a sok a benne résztvevő elem. (ez megint általános elmélkedés mindössze)

De mint írtam még anno, nem sok "ilyet" (online levelezős mesét) láttam, nyitot szem vagyok tehát, hisz tanulni jöttem ide.
Reply With Quote
Old 07-19-2006, 14:28
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Quote:
Ezt próbáltam hirtelen fejben lejátszatni ilyen "levelezős" formába és erre bukott ki belőlem a drasztikus jelző, hisz ez kb 150 levélváltásba is éppenhogy csak beleférni.
Én nem nagyon számoltam utána ennek, de elképzelhető, hogy 150 levélváltás nem elég. Majd a gyakorlatban kiderül, hogy működik a dolog ennyi játékosnál.
Quote:
nyilván ez a forma megkövetel egy "lazább" (kevésbé aprólékos harctéri szimulálást, kicsit egyszerűbb vonalvezetést, főleg a sok a benne résztvevő elem. (ez megint általános elmélkedés mindössze)
Ezt én is így gondolom
(Bár az egy érdekes kérdés honnantól számít valami aprólékosnak...)

OFF SR-t nem lenne kedved játszani? OFF
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Old 07-19-2006, 16:32
Member

Chris:
Mondjuk én ilyen aggódó típus vagyok, de igazad van, majd kiforrja magát ha eljő az ideje. Lehet, hogy csak 1 vagy 2 kari keveredik harcba, ott meg nem is jönnek elő ezek a problémák.

Quote:
(Bár az egy érdekes kérdés honnantól számít valami aprólékosnak...)
A regényekben azt tetszet a legjobban, amikor apró dolgokból vontak le következtetéseket, amiből megsaccolták, felmérték az enemyt. Hogyan tartja a kardot, mennyi erőt vissz bele, mennyire ismert, vagy idegen, idegesítő a stílusa, ruházatának részletei, csattok villogása a szikrázó napon, börpáncél, szíjjak recsegése amikor mozog, fejének tartása, mennyire izzad, milyenek vívás közben az arcvonásai (pókerarc, összpontosít, nyegle mosoly a száj szélébe, vicsorít, stb), a harc környezete (hangok, szagok), mit látnak a küzdök, észlelik-e a körülöttük lévő változásokat, ecetera-ecetera.
Elég nagy mélységet is lehet keríteni egy egy harcnak, csak az igények szabnak neki határt. (Néha azért is érdemes ezeket tisztázni, hogy segítse az elképzelést, képi megjelenítést a fejekben, nem vagyunk egyformák, nem mindenki (eléggé) vizuális típus.)

Erre gondoltam az alatt, hogy nyilván ez a formátum inkább a lazább, kevésbé aprólékos harctéri szimulálást támogatja, javallja, nem az igénytelenség, hanem a speciális adottságai miatt.

Na de eleget zagyváltam itten össze vissza, várom "türelmetlenül" a mese folytatását. Engedjük át magunkat a hangulatnak, az ostoba szabályokkal meg foglalkozzon a KM.

Off:
SR (gondolom Shadowrun) nagyjából ismerem, meg van a szabálykönyv, el is olvastam, de nem az én világom. Ókor rajongó vagyok, így inkább magus, max vampire ha már a modernebb dolgokhoz is nyúlni kell.
Reply With Quote
Old 07-19-2006, 18:10
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Quote:
Mondjuk én ilyen aggódó típus vagyok...
Buddha mondá: Amit meg lehet oldani, azon kár aggódni, amit nem lehet megoldani, azon az aggódás sem segít
Quote:
Erre gondoltam az alatt, hogy nyilván ez a formátum inkább a lazább, kevésbé aprólékos harctéri szimulálást támogatja, javallja, nem az igénytelenség, hanem a speciális adottságai miatt.
Ez nem feltétlen igaz. A játékosok igényétől függ. Mennyire kérdeznek bele a dolgokba, mennyire várják el a részleteket. Ha elvárják és igénylik, akkor le kell mesélnem, ha nem akkor én dönthetek bele megyek-e a részletekbe, vagy nem.
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Old 07-19-2006, 20:02
Member

Quote:
Ez nem feltétlen igaz. A játékosok igényétől függ. Mennyire kérdeznek bele a dolgokba, mennyire várják el a részleteket. Ha elvárják és igénylik, akkor le kell mesélnem, ha nem akkor én dönthetek bele megyek-e a részletekbe, vagy nem.
Engem inkább a technikai kivitelezése érdekel igazából. No meg próbálom felmérni a lehetőségeket, hogyha eljö a pillanat, amikor váltani kell hagyományosról online-ra, akkor már legyen némi tapasztalatom.

Bölcs arc ez a Buddha...
Lehet tényleg meg kéne fogadnom a tanácsát.
Reply With Quote
Old 07-19-2006, 20:16
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Quote:
Engem inkább a technikai kivitelezése érdekel igazából.
A puding próbája az evés...
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules