|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

08-31-2007, 11:54
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Most ebbe belegondolva, így végképp csak szabizásra fogja hazsnálni az országot, ha egyszer elment vele szabira, néha beír, aztán vissza szabi a rossz morál miatt.
Persze akkor sose lesz kit piros kettese meg hármasa. 
|
Így van. Muszáj elővennie az orit, legalább évente (vagy két évente(?)) egyszer... Ha megszerzi a vérdíjat, és kimegy szabira, és többé nem jön vissza, akkor tudja ezt megtenni, ha akarja. De akkor azzal az orival többé nem játszik, tehát -1 ori... Ha meg újra játszani akar vele, vállalja a pár nap nehézséget.
És ahogy mondod, akkor sose lesz se nagy vérdíja, se színes száma. 
|

08-31-2007, 11:57
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Így van. Muszáj elővennie az orit, legalább évente (vagy két évente(?)) egyszer... Ha megszerzi a vérdíjat, és kimegy szabira, és többé nem jön vissza, akkor tudja ezt megtenni, ha akarja. De akkor azzal az orival többé nem játszik, tehát -1 ori... Ha meg újra játszani akar vele, vállalja a pár nap nehézséget.
|
MOST is ez a helyzet, mégis problémaként merült fel, hogy szabin vannak, belépnek írni vmit fórumra, aztán vissza szabi. Ez nem fog változni. Most is -1 ország, ha folyton szabin van, és most se lesz így nagyobb vérdíja.
|

08-31-2007, 12:10
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Az oké, de a mutogatós vérdíjasok aránya szerintem csökkenne, hiszen itt egy új versenyfutásról lenne szó a színes számok miatt. Aki meg most ki-be lépked, az ezt retorzió nélkül követheti el.
Igazából engem nem zavar (eddig se zavart) hogy szabin vannak. De most, hogy előnnyel jár majd játékban maradni, és nagy hátránnyal jár szabizni, szerintem kevesebben mennének ki, és még kevesebben maradnának ott.
|

08-31-2007, 13:05
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Puszi Ditttt   
Szerintem is. Aki akar, kimegy szabira és ottmarad, akinek meg nem fontos, az meg ne menyjen ki, ha meg muszáj menned, tudd, hogy utána nehéz lesz pár napig... (Ha keresnek, abban is a nehéz ,ha előjössz a bujkálásból  - Gondolom én...)
Gee
|
Szia Gee!
Egyetértek...

08-31-2007, 20:23
|
Junior Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
szevasztok a szabadságot támogatom részemröl
|

09-01-2007, 10:15
|
Member
|
|
|
|
jo ötletnek tartoim a morálromlást 
de az hülyeség h ne lehessen játszani 50% os morállal 
gond nélkül lehet játszani vele 
NewGárdony (#200400)
|

09-01-2007, 10:18
|
Member
|
|
|
|
nekem vn vérdíjas orim de ha loptak ha sereg jött akkor se mentem szabira 
igaz piros számot elsőnek szeretnék szerezni 
NewGárdony (#200400)
|

09-01-2007, 13:58
|
Junior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Hello!
Én em vagyok egy agy anarchos (szóval az én szavam nem számít max ha másoknak is tetszik az ötlet) de figyelemmel követtem ezt a vérdíj modsításos dolgot. Szóval ahogy elnéztem sokaknak a fő baja, hogy lehessen ne lehessen szabizni. Volt itt több érv ide és oda is. Szerintem is lehessen szabizni, de nehezítéssel... Volt erre több ötlet is, szerintem a fenti ötleteket úgy lehetne kombinálni, hogyha valaki szabira megy :
1, számoljon a fentebb említett morál romlással.
2, legyen egy határ (pl két hónap) mit ha végig szabadságon tőlt vesszen a vérdija (fejvadász esetén az a sztátusa), de anank elkerülése véget hogy valaki 1 hónap 29 nap után viszalép 1 forumos mondat miatt, ha a rendszerben meg lehet oldani akkor legyen egy időlimit mit játszani kelljen (pl ismét két hónap) hogy megint mehessen a megszerzett büntetésével/dijjával nyugodtan szabadságra. Ha elöbb megy a szabdságon hamarabb, elveszti amit szerzett/kapott. Mivel nem vagyok nagyon othon az anrchban nem tudom mekkora idő limit lenen az ideális. De szerintem ha valaki játszik az adott orival folyamatosan a kis színes számért, de valami közbejön (költözködés, net szolgáltató váltás, vizsgaidőszak, egy komolyabb balaset mivel akár 1 hónapot is korházbna van..stb..) akkor azért félre tudja tenni az országát és nem vész el amiért küzdött. De akik esetleg ismételten csak néha forumba akar írogatni időnként..azok "kénytelenek" leszenek az 1 mondat után 2 hónapig figyelni az orira, akkor meg már megéri komolyaban vinni, mert anyi idő alatt csoportot is lehet lépni bőven (már amejik csoportban, de multisok ezt is megtudják oldani szerintem ). Szóval ha a rendszerben megoldható szerintme 2 db 60 napos számláló kéne, az egyik elindúl ha szabira megya vérdijas/fejvadász ori, ha kijön szabiról a számláló megál, de nem nullázódik... ekkor elindúl a másik számláló (mindig 0ról indúlva) és ha eléri a 60 napot, nulláza (reseteli) a "szabis" számlálót.Ha nem játszott 60 napot de szabira megy a "játék idő" számláló nullázódjon, és a "szabis" számláló ketyegjen továb onantól ahol megált. Ezen számlálókat akár meg is lehetne valahol jeleníteni (szerintme elég csak kisbetükkel mondjuk a "fontos esemény" és az "üzenetek" körűlre teni), vagy csak 1-1 renszer üzenetet küldeni mikor lejárt valameji (Pl: Országod túl sokáig bújkált elvesztetted a vérdíjat... Országod elég ideig harcolt, megérdemelte a pihenést, inentől 2 hónapig büntetlenűl mehetsz szabadságra...) De szerintme a kis számláló praktikusabb, átláthatóbb és jobban lehet tervezni  (ha kel la szabadság valakinek, vagy így tudja ütemeznia többi orijávala dolgot)
A számlálok meg lehetnek pl kör (60nap 1440kör) alapuak, ésakkor a megjenítés is lehetne a megmaradt VIP körökhöz hasnló.
Elnézést ha ez szét off-ofolásnak tűnik, de szerintme érdemes átgondolniuk akik vérdíj megmaradásáért és a jó jétékért törik a fejüket.
|

09-01-2007, 14:01
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
A vérdíjas játékot újabb számlálók bevezetésével már semmiképp nem fogom bonyolítani. Jelenleg a harmadik verzió készül el már belőle, én személy szerint már eléggé túllépnék rajta, úgyhogy további lényeges bonyolításokat már semmiképp nem teszek bele, és a következő verzió lesz a végleges (kivéve egy esetleges későbbi érdektelenség miatti teljes kivételt).
|

09-01-2007, 14:20
|
Junior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Ok, akkor bocs a hoszú helyesírási hibákkal teli regényért 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|