Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-14-2006, 10:02
Walron
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Senki
valóban jó lenne a megemelt védelem a raktárainak, de egy fő gond még mindig van.... a tekilopás ami minden más fajt hazavág mint a gnóm vagy az az óriás a tolisokon kívül. egyszerűen túl nagy súlyuk van a játékban vagy a tudománytekercseknek, vagy annak, hogy egy tolis egy sor lopással hazavágja az országot. csökkenteni kellene a tekercslopás mértékét úgy 30%ra a mostaninak. és az óriás tekivédelme se lenne mondjuk utána akkora, hanem csak annyi mint amennyire a raktárait védi most VAGY pedig több lenne a faji bónusz százalék és 10-20%okat számítana csak a teki (ami azért így is sok lenne ha azt nézzük)... ez azt eredményezné hogy az összes fajjal lehetne játtszani anélkül, hogy a tolisok hazavágnának mindenkit... gondoljuk csak el, megjelennek a hadi törpék, orkok is nem csak elvétve egy-egy valami más lenne mint óriás vagy gnóm. vagy pedig a pontkülönbséggel arányosan fáradnának is a tolik: így nem tudnának hírnévre lopni 400-500k pontkülönbségről 0tollis országokra vagy 8 körről nem tud akkora kárt okozni a tolis, mint 2ről. így a nagy létszámú csoportokban sem az lenne hogy jó messziről hazavágnak egy tekilopással. mert ha közelről akkor meg tudod verni nagyon érte, a messziről, akkor nem tud kárt okozni annyit. ugyanúgy, ahogy messziről egy varis is kevesebbet tud rengetni... így legalább nagyobb az esély a megtorlásra és nem lenne olyan könnyű hazavágni a többi fajt.
ez nem ehez a témához tartozik de lényegében ez a fő mozgatórugója annak hogy két fajra korlátozódik a lenti játék.

Már elnézést, hogy beleszólok,de inkább a törp varijáról kéne beszélni,nem pedig hogy a tolikat is gyengítsük meg így is csökken 100értékenként az akció hatásfoka!
Sponsored Links
Old 06-14-2006, 10:17
Walron
Guest

Quote:
Originally Posted by Penya
Azt te se gondoltad komolyan h magas hekin annyi tolit tartasz h egy tolis ori ne lopjon le.
Nos, nem de ha pl törppel vagy emelt számú tolit tartasz!
és az elég ahoz hogy csak defenzive módon játsz szóval ij+toronnyal bevéded magadés termelsz a szöviednek, max pár támadó egység szövisegítségnek!
Old 06-14-2006, 10:31
Walron
Guest

Quote:
Neked hiába tépem a számat? NEM A TÖRPÉT akarom tápolni, hanem a tekik súlyából visszavenni!!!! ezzel az összes kitekizhető fajt megerősíteni, hogy ne csak tolisnak menjenek.
Nem faj megerősítés, hanem a tekivédős fajok előnyének csökkentése... ez a cél, hogy többféle stratégia mehessen, legyen ork, törpe és ember hadis is. mert hiába lehet a varikon a kajájukon spórolni embernél, a tolikon ottveszted, mert kell, és így is tolisként is kiszed belőled mindent egy félelf. itt nem fajokat kell tápolni hanem lecsökkenteni a tekik súlyát, ettől esetleg és színesebb lesz a játék. ez nagy változás, ilyen nem lesz sokáig, de ráérünk kitalálni addig valami olyat ami behozza a többi színfoltot is a játék fővonalába.

Az a baj hogy Ati ma nem nézett be ide és nem csinálta meg amit én nem tudok megtenni és ezért őt kértem rá...

Hát nekem lenne egy elképzelésem:
-óriás-szieszta varázslat legyengítése, csak variölésre kapjon 80%os védelmet teki maradjon 50%
-gnóm legyen 80%os védelem
-törpe legyen 80%,hogy alsóbbszinteken is "használható" legyen, és hogy kulcs-kulcs egyenlő legyen
Így akor már nem lesz akorra hátranya a többi fajnak vagyis kiegyenlítettebb lesz a küzdelem
Viszont akor a tolisoknak lesz vmi előnyük,de ha mindenkinek van kis tolija+tisztanlátás akor már tűrhető lesz.

Vélemény?

AVP
Old 06-14-2006, 10:45
Walron
Guest

Quote:
igen, én vetettem fel, hogy mi lenne ha egy ilyen általános megoldásban gondolkodnánk, mikor belegondoltam hogy ha a piac elveszi a törpe fajivarit, akkor törpével mi legyen és bejöttek a tekik, meg hogy védjük őket valahogy, innen meg eszembe jutott az ember hadisos topic ahol megint az egész a tekikbe fulladt bele... Nem a fajokkal van a baj, hanem a tolisok korlátlanul lophatnak tekit és ez nem anyagi kár csak, hanem minden téren hazavágja a tekire lelopott országot. körváltikor lelopnak, lehetőleg közbe, és elmegy a sereged eladás nélkül. velem megcsinálták. 3 hullámba leléptek a seregeim, mert a HT már nem foglalkozott velük, én meg nem tudtam hova kapni. 20mp alatt megdarálták az orszgom 30%át... nem örültem.
ilyenkor esély sincs semmilyen trükkre amit elsüthetnél... 1/Aban könnyű persze, de az más világ ahogy mondták mások is. ezen kellene változtatni. a tekilopás teljesítményének csökkentésével, és a távolság ilyen hozzászámításával. az is megoldás. vagy a kevesebb tekercsbónusz.
és úgyse lesz bevezetve egy ilyen rövid időn belül, pláne nem holnapra, szóval át lehet állni seregre mint tartalékra. azt legalább nem lopják el, és a HT kiteszi a piacra magától, hogyha hazajön, nem?

Elnézést hogy ennyit, beleszólok,de akor ha csökkentjük a toliknak a távolságát lényegében,akor a varisokét is! ha pedig így van akor pedig max 3körre lesznek a ahdiktól akik SIMÁN átmennek rajtuk!!! Ezért kell 4-5körről lopni! és 100pontonként csökken a hátékonyság! ha változtatni akarunk ezen a számon kell de max 50-re levinni!!! vagy nem lineálisan hanem mondjuk négyzetesen növekedne körönként, mert ha nagyon levisszük akkor közelre sem lesz jó tolvaj a tolvaj! mert 5helyezéssel fentebb lévő oritól csak 80-90%ot hoz csak el és 1el fentebb lévőtől pedig 90-95%-ot???

AVP
Old 06-14-2006, 11:09
Bogár Bogár is offline
Member

Longevity: 99%

a tolisok 8-10 körre is simán lophatnak. ha csökkentjük a tolik hatékonyságát a távolság függvényében, attól nem kell csökkenteni a varik hatékonyságát is.
az 50 pontonkénti hatékonyságcsökkentés meg egyáltalán nem jó ötlet. még így is nagyobb hekiken a tolik halottak már... ott már csak cselezéssel megy a tolizás, és pénzbe kerül neked is.
mind1, ez más téma, ajánlom neked ezeket a topicokat is:

A tekercs lopás hatákonysága: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=35

Tul erosek e a Tolis orik??: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=416
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Last edited by Bogár; 06-14-2006 at 11:13..
Old 06-14-2006, 21:05
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Arrow

Quote:
Originally Posted by Walron
de ha pl törppel vagy emelt számú tolit tartasz...
tarts 50% kocsmát törppel és egy félelf lelop ugyanúgy... valahol írták már ez hogy semmit nem ér
Old 06-14-2006, 22:43
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
tarts 50% kocsmát törppel és egy félelf lelop ugyanúgy... valahol írták már ez hogy semmit nem ér
úgy számoltam, hogy nem tudós törpével a tudós félelfet ki lehet védeni ugyanannyi % kocsmával. pl. 1000 hekin 250-250 kocsmával a félelfnek van 14000 tolija, a törpnek 15600. 100% morállal és 100% készültséggel, a támadóerő 26390, a védőerő 26363. ez max 1 lopásra elég. ha tudós a törp is, a félelf nem fér be a varis segítsége nélkül (800-as csoportlétszámmal számoltam).
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Last edited by Bogár; 06-14-2006 at 22:47..
Old 06-14-2006, 23:05
director
Guest

Quote:
Originally Posted by csunyabogar
úgy számoltam, hogy nem tudós törpével a tudós félelfet ki lehet védeni ugyanannyi % kocsmával. pl. 1000 hekin 250-250 kocsmával a félelfnek van 14000 tolija, a törpnek 15600. 100% morállal és 100% készültséggel, a támadóerő 26390, a védőerő 26363. ez max 1 lopásra elég. ha tudós a törp is, a félelf nem fér be a varis segítsége nélkül (800-as csoportlétszámmal számoltam).
és a fajivarival mivan? (nem számoltam utána, ahhoz lusta vagyok:)
Old 06-15-2006, 07:41
Non Omnis Moriar Non Omnis Moriar is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Ezért fölösleges is szinte kocsmát tartani... másra kell rágyúrni és nem tartani bent olyasmit ami megéri hogy hozzád nyuljanak.
Pl.: 4-5milla pézért vagy 5-6K tekiért valszleg nem romboltatja mészároltatja le magát senki
Old 06-15-2006, 07:51
Non Omnis Moriar Non Omnis Moriar is offline
Member

Longevity: 98%

A Törpe fajhoz hozzászólva, igaz nem a varijahoz, mert arra most nincs 5letem

viszont - mivel a Törpék a legjobb építészek, és szeretnek a föld alatt is építkezni, a rengetéssel szemben lehetnének ellenállóbbak.
Ez stílusos és illik a képbe, szerintem

Tisztelettel.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules