Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-14-2007, 00:03
Stev's Avatar
Stev Stev is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
pl egy tüzgömbiből rögtön kiderül hogy full ijas-es vagy ijj/pacis, esetleg full elites(ilyet is láttam már 4 topban is...) de a tüzgömbi arányaiból meglehet azért saccolni a seregek arányát.... ha meg főleg íjj hulik akkor illik feltételezni magas torony %-ot is...

Fordítva értettem. Tudom jól, hogy a tűzgömbi mennyi mindent elárul. de abból, hogy az elf egy akcióra hány varit gyilkolt le, kicsit azért nehezebb számolni szerintem.

http://stevzland.myminicity.com/ind
Sponsored Links
Old 05-14-2007, 00:05
Stev's Avatar
Stev Stev is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Matador View Post
Van szerencsém ismerni pár igen jó játékost,akiknek az ilyeshfajta számolás nem okozna gondot ..
Speciel a számolások nekem sem okoznak gondot. Ha tisztában van vele az ori tulaja, hogy egy malusz nélküli gyilkolásra hány egységet veszítene, abból gyerekjáték kiszámolni, hogy a hullott egység ennek hány százaléka.

Old 05-14-2007, 00:09
Smooth Scroller Smooth Scroller is offline
Member

Longevity: 99%

a tuzgolyo teljesen megbizhatatlan. neha alig ol ijaszt es sok mas sereget jobban, neha pedig forditva. az csalodni fog, aki ebbol messzemeno kovetkezteteseket levon. foleg aki meg ennek alapjan pontosan is akar szamolni.
Old 05-14-2007, 00:17
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Quote:
Sziasztok ... bár kihagytam két napot,a visszaolvasás után meg kell mondjam kicsit szomorú vagyok Bár már nagyon dolgozzátok a részleteket a tornyos meg a "Tékásfelfedős" javaslaton,mindezt azért,mert Ati látott benne fantáziát ...a többiben pedig nem igazán ... Ha lettem volna akkor,mikor ki lett mondva,hogy pl a 8-as javaslat 'felejtős',hogy klasszikustól idézzek,akkor én biza akkor és ott nem hagytam volna annyiban ...megfelelő kidolgozással szerintem biztosan találtunk volna egy olyan megoldást a dologra,hogy mindenknek jó legyen,ne lehessen összekavarni,hogy kire mikor érvényesek a malluszok és ki támadott mikor és hogy ...És szerintem a súgóban ehhez lehetett volna a legjobb,legvalósághűbb és legegyszerűbb mesét kitalálni,hogy mit miért és hogyan reagál le egy elf... Kicsit túl hamar kukába lett dobva az ötlet ... mindegy is... jobb híján a 10-est támogatom,a "tékáfelfedőset"
jah... ha az elfet betámadják vérszemet kap és elkezd gyújtogatni...
de komolyra forditva a szót te tudnád 4nap után hogy ki is kezdte a szövi háborút??? (vagy csak ők löttek vissza???) mert az egyik verzió ha minket támadnak 1. akkor is nehezn átlátható hogy kit támadhat az elf... a 2. verzióban (hogy nem számit ki támad, csak ha ártó éri az elfet) ott meg simán kiprovokálhatja. nagyon megbonyolitaná a játékot.

a tornyos ötlet magában nekem még mindig azért nem teccik mert könnyen kijátszható. főleg A-ban. jó jó megint az hogy csak az A, de csak ott nincs szövi segitség vagy Mf szorzó így ott lehet csinálni igazán majdnem hogy üthetetlen Elfet... a sima torony maluszt könnyü kijátszani egy nem Tf elfel...
a 2. javaslatom erre a barakk+tornyos azért is jobb mert feleannyit szedi csak le a maluszt ugyanakkora bontásnál, így nehezebben kijátszaható, aki meg mégis kijátszaná annak annyira le kell gyengülnie hogy könnyen üthető.

előnyei (főleg Ati meggyözésére):
-nem lehetnének az A-ban a gonocc üthetetlen piromán Elfek.
-megmaradna az Elf mint tolis alternativa
-mert úgyanúgy mint eddig szinesitené a játékot az Elf faj. Mert sztem azzal Ati te is egyetértesz hogy az nem játék hogy elzárva a külvilágtól csak gombokat nyomogatok, mert az Elf most csak úgy jó, hogy fedezget és imádkozik hogy ne vegyék észre. mert hiába békés faj, nem tudja megvédeni magát... az meg neked sem érdeked hogy legyen egy faj amivel csak úgy érdemes játszani hogy mf-ként fedezgetve. és folyamatosan szabizva azok miatt akik utaznak rá...

én nem fogadom el azt az érvet hogy az elf éjszaka többet gyújt mint számitanék rá, mert lentebb nincs úgy betonozodva, ha meg mégis akkor nem tud begyújtani (ha meg begyújt így is az az én hibám), 2-5. szintig simán üthető az Elf,(sőt ártható is.)eddig se volt olyan Elf amit ne lehetett volna szétszedni. A-ban pedig már képtelen lennének gyújtogatni a KB Elfek akik állitolag akkora gondot okoznak...
olyan játék lévén amiben minimáls a véletlen tényező, mindent lehet tudni. egy Elfnél csak akkor számithatsz biztosra ha meg van róla minden infó, amúgy nem. így ha te másra számitasz éjszaka a te hibád. mivel feltételeztél vmit amit nem tudsz... te tévedtél, nem a számitás rossz...
ütéseknél is úgyanígy saccolsz, ha nincs éplistád, és akkor is tévedhetsz...

Old 05-14-2007, 00:20
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
a tuzgolyo teljesen megbizhatatlan. neha alig ol ijaszt es sok mas sereget jobban, neha pedig forditva. az csalodni fog, aki ebbol messzemeno kovetkezteteseket levon. foleg aki meg ennek alapjan pontosan is akar szamolni.
pontosan nem lehet de ha megölsz 232 ijászt és 0 egyéb katit abból tudod hogy full íjas... a pontos arányra nem lehet természetes számitani, de arra igen, hogy csak ijja van, vagy hogy több ijja mint lova, esetleg hogy több lova mint ijja... tehát ilyenre rájössz 2 tüzbogyoból

Old 05-14-2007, 00:23
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:
Van szerencsém ismerni pár igen jó játékost,akiknek az ilyeshfajta számolás nem okozna gondot ..
nem hiszem hogy megmondja neked hogy 34,2% a malusz vagy 46,8%... mivel ahogy Smooth scroller is elmondta, nem mindig ugyanannyit öl a gyilok...
a 12%különbség pedig 8%barakk/torony plusz ami marhasok, mert több mint 10%al több ló kell neked hogy beférj, ami nem mind1!!! és nem kis különbség

Old 05-14-2007, 00:29
Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
pontosan nem lehet de ha megölsz 232 ijászt és 0 egyéb katit abból tudod hogy full íjas... a pontos arányra nem lehet természetes számitani, de arra igen, hogy csak ijja van, vagy hogy több ijja mint lova, esetleg hogy több lova mint ijja... tehát ilyenre rájössz 2 tüzbogyoból
ez pontosan igy igaz, csak stev mar arrol beszelt, hogy mindebbol milyen frankon ki lehet tok pontosan szamolni mindent. en erre mondtam, hogy messze nem igaz. tehat en csak az aranyokrol beszeltem.
Old 05-14-2007, 00:54
Stev's Avatar
Stev Stev is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ami versenyben maradt, az a 10-es, és a... hú, nem tudom hányas, ami a tornyok arányától teszi függővé a sikerességet.

Ez utóbbi nekem nem túl szimpatikus, de még lehet próbálkozni meggyőzni.

A csak munkahelyről játszóknak is adjunk lehetőséget hozzászólni a témához, a hétfőt még mindenképp meghagyom erre.

Próbálkozom a meggyőzéssel!

Elfogadom, az elf olyan faj, amivel a keveset belépő, nem kimondottan fanatikus emberek viszonylagos békességben tudnak játszogatni.
Viszont az A topjából szerintem látszik, hogy ugyanakkor a folyton benn lévő fanatikusok számára is egy megfelelő faj tud lenni. És nekik szerintem azért felel meg, mert a fantomsereg rejtekében stratégiailag az egyik, ha nem a legjobban kihasználható, variálható faj. Hasonlóan a gnómhoz, bevethető hadiként, variként, toliként, (egyikből sem a legjobb, de mindben jó) sőt a gnómmal ellentétben etetni is tudja a tf hadi társakat, jó szövetséges.
(Bocsánat, mindez múltidő. ) A jelenlegi maluszokkal a Hóditó, mint stratégiai játék egyik stratégáknak való faját "kötöztük az őrtornyok lábához".
Erre szerintem jó gyógyír lenne a toronyfüggő malusz, hisz stratégia szempontjából sokszínűbb játékra lenne alkalmas, lennének a békés bunkerelfek akiket szinte lehetetlen bántani, és meglehetnének továbbra is az aktív elfek, akik az erő homályában szabadabban alakíthatnák taktikájukat, mérlegelve hogy az adott csopi adott térségéhez melyik felállás a legkedvezőbb.
Valamint így alkalmas lenne a faj mind az öt szinten való játékra, nagy és kislétszámú csopikra egyaránt. Jelenleg a 3. és 2. szintre szvsz teljesen alkalmatlan. A-ban maradtak felhasználási területei, 5ön, 4en pedig még tevékenyen is el lehet tengődni vele.

A játékot pedig ez az egy képlet nem bonyolítaná meg. Egy átlag mf akkor se sok kárt tud tenni benne, ha csak 10/10es az elf szöviben, ha pedig szövik kerülnek szembe, már egyszerűen be lehet gyűjteni az infot az elfről, a malusz kiszámításához nem kell csak egy terület a gömbről, és torony+barakkszám (v csak toronyszám) az ép.listáról. Ha valamelyik nem sikerül, máris lehet következtetni hogy mennyi kocsmája/temploma van. Ha meg sikerül mindkettő, akkor nem nagyon kell tartani az elf ártóitól.

Old 05-14-2007, 01:02
Member

hogy a masik oldal is hallassa a hagjat, en orulok az elf ilyen iranyu gyengitesenek.
Old 05-14-2007, 01:05
Stev's Avatar
Stev Stev is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
ez pontosan igy igaz, csak stev mar arrol beszelt, hogy mindebbol milyen frankon ki lehet tok pontosan szamolni mindent. en erre mondtam, hogy messze nem igaz. tehat en csak az aranyokrol beszeltem.

Ez messze nem igaz, a tlabdacsról annyit mondtam hogy sokmindent elárul. Én pont arról beszéltem, hogy az elf által elkövetett ártó eredményéből ember legyen a talpán aki megmondja hogy az elfnek mekkora malusza van persze meglehet, ha az ember tud egy pontos %ot, hogy mennyi hullik mondjuk variból, és akkora hekin történik a dolog, hogy 1-2%okkal lehet érdemben számolni.

Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules